Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pogriženi nohti

MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 8. mar 2010 16:44
Povezava do prispevka
...
Nazadnje urejeno 12. jun 2012 10:47; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2010 17:46
Povezava do prispevka
Čauči! Sem zelo vneta grizačka nohtov na kar nisem ponosna. Tudi sama si jih pogrizem v živo, kot praviš in če ne grizem mi po približno treh ali štirih mesecih zrastejo normalni in zelo lepi. Mnogi mislijo da pogriženi nohti nikoli več niso lepi, a to ni res! Enkrat bom slikala prej in potem fotke za dokaz  Drugače laki proti grizenju meni ne pomagajo, so zelo grenki, a če je želja po grizenju res močna hitro potrpim in odgrickam lak, da pridem do nohta  pa tudi svetijo se s tem lakom, ja ... Za gelirane ne vem če jih nardijo lepo moškim, da se ne vidi da so gelirani. Jaz sicer skoraj ves čas nosim umetne nohte, ženske lahko z umetnimi vse zakamufliramo, moški žal malo težje. Večkrat me tudi vprašajo če mi pogosta nošnja umetnih nič ne poškoduje mojih naravnih, seveda jih, ampak mi je po pravici povedano vseeno ker so moji tako bogi kratki in pogriženi, da je zanemarljivo. Drugače pa ko si jih "puščam" nosim ves čas umetne kak mesec, mesec in pol. da moji dovolj zrastejo, potem pa jih lepo popilim da se ne začesnejo in na debelo namežem z NAVADNIM lakom ali kakih barvnim, da lepo zgledajo, če so že daljši in lepo namazani, jih ne pogrizem ker mi je škoda. In potem po kakih treh tednih, mesecu se že okrepijo in postajajo lepi in močni. Drugače pa če fant nima močne volje po opustitvi navade mu noben lak in nobeni gelirani nohti ne bodo pomagali, ker jih bo vedno znova pogrizel. Pa tudi sicer moreš vedet da gre za hudo razvado, grizenje je zasvojljivo, sprošča nervozo, je pa tudi drugače kot pri cigaretih, ker nohte nosiš, hočeš, nočeš ves čas s sabo. Če cigaretov ne kupiš, jih ne moreš skadit, nohti so poceni priročna žepna (dobesedno) razvada  žal pa neestetska.
0
Nazaj na vrh
te-ja
Starost: 41Pridružen: 24. nov 2004Prispevkov: 130Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2010 9:11
Povezava do prispevka
Živjo, jaz sem si celo otroštvo grizla nohte, ampak sem se potem odvadila. Pomagali mi niso ne laki in grenki premazi (kot je že Pandica povedala). Sem pa nekje prebrala, da ljudje, ki grizejo nohte, raje "žrejo" sami sebe, kot da bi drugim pokazali zobe.
Najbolj, da se opazuje, kdaj grize nohte, v kakšnih situacijah (ponavadi stres, živčnost, skrbi) in naj za take primere najde neko drugo "sproščanje". Mogoče kakšno malo žogico, ki jo stiskaš v pesti ali pa sproščanje z dihanjem. O geliranih nohtih pa nimam pojma.
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 9. mar 2010 14:16
Povezava do prispevka
...
Nazadnje urejeno 12. jun 2012 10:47; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2010 0:09
Povezava do prispevka
Uf, uf, to je pa ena res bruhastična razvada.

Zanima me naslednje:
1. Ali mu bodo nohti kdaj zrasli nazaj (po celi nohtni posteljici)? Lahko ja, lahko ne. Če to počne dolgo, se lahko zgodi, da se posteljica trajno poškoduje in nohti niso nikoli več taki kot bi morali biti.
2. Ali laki, ki preprečujejo grizenje nohtov pomagajo, so svetleči (se vidi, da so nohti namazani?) in kako pogosto jih je potrebno nanašati? Nekateri so svetleči, drugi ne, nekaterim pomagajo, drugim ne, ampak pri tovrstnih rečeh je imho vse v glavi. Ko pride do trenutka in si rečeš ne in tega nikoli več ne narediš (sama sem to občasno počela v 3. in 4. razredu OŠ, se zavedla, da je nagnusno in od tistega trenutka nisem več dala nohta v usta).
3. Ali ga lahko zvlečem na manikuro, kjer bi mu naredili gelirane nohte, dokler mu nazaj ne zrasejo njegovi? Ali bi njegovi pod geliranimi sploh rasli? Ne, ker gelirane naredijo povrhu tvojih, če pa pol svojih nima ... morda bi lahko na ostanek, ampak bi se zagotovo opazilo.
 
