Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Anketa: modna oblačila za močnejše postave

Pojdi na stran 1 , 2
studentkaaa
Starost: 35Pridružen: 8. maj 2012Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. maj 2012 20:58
Povezava do prispevka

Pozdravljeni! Smo študentke ekonomske fakultete v Ljubljani in smo zaznale problem pomanjkanja primernih trgovin z modnimi oblačili za močnejše postave. Se kdo strinja z nami? Delamo namreč poslovni načrt za odprtje nove trgovine z modnimi oblačili za močnejše. Pri tem nam lahko pomagate, tako da rešite anketo, ki se nahaja na spodni povezavi. Dobrodošla pa so tudi kakršna koli mnenja.

Anketa vam bo vzela 3 minutke časa.

Za sodelovanje se vam že v naprej najlepše zahvaljujemo.

0
Nazaj na vrh
kitty83
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2012Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 15:30
Povezava do prispevka
Če smem komentirati (čisto dobronamerno)....

Malo se sprehodite po spodnji etaži hale A v BTC-ju in sigurno boste naletele na vsaj 2 trgovini z oblačili za močnejše postave (za moške in ženske) Poleg tega je v Emporiumu ženska trgovina z oblačili za močnejše.

Sama bi iz definicje oblačil za močnejše izpustila žensko številko 42 in 44 saj to v tekstilni industriji ni smatrano, kot oblačilo za močnejše. To so normalne številke, saj se oblačila navadno prodajajo v serijah od 36-44 ter od 44-50. Prav številki 42 in 44 sta najbolj prodajani ženski številki (tudi za mlade). Pri moških bi kot oblačilo za močnejše definirala številko od 58 naprej, obstaja in prodaja pa se celo do 72.

Poleg tega predlagam, da raziščeš trg. Koliko sploh je moških, ki bi potrebovali npr. oblačilo v številki 70? Ali je ta trg dovolj velik? Koliko je žensk, ki nosijo številko 50?

Zgolj v razmislek, ankete pa ne bom izpolnila, saj nosim št 36. Smile Vso srečo pri nalogi!
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45019Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 16:11
Povezava do prispevka
kitty83 je napisal/aSama bi iz definicje oblačil za močnejše izpustila žensko številko 42 in 44 saj to v tekstilni industriji ni smatrano kot oblačilo za močnejše. To so normalne številke, saj se oblačila navadno prodajajo v serijah od 36-44 ter od 44-50. Prav številki 42 in 44 sta najbolj prodajani ženski številki (tudi za mlade).

Bi samo komentirala, da zato, če je najbolj prodajano še ne pomeni, da je to normalno oz. da ni 'za močnejše'. Čedalje več ljudi je čedalje bolj debelih, ampak zato, če je večina predebela (in bo čedalje bolj), to debelosti še ne naredi 'normalne'. Po mojem skromnem mnenju/opažanjih je (najmanj) številka 44 že za 'močnejše', 48 pa za 'konkretno močno močnejše'.
Skratka, jaz nisem še videla ženske, ki bi nosila št. 42 ali 44 in ne bi imela že kar nekaj odvečne maščobe - je pa res, da za moje pojme ni predebel le tisti, ki ima praktično že 2x svojo težo (torej 'obese').
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
kitty83
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2012Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 16:44
Povezava do prispevka
Tanja, se strinjam s teboj, da imajo ženske s številko 42, 44 in naprej že kar precej odvečne maščobe. Sama to najdem tudi pri sebi na pa nosim št.36, XS in v nekaterih trgovinah tudi 32 (Orsay npr. ima tako "številčenje"). Smile

Morda sem se narobe izrazila, želim povedati, da v tekstilni industriji številki 42 in 44 nista smatrani, kot oblačila za močnejše, ki bi jih bilo težko najti na prodajnih mestih (v ponudbi jih ima čisto vsaka trgovina- če se motim me popravite). Zato prodaja številk 42 in 44 ni neka tržna niša, ki jo želijo dekleta v svojem delu raziskati.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 17:21
Povezava do prispevka
Tanja, kam je kar naenkrat izpuhtelo tvoje prepričanje, da kilogrami niso pokazatelj realnega stanja? Vsaj za moje pojme je s konfekcijskimi številkami isto zaradi konstitucije. Samo za primer- sama nimam nobene jakne izpod št. 42, pa imam cca. 65 cm v pasu (kar resnično ni preveč)- samo zato, ker me sicer zateguje čez ramena. Podobno s hlačami- čez stegna bi še šlo, pa ne gredo čez meča. Kaj pa recimo ženske, ki imajo anormno široke kosti v bokih in tudi ne morejo nositi drobnih hlač ravno zaradi tega? Po moje je večji problem v tem, da so modna oblačila oblikovana za ženske, ki niso v življenju niso kaj resno športale in ki imajo postavo tipa kost, koža in neko količino maščobe za zraven.

