Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Svetlinovo olje učinkovito proti raku dojk

24. avg 2012 17:44
0

Oglasno sporočilo
... onemogoči delovanje Her-2/neu, gena raka, ki je odgovoren za skoraj 30 % vseh rakov dojke. "Pacientke z rakom dojk, ki imajo tumorje, pozitivne na Her-2/neu, imajo nadvse agresivno obliko bolezni in slabe napovedi," je povedala Ruth Lupu, direktorica programa za raziskavo raka dojk Evanston Northwestern Healthcare Breast Cancer Translational Research Program, ki je vodila raziskavo.
 
 
Lupu in soraziskovalec Javier Menendez sta dokazala, da tretiranje rakavih celic z genom Her-2/neu z gama linolensko kislino (GLA) ni le zmanjšalo količino proteinov v onkogenu, temveč je povzročilo tudi kar 30-krat do 40-krat povečano odzivnost rakavih celic na zdravilo proti raku dojk.
 
 

PREBERITE TUDI: Svetlinovo olje pomaga proti PMS

 
Tako je v testih je kombiniranje GLA in zdravila vodilo do sinergističnega povečanja apoptoze (odmiranja celic) in zmanjšano rast raka. GLA deluje na preprečevanje delovanja Her-2/neu na drugačen način kot zdravilo – ima namreč selektivno toksično delovanje na rakave celice, ne pa tudi na normalne celice.
 
GLA, ki se nahaja v svetlinovem olju, je ena izmed esencialnih maščobnih kislin, ki so nujno potrebne za normalno delovanje in rast celic, živcev, mišic in organov, izjemen pozitiven vpliv pa ima tudi na zdravo kožo, PMS in težave, povezane z menopavzo.
 

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  "Pandemija" in zapiranje ljudi v stanovanja je prinesla marsikatero spremembo – tudi na področju mode oz. oblačenja.