Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Anketa: dopust

mojca1983
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2011Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2011 20:07
Povezava do prispevka
Prosim, če si vzamete 5 minut časa in rešite anonimno anketo na temo dopusta, ki se nahaja na spodnjem linku.
S tem mi boste zelo pomagali pri dokončanju moje magistrske naloge.
Če vam ni težko, link posedujte svojim prijateljem in znancem.
Že vnaprej HVALA!!!

http://www.1ka.si/a/7606
 
Spremenila sem naslov, da odraža vsebino.
 
MeiMei
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2011 20:25
Povezava do prispevka
Kaj pa če ne bi šli na morje na dopust?
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2011 20:59
Povezava do prispevka
Pri ponudbi zadnjih dveh hotelov manjka število nočitev, piše samo termin. Kako naj človek potem oceni, če je cena ustrezna? Za 1 noč je znesek velik, za 10 ugoden, definirano pa ni. :?: Pisava ponudb bi lahko bila večja, jaz sem komajda razbrala, za kaj se gre. Aja, pa tudi jaz ne bi šla na obalo na dopust in mi posledično destinacije niso zanimive. Kakšna hribovska lokacija ne bi škodila, ali pa sploh kak drug tip dopusta, kot denimo backpacking (Interrail potovanje).

Sicer sem pa rešila, brez zamere za komentarje, ampak mislim, da so upravičeni. Wink
0
Nazaj na vrh
mojca1983
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2011Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2011 21:34
Povezava do prispevka
Anketa je zastavljena tudi tako, da če izberete odgovor, da ne nameravate na dopust vas vodi do konca; pač niso vsa vprašanja enaka za vse (za tiste ki gredo na dopust in za tiste ki ne gredo).

Pri tistih dveh ponudbah kjer piše cena na noč (pri enem na sobo, pri drugem na osebo) ni nobenih paketov, ampak se dogovarjaš za vsako nočitev posebej, zato ni "cene aranžmaja".

Hvala za vse komentarje; so dobrodošli.

Izbrala sem obale, ker sem ta podatek dobila iz že izdelanih raziskav na to temo, da se Slovenci v tem času največ odpravljamo na obalo, manj pa v hribe, terme in ostale lokacije.
Sem vesela, da obstajajo različna mnenja.

Če vam ni odveč prosim, da link od ankete posredujete svojim prijateljem, znancem....
HVALA!
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2011 22:12
Povezava do prispevka
Torej pri zadnjh dveh to pomeni približno 500 oz. 700 evrov na noč (ne spomnim se točnih številk)? Shocked Si ne predstavljam, kako bi to nekdo lahko označil kot ustrezno pri neki standardni številki ljudi v sobi (recimo 2 + otrok).

Če ti ni odveč odgovoriti, kakšen je pa cilj/namen tvoje naloge?
0
Nazaj na vrh
mojca1983
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2011Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 8:26
Povezava do prispevka
za primer slovenije je 125 eur na sobo (za 2 osebi) tako da za 5 nočitev je to 625 eur za 2osebi oz. 312 eur na osebo
za primer hrvaške pa je cena 87 eur na osebo na noč tako da za 5 nočitev 435 eur na osebo
posameznik se odloči kaj je za nekoga drago oz. za drugega ugodno
vsak hotel pa ima svojo ponudbo, različna destinacija, lokacija...
 
