Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pomen besed-rad(a) te imam, ljubim te in pomen sexa v zvezi

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Lenchy
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 1143Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2007 12:50
Povezava do prispevka
Včeraj sem sodelovala pri zelo zanimivem pogovoru v moški družbi. Tema je bila kaj nam pomenijo besede "rad te mam" in "ljubim te" ter koliko je pomemben sex v zvezi.
 
Odgovori so bili večinoma taki, da "ljubim te" bi rekli samo eni ženski za katero si prepričan, da je prava. da jo pogrešaš vsako minuto in se želiš z njo ustalit.
"rad te mam" bi pa rekli šele po najmanj 4ih mescih, ko si z nekom dal že kaj skoz, se poznaš in se pogrešaš.
Dober sex naj bi pomenil 10% zveze(takrat so pomembne druge stvari), slab pa 90% zveze(ker misliš samo na to zakaj ne gre).
Imeli so tudi teorijo, da tip pa naj bo še tako zaljubljen v svojo punco,če pride prava ženska mimo, podleže njenim čarom v enem tednu in svojo prevara. ženska pa po 14ih dneh, če se jo loti pravi tip.
 
Kaj pa vi mislite o tem?
Nazadnje urejeno 27. jan 2007 17:20; skupaj popravljeno 1 krat
Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get...
0
Nazaj na vrh
filio
Starost: 38Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 485Kraj: KRStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2007 13:25
Povezava do prispevka
Meni osebno besede "rad te imam" in "ljubim te" pomenijo ogromno, vendar morajo biti iskrene in podkrepljene z dokazi. Bivsi me je "imel rad in ljubil", a kaj ko je zraven vsake toliko casa ljubil se kaksno drugo. Raje manjkrat slisim in vedno obcutim, da sem ljubljena. Mi je pa zanimivo, da vam je uspelo narediti neke priblizne casovne okvire kdaj je cas za "velike besede". Osebno recem rada te imam sele, ko imam nekoga resnicno rada, to pa je lahko po enem tednu ali po enem letu, mogoce pa celo nikoli. Ce pa ze pogledam nazaj, mi je bivsi prvic rekel rad te imam preko sms-a, priblizno po treh mesecih skupnega druzenja. Vendar sva bila takrat se otroka, zato je "v zivo" prislo sele kasneje, ljubim te pa sploh precej pozno, pomojem tam po kaksnem letu, letu in pol. Z novim fantom je pa cisto drugace, da ga imam rada, sem mu povedala ze, ko sva bila se prijatelja. In potem sva zelo hitro ponovila vajo, ko sva postala par.  Mogoce pa na to vpliva tudi dejstvo, da naju vecino casa locuje priblizno 3000 km, tako da vsak skupen trenutek izkoristiva maksimalno.
 
Glede seksa se strinjam, vendar kot pravijo: vaja dela mojstra.  Midva z mojim  se enkratno ujameva, ceprav je bil on skorajda brez izkusenj. Vendar sva in se se veliko pogovarjava o tem kaj kateremu pase, kdaj in kako si zeli, skupaj raziskujeva vsak koscek najinih teles in je v tem pogledu mnogo boljsi ljubimec kot moj bivsi, ker si vzame cas in je pozoren.
 
Glede zadnjega dela se pa ne strinjam, sploh ce sklepam po sebi. Ko sem zaljubljena, je to do uses in se cez, tako da "pravega" ne morem niti opazit. Zame je pravi tisti v katerega sem zaljubljena. Z bivsim sva bila skupaj skoraj sedem let, vmes je bilo precej kriz in precej tipov, ki bi me lahko zapeljali, ce bi bila samska. In ceprav me je bivsi varal sto na uro, ga sama nisem nikoli, ker se ne bi mogla pogledat v ogledalo. Enostavno mi zvestoba prevec pomeni.
 
P.S.: Se opravicujem, ker se post malo tezje bere, ampak na tem racunalniku nimam sumnikov.
 
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2007 14:27
Povezava do prispevka
Hja, jaz tudi NIKOLI nisem rekla,da imam rada, če nisem tega takorekoč 110% tudi RES mislila. In ko sem to rekla fantu, je to pomenilo veliko več, kot če bi morda iste besede rekla prijateljici. Fanta ali prijateljev nimaš rad na isti način (vsaj jaz ne).
Take zadeve rečem,ko jih čutim, ni nekih časovnih okvirov... (časovni okviri so ena bedarija v bistvu...)
 
 
Tudi varala nikoli nisem in tudi ne nameravam. (pa nimam za varanje šele seksa, da ne bo pomote, zame se varanje zgodi že prej...) 
 
