Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Sprememba v modni industriji?

Pojdi na stran 1 , 2
Bette
Starost: 29Pridružen: 15. nov 2009Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 16:30
Povezava do prispevka

Ravnokar sem v reviji Gala brala o tem da so se zvezdnice nehale truditi s dietami in postale zadovoljne s svojimi oblinami. Po pravici povedano se mi zdi da zdaj vse zgledajo bolje kot prej saj imajo lepo žensko postavo.
Ampak zaskrbelo me je eno dejstvo. Modna industrija ne podpira več normalnih zdravih postav ampak gre iz ene skrajnosti v drugo. Primer:






Primerov zdrave postave je v modni industriji zelo malo ampak na srečo so:



Ampak v visoki modi se na žalost pojavljata le dve skrajnosti kar se mi ne zdi prav saj ima večina žensk ki nosi vse te obleke normalno postavo. In niti ena od dveh skrajnosti ni pravi vzgled za dekleta.
Zakaj se ne morejo enostavno sprijazniti s lepimi zdravimi postavami in morajo kljub temu da so prav te najlepše še vedno pretiravati??

0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 16:52
Povezava do prispevka
Res je. Modna industrija gre iz ene skrajnosti v drugo. Tudi meni ni jasno, zakaj ne postavljajo v ospredje zdravo telo z normalnim ITM (indeksom telesne mase), ampak suhice zamenjujejo z obilnejšimi postavami.
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45017Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 16:57
Povezava do prispevka
Bette je napisal/aRavnokar sem v reviji Gala brala o tem da so se zvezdnice nehale truditi s dietami in postale zadovoljne s svojimi oblinami.

Iskreno povedano močno močno dvomim v to.

Se pa strinjam, da so ti ekstremi nekje med smešnim, neumnim in patetičnim (vsaj meni). In zdaj hočejo dokazati, da so debeluške 'in' in da ni nujno, da so manekenke super-suhe, s tem, da so v ospredje potisnili nekaj debelušk?
Zakaj ne 'normalnih' in zdravih (v smislu ne shiranih in ne zašpehanih do amena) ženskih teles

Samo da se bere, piše in govori o tem, najbrž. Zdravo in normalno je najbrž preveč dolgočasno ...
(sta pa prvi dve fotki meni naravnost groteskni)

P.S. ITM je pa itak svetska neumnost, kar se mene tiče - smo že debatirale o tem.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Bette
Starost: 29Pridružen: 15. nov 2009Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 18:35
Povezava do prispevka

Tudi meni se zdi da hočejo kreatorji zdaj na hitro dokazati da niso krivi za anoreksijo pri manekenkah ker imajo nekaj pretirano debelih modelov kar pa je enako slabo. Zdi se mi je glede oblin pri manekenkah največ lahko to:

Takšna postava se mi zdi zdrava čeprav z več oblinami in je lepa ter tudi nek normalen vzor za ženske.  Zakaj jim je tako težko razumeti da ženske in dekleta niso ali zelo suha ali pa zelo debela?
0
Nazaj na vrh
Woowee
Starost: 36Pridružen: 24. avg 2008Prispevkov: 598Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 20:54
Povezava do prispevka
Moda je za njih očitno ekstrem..iz enega v drugo kaj pa je vmes pa tak kot je ena napisala dolgočasno.
 
Ekstrem
image file name: 2ke34ab024d9.jpg
 
image file name: 2ka97b16e3b3.jpg
 
image file name: 2kdbdaec1c3a.jpg
 
in močnejši modeli, ki delujejo lepo
image file name: 2k5ef9b92fcd.jpg
 
image file name: 2kc7fb7ab088.jpg
 
image file name: 2kfbec81b98b.jpg
 
image file name: 2ked60733913.jpg
 
 
normalne modele pa ne vem, če bomo sploh kdaj dočakali (da bi jih tak reklamirali kot ostali dve skrajnosti)
 
Bette je napisal/a:
Ravnokar sem v reviji Gala brala o tem da so se zvezdnice nehale truditi s dietami in postale zadovoljne s svojimi oblinami.
 
v ta stavek pa sploh ne verjamem
The only people you need in your life are those that need you in theirs.
0
Nazaj na vrh
Bette
Starost: 29Pridružen: 15. nov 2009Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 21:59
Povezava do prispevka