cilj moje magistrske naloge je, kaj vpliva na odločitev posameznika o dopustu
 
štejejo le v celoti izpolnjene ankete
hvala
0
Nazaj na vrh
dodeka
Starost: n/aPridružen: 13. avg 2009Prispevkov: 195Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 8:30
Povezava do prispevka
Jaz sem anketo sicer rešila, vendar pa pri celem kupu vprašanj nisem odgovorila na vse možnosti. Po moje je anketa narejena preveč površno/avtorica ne pozna dobro tematike in ji razmišljanje dopustnikov ni najbolj poznano. Jaz recimo ne morem ocenjevati ponudbe hotela v Opatiji ali portorožu, ker mi je destinacija 100% nezanimiva in sploh nimam nikakršnega mnenja o ceni itd. Poleg tega mene recimo sploh ne zanima hotelska ponudba, pač pa me zanima ponudba destinacije, v hotelu se itak ne zadržujemo. Tako mi recimo nič ne koristi, če je hotel super druper, če pademo v depro v trenutku, ko zapustimo hotel. Poleg tega mi niti pod točko razno ne bivamo v hotelih pač pa vedno v studiih/apartmajih, zato sploh nimam mnenja o hotelih s prehrano, niti nimam mneja o cenah takih hotelov. Nekaj ponujenih možnosti odgovorov je precej štorastih, na pamet se recimo spomnim pri tistem vprašanju o pomembnosti določenih dejanj (preverjanje informacij itd.), kjer je en odgovor: "pomembnost plačila in ureditev vseh dokumentov" (ali nekaj takega)". Kako za vraga je lahko to pomembno ali nepomembno? Mislim, če hočeš iti na dopust, MORAŠ plačati in MORAŠ prevzeti dokumente, urediti vize itd. in pri tem ni nobenega mnenja ali je to dejanje bolj ali manj pomembno, to je preprosto fakt. Dalje, jaz se za dopust vedno odločim na hitro, brez nekega razmišljanja, hkrati pa to tudi slučajno ni kompulzivno, kajti potovanja so za naju s partnerjem visoko na prioritetni lestvici in imava že nasplošno veliko informacij o raznoraznih destinacijah in informacije dobivava dnevno, s prebiranjem raznih internetnih strani in ko pride trenutek odločitve o dopustu, samo na hitro izbereva destinacijo in že v naprej znanega nabora destinacij, ki naju zanimajo. Predno dopust vplačava, pa zapraviva kak dan ali dva za cenovno primerjavo. V kolikor bi odgovorila na vsa vprašanja, bi recimo za mene konkretno potegnila iz odgovorov čisto napačne zaključke. Nočem sicer žaliti ali kaj takega, ampak ta anketa je tipična slovenska anketa, kjer je en cel kup napačnih vprašanj, zaradi česar je potem en cel kup napačnih odgovorov.


p.s. šele sedaj sem videla, da gre za magistrsko nalogo, v tem primeru pa moram reči, da je kritika še hujša, kot če bi šlo za diplomsko. Za bodočo magistro je tole eno celo skropucalo. Pa še vidim, da se upoštevajo samo v celoti izpolnjene ankete, kar pomeni, da sem v celoti zapravljala čas z izpolnjevanjem. Hvala. In da ponovno poudarim tole: vprašanja so zastavljena tako slabo, da boš iz tistih anket, ki bodo v celoti izpolnjene, dobila napačne odgovore.
0
Nazaj na vrh
mojca1983
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2011Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 9:13
Povezava do prispevka
Hvala da ste si vzeli čas za komentar.
 
Anketa je bila potrjena s strani mentorja (doktorja) in že tudi kar nekaj profesorjev jo je rešilo, brez kritik.
Zaradi dvoumnosti vprašanj je bilo narejeno tudi testno anketiranje in napake so bile odpravljene.
 
Slovenska turistična organizacija vsako leto naredi podobno anketo in je kar nekaj vprašanj iz njihove ankete (za primerljivost podatkov). Na podlagi obstoječih podatkov sem tudi izbrala 5 ponudb, držav kamor Slovenci nameravamo potovati na dopust med poletjem 2011. Ocenjevali ste ceno, destinacijo, ponudbo in lokacijo; na kratko je bil predstavljen hotel, ponudba in kraj. Mislim pa da vsak vsaj malo pozna posamezno državo, destinacijo tako da je tu mišljena celotna ocena. Če bi želela za vsako destinacijo navajati kaj ponuja bi se anketa zelo razširila. Na tak način pa tudi turistične agencije predstavljajo svoje ponudbe in potem se vsak posameznik še drugje dodatno informira preden se odloči.
 
Odločitveni proces poteka po omenjenih korakih. Vprašanje je bilo, da ocenite koliko vam vsak posamezen korak pomeni.
 
