Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Sproščenost in intimnost doma

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
emchy
Starost: 34Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 2. jun 2010 14:53
Povezava do prispevka
Tema o goloti pred otroci me je nekako spodbudila k odprtju te teme-upam da takšne še ni?
Torej, kako sproščeni ste pred svojim partnerjem, starši, sorodniki in ostalimi v smislu golote, preoblačenja in pač ostalih t.i. intimnih stvari?
Jaz npr sem pred fantom skoraj popolnoma sproščena, prav tako on (edino kar jaz ne delam pred njim je riganje in spuščanje telesnih plinov, kar pa on še preveč obvlada ), isto se skupaj tudi stuširava, greva na malo potrebo tudi če je drug v kopalnici,v bistvu so nama takšne stvari normalne in nama dajejo občutek sprejetosti.
Potem doma se drug pred drugim tuširamo oz da obrnem hodimo v kopalnico, se preoblečemo, s tamalo se celo hodiva na stranišče pogovarjat-mogoče smotano, ampak wc je na koncu hodnika in se pripravno usedeš na stopnice....
No, pred kolegi in ostalimi pač se ne preoblačim itd, niti ne hodim okrog v sp. perilu, kaj šele gola, vsaj dokler ni tistega zaupanja, pa še potem vedno v perilu, če že.
Meni ta sproščenost pomeni ogromno...ne znam si predstavljati, da mi se doma morala zaklepati.
Navsezadnje, če so vrata zaprta, pač pomeni ne vstopaj.
Pri moji kolegici npr je popolnoma nesprejemljivo, da greš v perilu od kopalnice do sobe, da o ostalih stvareh niti ne govorim, pa tudi ona je še vedno takšna, da skriva in svoj trebušček in niti pomisli ne na krilo ali pa izrez.
In kako ste s tem ve?

0
Nazaj na vrh
_Teheran_
Starost: 40Pridružen: 24. jun 2005Prispevkov: 822Kraj: Tatami Status:Offline
Objavljeno: 2. jun 2010 16:20
Povezava do prispevka
Pred partnerko...hju tak kot si sama napisala dokaj podobna zadeva, sam da jaz za razliko ne diham tak z ritko redno ''ni to moj šport''. Drugače pa pred kolegi sem v gatah np. Pred kolegicam tudi np. Če bi rada videla ali bi radi videli, bodo že pršli na svoj račun, čene tak ali pa drugače. Kazanje klobase in pirhov pred prijatelji, no niti ne, ampak na treningu je drugo ''tuširanje'', se pa ne razkazujemo al pa da se igramo vlakca. Noben ne misli na to in ne gledamo ko mala telečja skupnost. Smo le letom dorasla ekipa.

V gatah hjaaaaa, mi je vseeno, jaz se počutim v gatah svoboden/sproščen... Še posebaj ko je dež sem redni obiskovalec travnika....Pač eni smo posebni tako in drugače.... Doma v sobi sem sam svoj direktor in direktor je v gatah ponavad, edini k je v moji sobi je cica mica...No ja smo že dva kosmata, tak da sva iz iste šume.

Sproščenost oz. način sproščenosti. Se mi zdi da vsak ima svoj način....

lp T.
To be a warrior is not a simple matter of wishing to be one. It is rather an endless struggle that will go on to the very last moment of our lives. Nobody is born a warrior, in exactly the same way that nobody is born an average man. We make ourselves into one or the other.
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2010 13:32
Povezava do prispevka
Jst pa z intimnnostjo in sproščenostjo sploh nimam težav - tako sm bila vzgojena, da se nismo nikoli zakrivali in zaklepali vrata...Potem v puberteti pa je imela samo mami vstop v kopalnico Smile in to mi nikoli ni predstavljalo nekega problema - sej ženske smo iste - mamo joške, rit in lulico  in tudi pred frendicami nimam težav biti gola ali vsaj delno oblečena..če so one nesproščene, potem naj ne gledajo  pred fantom je pa tudi isto, sam da jst še rigam, prdim in spuščam glasove...Če lahko on, potem ne vidim razloga zakaj mu tudi jst ne bi nastavila riti in pffff Pri meni je res zelo vse sproščeno kot je razvidno že iz mojga posta
0
Nazaj na vrh
Beybi
Starost: n/aPridružen: 3. jun 2010Prispevkov: 26Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2010 14:28
Povezava do prispevka
Pri nas je pa ravno obratno. Ok, do mami sem še najbolj sproščena, dočim se pred bratom in očetom skrivam kot hudič pred križem. Največ kar si privoščim je, da pokažem gole noge oz. sem pač v majici, ki pokriva boke in zadnjico. Onadva nimata nobenih problemov; oče se kaže zjutraj v spodnjicah in majici, brat v boxericah... Big smile Meni ni nerodno, njima tudi ne. Mi je pač samo nerodno, če bi mene videla v modrčku in brazilkah npr.

