tanja, sicer govorim na pamet, ampak po moje da je premer por v filtru večji od povprečne velikosti večine molekul antioksidantov (ki so ranga velikosti nekaj 10 do nekaj 100 nanometrov). bi se blo pa morda zanimivo pozanimat o tej velikosti filtrnih por.
bushbaby je napisal/aNe, jaz v kettlu vodo pogrejem (niti ne do vrelišča, to sem nekaj časa zganjala z rooibosem, pa sem ene dva dni bila čisto švoh, slabo mi je bilo, vrtelo se mi je (dobro, sem ga res veliko spila, kaka 2 l/dan - to je bil praktično ves moj vnos tekočin), pa sem imela natrija 110, tako, da zdaj ne pijem izključno čaja in ne prekuhane vode), no pogrejem vodo (za zeleni čaj pa direktno iz pipe) in zlijem v steklen čajnik. Če bi ga kuhala (čaj), bi ga tudi v tem steklenem čajniku (samo suh mora biti z zunanje strani, nobenih kapljic, da ne poči na plošči/plinu). Sem ogledovala tiste cute čajničke - litoželezne, samo so po 15000.
jaz pa ga imam, takega črnega (z bodicami; jaz mu rečem krokodil
), plus dve tanki beli porcelanasti skodelici+krožnička (darilo mojega zlatega fanta za lanski rd
). moram priznat, da jih ne uporabljam vsak dan-bolj za posebne priložnosti, je pa ob uporabi celoten obred še "slajši" in bolj "posvečen"
.