Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Plačilne kartice

neleja
Starost: 36Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2011 22:08
Povezava do prispevka
Sem pregledala malo temo, pa je razen zadnjih nekaj sporočil več ali manj staro...
 
Trenutno sem precej v zmedenem stanju. Do sedaj sem imela oz. imam samo klasično bančno kartico (Gorenjska banka). Ker imam pa v prihodnjih mesecih že potrjene večdnevne poti v tujino, bi bilo smiselno (vsaj tako pravijo ?) da si uredim plačilno (kreditno?) kartico, ki bi bila najbolj univerzalna glede plačevanja (hoteli, restavracije..). 
Po statusu sem še študentka. Sicer upam da samo še max nekje 2 meseca in da potem podpišem pogodbo, ampak kartico/račun bi potrebovala že septembra.
 
Ker sem totalni antitalent za banke & co. bi vas prosila za vaša priporočila, mnenja, izkušnje in na kaj je potrebno biti pozoren ko sklepaš nove račune...
 
Hvala

Temo sem razdelila iz teme: Banke in transakcijski računi. Tikka
 
 
 
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2011 8:55
Povezava do prispevka
Kot študentka lahko dobiš Viso Electron, ki jo lahko uporabljaš v tujini, ampak povsod sprejemajo tudi Maestro, torej čisto navadno kartico. Problem lahko nastane pri različnih rezervacijah prek neta, ker pretežno zahtevajo kreditne kartice, ampak če potrebuješ za plačevanje bo v večini primerov prišla v poštev čisto navadna plačilna kartica - torej Maestro, za vsak slučaj pa si urediš še Viso Electron.

To ti gotovo lahko uredijo na Gorenjski banki, ni ti treba menjat ali odpirati novega računa, ker so vse kartice vezane na tvoj račun.

EDIT: sem šla preveriti in vidim da Gorenjska banka nima v ponudbi Vise Electron, torej bo morda res treba odpreti račun na eni drugi banki, kjer jo imajo in prenesti na ta račun nekaj denarja za namen plačevanja s to kartico. Jaz sem na Abanki in jo imam od samega začetka, sem mislila da imajo tudi ostale banke podobno ponudbo. Lahko vseeno povprašaš na svoji banki, če ti dajo Mastercard (meni so dali klasično Viso še ko sem bila študentka, sem pač 'nažicala' in so mi odobrili na osnovi dobrega stanja in tega, da nisem nikoli imela nikakršnih 'težav' z banko), ali pa kot omenjeno greš na Abanko (ali katero drugo ki ima VE v ponudbi) in odpreš račun za ta namen.

Kam pa greš sploh? V EU res ni problema s plačevanjem z Maestrom.



Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2011 20:18
Povezava do prispevka
Če se odločiš za Viso Electron, ti jo na Abanki odprejo brez dodatnega računa pri njih. Za uporabo zaračunavajo okoli 1€ mesečno.

Tudi jaz sem prvo kreditno kartico dobila še kot študentka, takrat je banka zahtevala, da so starši garant za porabo, a sem to zavrnila, pa so mi jo vseeno izdali. Če se odločiš za kreditno, je najbolj povprašati pri svoji banki, če boš veliko letela, se splača razmisliti o Diners, ker ti omogoča brezplačen vstop v lounge na večini letališč.


0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 36Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2011 22:17
Povezava do prispevka
Oo, hvala vama za odgovore/nasvet. Se pravi, da z navadno kartico (Maestro) tudi ne bi smela imet problemov? Ok, pol bo pa "prvi izhod  v sili" ostala ta kartica, bom pa preverila še če lahko naprosim Mastercard.
Letim pa (zaenkrat potrjeno) v Nemčijo in Turčijo (SZ del). Torej z Nemci sploh ne bi smela imeti težav, s Turki pa tudi upam da ne, če mi slučajno do takrat ne uspe kartice si uredit. Ampak sej ko/če se odločim verjetno banke uredijo v parih dneh kartico ane?
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Nocturna
Starost: 122Pridružen: 2. dec 2010Prispevkov: 44Kraj: IstraStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2011 22:45
Povezava do prispevka
Navadno traja približno 1 teden, da dobiš kartico. Glede kreditne (visa ali mastercard) je pa tako, da jo sicer lahko dobiš tudi če si študentka, vendar potrebuješ garanta (osebo, ki ima redne prihodke) npr mamo Big smile
Visa electron je tako kot maestro gotovinska kartica, samo so provizije za dvig na bankomatu izven euro območja nižje.
Kreditna pride pa včasih prav, če želiš kaj bookirat prek neta...vsaj pri meni je bilo tako, da drugega sploh niso hoteli vzet.
LP
0
Nazaj na vrh
QTinci
Starost: 34Pridružen: 28. nov 2009Prispevkov: 65Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2011 11:05
Povezava do prispevka
Torej, tudi jaz bi rada imela kartico za plačevanje prek neta.. ( za cunje, kozmetiko, pa tudi za apple store-kupovanje aplikacij)