Pred mami (ali prijateljicami) se mi ni nikoli sram slečt (spomnim se, da sem delala edino probleme ko sem imela uhan v popku in ona tega nekaj časa ni vedela, hjoj puberteta Big smile ).

0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2010 19:10
Povezava do prispevka
Doma po tuširanju sem vedno 'naga' skakala naokoli, s tem nimam težav.
Se mi zdi pa čisto nesprejemljivo, da bi bil kdo z mano, ko sem na WCju - v nekih trenutkih je človek pač rad sam.
0
Nazaj na vrh
ursYY
Starost: 35Pridružen: 26. jul 2007Prispevkov: 1819Kraj: ptuj-mbStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2010 21:02
Povezava do prispevka
pred fantom sem čisto sproščena, tudi pline lahko spuščam zraven njega in grem na veliko potrebo, če je on v kopalnici...pred drugimi družinskimi člani pa mi ni problem okoli hodit v hlačkah in kakšni majici, me je pa malo sram, da bi me videli nago...
0
Nazaj na vrh
katey
Starost: 44Pridružen: 27. jul 2007Prispevkov: 3902Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2010 21:11
Povezava do prispevka
Pred fantom nimam zadržkov, ne glede golote, ne glede spuščanja plinov, takšnih in drugačnih potreb..., ni zadeve, ki je ne bi mogla počet pred njim - sem, kar sem in naj me sprejme celo takšno kot sem. 

Že nekaj časa ne živim več doma - razen pubertete pa se nisem nikoli pretirano skrivala pred družinskimi člani - sem se v spodnjem perilu počutila čisto o.k. pred vsemi. Pred kolegi... sem diskretna, ampak bolj zaradi njih kot pa zaradi mene. Sicer pa zelo veliko in rada obiskujem savna parke, kjer mi ni noben problem biti gola med množico neznancev.
0
Nazaj na vrh
te-ja
Starost: 41Pridružen: 24. nov 2004Prispevkov: 130Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 9:29
Povezava do prispevka
S fantom nimava zadržkov, edino pri veliki potrebi rabim svoj mir in v časih menstruacije pri higienskih opravilih. Za člane družine mi je čisto dovolj, da jih vidim v spodnjem perilu :). Edino s sestro sva bili navajeni, da sva bili hkrati v kopalnici (ena se je tuširala, druga pa ličila).
Po telovadbi in v savnah nimam problemov z goloto. No če bi šefa ali pa sodelavce srečala, bi bil problem, ampak pred neznanci pa ne.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 10:12
Povezava do prispevka
quote:287bd9d60c="te-ja"
Po telovadbi in v savnah nimam problemov z goloto. No če bi šefa ali pa sodelavce srečala, bi bil problem, ampak pred neznanci pa ne.


To pa bi tudi mene malo zablokiralo, prav hecno, nisem niti pomislila na tak scenarij.

Pri naju doma itak vse sproščeno, saj sva samo midva, ki se poznava v mm natančno in muca, ki je pa ne gane. No jaz tudi vse potrebe in druge packarije počenjam brez posebnih cerimonij zapiranja ali potrebe po intimnosti, enostavno sploh ne pomislim na to. Podobna sproščenost je bila tudi doma, včasih če sem kje s kom (npr. dopusti, torej da obsega tudi negovalna in higienska področja dneva)  in moram malo bolj paziti, da nisem ravno nedostojna ali da ne spravim koga nehote v zadrego, moram prav zavestno razmišljati kaj vse moram vzeti s seboj in kaj bom dala nase ipd. To mi nekako ni všeč, je pa jasno a must, saj je treba spoštovati tudi tuje vidike na to, če si v nekem sožitju, pa tudi če je kratkoročno. Uživam v savnah in na nudl plaži, se mi zdi tako neobremenjujoče in free, zakon!

Pomemben vidik te sproščenosti se mi res zdi, da lahko hitro koga drugega spraviš v zadrego in neprijeten položaj s svojim odnosom do tega in zagovarjam, da se je potrebno tudi malce prilagajati in popaziti, spoštujem, da niso vsi taki 'nagci' kot jaz in da lahko moje vedenje negativno vpliva nanje (primer na plažah, na dopustih, drugih podobnih situacijah)

EDIT: kako lepo od mene, vrle moderatorke, da šele sedaj opazim, da je debata samo o sproščenosti DOMA.