Jaz sem vesela da nam ostaja za upanje Victoria's secret ker imajo tam manekenke res lepe normalne postave. Tile ekstremi bodo res povsem uničili pravo podobo lepote!
Glede zvezdnic:  baje so se Penelope Cruz, Eva Mendes in celo Linda Evangelista kar malo zredile in jim je tako tudi všeč .  Meni osebno se zdi da zdaj res zgledajo bolje in upam da ne bodo začele spet pobesnelo hujšati
0
Nazaj na vrh
Bette
Starost: 29Pridružen: 15. nov 2009Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 22:02
Povezava do prispevka

Se opravičujem za dvojno objavo ampak rada bi pripomnila pomoje se glede na to kakšna je nova Chanelova kampanja (prva slika v začetni objavi) Coco obrača v grobu.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2010 22:04
Povezava do prispevka
Meni se zdi to lepa ženska, z lepo žensko povprečno žensko postava, v katerem rangu mislim, da je veliko žensk:
image file name: 2k5ef9b92fcd.jpg
 
In po mojem okusu naj bi bili takšni modeli.
 
Obe ostali skrajnosti-zelo suhe in pa na drugi strani debeluške, sta mi pa totalno mimo.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2010 0:04
Povezava do prispevka
Tako je....in tudi velika večina moških se strinja s tem. Smile Baje je najlepše se zvečer stisnit h mehki in lepo dišeči punci. Pa majo radi da se da kej lepo prijet in je lepo obloženo. Pa ne mislim preveč, ampak ravno prav. 
A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2010 10:07
Povezava do prispevka
Me zanima koliko časa se bo ta "trend" obdržal v modni industriji. Po mojem mnenju bo kar težko premagati to odvisnost s (pre)nizkimi konfekcijskimi številkami. Sicer jih podpiram pri tem, da se s pist umakne prelahke manekenke že iz čisto prežvečenih razlogov, kjer bi izpostavila ravno vzor mladim dekletom.

Zadnjič je moja mala sestrična izjavila, kako je debela. Punca ima 11 let, popolnoma normalno težo. Me je kar na rit vrglo. Sicer njene vzornice niso dekleta na modnih stezah (ker teh šovov pač ne spremlja in jih nima kje videti) ampak RBD na čelu z Anahi - katere je očitno premalo skupaj. Samo upam, da ne bo do kakšnih butastih idej prišla. Pa še na pragu najbolj ranljivih let je. Kakorkoli..

Jaz bi vzpostavila manekensko policijo. Pri modelih ni treba skrbeti, ker te ponavadi niso presuhe, hujše so manekenke. Tako kot obstajata finančna in korupcijska komisija, bi morala biti tudi manekenska. Zaradi mene lahko to vlogo prevzamejo kar kreatorji sami - manekanka, ki ima konfekcijo pod št.36, nima kaj delati na stezi. Zdaj, meni osebno se zdi ta meja čisto ok, verjetno se katera ne bo strinjala. Ker 36 je vitko in ne presuho. Če kreator tega ne bi upošteval, bi morala pasti kazen - finančna verjetno ne, kjer mu bi bilo v tem pogledu vseeno. Magari prepoved nastopa na naslednjem šovu ali pa fashion weeku, zaradi mene tudi bojkot njegovih proizvodov.

Utopija in velika domišljija, vem. Smile
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2010 11:25
Povezava do prispevka
Punce, ki bo po mojem mnenju morale leteti dol s pist, so tiste, ki niso naravno tako suhe in se stradajo, da pridejo do št. 34; obstajamo pa tudi take, ki smo naravno suhe in da bi izgubila delo samo zato, ker ne nosim št. 36 ali več, se mi zdi banalno. Če bi bila kreator in ne bi mogla izbrati deklet po svojih lastnih željah, bi pravtako fasala resen popi*ditis - predstavljam oblačila, ne dekleta, ki jih nosijo.

ITM - še en idiotizem. Po prepovedi v Španiji, da manekenke s prenizkim ITMjem ne smejo na pisto, se še vedno najde kakšna presuha deklica, ki ji kosti štrlijo in je za marsikoga daleč od "zdravega" dekleta - ima pa ITM višji kot je zahtevano in to je to, lahko dela.

