Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Brez okusa za oblačenje :(

Emma*
Starost: 37Pridružen: 17. apr 2015Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2015 8:41
Povezava do prispevka

Ojla punce. Na forum sem prišla, ker sem po daljšem pregledovanju videla, da ste tukaj malo bolj zrele in odrasle osebe, tako da upam, da mi boste lahko pomagale s kakim nasvetom.

Problem je naslednji; kljub mojim 28 letom, se nekako ne najdem glede oblačenja. Zato nase zjutraj navlečem, kar pač mi pade v oči, nato povlečem čez še jakno, obujem adidas superge in pičim v službo. Frizura je ponavadi skladna z oblačili; če sem "kao" bolj lepše napravljena, so razpuščeni (do sredine hrbta), če sem bolj športno napravljena, pa čop ali figa, podprto z lasnicami.

OK, zdaj pa glavno. Doma v omari imam različna oblačila; kavbojke (večinoma bolj poceni firme, Stradivarius, jeans-pajkice (kot hlače), navadne črne pajkice,..), par tunik, navadne bombažne majice raznih barv (so z elastanom, tako da ne visijo ravno z mene kot cota), športne jope (adidas, nike..), od obutve pa najraje nosim adidas superge /tiste klasične ki jih nosijo praktično vsi, nizek model črne barve/ ker mi je najbolj udobno za hodit.. v glavnem, ne sliši se tako grozno, ampak ko nase navlečem črno majico, svetle kavbojke, karo jakno in torbo čez rame fliknem, je vse skupaj videt klošarsko.

Problem je tudi v tem, da npr. ko vidim kaj na kakšni drugi, pa ji paše, si rečem; Ooo to bi pa jaz tudi. Grem in kupim to zadevo, čeprav mi ne paše tako zelo.

Kakšen stil mi je v bistvu všeč? NE VEM. Všeč mi je, ko vidim punco v navadnih kavbojkah ki so spodaj privihane, obuto v bele allstarke, zgoraj črna majica in črna leather jaknica, s čopom, s kakšnim posebnim kosom modnega dodatka.. in si rečem; Kako ji uspe, da je videt tako urejena?! Če bi jaz nase navlekla ISTE cote, ne bi bila videt urejeno, ampak kot da sem naključno nase zmetala kar nekaj. Unhappy

Delala sem že čistko v omari, si razporedila, kaj točno bom oblekla za v službo (izločila sem športne jope in ene razvlečene kavbojke, ki so mi malo prevelike, ampak so strašno udobne) in se tega držala kakšen teden, potem pa je spet zmagalo udobje nad "moram bit urejena videt" in sem že vlekla oranžno malo razvlečeno športno jopico iz omare. 

Finančne omejitve: nekje srednje. Ne morem si privoščit firmiranih zadev razen kake izjeme (npr. dobra obutev), fejkov ne maram (razen morda kake torbice), ne maram niti živalskih vzorcev, bleščičastih zadev (zlate superge npr, srebrna jakna...), bi pa rada imela kak dober kos kvaliteno krojenih kavbojk, ki ne izgledajo ceneno, ki se ne razvlečejo... 

Svetujete mi prosim, kako naj v bistvu sledim svojim željam - da mi je udobno - hkrati pa da bi izgledala modno oziroma urejeno?

Hvala vam Smile

0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2015 14:44
Povezava do prispevka

Najprej moraš ugotoviti, kaj bi sploh rada, vse skupaj je odvisno od tega kakšno službo opravljaš, kaj ti je všeč itd...

Jaz bi začela tako:

  • inspiracija - na internetu (npr.  pinterest, blogi) poiščeš slike oblačil / kombinacij, ki so ti všeč. Sama recimo pogosto brskam tam...primer, kupila sem si olivne "usnjene" hlače... in tam poiskala s čim vse se  lahko kombinirajo... potem te slike uporabim za inspiracijo. Tako boš tudi natančno ugotovila kaj ti je všeč.
  • ugotovi kakšno obliko postave imaš - tako lažje ugotoviš kaj ti pristaja in česa se moraš izogibati. Morda ravno zaradi tega kakšna oblačila na tebi ne izpadejo tako lepo kot si mislila, da bodo. Nekaj je bilo na PL o tem že napisanega.
  • ugotovi katere barve ti pristajajo. Glede barvne koloristike je bilo precej napisanega na PL.
  • udobnost - obstajajo lepa in udobna oblačila, tako, da izgovarjanje na udobnost odpade!
  • denar - okus nima veze z denarjem. Ni treba kupovati hudih znamk, da si lepo oblečen. Lahko kupiš lepa in kvalitetna oblačila za malo denarja in jih skombiniraš, da izgledajo lepo in drago. Seveda odpade nakupovanje v raznih tally weilj trgovinah za trinajstletnice. Sama menim, da imajo zadnje čase recimo v C&A precej ok oblačila za malo denarja s precej dobro kvaliteto, pa še ogromno drugih trgovin...
  • dodatki - k urejenosti in povezanosti outfita veliko prispevajo ogrlice, šali, rutke, uhani, zapestnice, pasovi... brez pretiravanja seveda
  • čevlji - glede na to, da hodiš v službo nevem če so ene superge dovolj in primerne... z lepimi supergami ni nič narobe, samo skombinirati jih moraš pravilno.. sicer pa recimo kakšne balerinke včasih dodajo malo več urejenosti...sama imam precej casual službo, kjer smo lahko oblečeni precej svobodno, pa imam vseeno 4 pare različnih superg za različne kombinacije in vsaj toliko balerink...
  • nakupovanje - ko kupuješ ramušljaj h katerim oblačilom boš nov kos kombinirala
  • načrtovanje - zvečer si pripravi kaj boš zjutraj oblekla, tako te zjutraj ne bo popadla ravnodušnost do oblačenja; lahko si recimo tudi vsak dan slikaš kaj si imela oblečeno za motivacijo in mogoče boš tako videla kako se spreminjaš, kaj ti še manjka, napake...
  • makeup in frizura - meni to dvoje zelo veliko pomeni, lahko sem še lepše oblečena, ampak če nimam makeupa in urejene frizure se ne počutim urejena. 
  • samozavest - karkoli boš oblekla nosi s samozavestjo, bo sigurno izgledalo boljšesmiley

