Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Krčne žile

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2006 11:04
Povezava do prispevka
Kakor sem seznanjena igra veliko vlogo pri krčnih žilah dednost. Popravite me če ne drži. Ima jih moja mami - mislim, da je bila na obeh nogah operirana že trikrat in se jih pač nikoli ne bo znebila, ker ji nastajajo vedno znova in znova.
 
Zanima me kako jih preprečiti? Ali se to sploh da? Pri kateri starosti se ponavadi začnejo pojavljati?
0
Nazaj na vrh
Skutka
Starost: 42Pridružen: 27. sep 2005Prispevkov: 3193Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2006 12:23
Povezava do prispevka
Pri nas v družini imajo skoraj vsi krčne žile-mami, stara mama, star oče.Mami je imela res hude krčne žile, ki so se ji začeli delati takoj po 2 porodih(25 let),skoraj gor do dimelj-imela je res debele...je šla na operacijo v Avstrijo on od takrat jih nima več(par let prej je hodila na inekcije pri nas in brez učinka je bilo vse), jaz že počasi opažam(pri 25 letih) da so se pojavile pod kolenom in pa malo nižje že drobne razpokane žilice.Kokr sem seznanjena se jih da preprečiti(vsaj nekaj) da nimaš(dostikrat) prekrižanih nog, da ne stojiš dlje časa(če pa že pa vsaj malo pomigaš), izogibaš se prevroči vodi.
0
Nazaj na vrh
lufchi
Starost: 40Pridružen: 3. jul 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2006 19:45
Povezava do prispevka
jaz sem jih pri sebi tudi opazla, pa sem stara komi 23 let. na desni nogi se že vidi  ;/ ni izbočeno, sam se opazi.
dednost baje igra veliko vlogo, moja mama jih ma ful izrazite pa sestra počasi že tudi pa je tudi šele v 30-ih.
še kakšni načini, da se to prepreči (pač kolikor se da oz. omili)?
Hvala vsem, ki ste pomagale pri pedenanju mercedesa - PL POWAH ;)
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2006 19:53
Povezava do prispevka
Jaz imam tudi vprašanje glede krčnih žil...sama jih imam tudi, kljub mojim mladim letom in me zanima, kako je s tem, če bi šla v flebološko ambulanto in če bi mi jih odstranili? Kakšne so metode, ali so učinkovite in predvsem preporočljive? Ima katera kakšne izkušnje?

Je pa najbrž tudi pri meni dedno, saj jih ima moja mama in moj dedi
0
Nazaj na vrh
Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2006 20:03
Povezava do prispevka
Baje da so preventiva posebne hlačne nogavice, ki so narejene tako, da pritiskajo in dajejo oporo žilnim stenam - kompresijske nogavice se jim menda reče. So pa take da ustvarjajo različen pritisk, pač glede na stanje žil... To se da menda izmeriti, vem da merijo krvni pretok brezplačno v Kani v žalcu. Verjetno pa še kje.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2006 20:06
Povezava do prispevka
Ja, moja mama si je med nosečnostjo povijala noge (mislim, da s povoji ), samo zgleda ni nič kaj dosti pomagalo. Drugače pa preventiva vsekakor: hoja, sedenje brez prekrižanih nog, ob gledanju TV tabure ali pručka, veliko vode in še in še...ampak jaz vse to nekako počnem, pa imam vseeno krčne žile 
0
Nazaj na vrh
kitty13
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 530Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2008 13:50
Povezava do prispevka
Tudi jaz imam težave s krčnimi žilami. Sicer so te težave še zelo blage (zaenkrat se žile še niti ne vidijo, da jih imam, vem po tem, da sem nekajkrat imela ponoči hude krče v mečih), vendar me pa skrbi, da bo šlo na slabše. Zato bi rada kupila kompresijske nogavice. A mogoče katera ve, kakšne so kaj cene? A jih mora predpisati zdravnik?
Sicer se pa menda dobijo že tudi takšne, ki izgledajo kot navadne hlačne nogavice.
Sem pa prebrala, da na krčne žile vpliva tudi jemanje KT.
Če ljubezen nosiš nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2008 14:17
Povezava do prispevka
Kompresijske nogavice se razlikujeo glede na vrsto stanja obolenja. V grobem ločimo preventivne in kurativne. Prav tako so lahko različne dolžine (visoke ali dokolenke). Pri izbiri je pomembna prava velikost- npr pri dokolenkah se meri tako dolžina noge do kolena kot tudi širina v gležnju in čez meča. Zato velikokrat zdravnik predpiše velikost, ni pa nujno potrebno imeti zdravniškega "recepta" ker v dobrih trgovinah z medicinskimi pripomočki itak naredijo izmere in svetujejo, prav tako so nogavice v vsakem primeru plačljive.

Preventivne nogavice so cenejše, nekje okoli 20€ stanejo že dobre kvalitete (take, ki se kupijo v prodajalnah z medicinskimi pripomočki) . Lahko so iz bombaža ali sintetične. Kurativne so močnejše in vsaj še enkrat dražje. Da se življenska doba kompresijskih nogavic podaljša jih je potrebno obuvati s posebnimi gumjastimi rokavicami in prati s posebnim sredstvom (ali vsaj zelo blagim tekočim praškom brez mehčal).

