Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zaradi strahu pred osamljenostjo se ljudje zadovoljijo s slabšim partnerjem

4. dec 2013 11:51
0

Oglasno sporočilo

... slabšim oz. manj primernim partnerjem – tako moški kot tudi ženske, je pokazala nova raziskava, opravljena na univerzi Toronto. "Ljudje, ki imajo močan strah pred samskostjo in osamljenostjo, so pripravljeni v odnosih pristati na manj. Včasih gredo v razmerje s partnerji, ki jim nikakor ne ustrezajo, ali se dobivajo z ljudmi, ki niso primerni za njih ali imajo slab vpliv na njih," so povedali raziskovalci. "Zdaj razumemo strahove teh ljudi pred samskostjo, ki igrajo veliko vlogo pri tovrstnih nezdravih vedenjih v razmerjih," je še dodala.

Raziskovalci so anketirali več odraslih iz severne Amerike v širokem razponu starosti in rezultati so pokazali, da imajo ženske in moški podobne strahove in skrbi pred osamljenostjo: "Rezultati naše raziskave so pokazali, da imajo vsi podobne skrbi, kar vodi v podobna ravnanja. To je v nasprotju s prepričanji, da imajo strahove pred samskostjo le ženske. Osamljenost je boleča izkušnja za moške in ženske, zato ni presenetljivo, da strah pred samskostjo ne izbira spola," so na koncu povedali raziskovalci.
Rezultati raziskave so bili objavljeni v decembrski številki revije Journal of Personality and Social Psychology.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?