 
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 11:01
Povezava do prispevka
Pomanjkljivi podatki o trajanju dopusta, o čemer je govorila Lubenica, so pri letovanju v Grčiji in Španiji (ne pri Slo in Hr), kjer piše le cena (npr. cena za termin 12.8. 2011) je 589 eur, ne piše pa za koliko časa oz. koliko nočitev. Je pa tudi mene zmotilo enako kot dodeko, anketa se mi ne zdi najbolje zastavljena. Ampak, če je mentor zadovoljen pa že mora biti OK.
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 11:22
Povezava do prispevka
Jaz se popolnoma strinjam z dodeko. Tako kot je anketa površno sestavljena (kar tudi mene za bodočo magistro zelo čudi, še bolj me čudi, da je to mentor potrdil - bi najraje vprašala, na kateri šoli študiraš), sem jo jaz tudi površno izpolnila. Jaz skoraj nikoli ne dopustujem na morju, omenjenih destinacij niti malo ne poznam (razen Portoroža), ponudb pa nisem niti šla celih brat, ker je teksta preveč in so nejasno predstavljene. Žal mi je, da boš dobila veliko napačnih podatkov. Po moje bi morala nekam v začetek ankete dodati vsaj možnost odgovora, ali nas dopustovanje na morju sploh zanima. Ali pa bolj splošno vprašanje, zakaj nam omenjene ponudbe niso všeč. Sicer pa skrči populacijo samo na tiste, ki nameravajo dopustovati na morju in naj se takoj na začetku ankete izjasnijo s filtrirnim vprašanjem, in če odgovorijo z ne, anketo lepo zaključiš, da jim niti ne kradeš časa. Saj sicer piše, da naj odgovorimo, tudi če ne nameravamo iti na dopust, ampak vprašanja so postavljena tako, kot da je edini možni dopust na morju. Enega kratkega vprašanja "kam greste na dopust" ne bi bilo težko postavit.
0
Nazaj na vrh
mojca1983
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2011Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 11:47
Povezava do prispevka
Cilj ankete je ugotoviti kateri dejavniki vplivajo na vašo odločitev o dopustu in kako pomemben je posamezen dejavnik.
 
Pri vprašanju kateri so vaši glavni motivi dopustovanja lahko izberete vaš način dopustovanja.
 
Večji del ankete je splošen, razen primerjava tistih ponudb je zastavljena tako, da se primerjajo različne obalne destinacije in mislim, da ni nobena nepoznana
- Portorož, Slovenija
- Opatija, Hrvaška
- Sicilija, Italija
- Mallorca, Španija
- Karpatos, Grčija
 
Težko je narediti primerjavo ponudb, da bo vsem ustrezala. Gledala sem kako se večina Slovencev odloča (rezultati že narejenih raziskav na to temo) in temu prilagodila primerjavo ponudb.
 
0
Nazaj na vrh
dodeka
Starost: n/aPridružen: 13. avg 2009Prispevkov: 195Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2011 14:21
Povezava do prispevka
Ankete naj bi bile tako zastavljene, da na njih lahko vsi odgovarjamo. Ta anketa pač ni, pa če se še tako sklicuješ na pretekle ankete. To pomeni samo to, da so vse ankete pripravljene slabo in površno. Sicer pa je zadnje čase moda naket na tak način in jaz sem se lotila že kar nekaj takih anket iz različnih področij in lahko povem, da so vse te ankete slabe in površne. Sicer pa smo Slovenci po funkcionalni pismenosti na svetovnem dnu in slabe ankete niso nič druge kot slaba funkcionalna pismenost, in doktorji znanosti tu niso nobene izjeme, očitno.