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 12:24
Povezava do prispevka
Sproščenost pred fantom: zelo velika. Takorekoč zaobjema vse, razen #2 na wcju (tiste, ki ste kdaj imele obodbja zaprtja ali pa drugih prebavnih motenj boste razumele brez nadaljne razlage). Tudi plinim vpričo njega, le včasih se malce odmaknem, da ga ravno ne zadušim.  Sem pa ipak večino časa pri njem oblečena, ker sem bolj zmrzljive sorte.
 
Sproščenost pred starši: hmmmm. Pred mamo se še pokažem v spodnjem perilu, pred očetom ne, še v kopalkah se vedno zagrnem z brisačo. Potrebe opravljamo striktno pri zaprtih vratih.
 
Sproščenost pred kolegi: spet velika. Nimam problemov s tem, da me vidijo v sp. perilu, ali brez, #2 pa zopet ne bi opravljala vpričo njih.
 
Pred popolnimi tujci pa nkakor kdaj. Lih nisem hodila po striktno nudističnih plažah, a vem, da ne bi imela problemov s skinny dipanjem. Modrc že tako strašno rada odvržem, ko je vroče.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 19:24
Povezava do prispevka
 
Jaz pa, če na hitro napišem - sem precej zadržane sorte, kar se teh stvari tiče. Zame je tudi plinjenje pred mano oz. v moji prisotnosti skrajno nekulturno in menim, da se vsak lahko umakne. To se mi zdi stvar kulture in uvidevnosti.
Resnično pa si niti v sanjah ne predstavljam, da bi šla na no. 2 takrat, ko je kdo v kopalnici. Ne vem, morda sem zategnjena, ampak to mi je pa res nekaj, kar rada počnem sama, hahaha.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 19:40
Povezava do prispevka
no, jaz tega, kar si napisala ne bi štela pod zategnjenost, nesproščenost, zaprtost ... si dobro napisala, da gre za uvidevnost, kulturo in še kaj.

brez veze, da se meša globino odnosa s tem, kakšne potrebe ali pa "potrebe" lahko opravljaš v družbi partnerja. saj vemo, da je globina odnosa v prvi vrsti drugje, npr. v zaupanju, spoštovanju, v širini pogovorov ipd. meni je vse to, kar nekatere tako t.i. sproščeno in odprto Big smile počnete pred fanti na meji okusnega Wink in res se vas ne more apriori šteti za odprte napram tistim, ki pa so verjetno potemtakem zaprti, premalo sproščeni, s partnerjem premalo globinsko povezani Big smile ker imajo določen del intime zase

... vendar, če vama paše, potem ni spora Big smile
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 20:08
Povezava do prispevka
 
 
gita, hvala za podporo.  Me veseli, da so še kakšni takšni somišljeniki. Jaz večinoma ob takem razmišljanju naletim na začudene poglede. No ja, to itak velikokrat, hehe.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 4. jun 2010 20:16
Povezava do prispevka
nas je takšnih in drugačnih Big smile jaz sem veselo na tej strani 
0
Nazaj na vrh
barby800
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2008Prispevkov: 487Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2010 11:05
Povezava do prispevka
Tudi meni ni všeč, da se potrebe na wc-ju (obeh vrst) opravljajo skorajda skupinsko. Pri teh stvareh sem mnenja, da naj to opravi vsak sam, za zaprtimi vrati in to sva z možem zmenjena, tako da si ne 'uletavava' v wc, zaklepava se pa tudi ne, saj se vidi, če je kdo v kopalnici.

Čisto nekaj drugega se mi pa zdi sprehajanje po stanovanju npr. samo v spodnjicah, ali pa tudi čisto gola. S tem pa nimam težav. Res pa je, da živimo sami trije (mož, hčerka in jaz) in smo popolnoma sproščeni, kar se tega tiče. No, tamala je itak še premajhna za to, da bi jo bilo sram golote Smile
Kar se tiče spuščanja plinov, mi je pa tudi veliko bolj všeč, če se oseba malo odmakne, ne pa, da 'ga spusti' direkt drugemu pod nos.
Kaj pa vem, se mi zdi, da, če si s partnerjem preveč 'domač', potem odnos ni več tak, kot je bil. Pri določenih stvareh je prav, da imamo malo zasebnosti, tudi če si sicer vse pokažemo, zaupamo itd.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Sproščenost in intimnost doma
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.