Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kritika!

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Crnolaska
Starost: n/aPridružen: 27. sep 2004Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 15:01
Povezava do prispevka

Ne morem si kaj, da ne bi tudi jaz dodala par besed o tem forumu!Seveda računam na kritike, brisanje in verjetno tudi zaklenitev teme! Ampak, tukaj se imate možnost pokazati v zrelejši luči...verjemite, z zaklenitvijo ali ban-om mene si samo zatiskate oči!


Naj že vnaprej jasno povem, da se ne mislim kregati...le malo razmislite (tudi s svojo glavo!) In prosim, če želi kdo kaj argumentirati, naj post prebere do konca, da ne bo spet otročjih komentarjev!!!Seveda prosim brez podlih for oz. argumentov v stilu če ti pa kaj ni všeč pa ne rabiš biti tukaj , pred črko t se piše s , spet nekdo ki hoče provocirati , itd. Včasih so kritike tudi dobronamerne in verjetno že morajo vsebovati kanček resnice, če dobivate kritike z drugih forumov...se vam ne zdi???


Predvsem me je zmotila zaklenitev teme od osebe imenovane kontrola , vaše reakcije na ostale kritike iz drugih forumov in brisanje premalo utemeljenih postov. Zdi se mi, da ne znate sprejemati kritike! Prav tako se mi zdi tema izobrazba od kontrole nadvse pomembna in bi z vašim korektnejšim pristop lahko zacvetela v poučno debato in NE ZAKLENITEV TEME!  Kot kaže ima marsikdo ta forum za svetega in se mi zdi zeeloooo pravilno, da se diskutira TUDI o njegovi verodostojnosti. Ne vem, zakaj ste vse tako občutljive na takšne stvari in reagirate kot bi bile ogrožene!?! Še o vse stvareh se da lepo pogovorit, kar pa je odvisno predvsem od vas. Če mislite, da kdo po vašem mnenju provocira, potem verjetno ni treba provocirati nazaj???
Super je, ker svetujete ostalim uporabnicam po svojih najboljših močeh in da ste postale tako dobre prijateljice. Vendar sem mnenja, da se lahko vsak brani sam in dokaže svoj prav, če ga je le kaj skupaj! To leti predvsem na Tanjo, ki velikokrat modro molči, vi pa jo s svojimi zelo bistrimi izjavami zagovarjate... Sicer gre za svobodo govora, vendar sem mnenja če ima kdo kaj za povedat, naj to pove tako kot je treba; se pravi odraslo in z zelo dobrimi argumenti in ne krneki! Sicer je možno, da se Tanji pač ne da ukvarjati s kritikami, ker ve da bo prepir, vendar lahko tudi ostale uporabnice v tem primeru modro molčite ali pa podaste konkreten argument! Namreč, če bi bilo temu tako, vas oz.nas verjetno ne bi označli za najstnice!?


Kolikor vem je forum javen in lahko vsakdo izrazi svoje mnenje... seveda ob upoštevanju pravil foruma. Ta forum je res brez kreganja in sedaj vem zakaj! Vsakega, ki ima MAJHNO negativno mnenje o vas, ga preprosto izločite, zaklenete temo ali celo zbrišete post-e! Smem vprašati zakaj? A ni to javen forum, kjer lahko sodeluje prav vsak?! Tukaj ne gre za NEUPOŠTEVANJE pravil, temveč za kritiko, ki pa je ne znate prenesti! Mogoče pa samo strokovnjak ne bi smel biti hkrati moderator, saj je očitno preveč subjektivno vpleten v debate oz. njegove nasvete! Vloga DOBREGA moderatorja je namreč med drugimi tudi, da usmerja debato, če zaide iz poti in zadnja faza je tudi njena zaklenitev s konkretnimi argumenti! Pa prosim naučite se sprejemati kritike, ker tako lahko postanete boljše!