Sicer pa meni pomaga tudi gledanje raznih oddaj tipa what not to wear, kjer mogoče vidiš tudi svoje napake in tudi vidiš kako gledaš druge, ki delajo tak in drugačne modne napake.

 

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2015 12:30
Povezava do prispevka

Emma*, dobrodošla na Planetu Lepote!smiley

Vermilion ti je super svetovala (Vermilionsmiley), edino tole ...

vermilion je napisal/a
  • načrtovanje - zvečer si pripravi kaj boš zjutraj oblekla, tako te zjutraj ne bo popadla ravnodušnost do oblačenja; lahko si recimo tudi vsak dan slikaš kaj si imela oblečeno za motivacijo in mogoče boš tako videla kako se spreminjaš, kaj ti še manjka, napake...

... se meni osebno ne obnese, ker ne vem, kako bom razpoložena naslednje jutro, za kakšna oblačila, tako, da vsako jutro sproti jemljem iz omare.

Sicer pa točno vem, kaj misliš. Sama delam praktično skoraj vse, kar je napisala Vermilion - tudi če mi je kak kos noro všeč in ga kupim, potem po netu pogledam, kako vse ga lahko skombiniram, ker vedno najdem še kakšne dodatne super ideje poleg svojih. Tako sem npr. kupila rdeče skinnyke v videzu usnja in že vedela, kako jih bom nosila, a sem šla še na google images iskat 'red skinny jeans outfit' in 'how to wear red skinny jeans'. Enako za ostale kose oblačil in obutve (npr. 'biker boots').

Krasna spletna stran v ta namen - praktično brez konkurence - je meni tudi Net-A-Porter - popolnost, res je vse dovršeno in minimalistično, kar je tudi moj slog (ali pa take kose gledam, haha).

V rubriki Moda & Stil na portalu pa imaš poleg modnih tudi ogromno člankov o postavah in barvah, da se boš lažje znašla. Tudi temi Kaj bi nosile in Današnji outfit ti bosta morda v pomoč.

Če imaš še kakšno vprašanje, pa kar.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2015 12:58
Povezava do prispevka

Tanja vem kaj misliš, sama se trudim, da si zvečer vsaj v mislih splaniram outfit, predvsem s tega stališča, da mi ni treba zjutraj zapravljati časa. Včasih se obnese, včasih pa si zjutraj premislim in oblečem kaj drugega. 

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
anamarija
Starost: 37Pridružen: 28. maj 2006Prispevkov: 951Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2015 13:07
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a

Krasna spletna stran v ta namen - praktično brez konkurence - je meni tudi Net-A-Porter - popolnost, res je vse dovršeno in minimalistično, kar je tudi moj slog (ali pa take kose gledam, haha).

 

Amen. Jaz vedno podoben kos najdem tu, da vidim kombinacije. Uporabljam še mytheresa.com (ali farfetch ali matchesfashion), ker imajo velikokrat enake kose a različno skombinirano.

0
Nazaj na vrh
hyfi
Starost: -14Pridružen: 26. avg 2009Prispevkov: 549Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2015 12:35
Povezava do prispevka

Živjo Emma! Vermilion ti je res že veliko in dobro napisala, jaz bi ti pa samo priporočila še par YT videov, ki se meni osebno zdijo zanimivi in so ti lahko malo v pomoč:

How to shop for clothes

Change your look, change your life

Why you should always dress your best

How to clean out your closet

What colours work for you - 1

What colours work for you - 2

Od iste avtorice pa boš lahko našla še kratke videe o tem, kako nositi določeno vrsto oblačila (npr. peeplum top, krila, živalske vzorce, jeans,...).

Upam, da ti bo kaj všeč.

0
Nazaj na vrh
Emma*
Starost: 37Pridružen: 17. apr 2015Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2015 15:49
Povezava do prispevka

Hvala vam vsem... koristni nasveti res Smile sama sem odkrila še stran Polyvore in zdaj tam z največjim veseljem delam lastne kombinacije, gledam druge... in pišem hkrati na list papirja.

Naredila sem tudi dokončno čistko določenih oblačil - nekaj podarila, nekaj pa imam na enem portalu za menjavo Smile modne dodatke bom pa nabavila počasi (ogrlica iz večjih biserov je na wish listi, ker sem ugotovila, da praktično paše povsod zraven).

 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Brez okusa za oblačenje :(
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.