Vsem s težavami bi priporočala obisk trgovine Diafit, ki zastopa nogavice Sigvaris, saj res dobro svetujejo, pa tudi omenjena znamka nogavic je res vrhunska. Navadne preventivne kompresijske dokolenke se načeloma dobijo tudi v prodajalnah z nogavicami ter trgovinah (npr tudi Hofer jih ima za par €, so precej dobre za svoj denar).
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2009 11:56
Povezava do prispevka
Obujam to temo.... tudi sama sem verjetno podedovala krčne žile, mama redno hodi po injekcije, enkrat je bila tudi operirana. Nona jih je prav tako imela.
Sama zaenkrat velikih težav še nimam, vsake toliko me zagrabi krč v nogo, so pa žile na nekaterih mestih na nogi že vidne, nakazane, niso pa izbočene (razen delček žile, ki gre čez golenico in koleno, je nekoliko bolj izbočene).
Zaenkrat me moti predvsem vizualno, bojim pa se, da me bodo sčasoma začele tudi boleti.

Kako je s temi nogavicami za preventivo? Kdaj jih je potrebno nositi, ves čas (si ne predstavljam!), ob večjih obremenitvah nog v stoječem položaju....?
Kaj pa raznlična mazila, geli (z izvlečki kostanja ipd.): Vazogel, Venorest, Venitan, Venoruton, Lokohepan, Herbion Aesculus....? Čemu služijo oz. ali omilijo kaj stanje ali vsaj preprečijo slabšanje stanja?

Morda kakšne kapsule z divjim kostanjem in drugimi koristnimi snovmi za žile?

Moram pa priznati, da nisem najbolj pridna glede sedenja s prekrižanimi nogami, zelo rada sedim po turško, kar je najslabše za žile, a se zelo težko zadržim, da bi sedela normalno, se trudim, ampak se večkrat spozabim.... Situacij (zaradi dela npr.), da bi morala stati več časa pri miru brez premikanja, pri meni zaenkrat ni veliko, hodim dokaj redno,....
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2009 11:51
Povezava do prispevka
Tudi jaz se pridružujem vprašanjem Blazy84.

Sama sem očitno tudi podedovala krčne žile. Vidne so predvsem na levi nogi, celo izbočene so že. Noge me bolijo, kadar preveč stojim, kadar nosim čevlje s peto in včasih, ko vreme tko vpliva.

Trudim se čimmanj stat pri miru, vedno pa se temu žal ne da izognit. Petke zlo rada obujem in groza me je misli, da to škodi mojemu zdravju. Hodim veliko, sem aktivna, pijem veliko vode in pod tušem včasih izmenjujem toplo in hladno vodo (kar naj bi tud pomagalo, sem slišala). Kaj še lahko naredim?

Doma imamo kremo Venitan (se mi zdi, da je ta) in enkrat, ko so me bolele noge, sem se namazala. Je pomagala, pravo olajšanje sem čutila. Samo se sprašujem, če ni kremica namenjena prav olajšanju, ko žile že imaš, ne pa tudi preprečevanju nadaljnjega širjenja krčnih žil.

Upam, da bomo skupaj našle še kakšno rešitev za to neprijetno nadlogo, oh.

Pozdravček vsem...

Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2009 14:07
Povezava do prispevka
A je epilacija (z voskom, strojčkom) res škodljiva za žile?
Jaz si namreč že nekaj let konstantno epiliram noge in si ne predstavljam, da ne bi mogla uporabljati epilatorja.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2009 19:34
Povezava do prispevka
Pri krčnih žilah je kakeršna koli dodatna toplota na nogah škodljiva. In ja, to vključuje segret vosek.
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2009 20:28
Povezava do prispevka
Aha zaradi toplote misliš... jaz sem imela sicer v mislih pritisk pri puljenju dlak, ker vleče... Jaz uporabljam epilator, strojček, je pa isto pri voskanju oz. drugi depilaciji.
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2009 22:40
Povezava do prispevka
Meni so zaradi epilatorja že kapilare popokale.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2009 13:31
Povezava do prispevka
kitty13 je napisal/a
Sem pa prebrala, da na krčne žile vpliva tudi jemanje KT.


Na krčne žile močno vplivajo hormonske spremembe, zato pri njih njih ne smeš uporabljati "navadnih" kontracepcijskih tablet temveč dobiš malce drugačne.

Njihovo število oz. izrazitost se hkrati povečuje z obliko telovadbe s katero se ukvarjate, pri aerobiki, teku itd. se stanje poslabša predvsem zaradi tega ker noga močno udari na trdo podlaga in se ustvari dodaten pritisk na nogo. Priporoča se hoja po mehkih površinah (travi), joga, pilates itd.

Z kožo pa itak moraš nežno ravnat, jaz po navadi zelo pazim na kakeršno koli segrevanje kože in zato ne uporabljam katerokolih izdelkov za telo po katerih je koža bolj topla na dotik (pa to ne samo tiste 3 minute po nanosu temveč cel dan).
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Krčne žile
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.