Tako, svoje sem povedala in ne mislim več podajati kakšnih komentarjev! Sicer vem, da ne bom mogla spremeniti vašega mnenja in svetosti tega foruma, vendar razmislite, preden se strinjate s vsako bedarijo in sledite čredi!


lp, črnolaska

0
Nazaj na vrh
Silver
Starost: -14Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 16:00
Povezava do prispevka
Crnolaska je napisal/a

Kolikor vem je forum javen in lahko vsakdo izrazi svoje mnenje...
seveda ob upoštevanju pravil foruma. Ta forum je res brez kreganja in
sedaj vem zakaj! Vsakega, ki ima MAJHNO negativno mnenje o vas, ga
preprosto izloèite, zaklenete temo ali celo zbrišete post-e! Smem
vprašati zakaj? A ni to javen forum, kjer lahko sodeluje prav vsak?!
Tukaj ne gre za NEUPOŠTEVANJE pravil, temveè za kritiko, ki pa je ne
znate prenesti! Mogoèe pa samo strokovnjak ne bi smel biti hkrati
moderator, saj je oèitno preveè subjektivno vpleten v debate oz.
njegove nasvete! Vloga DOBREGA moderatorja je namreè med drugimi tudi,
da usmerja debato, èe zaide iz poti in zadnja faza je tudi njena
zaklenitev s konkretnimi argumenti! Pa prosim nauèite se sprejemati
kritike, ker tako lahko postanete boljše!





Fajn temo si načela. In stavek, ki sem ga boldala, se mi zdi
ključen. Hm...veš, poznam kar nekaj forumov in ugotavljam, da je povsod
največji problem ravno javnost foruma.

Ker javnost med drugim pomeni tudi to, da lahko vsak, ki ima pet minut časa, pride gor zaj******.

Tako kot v življenju ne spustiš kogarkoli v svojo hišo, tako tudi na
internetu najbrž ne maraš imeti opravka z ljudmi, katerih mentaliteta
je zelo drugačna od tvoje.

Ravno zato so mi všeč forumi, kjer se moderator trudi ustvarjati neko
selekcijo- na kak način se sme debatirati, o čem in v končni fazi tudi
kdo sme debatirati.  Na javnem forumu, kakršnega si ti zamišljaš,
jaz osebno ne bi sodelovala. In se čudim, zakaj ti vztrajaš na malce
bolj zaprtem forumu, če ti ne ustreza. In ob tem si dovoliš celo imeti
pripombe. Veš, internet je okolje, v katerem zelo pride do izraza to,
kakšni smo v real life situacijah. Jaz si NIKOLI ne bi dovolila iti na
obisk k sosedu, potem pa šimfati, kakšno pohištvo ima. To pa zato, ker
se zavedam, da sem tam GOST. Če mi kaj ne bo všeč, pač več ne bom
hodila na obisk. Vse ostalo bi bilo od mene predrzno.


In mimogrede, meni je zelo všeč, kako je Tanja opravila s
"kontrolo". Meni se je zdelo več kot očitno, da ta oseba provocira, saj
ni bila dovzetna za konstruktivno debato. Ene stvari se da prebrati
tudi med vrsticami, Črnolaska. Le pogum za to si moraš vzeti.


Lep pozdrav

If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
tikki
Starost: 37Pridružen: 22. dec 2003Prispevkov: 1670Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 16:13
Povezava do prispevka

Pozdravljena Crnolaska!


Tudi če vse lepo modro molčimo vam to enostavno ni prav, če podamo kakšen argument je seveda neumen ali otročji ip.,.. Lepo se ne da pogovoriti, ker resnično obiskovalec ki napiše takšne in drugačne ravno neutemeljene kritike hoče provocirati, ni bilo posta kjer ne bi bilo nekaj popolnoma zgrešenega napisanega. Mislim da dobivamo kritike iz vsem nam znanih forumov zato mislim da so popolnoma mimo in je kančka resnice res bora malo. Seveda je to odprt forum za prav vse, a ne za čisto vsakega ki se spomne reklamirati svoje, ker bi bil to rahlo kaos. Usmerja se vsaka debata in nikoli ni zaklenjena kar z lepega, na koncu je vedno vsaj kratko zapisano zakaj tako- da to nikamor ne pelje. Sicer mi ni jasno od kje vsakomur to, da nobena ženska na tem forumu ne zna z lastno glavo razmišljati? Če se gre tu za to da povprašamo za marsikaj našo urednico, je to seveda zato ker je to predvsem njen forum in predvsem ona ima dobro znanje. To gre nekaterim seveda precej v nos ker ni na papirju te izobrazbe in kar naprej to spravljate v ospredje in postavljate skrajno bedasta vprašanja, vsakdo pa ve, da tudi ljudje ki imajo na papirju neko izobrazbo ponavadi nimajo kaj precej pojma oz. ni to pogoj da so resnično "majstori". Nekdo ki ima izredno veselje do te zadeve katero ima ta druga oseba pač na papirju, jo lahko preseže nedvomno če se bo veliko bolj izobraževala/ozaveščala o vsemu okoli te zadeve. To je skorajda nedvomno tako, sploh v tem primeru. Praviš naj se naučimo sprejemati kritike. Brez problema jih znamo uporabnice sprejemati, če le ni brcanja v temo pri kritikah. Pogovarjamo se o svemu i svačemu in je zelo veliko različnih mnenj in nisem videla, da bi se kje zaradi kremice ali kakšnega okusa glasbe skregale, kajti vsakemu nekaj drugega odgovarja in tu ni nobenega pregovrajanja in prikimavanja takoj, samo da ne bo kreganja.


