Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

"Otrok mi je uničil življenje"

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2010 23:13
Povezava do prispevka
Mamice ravno gledam oddajo na kanalu A o mamah (no, pa tudi kakšen očka se pojavi), ki odprto govorijo o temu kako si včasih želijo, da otrok sploh nebi imele; kako se jim včasih zdi,da so si z otrokom uničile življenje, ... o prvotnih predstavah ostarševstvu in potem dejanski realnosti; o vseh raznih težavah inproblemih, ki se pojavijo z materinstvom/očetovstvom, ipd ...

A gleda še katera? Mnenja?
Mislim, sama sem še kar nekaj let (vsaj mislim, haha) stran od tega,samo ko to gledam/poslušam me na momente kar mineva, če je res vse takogrozno in hudo? Pri nekaterih se zdi, kot da otroku zamerijo in jihkrivijo za "konec njihovega življenja" - nevem, meni se zdi takšenodnos ne zdi ok in se mi nebi zdelo fer do otroka, da js "sama" naredimotroka in ga spravim na ta svet, potem pa gledam na njega kot tistegagrdega packa in gojim do njega zaradi vsega kar zamero..kaj je on kriv..

Vrjamem sicer, da pridejo momenti, ko ti enostavno vse zleze čez glavo in imaš vsega preveč in si v tistem momentu to res misliš - samo se to nekako enostavno ne sme povedati naglas.. kar se mi zdi grozno.. kako bo potem kdo vedel, da bi ti vrjetno prov prek.. prav prišla kakšna pomoč, da si malo "oddahneš", nevem.. po moje bi bilo to prov pozitivno(? pač, sama (še?) nisem v taki poziciji, samo si tako nekako predstavljam, da bi pomoč prijateljev/družine v obliki prevzemanja skrbi za otroka na vsake toliko časa in/ali katerih drugih opravil (pač, da imaš čas zase in partnerja) nekako pomagala vzdrževati "normalo") Smile

V primerih, ko pa to ne predstavlja samo nekaterih trenutkov ampak je to kar dejansko mnenje pa nevem..

0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 8:02
Povezava do prispevka
Sama imam trenutno konkretno krizo, a otroka vseeno ne dam za nič in si ne zaželim, da ga ne bi imela. Je vsaj on pozitivnost v tem trenutku.
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 8:17
Povezava do prispevka
Nisem gledala, bom pa poiskala na netu.

Hja, ne da ti ga uniči, spremeni ti ga za 180 stopinj in so trenutki, ko ne veš a bi testiral trdnost betona ali 'šel po cigarete'. Sploh ko še ne znajo komunicirat druga kot z jokom (ja, nismo vse super mame, ki se ob pogledu na otroka povežejo z njim telepatsko in točno vejo kaj hudiča hoče, tudi ko je sit, previt in naspan), se ti včasih trga, ker mu ne znaš pomagat in si misliš, kaj mi je bilo tega treba. Včeraj smo imeli en tak dan... Ves dan jok, hotel se je nosit in crkljat, nimam pojma kaj mu je bilo (ni vročine, ni zobkov, ni bolan...). In če se ti zgodi to na en tak dan, ko si neprespan, ko imaš cel kup obveznosti, se ti pojavijo take in onake misli.

Ne bom pa rekla da mi je 'uničil' življenje, ker sem si ga sama želela, priznam pa, da upam da bo lažje, ko bo malo zrasel in da bomo lahko tudi kam normalno šli, brez da imamo napade joka sredi avtoceste, najbližje postajališče je par km stran, on pa tako joka, da je ves moker - ker pač težko zaspi, jaz ga pa ne morem vzet v naročje.

Je pa res, da pri nas v določenih krogih, na določenih forumih, še vedno velja to, da če se ne žrtvuješ za otroka 100%, če ni tvoj sonček 24 ur na dan, in podobne traparije, nisi dobra mama in si predmet splošnega zgražanja.

