Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bioderma

Pojdi na stran 1 , 2
Eni
Starost: 41Pridružen: 4. avg 2005Prispevkov: 621Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2007 17:51
Povezava do prispevka
Največkrat predpisana linija za dermatološko nego kože v Franciji je kozmetična linija Bioderma. Pri nas se je zaenkrat v lekarnah še ne dobi, mogoče se izjemoma dobi v posameznih kozmetičnih salonih. Mene pa zanima naslednje: ali imate z omenjeno kozmetiko že izkušnje, ste z njo zadovoljne? Oziroma če lahko pokomentirate sestavine tele kreme:
 
Bioderma: Sensibio AR (active anti-redness protection)
 
water, mineral oil (paraffinum liquidum), glycerin, persea gratissima (avocado) oil unsaponifiables, arachidyl alcohol, peg-100 stearate, caprylic/capric triglyceride, dimethicone, glycol distearate, ozokerite,sodium pca, canola oil, dipalmitoyl hydroxyproline, glycylrrhetinic acid, tocopheryl acetate, ginkgo bilboa extract, camellia sinesis leaf extract, glycine soja (soybean) germ extract, allantoin, manitol, xylitol, rhamnose, fructooligossacharides, laminaria ochroleuca extract, sodium chrondroitin sulfate, propylene glycol, behenyl alcohol,  glyceryl stearate, polyacrylamide, arachidyl glucoside, c13-14 isoparaffin, disodium edta, laureth-7, bht, sodium hydroxide, phenoxyethanol, methylparaben.
 
Omenjeno kremo sem kupila zaradi izjemno razdražene, rdečkaste in izsušene kože (najbrž zaradi zime in gretja). Po čiščenju obraza uporabim garnier essentials tonik, Skinoren, nato pa čez še Sensibio. Po nekaj dneh je občutek na koži fenomenalen, je čisto gladka in je dobila zdrav videz, malo pa me je strah, da mi ne bi mašila por (sestavina paraffinum liquidum??), ker se mi lahko pojavijo tudi akne. Kakršenkoli komentar mi bo prišel zelo prav!
0
Nazaj na vrh
Bonbonchy
Starost: n/aPridružen: 11. jan 2007Prispevkov: 1097Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2007 21:59
Povezava do prispevka
Se bom kar sem priključila :). A se Bioderma že dobi kje pri nas oz. ali se da naročiti preko kakšnega kozmetičnega salona? In katerega seveda?
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 4. nov 2007 22:11
Povezava do prispevka
Eni je napisal/a
Največkrat predpisana linija za dermatološko nego kože v Franciji je kozmetična linija Bioderma.
 
To še ne pove nič - vse je odvisno od prepričljivosti trgovskih potnikov, ki hodijo okoli in ponujajo svoje izdelke in morajo prepričati trgovine, lekarne in zdravnike v nakup in predpisovanje.
 
Krema je sicer dobra, komedogena, ne vem pa kaj dela arachidyl alcohol tako zgodaj, če je namenjena ekstra občutljivi koži.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
yuma
Starost: n/aPridružen: 3. maj 2010Prispevkov: 17Kraj: gorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2010 11:39
Povezava do prispevka
pričela sem z uporabo čistilne tekočine Sensibio H2O in kreme za obraz Sensibio Rich in se moram pohvaliti, da je občutek na koži božanski: micelar je brez vonja, kože ne zateguje, tudi ne draži oči. Kremica je za občutljivo kožo, tip suhe/zelo suhe kože, brez vonja, občutka zategovanja ni cel dan, koža je prožna in mehka.
Zelo zadovoljna Big smile
0
Nazaj na vrh
Casandra
Starost: 34Pridružen: 7. nov 2010Prispevkov: 529Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. mar 2012 15:43
Povezava do prispevka
A mi lahko poveste kje se da kupiti Biodermo? Samo v lekarnah in prek interneta ali jo imajo tudi v kakšnih drugih drogerijah tipa Muller?
0
Nazaj na vrh
KillingLoneliness
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2009Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. mar 2012 16:02
Povezava do prispevka
Dobiš jo samo v (nekaterih) lekarnah.
0
Nazaj na vrh
Elani
Starost: 33Pridružen: 20. mar 2011Prispevkov: 289Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. mar 2012 17:07
Povezava do prispevka


Tanja je napisal/aNajvečkrat predpisana linija za dermatološko nego kože v Franciji je kozmetična linija Bioderma.

 To še ne pove nič - vse je odvisno od prepričljivosti trgovskih potnikov, ki hodijo okoli in ponujajo svoje izdelke in morajo prepričati trgovine, lekarne in zdravnike v nakup in predpisovanje. Krema je sicer dobra, komedogena, ne vem pa kaj dela arachidyl alcohol tako zgodaj, če je namenjena ekstra občutljivi koži.

 

Si mislila nekomedogena? Jaz nisem našla nobene res komedogene sestavine, ko sem pregledala s spletno aplikacijo cosdna.