Lp

0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 17:41
Povezava do prispevka
Mislim da je to le še ena provokacija več. Če si brala temo g. Kontrole ki ga navajaš bi opazila da sam ni podal niti enega utemljenega argumenta. Vsaka misli s svojo glavo, ker le nismo ovce. Poleg tega kreganja kot je na drugih forumih si ne želimo zaradi tega se trudimo vzdrževat prijetno okolje v katerem se punce dobro počutimo, konec koncev smo le "prijateljice". In zaradi tega je marsikatera tema na koncu zaklenjena ker prispeva le h kreganju in kvarjenju vzdušja.
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 17:49
Povezava do prispevka
Še enkrat povem: če komu ne paše atmosfera na tem forumu naj ga ne bere.
0
Nazaj na vrh
Gaber
Starost: n/aPridružen: 17. avg 2004Prispevkov: 674Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 17:58
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a Še enkrat povem: če komu ne paše atmosfera na tem forumu naj ga ne bere.




Alena ravno o takih izjavah je napisan celi prvi post....tako da...



nevem meni se tole nezdi kot provokacija temveč kot cisto lepa argumentirana kritikanimate se kej za jezit....sej jaz sem tudi sam vecino teh stvari tudi sam opazil vendar nisem tak clovek da bi me vsaka malenkost motila...:D pa tudi nekater jemljete forume in podobne internetne zadeve cisto prevec resno oz. osebno Big smile tko da chill Big smile



Gaber
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 18:23
Povezava do prispevka

Gaber je napisal/a  

.. nisem tak clovek da bi me vsaka malenkost motila...:D pa tudi nekater jemljete forume in podobne internetne zadeve cisto prevec resno oz. osebno Big smile tko da chill Big smile

Gaber



Samo še dodam, da sem kar nekaj časa razmišljala, da bi napisala nekaj v zvezi s to temo, vendar se nisem spomnila ničesar, kar bi se mi zdelo koristno, vse dokler se ni pojavil Gabrov post. In mislim, da je to izjava tedna. Velja tudi za dosti drugih področij življenja, ne samo za forume in podobne internetne zadeve. življenje bi bilo dosti lepše, če bi se držali tega načela.

0
Nazaj na vrh
Oliven
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 188Kraj: TaborStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 21:09
Povezava do prispevka
Jaz pa se strinjam s črnolasko. Odkar sem na forumu, imam občutek, da to privat forum. No, pa saj je privat - kupljen, vzdrževan je iz privatnih sredstev urednice, zato je pričakovati, da bo prevladala njena "ideologija" že po defaultu. Tako se ustvari klika "kolegialnosti", krog 10ih, 20ih deklet, katerim so teme "sonce-smrt, alkohol-počasna smrt, Alverde, Scheller, Avon-zakon, uboge živalice... alfa in omega. Zato, črnolaska, kontrola, cranberry idr. ne računajte na pretirano liberalnost, ker to ni siolov forum.

Samo nekaj mi pa ne gre v račun. V kolikor so zaklenjene teme le provokacije, zakaj so potem zaklenjene. Verjetno domnevni provokator ne bo pisal sam sebi. Resnica je v tem, da zaklenjene teme kdaj pa kdaj zadanejo bistvo - in take uporabnike je treba onemogočit, da ne bi še naprej širili lažne zavesti.

Mislim pa tudi, da je bistvo tega foruma - katerega naslov je...ups, hotel sem napisati Lepota in...skratka, katerega naslov je Planet lepote - predvsem na stroki s tega področja. Kot je rekla Jerca, bom rekel tudi jaz, malo manj po ovinkih: get a life! Zaklenjena tema?! Prosim, zakaj že. A ne bi, prijateljska raja, razne konflikte raje reševali na vaših srečanjih, pa ne bi bilo treba več zaklenjenih tem, zbrisanih prispevkov ali celo brisanja uporabnikov.



