Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Steznik za hrbtenico

Nikaaa
Starost: 29Pridružen: 13. sep 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2012 23:52
Povezava do prispevka
Pozdravljeni, sem nova tukaj in bom morala začeti nositi steznik za hrbtenico (imam kifozo, ki meri 60 stopinj) in me zanimajo me vaše izkušnje s steznikom za hrbtenico, je učinkovit ?
Sama ga bom morala nositi kar 23 ur na dan, kar se mi zdi zelo veliko, čeprav zaradi moje starosti in krivine nevem a bo učinkovit (stara sem 18 let in moja rast je zaključena).
Torej, če je katera od vas nosila steznik za hrbtenico, bi bila zelo vesela kakšnega mnenja Smile
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2012 10:56
Povezava do prispevka
Dobrodošla !

Nekaj smo o steznikih že govorili tu, ampak zdaj vidim, da je ta tema čisto nepregledna, ker je ena izmed članic zbrisala vsebino vseh svojih sporočil, v katerih je spraševala o stezniku.

Tudi sama sem nekaj časa nosila steznik, zato ti mogoče lahko odgovorim na kakšno vprašanje (če še nisem vsega pozabila). Nočem te že od začetka prestrašiti, ampak to je bilo eno izmed najhujših obdobij mojega življenja, zato sem ga mogoče kar malo potisnila v pozabo. Ti imaš precej visoko ukrivljenost, mislim da si ravno na meji za operacijo (tudi jaz sem imela 60 stopinj, pa vem, da se je precej razpravljalo o tem). Predlagam, da čimbolj dosledno nosiš steznik in delaš vaje, ker se ti drugače lahko še poslabša. Vso srečo, če imaš pa še kakšno vprašanje, pa kar na dan z besedo .
Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
Nikaaa
Starost: 29Pridružen: 13. sep 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2012 15:39
Povezava do prispevka
Hvala za odgovor, ti si imela skoliozo če se ne motim ? pri meni je stvar sicer malce drugačna, ampak prav tako gre za ukrivljenost hrbtenice in je kar velika in ortopedi niti ne vedo a bo steznik sploh učinkovit, ampak mi ne preostane kaj drugega, saj imam kar velike bolečine tako v križu, kot tudi v prsnem košu, saj mi menda hrbtenica pritiska na pljuča. ž
Zanima me, koliko časa si pa nosila steznik in koliko ur na dan, pa ali je fejst opazen ? Kr meni bi bilo grozno it s tem iz hiše Smile
In sedaj imam časa do januarja, da se mi krivina izboljša, če ne pa dobim gips za par mesecev, imaš mogoče tudi kakšne izkušnje s tem ?
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2012 16:44
Povezava do prispevka
Ja, jaz sem imela (no, dejansko še imam) skoliozo. Nimam pojma kakšna je razlika med kifozo in skoliozo (v praksi), ampak striček google pravi, da se tudi za kifozo uporablja steznik Milwaukee, ki sem ga imela jaz. Nosila sem ga 2 leti, od začetka dokler se nisem privadila po par ur (ko sem bila doma), nato pa vedno pogosteje, navodila sem imela sicer 24h/dan. Načeloma bi ga naj nosila več kot 2 leti, ampak ker je stanje stagniralo, sem obupala. Dve leti po tem pa mi je fiziater povedal, da imam obrabo hrustanca kolkov in kolen in da kaj takšnega še ni videl pri gimnazijki, ker je to značilno za "80+ stare babe". Not fun.

Glede opaznosti pa je odvisno sicer od posameznega modela, ampak moj je bil zelo opazen. Domači so me klicali robotek . Zgleda precej podobno kot kakšna mučilna naprava in dokler se ne navadiš (jaz se sicer nikoli nisem) je tudi občutek tak. Kovinske palice ti tudi fajn raztegnejo vsa oblačila. Verjamem, da se ti zdi grozno v tem iz hiše, tudi meni je bilo, sploh pa ker sem ga nosila ravno na prehodu v gimnazijo. Prvi letnik, novi sošolci, nova poznanstva, simpatije... Jaz pa kot en terminator. Ni ravno fina podlaga za ustvarjanje novih socialnih omrežij (vsaj v moji glavi ni bila). Ampak hočeš nočeš - treba je! Saj sčasoma se navadiš, okolica pa tudi.

Kak je torej načrt zate? Najprej steznik, če ne bo bolje pa gips ali obratno? Gipsa meni sicer ni bilo treba nositi, si pa predstavljam, da zna biti to tudi zelo grozljivo. Držim pesti, da se ti čimbolj popravi, da ga tudi tebi ne bo treba !
Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
Nikaaa
Starost: 29Pridružen: 13. sep 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2012 14:11
Povezava do prispevka
No hvala za odgovor.
Jaz sicer ne dobim Milwaukee steznika, ampak nek TLSO steznik, no vsaj tako je pisalo na napotnici in ni tako zelo strašen kot Milwaukee, katerega bi pa morala dobiti pred leti, ampak sem dobila napačnega.
Drugače pa, če se mi do januarja krivina ne bistveno izboljša dobim gips, vsaj tako so mi rekli v Valdoltri, to bom pa morala nositi 2 - 3 mesece, kot zadnje pa ostane operacija, če seveda nič od tega ne bo pomagalo.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Steznik za hrbtenico
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.