Zanima me če obstaja kartica kjer si gor naložiš toliko kot pač potrebuješ za plačilo določenega nakupa, da ti ne morejo več dol pobrati, sploh pa ne z mojega računa.

Zarjaa, kako je s tvojo kartico točno? Koliko ti letno oz. mesečno zaračunajo? Na njihovi strani piše samo 10evrov? za vedno ali to letno? Smile
0
Nazaj na vrh
Zarjaa
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2011Prispevkov: 81Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2011 11:19
Povezava do prispevka
QTinci, jaz te kartice trenutno še nimam, je v izdelavi. (Komaj čakam,da jo dobim 8D ) Za to kartico mi je povedal prijatelj. Ti na njihovi spletni strani odpreš račun, potem jim pošlješ skenirano osebno izkaznico in del tvojega zadnjega bančnega izpiskega,kjer se vidi tvoj naslov. Ko oni odobrijo, si na ta račun preko svoje banke nakažeš na račun najmanj 10€, kolikor rabiš za naročit kartico. Potem dobiš kartico in pin posebaj tako kot pri bankah. Samo še nakažeš si denar gor na račun, in lahko plačuješ s to kartico kot z vsako mastercard kartico. Meni se zdi to kar ugodno -10€ letno.
0
Nazaj na vrh
QTinci
Starost: 34Pridružen: 28. nov 2009Prispevkov: 65Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2011 11:34
Povezava do prispevka
O super Zarjaa, to pa res ni drago. Thumbs Up To potem je v bistvu po principu, toliko kot nakažš toliko maš gor več ti na uni spletni strani kjer kupuješ ne morjo dol pobrt?
Plus tele tvoje bodoče kartice je tudi da ni treba odpirat računa pri drugi banki. Za Viso electron moraš met račun pri Abanki, kolikor sem seznanjena. Disapprove
0
Nazaj na vrh
Zarjaa
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2011Prispevkov: 81Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2011 19:29
Povezava do prispevka
Tako ja Smile Jaz mislim imeti na tej kartici minimalne količine denarja, če bom rabila za kakšen večji nakup, si bom pa takrat nakazala denar, ker sem malo skeptična glede uporabe teh kartic na internetu.
In ja,ne rabiš odpirat računa pri banki, to je vbistvu meni še najbolj všeč Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2011 19:33
Povezava do prispevka
Jaz imam Viso Electron in nimam osebnega računa pri Abanki.

Članarine ni, vsak mesec pa plačaš nadomestilo za uporabno - mislim, da je malenkost manj kot 1€. Torej me na leto stane manj kot 12€. Denar si nakazujem s svojega računa (ki ga imam pri neki drugi banki) - za vsako nakazilo plačam provizijo.




0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jan 2013 21:20
Povezava do prispevka

Imam eno nujno vprašanje... Moja mama je seveda založila svojo viso electron kartico, jaz bi pa imela nekaj zelo nujno za plačat... Njena kartica je prazna... Ona hoče, da gremo jutri na Abanko in je prepričana v to, da bi ji kartico oz. račun napolnili, povedali njeno številko kartice, brez da jim pokaže fizično kartico... ???  Drugače tiste zadnje tri številke zna na pamet... A ve morda katera kaj o tem? Meni se zdi, skoraj nemogoče, da bi ji napolniči račun... Je hotela, da gremo že danes in je že cel dan jezna name... 

https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Plačilne kartice
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo