Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ameriški zajtrk

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 10:52
Povezava do prispevka

Ko sem bila v US, so mi bili fuuul všeč njihovi zajtrki - razne omletke, pa jajčka ... predvsem pa njihove "biskvitaste" stoplpnice palačink s sadjem in različnimi sirupi. In natakarice, ki hodijo okoli s posodo od avtomata za filter kavo  


A v LJ imajo kje takšne zajtrke? Al pa nasplošno kakšni zanimivi zajtrki kje ...


 

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:25
Povezava do prispevka
mljask te palačinke  so tok dobre,samo meni nikoli ne ratajo - govorim za ameriške palačinke, ki so bolj debele . kako jih ve pripravljate?
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:40
Povezava do prispevka
Hm, po opisu sodeč, se meni ti njihovi zajtrki zdijo prave kalorične bombe.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:43
Povezava do prispevka

Jaz jih že dolgo nisem delala pa še takrat, ko sem jih, sem neko polnozrnato - proteinsko varianto delala. Baje je pa ta recept vredu:


http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=285&besede= ameriške


Pa poročaj, če jih boš delala.

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:47
Povezava do prispevka

hvala Staša


jutri bodo za zajtrk. poročam

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:52
Povezava do prispevka

Sinthija je napisal/aHm, po opisu sodeč, se meni ti njihovi zajtrki zdijo prave kalorične bombe.


Odvisno ... namesto umešanih jajc lahko naročiš "egg beaters" - jajčni nadomestek brez maščob z okusom po jajcih  Zraven palačink dobiš poleg klasičnega sirupa še Atkinsovega brez sladkorja, maščob, brez vsega - 0 kcal. To z jajci je sicer res brez maščobe, pri palačinkah pa je itak vseeno, kakšen je sirup, glede na to, da so že same po sebi sladke/mastne. No, kcal bombe gor ali dol, če bi že šla na tak zajtrk (pomojem ne več kot enkrat mesečno), se s takrat tem ne bi obremenjevala. Da pa bi vsak dan to jedla ...  Je pa res, da pri njih dosti ljudi redno tako zajtrkuje.


 

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:54
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a

hvala Staša


jutri bodo za zajtrk. poročam



Uf, zdaj sem videla, da je recept mogoče malo nepriročen - ker so količine za mešanico, ki jo narediš vnaprej.

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:55
Povezava do prispevka
a se spomnite tiste zadeve iz topshopa - palačinkar
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:56
Povezava do prispevka
staša bom pa malo po svoje naredila pa bo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:56
Povezava do prispevka

Mogoče pa kaj od tega:


Palačinke po ameriško:

3 velika jajca
dobrih 100 g navadne moke
zvrhana žlička pecilnega praška
1.5 dl mleka
ščepec soli

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo moko, pecilni prašek in mleko ter zmiksamo. Beljake stepemo s soljo v srednje trd sneg. Vmešamo ga v testo.

Na srednje močnem ognju razgrejemo teflonsko ponev. Nekaj testa vlijemo v ponev in pečemo toliko časa, da je spodnji del palačinke videti zapečen in čvrst. Zdaj jo po zgornji strani posujemo z dodatkom (glej spodaj), nato pa jo z lopatico obrnemo in popečemo še po tej strani.

Lahko jih jemo samo z javorovim sirupom in z maslom ali kislo smetano. Če pa se odločimo, da jih posujemo z dodatkom: sveža koruza s storža, hrustljavo zapečena slanina, borovnice, banana, dušena jabolka, nastrgana čokolada...
 


(Vir: med.over.net by Daša)


 


Pri nas jih delamo po receptu slovite restavracije Internacionale house of pancekes (IHOP) in to takole:
1+1/4 skodelice moke
1 jajce
1+1/4 skodelice kislega mleka ali tekočega jogurta ali kefirja
1/4 skodelice sladkorja (lahko tudi manj)
1 zvrhano žličko pecilnega praška
1 žličko sode bikarbone
1/4 skodelice olja (načeloma sončničnega oz. rastlinskega)

Vse sestavine zmešaš v mikserju ali multipraktiku. (masa je gosto tekoča)
Na štedilniku segreješ največjo ponev, če je potrebno malce namastiš in z malo zajemalko vlivaš palačnike (pri nas gredo naenkra v ponev tri). Ko se palačinka na robovih strdi, jo obrneš in pečeš še na drugi strani do zlato rjave barve.
Količine je dovolj za dva lačna za večerjo ali za 4 kot poobedek.

Pri nas jih jemo z javorjevim sirupom in drugimi sadnimi sirupi ter različnimi vrstami marmelade, še posebej tistimi, ki so bolj tekoče in se lepo vpijejo v palačinko.

Recept smo pobrali na strani www.topsecretrecipes.com


(vir: med,over.net by Silvy)


Mislim, da jih bom tudi jaz kmalu delala.

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 11:58
Povezava do prispevka

barbara22 je napisal/aa se spomnite tiste zadeve iz topshopa - palačinkar


Če si malo neroden, ti masa baje šprica po celem štedilniku, ko ga obrneš  Jaz sem enkrat že spraševala na enem forumu, če je praktičen pa so ga, razen enega, vsi skritizirali. 

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 12:00
Povezava do prispevka
zdej sem pa lačna
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 12:00
Povezava do prispevka
Joj, tiste palačinke iz palačinkarja pa pridejo tak debele. Da imaš eno za pol dneva dovolj.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 12:02
Povezava do prispevka
quote:a8ae104615="Staša"

barbara22 je napisal/aa se spomnite tiste zadeve iz topshopa - palačinkar


Če si malo neroden, ti masa baje šprica po celem štedilniku, ko ga obrneš  Jaz sem enkrat že spraševala na enem forumu, če je praktičen pa so ga, razen enega, vsi skritizirali. 



bojda sploh ni tako fajn kot v reklami, kjer speče palačinko dok si reko keks

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Gaber
Starost: n/aPridružen: 17. avg 2004Prispevkov: 674Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2004 12:16
Povezava do prispevka

Te palačinke je zelo lahko narediti pač omleta :D..bom enkrat drugič napisal domači recept zdaj se mi neda..je še prezgodaj zjutraj...samo to sem hotel povedati da Staša imaš srečo da nisi videla iz česa so ti naredili tisti zajtrk v US...pa tud verjemi nočeš vedeti Big smile


Gaber

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ameriški zajtrk
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".