0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. mar 2012 18:13
Povezava do prispevka
Avokadovo olje (persea gratissima) in caprylic/capric triglyceride sta komedogeni sestavini.
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Elani
Starost: 33Pridružen: 20. mar 2011Prispevkov: 289Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. mar 2012 18:17
Povezava do prispevka
Ta tazadnja mi je ven padla... očitno je program ni poznal :/
avokadovo olje pa ima od komedogenosti stopnjo 2 od 5
0
Nazaj na vrh
tikkah
Starost: 33Pridružen: 31. jul 2007Prispevkov: 88Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. mar 2012 19:54
Povezava do prispevka
Biodermina 100 procentna mineralna zaščita, faktor50, je daleč (!) najboljša mineralna stvar na tržišču. tudi tista stvarca za odstranjevanje ličil je super Smile
0
Nazaj na vrh
Lenccy
Starost: 122Pridružen: 14. dec 2009Prispevkov: 1254Kraj: Maribor, KoperStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2012 10:50
Povezava do prispevka
Jaz sem zadovoljna z Bioderma Sebium AI uporabim občasno, sploh ko me pozimi rado srbi na predelu dekolteja (puloverji, suha koža ...), super pomirja.

Mika me še preizkusiti kak izdelek z UV zaščito, imajo malo morje sončnih krem, octocrylene je sicer na 3. mestu (kje pa ga ni :(), ampak nekatere njihove sončne kreme vsebujejo tudi antioksidante, vlažilce.
Mlade oči so svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra
0
Nazaj na vrh
Julisa
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2013 23:15
Povezava do prispevka

Punce pozdravljene!

Naj najprej pohvalim Planet lepote, za vrsto uporabnih nasvetov in podatkov, ki sem jih dobila med večletnim prebiranjem smiley

Glede sestavin sem se kar veliko naučila, vendar me še vedno zanima vaše mnenje glede Bioderminih krem Sebium AI in AKN. In sicer me zanima, kakšni se vam sestavinsko zdita v primerjavi z drugimi Aha/bha izdelki ( predvsem me zanima primerjava z Derma E Vitamin A Pore Refining Gel in  Avenovim Cleanance K). Sprašujem zato, ker sem do sedaj v boju proti ogrcem uporabljala le Skinoren, pa bi rada preizkusila še kaj drugega, Biodermini izdelki pa so v zadnjem času kar pohvaljeni. Zanima me tudi ali je res kakšna večja razlika med izdelkoma (da je AKN bolj za ogrce, AI pa za vnetne akne)?

Hvala za odgovor in upam da vprašanje ni preveč "butasto" in že večkrat povedano smiley.

Pa še sestavine:

Sebium AI: WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ZINC GLUCONATE, ISODODECANE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SALICYLIC ACID, GLYCYRRHETINIC ACID, CANDIDA BOMBICOLA/GLUCOSE/METHYL RAPESEEDATE FERMENT, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE /VP COPOLYMER, ARACHIDYL GLUCOSIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE /SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM).

Sebium AKN: WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, C12-13 ALKYL LACTATE, DIPROPYLENE GLYCOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, GLYCERIN, PTFE, SALICYLIC ACID, XYLITOL, ZINC GLUCONATE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, MANNITOL, GINKGO BILOBA EXTRACT, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, RHAMNOSE, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, SODIUM HYDROXIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, LAURETH-7, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM).

 

Besedilo očiščeno v beležnici. 

bubica10

 

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2014 9:49
Povezava do prispevka

Ali ima katera izkušnje z uporabo Bioderminih Sebium kremc? Zmanjkalo mi bo LRP Effaclar Duo in sem mislila poskusiti še s tem. (Koža mi je spet "zacvetela", na sumu imam eno novo dnevno kremco.)

smiley

0
Nazaj na vrh
sedora
Starost: n/aPridružen: 5. mar 2012Prispevkov: 468Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2014 11:34
Povezava do prispevka

Ana25, jaz sem porabila ene 3-4 testerje kremice Bioderma Sebium AKN in sem bila z njo zelo zadovoljna - učinki so bili vidni.

Imam zelo tanko, občutljivo kožo, ki je bolj suha kot ne in ki jo tu pa tam napade kak mozoljček. Z uporabo te kreme zjutraj in zvečer v času pojavljanja nepravilnosti (lahko jo nanašaš samo na vneta mesta ali pa kar cel čez obraz), so se mi mozolji hitro posušili, nekateri pa se sploh niso do konca "razvili", če veš kaj mislim Smile Kremica takoj po nanosu rahlo (ampak zelo rahlo) peče, kar ni moteče. Jaz sem to bolj razumela kot, da deluje Smile Sicer pa je rahla, nemastna, prijetnega vonja.

Priporočam ti, da si na spletni strani Bioderme oz. spletne trgovine Sophia.si (Sabex) naročiš testerje. So zelo prijazni in vedno pošljejo radodarno zbirko testerjev. Testerji Biodermine Sebium kremice pridejo v 5ml tubicah, tako da dejansko imaš priložnost izdelek preiskusiti. smiley

Še kakšno vprašanje? Smile

0
Nazaj na vrh
Cheeks
Starost: 36Pridružen: 22. feb 2010Prispevkov: 935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2014 14:37
Povezava do prispevka

...

Nazadnje urejal/a Cheeks 19. sep 2019 18:53; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bioderma
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.