 
 
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 6:17
Povezava do prispevka
Meni pomeni nekoga imeti rad, da nekaj več čutiš do nekoga bližnjega. Rada imam vse, svojega partnerja, mami, sestro, očeta, brata, otroke od brata,... A seveda vsakega imam rada na svoj način, ker so si tudi kot ljudje zelo različni, čeprav so moji domači.
Ljubim pa samo svojega partnerja, s katerim pa si dostikrat rečeva samo rad(a) te imam, v najglobljih trenutkih pa jasno ljubim te. Meni beseda ljubim te pomeni višek ljubezni, s to osebo imam jaz lahko vse, je prava in z njim sem lahko do konca življenja. To doživljam samo sedaj v tej vezi. Nikogar še nisem tako zelo ljubila, da bi si z njim ustvarila dom, družino in ko bodo otroci odrasli, da se bova midva še naprej ljubila in imela lepo...
In zato pravim, da ljubiti nekoga pomeni, da je ta oseba tista prava - usojena.
Ljubljenje mi v vezi tudi zelo veliko pomeni. Saj pravijo, v postelji in pri denarju se vse neha.
Spolnost mora biti med dvema, ki se ljubita tisto čarobno doživetje, ko se enostavno zlijeta drug v drugega in ko začuti človeka, njegov bit srca, vsako poro na telesu, ki se preznoji in ko s to osebo skupaj doživiš vrhunec. Tega pač ne morem booj podrobno opisati, ker se to ne da povedati z besedami.
Sex pa mi pomeni nekaj za "ringa-raja."
Tudi ti dve (ljubljenje in sex) besedi ločim.
 
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 48Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 7:20
Povezava do prispevka
Hmmm, meni je pa besedna zveza Ljubim te čudna . Se mi zdi takšna iz knjig in filmov ... In meni to enostavno ne gre z jezika. Ko imam rada, povem, da imam rada in to je to. Ljubim te pri meni res ne gre skozi in že od nekdaj občudujem tiste, ki vam to uspeva. In niti ne delam razlike med Rad imeti in Ljubiti - a ni pomembno to kar čutimo? Besede so samo besede.... Meni je dovolj, če mi nekdo vsake toliko reče, da me ima rad, veliko več mi pomeni, če to čutim, vidim... Besede mi ne pomenijo take zelo veliko, bolj šteje tisti občutek, ko enostavno veš ...
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 9:55
Povezava do prispevka
Se ne bi mogla bolj strinjat z mojcej.
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
Sher
Starost: -14Pridružen: 30. jul 2006Prispevkov: 1069Kraj: HrvaškaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 11:36
Povezava do prispevka
Pri nami je samo ena besedna zveza za to primerna "Volim te", na kajkavščini "Rad(a) te imam".
"Volim te" so tako velike besede in mislim da to ne gre človeku kar tako z jezika.
Jaz in moj dragi si to veliko povemo, ker se je z eno takšno izjavo začelo naše razmerje in je to nekaj kaj se občuti, to niso samo besede.
Sama nisem verjela da bom to gdajkoli komu lahko povedala. Ampak se zgodilo tako da to zdaj velikokrat povem. V začetku je to bila zelo velika, napeta stvar to povedat. Vsakič bi mi srce malce bolj zaigralo, pa tudi ko bi on meni tega povedal. Ampak samo za to ker obstajajo emocije katere tega potrdijo. Bi rekla da same besede res niso tako pomembne, ampak kaj je za njimi. Lahko bi to bile kakšne druge besede, za katerimi tvoj ljubi ve kaj hočeš povedati.

Ne razumem tega tempiranega izjavljanja "rad te imam" ali "ljubim te". Take besede se ne bi smele kar tako izgovarjat, ker tako gubijo na značenju.

Imela sem enega fanta prej kateri mi je enkrat izjavil "Volim te".  Je prišel zdalka da bi me videu, in še podaril nekaj, ampak to ni blo to. Lahko bi tudi rekel "kako lep sončen dan je". Jaz mu nisem povedala isto ker tega nisem čutila, pa mislim da niti on tega res ni počutil. Verjetno je mislil da to zdaj treba že povedat. Bilo bi mi dražje da mi tega ni povedal ker tega ni zares mislil. Je bil to precej neugoden trenutek.

In rada bi da fanti to ne povejo samo zato ker je cajt za to. Potem se jih veliko zgraža ker se punca na njih veže. Da sem bla blazno zatreskana v tega fanta verjetno bi zaupala vsemu kaj bi mi povedal in bila v sedmem nebesu ko bi mi povedal te besede. In kako bi se potem, po več mesecev zveze in upanja in davanja,  razočarjala...
Seveda da to velja tudi za punce, ker se tudi fanti lahko zelo vežejo za punco, posebej prve ljubezni.

Te besede lahko pomenijo nekaj najlepšega na tem svetu, pa tudi naredijo nekaj nagršega enem človeku. Za to jih je treba uporabljat samo ko smo prepričani v to kaj povemo, in ne zato ker smo zdaj 4 mesecev v zvezi. To je tko neumno.....