*goes to the bathroom to throw up* Hehe, saj je res za throwupat.
 
Upam, da mu uspe, ker to je pa res ... hja, pač nagnusno, no, da ne pomislim, kakšni so taki nohti videti.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2010 9:17
Povezava do prispevka
Živjo MeiMei,
govorim iz osebne izkušnje, saj sem si nohte grizla od svojega 6. do 18. leta in sem prenehala takrat, ko sem se odločila. Pri tem si nisem pomagala z nobenimi laki, še najmanj pa bi pomislila na gelirane nohte, saj si svoje še bolj uničiš. Nohtov si sicer nisem nikoli tako grozno pogrizla, ampak je bilo pa opaziti, da so pogriženi. Najprej so rasli mehki, pa še par let so bili mehki, večkrat so se mi sami zlomili, potem pa postanejo močnejši.

Ta razvada je res grda, vendar očitno je zabredel zelo daleč, da si jih tako globoko pogrize. Skratka, z močno voljo bo stanje vsekakor boljše, samo to ne zgodi čez noč.

Zanima me naslednje:
1. Ali mu bodo nohti kdaj zrasli nazaj (po celi nohtni posteljici)? Upam, da bodo.
2. Ali laki, ki preprečujejo grizenje nohtov pomagajo, so svetleči (se vidi, da so nohti namazani?) in kako pogosto jih je potrebno nanašati? Mislim, da če bi si namazal Microcell 2000, da se ga skoraj ne bi opazilo. Sicer pa koga briga, če ima nalakirane nohte. Naj se s tem ne obremenjuje.
3. Ali ga lahko zvlečem na manikuro, kjer bi mu naredili gelirane nohte, dokler mu nazaj ne zrasejo njegovi? Ali bi njegovi pod geliranimi sploh rasli? Odsvetujem, ker:
- gelirani nohti bodo zelo opazni, odebeljeni +
- stanje po tistem, ko bi jih odstranili, bi bilo še hujše. Nohti bi spodaj rasli, vendar bi bili še bolj švohceni
Morda bi pomagalo, da bi te trenutke griženja nadomestil z nečim kot npr. žvečil čingum, da preusmeri to razvado.
SREČNO in želim, da mu res uspe!
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. mar 2010 17:51
Povezava do prispevka
Joj, moj tudi grize nohte, ampak ni tako hudo, kot je opisala MeiMei, ima pa zelo kratke in še bolj kot nohte, grize kožico (je vsa nacufana, grda). Ko sem zraven in ga "zalotim" ob tem početju, ga vedno opozarjam, naj neha, da se že sebi zdim tečna. A kaj, ko to ne pomaga dosti. Čez trenutek se že spozabi in da prste v usta. Že dvakrat sem se zelo potrudila in mu uredila stanje - naredila manikuro od a do ž (na koncu tudi nalakirala nohte s prozornim lakom, ki se je pač na začetku malo svetil, a naslednji dan ne več toliko). Celo dovolil mi je a kaj, ko je zaleglo le za dva dni, nato pa je začel znova in ves moj trud je bil zaman.
Ponavadi to dela med filmom (no v tej situaciji mu ponavadi podtaknem kokice, smoki ipd. in takrat nohtov ne grize), a tudi v drugih situacijah (med pogovorom, za računalnikom...).

Kje se dobi ta grenek lak? Mogoče bi poskusila še s tem... ampak moj se s tem niti ne obremenjuje in sam ne izrazi želje po tem, da bi se rad odvadil. Bom mogla ob priliki načeti to debato

0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 18. jul 2010 20:24
Povezava do prispevka

-

Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 14:31; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2010 22:04
Povezava do prispevka


Tudi jaz sem bila doooolga leta (od prvih zobkov do 3. letnika gimnazije ) v klubu grizenja nohtov, zato zelo cenim vsakršen trud in uspeh v smeri prenehanja. Srečno še naprej.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pogriženi nohti
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.