V tem trenutku je moj otrok najboljši na svetu, ker mi je pustil, da sem tole napisala in je bil 10 minut priden v posteljici. Tongue
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 8:27
Povezava do prispevka
Se strinjam z galyko, sprememba je tako velika, da si prej niti v sanjah nisem mislila. Res je tudi, da imaš včasih dovolj, ker si storil vse, česar si se spomnil, otrok pa še kar joka (moj npr zaradi krčev). In če si še utrujen, je to polom. Ampak ko pa sem bolj pri močeh, ko je zunaj sonce in je otrok boljše volje, mi pa njegov nasmeh neopisljivo polepša dan. Samo kaj, ko v trenutkih obupa to ni ravno tolažba Unhappy
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 9:16
Povezava do prispevka
Žal ni čisto tako, da je potem vse lažje, ko ni več dojenček. Tam okoli 2 leta nastopi obdobje velikega NE. Noče jesti, izsiljuje, niti slučajno ne odpre ustk, da bi opral zobe, cepeta od jeze, ker mu oči ne da v roke ta prave sekire za drva, pozimi na prezeblo glavico ne da kape in se namesto tega uporniško zažene z glavo nazaj na betonska tla, ugrizne sovrstnika. Itd, itd.  Napisala sem samo najhujše primere. Na srečo to obdobje nekako mine. Vmes pa gre ogromno živcev. Če se ti dojenček smili ob joku, si na rjovečega dveletnika jezen, užaloščen, osramočen... skratka, veliko  več živcev gre. 

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 9:19
Povezava do prispevka
Otrok ti postavi življenje na glavo tam za ene osem let. Najhuje je tam od drugega do petega leta. Potem se počasi vse umiri.  Naša dva sta stara 9 in 13 let in šele zdaj lahko z mojim greva kam, ne da bi naju skrbelo.
Edino na kakšno potovanje za dalj časa pa še ne moreva, na to bo treba še par let počakat.
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 9:34
Povezava do prispevka
Hja, poleg vsega lepega, prinese starševstvo tudi ogromno stresa. Več, kot si mislimo, preden imamo otroke, in to je dejstvo. Ljudje smo različno opremljeni za spopadanje s stresom, deležni smo različne (ne)podpore pri družini, partnerju, otroci so med seboj zelo različni, od tistih, ki jih je lažje usmerjati, do zelo trdovratnih primerkov. Tako da... vse lahko razumem. Hitro se lahko znajdemo v situaciji, iz katere ne vidimo izhoda, in nemogoče je ocenjevati, kako je nekomu, dokler se ne znajdemo v njegovi koži.
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 9:47
Povezava do prispevka
hvala punce, grem zdej pogledat, če ni kak avto spodej pod balkonom Tongue

samo če ni vse tako fajn (in to doolgo časa), kako ste se pa potem odločile za drugega otroka? jaz se v tem trenutku niti približno ne počutim sposobno imet še enega (res je J. star še slabih 9 m, ampak vseeno...)



Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 9:52
Povezava do prispevka
Kljub vsemu, ne verjamem, da bi si kdaj zaželela, da sinov ne bi bilo. Me je groza na kaj takega sploh pomisliti.
katja, upam da bo res tako. Se pravi še ene 3leta pri prvem, pa 7 pri drugem, pa sem rešena. To bo ja. Takrat bom stara, uf...nič več trojke spredaj. Jao.

