Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tako mati z dojenjem poskrbi za trenutno stanje imunskega sistema svojega otroka

17. sep 2019 9:54
0

Oglasno sporočilo

V materinem mleku se nahaja vse, kar otrok potrebuje do približno enega leta starosti oz. dokler ne začnejo rasti zobje (tako narava sama sporoči, kdaj je dovolj, le prisluhniti ji je treba). To pa še ni vse – med dojenjem se ustvarja čisto posebna povezava med materjo in otrokom, s pomočjo katere mati skrbi za trenutno stanje imunskega sistema svojega otroka.

Ko se otrok prisesa na bradavico, se ustvari vakuum. V tem vakuumu otrok ne le sesa materino mleko, temveč se njegova slina absorbira nazaj v materino bradavico, kjer receptorji v mlečnih žlezah zaznajo sporočila iz otrokove sline. To povratno sporočilo vsebuje informacije o imunskem stanju otroka, na podlagi katerih se materino mleko sproti prilagaja potrebam otroka.

Če tako mlečne žleze zaznajo prisotnost patogenov v otrokovi slini, bodo temu ustrezno prilagodile sestavo mleka, da bodo okrepile otrokov imunski sistem. Proizvajati bodo začele protitelesa za boj proti patogenom, ki bodo tako preko mleka prišla v otrokovo telo in uničila infekcijo.

PREBERITE TUDI: To zelišče spodbudi produkcijo mleka pri doječih materah

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Mag. Ana Poljak: Pravu v posmeh: vladni ODLOKI o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.