Kar se pa tiče ankete same- mogoče lahko naredite tržni načrt za trgovino s čevlji velikih številk, ki še nekako izgledajo? Big smile Meni je to vedno bil problem. Tistih 5 parov v tu in tam kakšni trgovini IMO ne šteje za "oddelek z velikimi številkami".
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 17:47
Povezava do prispevka
Uf uf uf... tle se pa MORAM oglasiti. Da je konfekcijska 44 že za močnejše pa se mi ne zdi prav. Moja mama jo ima, pa sploh ni močna, JE VELIKA 180 in popolnoma normalna ženska. Sama imam 42 če ne celo 44, velika sem 175, nisem med suhicami, obese, kot pravite vi pa tudi ne. Niso vse ženske popolne in vitke, so pa za moje pojme še vedno normalne. Močne pa nikakor ne.
A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 18:18
Povezava do prispevka
Ja... jaz bi tudi rekla, da so številke precej relativne... Samo ena številka, v tem primeru konfekcije ne pove dovolj, da bi nekoga smatrali za debelega/suhega.... Kot tudi samo številka kilogramov ali številka cm v pasu sama zase ne pove ničesar... Vsi smo si različni... Če nekdo ni super suh kot manekenke to še ne pomeni, da je debel.... Važno je, da se ljudje gibajo dovolj in kar se da zdravo prehranjujejo... Zdaj pa če bo imel nekdo pri 170cm 50 kg, nekdo drug pri isti višini pa 55 kg, še ne pomeni, da ima ta drugi toliko kg preveč, ali ta prvi toliko kg premalo... Pač vsak je drugačen... Nekateri so naravno bolj nagnjeni k suhosti, drugi ne... Dosti je odvisno od višine in konstitucije telesa... Sicer se strinjam, da od neke določene točke naprej - številke, so ljudje predebeli... ampak to je še vedno nekoliko premičen razpon...

Se mi zdi to taka občutljiva tema in na žalost je posploševanje kdaj nevarno oziroma škodljivo....

Meni bi za razmerje med težo in višino rekli, da imam skoraj premalo kg... Po izgledu bi mi vsak pripisal 5 kg več... Pas imam relativno širok za moje kg in vse ostale dele telesa... da ne govorimo o ful debelih kosteh... od nosu do členkov na prstih...
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45019Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 19:22
Povezava do prispevka
Kitty83, imaš prav.

Lubenica
, saj ne govorim o kilogramih. Jaz, kot omenjeno, dejansko še nisem videla ženske s konfekcijsko 42 ali več, da ne bi imela odvečne telesne maščobe. Čisto možno, da je to naključje, ampak tudi ko sama probam npr. 38 ali 40, skoraj plavam v tem, pa tudi nisem ravno piščanček, tudi čez rame nisem ozka.
Nisem hotela nobene užaliti, vem, da smo različnih konstitucij in da višina šteje, ampak take so moje izkušnje. Tudi visoke ženske, ki jih poznam (blizu 180), nimajo št. 44. Če bi npr. sebe hotela postaviti v št. 42, bi to pomenilo kakih 20 kg viška. Si pa predstavljam, da je (normalni) 180 cm visoki št. verjetno 40 do 44 prav.

Zelo verjetno pa je tudi, da imamo različna merila.

Lubenica je napisal/aPo moje je večji problem v tem, da so modna oblačila oblikovana za ženske, ki niso v življenju niso kaj resno športale in ki imajo postavo tipa kost, koža in neko količino maščobe za zraven.