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 9:55
Povezava do prispevka
Galyka, za drugega otroka (in upam, da bo kdaj še tretji) sem se odločila (no, sva se odločila), ker sem sama edinka in sem si vedno želela imeti otroško družbo in igro. Drugi razlog je v tem, da se mi zdi, da se v večji družini otrok lažje nauči deliti stvari (materialnih in nematerialnih) in komunicirati. Tretji razlog pa, časovno gledano, ker se mi zdi, da so to najbolj plodna leta in najmanjši rizik za otroka in mamo.
0
Nazaj na vrh
DMS
Starost: 45Pridružen: 16. mar 2007Prispevkov: 870Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 10:01
Povezava do prispevka
Ufff...kaj naj rečem....dejansko si včasih rečem...kaj mi je bilo tega treba, mar bi si nabavila psa!
Ampak, ko se mi pa ta moja žverca nasmehne in ko se dere od veselja, je za nič na svetu ne zamenjam. K*** je samo, ker ima te svoje izpade, ker jo je treba tok nosit po rokah, ker se tko mal sama zaposli...takrat se vprašam tudi s prav melodramatičnim glasom: "Why me, why meeee?" in pogledujem proti nebu...ž
Pa kaj čš...takle mamo. Dopovedujem si, da ima to nek higher meaning...da če me nič in nihče do zdaj ni naučilo potrpežljivosti, me bo pač ona.
Kao pomaga, te pozitivne afirmacije Wink
Realnost je pač taka, kaj čm, nam se fine delala, da mi je blazno lepo in da uživam na ful v materinstvu-to prepuščam drugim!
Največkrat jem zarečen kruh!
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 10:57
Povezava do prispevka
ja, ko gledaš tovrstne oddaje, ki govorijo o psihologiji vzgoje in psihologiji družinskih odnosov ... (pred časom so bili mali vragc, pa varuška ... in so bili primeri veliko manj ekstremni, kot tile sedaj, ko svoje mame napadajo z noži ipd. ;)) te res mine oz. si misliš "hvala bogu", da sama nisem na tem. po drugi strani pa tudi tisti, ki še nismo starši, dobro vemo, da se bomo (vsaj po večini ;)) enkrat kjub temu odločili za družino ... takšne oddaje pa vsaj jaz osebno vzamem bolj za širitev obzorja. mogoče mi bo pa celo uspelo kdaj kak prikazan prijem uvesti v prakso Wink
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 13:02
Povezava do prispevka
Ko te zajame obup je treba pomislit, da smo bli tudi mi take tecnobe Wink

Nevem, jst sicer se nimam otrok, verjetno jih se nekaj let ne bom imela, vem pa, da ti otrok postavi zivljenje na glavo in je pac on glavni... zivci gor al dol. Ne zanima ga, al te boli zob, al si utrujen, al imas ogromno dela... on hoce biti suh, sit, naspan in delezen ljubezni. Te izpovedi, da so si z otrokom unicile zivljenje je treba jemati za rezervo, verjamem da pridejo trenutki, ko bi raje videl da ga ne bi imel. Kdo pa sm jst, da bo sodil nekoga, ki ima neke izkusnje, jst jih pa nimam?


There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 15:35
Povezava do prispevka
gita je napisal/a
ja, ko gledaš tovrstne oddaje, ki govorijo o psihologiji vzgoje in psihologiji družinskih odnosov ... (pred časom so bili mali vragc, pa varuška ... in so bili primeri veliko manj ekstremni, kot tile sedaj, ko svoje mame napadajo z noži ipd. ;)) te res mine oz. si misliš "hvala bogu", da sama nisem na tem. po drugi strani pa tudi tisti, ki še nismo starši, dobro vemo, da se bomo (vsaj po večini ;)) enkrat kjub temu odločili za družino ... takšne oddaje pa vsaj jaz osebno vzamem bolj za širitev obzorja. mogoče mi bo pa celo uspelo kdaj kak prikazan prijem uvesti v prakso Wink
Podpis. Ne kličem ginekologinje še za eno škatlo KT.  
Swan... jaz sem bila pridna...  kot bolha v gatah.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2010 16:34
Povezava do prispevka
Ti se kr zajebavi, jst sem bla res pridna Tongue (no ce odstejem kup strjene malte ki sem ga pridelala na zidu, pa par razbitih zidakov (kolk je blo lepo s kladivom touct po njih!!), par razbitih sip, opraskano pohistvo, luknjo v celu, spraskano steno (gor sem z zebljem narisala celo stanovanje), madez od banane, ki sem jo vrgla v zid, sterorizirane macke in 3 "poskuse samomora" s skokom pod kamion oz. s padcem s hruske :P)... Big smile
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
"Otrok mi je uničil življenje"
Stran 1 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.