Še nekaj dejstev o mleku

Ko pijete mleko, dobite sluz in dobite lepilo
Mleko in mlečni proizvodi predstavljajo hrano ki tvori v telesu največ sluzi, v siru so koncentracije tega še višje; ljudje ki pijejo mleko in jedo mlečne izdelke (mleko, smetana, planšarski siri, siri vseh vrst, kremni namazi, jogurt, kefir, sladoled, maslo, bivolje maslo?) so vedno polni sluzi ? smrkavi, prehlajeni in delno ali precej zaprti, kar se tiče izločanja blata. To je tudi razlog, da so otroci hranjeni z mlekom in mlečnimi izdelki non-stop prehlajeni; izredno težko prebavljiva beljakovina kazein je hkrati tudi dominantna beljakovina, ki je glavni vzrok sluzi, ki v telesu tvori histamine, ki povzročajo sluz in zaprtje. Ta sluz polni pljuča, otežuje dihanje ali skoraj onemogoča. Kazein predstavlja eno izmed najbolj alergenih snovi tako je tudi astma in napadi srca direktno povezani s prehrano iz mleka in mlečnih izdelkov. In astma je pri afro-američanih in afričanih še 3 krat pogostejša, kot pri belcih. Dejstvo je, da kar 80% beljakovin v mleku predstavlja kazein ? izredno odporno lepilo in je osnova za eno najmočnejših vodo-odpornih lepil, s katerim lepijo kopalniške ploščice pa tudi kuhinjsko in pohištvo; začepilo bo tudi vas?
OSTEOPOROZA: beljakovine v mleku prispevajo ? vodijo k osteoporozi, saj povzročajo izgubo kalcija, ki poteka z urinom.
RAK: mleko in mlečni proizvodi so povezani s povečanim tveganjem raka na prostati. Velik vnos kalcija z glavnim virom mlečnih proizvodov povečuje tveganje raka na prostati z nizkimi koncentracijami 1,25-dihydroxyvitamin D3, to je hormon, ki naj bi ščitil pred rakom prostate. Krave mlekarice so pogosto injecirane z BGH (Bovine Growth Hormone). To lahko povzroča visok nivo substance, imenovane IGF-1; BGH v mleku niso zasledili, medtem pa IGF-1 so in visok nivo te substance je lahko povezan s povečanjem raka na prostati.
Dairy Products, calcium, and prostate cancer risk in the Physicians Health Study. Am. J. Clin Nutr. 2001;74 549-554
Chan, S. Dairy Products, calcium and prostate cancer risk in thePhysician s Health Study. 91st Annual Meeting of American Asociation for Cancer Research, April 2000.
BOLEZNI SRCA: beljakovine v mleku lahko poškodujejo arterije skozi tako imenovano imunsko križno reakcijo (immune cross-reaction). Visok nivo protiteles proti mlečnim beljakovinam je bilo odkritih v aterosklerozah. Celo