Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Omejevanje oglaševanja hitre prehrane

4. jan 2008 0:00
1

Oglasno sporočilo

Debelost je zelo velika težava Otočanov. Po uradnih podatkih, ki so jih predstavili oktobra, bo ob nadaljevanju sedanjega trenda čez 25 let polovica prebivalstva na Otoku predebela, medtem ko bo čez 15 let prekomerno telesno težo imelo 86 odstotkov moških, čez 20 let pa tudi 70 odstotkov žensk.

hitra prehrana, junk food

S prepovedjo oglaševanja Britanci želijo spodbuditi otroke k prehranjevanju z zdravo hrano in tako zmanjšati vse več debelosti med otroki. Prepoved bo povečala ukrepe že veljavne prepovedi, ki velja za oglaševanje otrokom, mlajšim od 10 let. S tem bodo omejili predvsem televizijske oglase za hrano in pijačo z veliko vsebnostjo maščobe, sladkorja in soli. Nov ukrep je že stopil v veljavo.

hitra prehrana, debeli otroci

Britanski premier Gordon Brown je že namenil 145 milijonov evrov za povečanje števila ur športne vzgoje z dveh na pet ur na teden. Za enak namen je bilo v zadnjih 10 letih namenjenih zgolj 3,3 milijona evrov.

Z novim ukrepom, ki je začel veljati s 1. januarjem, so prepovedali predvsem televizijsko oglaševanje hitre prehrane med programom, ki ima za ciljno publiko otroke, mlajše od 16 let.
"Potrebujemo takojšnje ukrepe za pomoč ljudem, predvsem otrokom, ki so zaradi debelosti nesrečni, nezdravi in se jim posledično tudi skrajšuje življenjska doba," je dejal Richard Watts iz kampanje za zdravo otroško prehrano.

hitra prehrana, debeli otroci

1

Galerija

    Preberi še


    Razvrsti po:
      • Pikca

      • 6. jan 2008 23:00

        Popolnoma podpiram... za moje pojme bi kar v celoti prepovedala oglasevanje fast fooda! Samo zalostno je da se tako pocasi vse skupaj premika. Me prav zanima, ce bom docakala npr dan, ko bodo na solah ukinili avtomate s cokoladami, cipsi in gazirano pijaco in jim ponudili kaj bolj kvalitetnega.

      0
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.