Hm, vprašanje, kaj imaš v mislih pod 'resno športale'? Profesionalni/tekmovalni treningi?
Mislim, da je to odvisno predvsem od naše osnovne zasnove - sama nisem imela nikoli težav dobiti oblačila, le da so bila včasih malo večja - ne ko nisem športala, ne odkar športam. Ne treniram pa profesionalno, da se razume, ampak sem še kar po JUSu.:D
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2012 23:35
Povezava do prispevka
Mh..potem sem očitno že jaz okroglejša, pa imam 172 cm, 60 kg...in hlače 40! (pri tem, da imam 40 čez tazadnjo, v pasu mi jih je pa treba vedno zožiti).
Tu nekaj ne štima.... 

(lahko pa omenim še, da sovražim preozke hlače, ki ti navzven narišejo vse sp. perilo in se vodoravno gubajo pod tazadnjo.....večina žensk tega sploh ne vidi, ko pomerjajo).
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 39Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 10:08
Povezava do prispevka
Glede na to da je vsaka generacija debelejša, se tudi številke večajo. 38 pred 15 leti je definitivno manjša od 38 danes. Jaz že 10 let nosim št. 38 pa imam vsaj 7kg več kot sem jih imela takrat, pri isti višini (175) (ah kje so ti časi Big smile )

Moja postava ni nikakor suha/drobna, ampak prej močna, tudi zaradi same konstitucije (široki boki, široka ramena) in tudi odvečne maščobe, pa že v št. 40 plavam. Sem pa tudi že od nekdaj rekreativna športnica (vsaj 3krat tedensko).

Je pa jasno da ima vsak svojo precepcijo kaj je suho/debelo. Meni se nobena ženska ki nosi več kot 40 ne zdi suha/drobna. Normalna ja, suha ne.
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 10:27
Povezava do prispevka
Kaj je debelo in kaj normalno je dandanes relativno. Jaz jih poznam kar nekaj, ki nosijo št. 42, pa izgledajo čisto ok (kot je Lubenica napisala), nekaj pa, ki so s to št. že premočni. Tako, da na splošno obsoditi, da so pa vse debele, ki nosijo št. 40 ali 42, je za moje pojme tudi mimo. Sicer se pa meni št. 40 zdi popolnoma normalna konf. št.
Poznam dve punci, ki nosita 42 zaradi izredno močnih kosti, pa izgledata za moje pojme zelo dobro. Poznam jih pa tudi nekaj,ki s št. 38 izgledajo prezalite. Tako, da je to relativno. 
 
Tanja, če ti plavaš v št. 40, še ne pomeni, da so vse debele, ki jim je to prav. Ker tudi konstitucija naredi veliko razliko.
 
Ene imajo široka ramena, druge široke boke, ene široka stegna, eni so nafitnesirani, eni imajo pa špeh ipd. Da so dandanes številke pa tako totalno mimo in različne od proizvajalca do proizvajalca pa je že druga zgodba.
 
Jaz bi s številkami za močnejše začela pri tistih konfekcijskih številkah, ki jih je v normalnih trgovinah skoraj nemogoče dobiti.  Kakšna je pa situacija glede večjih številk, pa ne vem, ker jih na srečo nisem nikoli potrebovala.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45019Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 10:50
Povezava do prispevka
Sinthija, odvečna telesna maščoba še ni nujno debelost. Jaz sem govorila o prvem.;)
Sama imam odvečno telesno maščobo, a nisem (še) debela.

ArmyBitch, podpis.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 10:51
Povezava do prispevka
Najbrž že to dovolj pove, če rečem, da nosim številke od 36 do 40.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45019Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 11:01
Povezava do prispevka
Pa še to: dajte tudi razumeti, da imamo različna merila. Za nekoga je npr. 10 kg preveč še v rangu 'normalno', za nekoga drugega pač ni, zato ni treba, da ena drugo prepičujemo v svoj prav. Wink
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 11:22
Povezava do prispevka
Saj kilogrami ali konfekcijska številka, to je skoraj isto, le drugače zapakirano. In oboje je relativno ter ne moreš dati nekomu etikete le zato, ker ima neko številko (kg ali konfekcijska).
 
Seveda so naši osebni standardi različni o tem kaj je debelo in kaj ne. In nihče ne pravi, da so ženske s konf. št. 42 suhice. A etikirati jih kot na splošno debele, je pa na veliko pretirano, tudi, če se tebi osebno zdi debelo vse kar je nad št. 38.
 
 
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Anketa: modna oblačila za močnejše postave
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Načeloma velja prepričanje, da se modrost s staranjem povečuje, vendar empirične raziskave kažejo, da ni čisto tako.