Problem je namreč v tem, da je cel kup dopustnikov takih kot sem jaz in se odločamo za dopust na ta način kot sem opisala. Target group smo samostojni mladi ljudje brez otrok, ki imamo na razpolago nek določen prihod, ki ni ravno najnižji. Tovrstnemu človeku je bistvenega pomena destinacija, vendar pa je treba razumeti nekaj, kar ti recimo ne razumeš. Pod "destinacija" se namreč ne razume "otok" nekje v tujini, pač pa se razume "kraj" na tem otoku ali pa na celini. Tako si recimo na Majorki navedla turistični kraj, kamor hodijo samo družine, ker ljudje brez otrok tam umrejo od dolgega časa, hkrati pa je tako zelo oddaljen od kakršnegakoli centra dogajanja, da vožnja do tam preprosto ni možna. Iz tega sledi, da bo pravilni odgovor podal izključno starš, ki dopustuje s svojimi majhnimi otroci, ostali pa pravzaprav sploh ne smejo podati mnenja na to vprašanje, ker če ga bodo, bo to napačno mnenje, ker po defoltu ostalih ljudi ta kraj sploh ne zanima. Ali pa recimo Karpatos, kraj Pigadia, kjer se nahaja ta hotel, je sicer super in meni en najljubših grških otoških krajev, vendar pa je ta hotel na popolnoma nesprejemljivi poziciji, en kilometer iz centra namreč pomeni hojo po nevarni cesti brez pločnika, plaže pa mesto nima, tam sicer je nekaj, čemur se uradno reče plaža, vendar pa jaz na tisti plaži še nikoli nisem videla ljudi, ker plaža preprosto ni za na njej biti. Na Karpatosu se hodi na čisto druge plaže, izven mesta in recimo tisti turist, ki se odloči za Karpatos, bo tudi pridobil vse te informacije. Itd. da ne naštevam dalje, kaj vse je narobe s to anketo. In namesto da se sklicuješ na to, da je to odobril doktor znanosti in da take ankete delajo tudi drugi, bi jaz od bodoče magistre pričakovala, da bo šla do mentorja in mu rekla, čuj, tale anketa se meni zdi preslaba, tule je nova, bistveno boljša. Vsaj jaz si predstavljam, da naj bi magistri imeli nek določen nivo in znanja in zavesti, ne pa da tule na forumu vsi beremo, da so pravilne informacije čisto irelevantne, ker se gre magistri samo za to, da pač magistrira. Fajn.

Pa da ti povem še, kako se zastavi pravilna anketa, na katero se dobi pravilne odgovore in na katero lahko odgovarjajo vsi, ne glede na status. Gre pa takole:

1. Kam hodite poleti na dopust:
- hribi
- morje
- drugo__________

Če morje, potem sledi:
2. Kje boste letos dopustovali:
- slovenska obala
- hrvaška obala
- sredozemlje
- drugo __________________

3. kakšno namestitev po navadi izberete
- sobo na bazi nočitve
- sobo s hrano
- sobo all incl.
- studio/apartma

4. kaj vam je pri iberi namestitve najbolj pomembno, označite z oceno 1 - 5 po pomembnosti:
- hotel stoji na plaži ali v neposredni bližini plaže
- hotel je visoke kategorije
- v hotelu imate prehrano
- hotel ima na Trip Adviser visoko oceno
- v hotelu je veliko animacije in dodatnih možnosti za šport in zabavo
- hotel ima varstvo za otroka
- cena
- drugo _______________

5. dopustujete
- sami
- s partnerjem
- z družino z otroci

itd. v tem stilu. Tovrstno zastavljena vprašanja so ravno tako čisto splošna, s to razliko, da zajamejo vse ciljne skupine, razen tistih, ki dopustujejo s šotorom, ampak ti itak niso cilj te ankete, iz odgovorov pa dejansko lahko potegneš verodostojne zaključke. Za pravilno zastavljeno anketo tako sploh ne rabiš znanja, dostojnega magistra, pač pa kmečko logiko. In ta anketa, taka kakršna je, nima niti trohice kmečke logike. Žal. Žal mi je tudi, če sem ostra, ampak v poplavi tovrstnih anket me že prav glava boli, ko ugotavljam, kako obupno brez znanja, logike in poznavanja tematike je naša bodoča inteligenca. In zatorej sploh ni čudno, da je Slovenija tako v riti, če pa nihče ne premore nobenega uporabnega znanja.




0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Anketa: dopust
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!