Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vaše mnenje o azijskih maserkah

pusnikm
Starost: 48Pridružen: 8. apr 2015Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2015 19:09
Povezava do prispevka

Spoštovani,

Sva raziskovalki na ljubljanski Univerzi in v skupini mednarodnih raziskovalcev in raziskovalk pripravljava študijo o sodobnih migracijah in o azijskih maserkah migrantkah v wellness storitvah v Sloveniji. V raziskavi želiva proučiti odnos uporabnikov do storitve masaž azijskih maserk (Tajke, Filipinke itd.) v Sloveniji, predvsem bova hvaležni za spomine o vaših prvih stikih (morda tudi zadregah) ob obisku salonov – in kako na te prve stike in masaže gledate danes.

Vaša mnenja in pričevanja bodo uporabljena izključno v raziskovalne namene z zagotovilom anonimnosti in spoštovanja etičnega pridobivanja rezultatov z namenom poglabljanja znanstvene vednosti o tem kulturnem fenomenu.

Iskrena hvala za vaše sodelovanje,

Ksenija Vidmar Horvat (ksenija.vidmar@ff.uni-lj.si) & Maruša Pušnik  (marusa.pusnik@fdv.uni-lj.si)

Prosiva vas, če si vzamete nekaj časa in tu napišete kakšno osebno izkušnjo ali mnenje o azijskih maserkah, kakovosti njihovega dela, primerjave s slovenskimi maserkami, vaše mnenje o njihovem položaju delavk na začasnem delu v tujini, morda kakšne izkušnje o pogovoru z njimi pred, med ali po masaži, vaše splošno mnenje o tem, da v Sloveniji odpiramo salone z azijskimi maserkami, morda razloge o vaši odločitvi, da greste k azijskim maserkam… Skratka, vaše dobre in slabe izkušnje, pozitivna in negativna mnenja.

Če želite, vas prosiva, da zapišete še svoj spol, letnico rojstva in kraj bivanja ter poklic.

Nazadnje urejal/a PlanetLepote 9. apr 2015 10:59; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Toxic
Starost: n/aPridružen: 9. nov 2013Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2015 20:01
Povezava do prispevka

Z možem sma bila na Tajski 90 min masaži celega telesa ( v paru ). Odnosom do strank nismo bili zadovoljni, ženske niso znale niti besedo slovenščine, angleščina precej boga. Vnaprej smo se mogli zmeniti z punci na recepciji kakšno masažo želimo ali bi mogoče kaj poudarili itd...

Največ mi se zamerilo to da so se med seboj menile na njihovem jeziku, tu pa smo dobili občutek šinfanja ali kaj podobnega. Saj bi jim šef ali lastnik lahko povedal da je spoštovanje strank od ključnega pomena. Tudi kakšen tečaj jezika ne bi bil odveč.

Sama masaža je bila odlična ampak zaradi takšnih pogojev noben od naju dva se ni mogel sprostit. Tisti salon ne bomo nikoli več obiskala, če se odločimo sa Tajsko masažo definitivno bomo zahtevala maserje z tekočim znanjem slovenščine.

Masažo smo dobila za darilo ( vrednost bona190e ) če bi je plačala verjetno bi povedala da z uslugi nisma zadovoljna.

Upam da sem vam kaj pomagala z moji izkušnji smiley.

 

“Vodi od zadaj in pusti drugim misliti, da so spredaj.”
0
Nazaj na vrh
prue
Starost: 39Pridružen: 22. feb 2006Prispevkov: 20Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2015 15:34
Povezava do prispevka

Azijske maserke so v masažnih salonih po Sloveniji (manjših in tudi večjih, bolj znanih) zelo pogosto žrtve delovnega izkoriščanja (tudi kot oblike trgovine z ljudmi). Tako da je neznanje jezika eden od načinov, da je njihova ranljivost večja, kar njihovi šefi, oziroma kot si Toxic dobro rekla, lastniki, lahko izkoriščajo njihov položaj.

Ker prihajajo iz zelo revnih okolij, so izkoriščanje pripravljene prenašati zelo dolgo oz. celo v nedogled, saj je vsak evro, ki ga zaslužijo, boljši od ničesar, kar bi imele doma. Nastanjene so pogosto v mala stanovanja, v katerih je večje število žensk, praviloma krepko presegajo vse normative, ki veljajo za maserje (delajo tudi po deset ur na dan, zadolžene pa so poleg masiranja še za čiščenje salonov ipd.). S prihodom v Evropo je praviloma povezan tudi dolg, ki ga imajo do šefov, in ki je pogosto pretiran oziroma so si morale za pot v Evropo denar izposoditi, vrniti pa tega denarja kar ne morejo - vzpostavljanje dolgovne odvisnosti.

Sama grem zato vedno raje k slovenski maserki in ne sodelujem v ciklu izkoriščanja. 

lp Smile

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vaše mnenje o azijskih maserkah
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.