Banalno se mi zdi (ponovno), da se modno industrijo in manekenke krivi za vse možne bolezni povezane s motnjami v hranjenju; za te težave bo treba poiskat vzrok nekje drugje, ne ravno v manekenkah. Tudi sama sem imela sošolke, ki so že v OŠ začele sanjat o dietah in izgubi kg, pa niso poznale m od modnega sveta (poleg tega so takrat vladali supermodeli, ki so bili rahlo bolj polni kot večina high fashion modelov).

In še ena stvar - izjemno me moti, da se tiste, ki ne ustrezajo "normalni" postavi, označi za nezdrave, pa naj so presuhe ali predebele (oz. predrobne/premočne). Če bi mi kdo začel namigovat, da sem zaradi št. 34 prehrambeno challenged ;), bi se kaj hitro znašel pri zobozdravniku z naročilnico za protezo.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2010 11:30
Povezava do prispevka
Pod tole se pa kar podpišem.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Bette
Starost: 29Pridružen: 15. nov 2009Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2010 16:00
Povezava do prispevka

Saj poanta ni v tem da bi se s modnih stez morale umakniti dekleta s premajhno številko ali ITM-jem ker je to res neumnost ampak bi morale biti glavni sodnik oči.

Telo bi moralo biti strenirano, koža zdrava, lepi lasje,...pač celoten izgled bi moral kazati zdravje! Seveda pa veliko kreatorjev zanalašč izbira "presušene" modele da ne bi odtegnile oči s obleke.

Vsaj po mojem mnenju se res hočejo približati videzu obešalnika z debeluškami pa hočejo to zanikati kar je resnično neumno in izraža slab okus.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2010 12:26
Povezava do prispevka
Jaz tudi ne mislim, da gre za nek preobrat v modni industriji. Novinarji so pač plačani od prispevkov in najbrž  je težko vsak teden napisati nekaj novega. In so pač veseli vsakega ekscesa, odstopa, nenavadnosti, samo zato, da pač lahko nekaj napišejo in to predstavijo kot trend. Enako mislim, da je s kreatorji. Gotovo se jim namreč splača sem pa tja poslati na piste kakšno debeluško, da se potem več govori o njih, o njihovi kreativnosti. Pa od kar me vsaj malo zanima moda, se mi zdi, da se pojavljajo članki o takih trendih.

Sama še zmerom mislim, da (pretirana) debelost (najbrž bom spet kakšno užalila) ni nekaj zdravega. Če ne bi bilo vse te prehrambene preobilice, bi bile zdrave ženske bodisi polne, oblinaste bodisi suhice. Oboje so lepe, če se le znajo lepo obleči in zdravo živeti. Vendar pa je dejstvo, da določena oblačila lepše stojijo na suhih manekenkah kot pa ženskah mojega tipa (konstitucija peščene ure). In tudi sama z vizualnega vidika raje gledam reklame za kozmetiko z lepimi suhimi manekenkami kot pa tisto s povprečnimi ženskami za Dove (kar pa ne pomeni, da ne kupujem njihovih deodorantov ipd). Enostavno te reklame ne pritegnejo moje pozornosti. In zaradi vsega tega sem prepričana, da bo lepotni ideal še naprej suha ženska.

Res pa je, da so določene zvezdnice precej suverene in samozavestne. S tem mislim na pevke, igralke. Vedo, da imajo določen umetniški talent, ki je pritegnil občinstvo in svojo samozavest kažejo s tem, da so zveste svojemu naravnemu videzu (in se ne vržejo v pretirano hujšanje, lepotne operacije): Takšna odločitev seveda deluje karizmatično in to ljudi, oboževalce še bolj pritegne, cena pa jim s tem še bolj zraste.

0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2010 13:16
Povezava do prispevka
Po moje je to lari-fari. Dvomim, da se bo kdaj prijelo to v modnem svetu. Že stoletje kraljujejo modnim brvem bolj ali manj suhe ženske. Zagotovo pa se nekateri oblikovalci zavedajo težav številnih ljudi s prekomerno težo in skušajo tudi njih vključiti v potrošniško mrzlico. Ker zakaj pa naj se ne bi oblačili modno in lepo?
 
Kar se tiče manekenk, tudi jaz pogrešam modele z zdravimi telesnimi merami. Saj tu ne gre toliko za kakšno konfekcijsko številko nosiš, ampak za to ali je telo lepo oblikovano in ti ne vse kosti štrlijo ven oz. obratno....
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Sprememba v modni industriji?
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.