Mogoče pa kaj od tega:
Palačinke po ameriško:
3 velika jajca
dobrih 100 g navadne moke
zvrhana žlička pecilnega praška
1.5 dl mleka
ščepec soli
Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo moko, pecilni prašek in mleko ter zmiksamo. Beljake stepemo s soljo v srednje trd sneg. Vmešamo ga v testo.
Na srednje močnem ognju razgrejemo teflonsko ponev. Nekaj testa vlijemo v ponev in pečemo toliko časa, da je spodnji del palačinke videti zapečen in čvrst. Zdaj jo po zgornji strani posujemo z dodatkom (glej spodaj), nato pa jo z lopatico obrnemo in popečemo še po tej strani.
Lahko jih jemo samo z javorovim sirupom in z maslom ali kislo smetano. Če pa se odločimo, da jih posujemo z dodatkom: sveža koruza s storža, hrustljavo zapečena slanina, borovnice, banana, dušena jabolka, nastrgana čokolada...
(Vir: med.over.net by Daša)
Pri nas jih delamo po receptu slovite restavracije Internacionale house of pancekes (IHOP) in to takole:
1+1/4 skodelice moke
1 jajce
1+1/4 skodelice kislega mleka ali tekočega jogurta ali kefirja
1/4 skodelice sladkorja (lahko tudi manj)
1 zvrhano žličko pecilnega praška
1 žličko sode bikarbone
1/4 skodelice olja (načeloma sončničnega oz. rastlinskega)
Vse sestavine zmešaš v mikserju ali multipraktiku. (masa je gosto tekoča)
Na štedilniku segreješ največjo ponev, če je potrebno malce namastiš in z malo zajemalko vlivaš palačnike (pri nas gredo naenkra v ponev tri). Ko se palačinka na robovih strdi, jo obrneš in pečeš še na drugi strani do zlato rjave barve.
Količine je dovolj za dva lačna za večerjo ali za 4 kot poobedek.
Pri nas jih jemo z javorjevim sirupom in drugimi sadnimi sirupi ter različnimi vrstami marmelade, še posebej tistimi, ki so bolj tekoče in se lepo vpijejo v palačinko.
Recept smo pobrali na strani www.topsecretrecipes.com
(vir: med,over.net by Silvy)
Mislim, da jih bom tudi jaz kmalu delala.