Kaj pa se sexa gre, ja, res je za tistih 10% naspram 90%. Je to že stara in poznata stvar. Ker tega v pravilu človek počne samo z eno osebo, je ogromen problem če im ne gre. Seks mora bit prijeten, zabaven in še veliko tega in ne izvor frustracij in problemov.
Ljubezen je, ko vidiš vse napake, in ljubiš njim navkljub.
moj fotoalbum: http://sher.planet-lepote.com/foto
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 11:37
Povezava do prispevka
Tudi jaz se strinajm z Mojcej - besedna zveza Ljubim te, se tudi meni zdi nekoliko umetna in sploh filmska (pocukrana) in mi nikakor ne paše. Mogoče pa samo v slovenščini zveni malce nenaravno . Sploh za vse stvari, ki so mi všeč uporabljam besedo "rada" ali pa "všeč mi je", torej je tudi pri tej stvari tako. Še rajši pa sem, če tega sploh ni in lahko enostavno rečeš lepo mi je s teboj
0
Nazaj na vrh
bambi
Starost: 45Pridružen: 27. jan 2005Prispevkov: 1610Kraj: Goriška stran SlovenijeStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 14:10
Povezava do prispevka
Imeli so tudi teorijo, da tip pa naj bo še tako zaljubljen v svojo punco,če pride prava ženska mimo, podleže njenim čarom v enem tednu in svojo prevara.

To je pa tako tipično za moške... Njihova zvestoba traja samo dva tedna!!! Angry
0
Nazaj na vrh
Sher
Starost: -14Pridružen: 30. jul 2006Prispevkov: 1069Kraj: HrvaškaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 14:16
Povezava do prispevka
To ni nikakršna teorija. To je samo izgovor. Takšen tip ni zaljubljen v svojo punco.
Ljubezen je, ko vidiš vse napake, in ljubiš njim navkljub.
moj fotoalbum: http://sher.planet-lepote.com/foto
0
Nazaj na vrh
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 15:45
Povezava do prispevka
Se 100% strinjam z mojcej.
Tudi meni gre "ljubim te" zelo težko iz jezika, ker se mi to sliši tako klišejsko, umetno....tako čudno skratka.
Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 16:35
Povezava do prispevka
Meni pa ne gre težko z jezika, ko res to začutim in takrat mu tudi povem. In enako on mene vedno preenti s to izjavo, kar usta mi zapre, ker zna to vedno izreči v pravem trenutku ali pa povsem nepričakovano, kar je še večje presenečenje.
Res je, da so  dejanja pomembna, vendar sama zelo rada slišim od svojega fanta te besede, ker zelo cenim, da zna nekdo svoja čustva tudi izražati, ne pa, da se tega otepa in se navzven dela nekega mačota. 
Mora biti vsega ravno prav - vsako ob svojem času.
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 16:42
Povezava do prispevka
zanimiva tema Smile
 
jaz osebno imam veliko raje, če mi kdo reče "rad te imam" ali pa "lepo mi je s tabo", tako kot je rekla standa ali pa ... "všeč si mi" itd.
slednje tudi sama povem večini ljudi, ki so mi všeč (pa če je to prijateljica, ali pa prijatelj, fant ... katera koli oseba, ki se mi zdi, da si zasluži kompliment ;)) in za katere vem, da to normalno sprejemajo. ker nekateri bi lahko takšno "izjavo" hitro smatrali za flirtanje, osvajanje ...
 
mogoče je samo takošno obdobje, ampak ljubim te, se mi zdi malo posiljeno
 
glede varanja in tistega ... po kolikšnem času punce in po kolikšnem fantje itd. ... to se mi zdi pa malo brez veze posploševat, ker je čisto odvisno od vsakega posameznika.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 17:47
Povezava do prispevka
Hja :)...ljubim te, rad/a te imam sta lepi besedi, prav tako pogrešam te, lepo mi je s teboj in še en cel kup besed, katere namenjamo osebam do katerih nekaj čutimo.
Vendar besede niso dovolj. Da mi nekdo govori "rad te imam", obenem pa laže in ali vara, povzroča probleme in podobno, mi ta njegov "rad te imam" pomeni ravno toliko, kadar mi nekdo reče "bu".
Tista prava kombinacija je, ko vidiš, da je nekomu res mar in ti potem še nekaj lepega reče. To je tisto pravo. Smile Vsi radi poslušamo lepe besede, še raje pa jih občutimo.

Kar se tiče sexa...meni je pomemben. Pomemben že zato, ker pove mnogo o odnosu samem.
Vendar, če se srečaš s pravo osebo, kjer je kemija, si dišita, si zaupata in se imata rada, je sex težko slab. Če so v vezi problemi, skrbi, nezaupanje, če ne čutiš velike potrebe po pravem odkrivanju partnerja, potem je sex sigurno slab.
Tko, da razčiščen odnos je zakon.

0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2007 20:19
Povezava do prispevka
Ja,res je...besede niso dovolj.... DEJANJA so tista,ki štejejo še mnogo več... 
 
Ampak od prave osebe je vseeno res čudovito slišati "rad te imam" ali "ljubim te"...    
 
 
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pomen besed-rad(a) te imam, ljubim te in pomen sexa v zvezi
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.