No, to je pač moje mnenje. Prijeten večer še naprej.

Oliven

PS: Zakaj se, vsakič ko nimam kaj za delati in preberem kak forum razjezim?

PS: Fora dobrega foruma je neposrednost, drznost, kontraverznost. UUU, tema s področja spolnosti. To je zasebna stvar. Poberi se na zmenkarije.com. A se vam ne zdi, da je to rahlo, čisto rahlo nedoraslo? ALi gre samo za katoliške skavtinje? Ali pa, bog ne daj, da bi kdo začel temo o pedrih, vegatarianstvu, tujcih...
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 21:16
Povezava do prispevka

Oliven je napisal/a... vegatarianstvu, tujcih...


               ... vegetarijanstvu.... Spet si "mem udaru" a nisi ti prej spraševal o Alverde čistilnem gelu ? A se motim ? Whatever, ampak si pa kar "spodobno" nadomestilo Frika, ki ga zelo pogrešam !!

0
Nazaj na vrh
Oliven
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 188Kraj: TaborStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 21:38
Povezava do prispevka
Enkrat napišem z e-jem, ni vredu. Drugič napišem z a-jem, ni vredu. Očitno bom moral še enkrat v osnovno šolo.

Kaj ima pa tu moj Alverde v zvezi? Kupilo ga je moje dekle, jaz sem ji ga samo malo "ukradel". Sprašujem zato, ker sem slišal o "slabosti" alkohola, meni pa odlično paše.

Jerca, tudi jaz pogrešam frika. A se mi za razliko od njega ne da spuščati v neke filozofske debate, ki ne spadajo na interenet. Pa tudi dvomim o tistem "spodobnem nadomestilu".

0
Nazaj na vrh
Milenushka
Starost: n/aPridružen: 13. dec 2003Prispevkov: 1179Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 22:19
Povezava do prispevka
jaz se strinjam z Gabrom v tem, da interneta ne bi smeli jemati tako resno, saj to ni realno zivljenje, forum naj bi bil samo za neko posredovanje informacij, osebne zadeve spadajo v realno zivljenje, drugace pa nimam nic proti prijateljskemu odnosu na tem forumu; jaz vse jemljem kot razvedrilo, ce so pa kaksne provokacije, se pa tudi ne vznemirjam - imam ze precej izkusenj z internetno komunikacijo in sem ze zdavnaj prisla do zakljucka, da je vsako vznemirjanje zaradi internetnih sporov odvec.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 20. nov 2004 22:45
Povezava do prispevka

Mislim, da sta Silver in Tikki povedali vse. Sicer ja pa je to zasebni in javni forum in v smislu zasebnega si pač kot njegova avtorica in urednica pridržujem pravico odločati (too much si dovolim, kaj...?), kdo bo na njem sodeloval.


In odprla sem ga z določenim namenom - to je izobraževati uporabnice o kozmetiki. In si tudi pridržujem pravico brisati in zaklepati teme, ki vodijo v prepire, kjer so postri žaljivi, kjer se popolnoma brez zveze provocira in tako dalje. In prav tako si bom še nprej "drznila" umakniti, cenzurirati ali kakorkoli drugače ukrepati proti neprimernim vsebinam postov, zavajajočim podatkom o kozmetiki in tako dalje. Tako je in tako bo ostalo, komur ni všeč, bo šel pač drugam. Sicer pa ga raje ta trenutek zaprem, kot da imam gor vse, kar se bo spomnilo za svoje kratkočasje malo zaj*****.


In še enkrat; forumov je dovolj, nihče ni prisiljen biti tu, zato, če si zaželite prepirov, norčevanja, prodajanja prazne slame in lažnih obljub itd., greste lahko še vedno drugam.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Oliven
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 188Kraj: TaborStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 22:50
Povezava do prispevka
Tanja, chill out. Kak apurin, persen ali pa deprim, pa bo takoj boljše. Ali pa lubiju reči, nej te pomiri.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 20. nov 2004 22:52
Povezava do prispevka
Ti si pa očala kupi dragec, ker ne vem, zakaj naj bi se jaz "chill out"...? Ali tebi morda malce preveč živčki delujejo, da imaš malo svoj predstve o moji razlagi?
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Oliven
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 188Kraj: TaborStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2004 22:57
Povezava do prispevka
Uf, tegale zadnjega stavka pa ne razumem. Je očitno prepozna ura. "Chill out" samo zato, ker te drugačna mnenja še vedno spravijo iz tira.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kritika!
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.