Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zvezdnica razkrila, da je bila posiljena, po tem pa samomorilna in še duševno zbolela

21. apr 2021 19:08
0

Oglasno sporočilo

AnnaLynne McCord je razkrila, da je zaradi travme posilstva zbolela za disociativno motnjo identitete (v preteklosti poimenovano multipla osebnostno motnja).

"Vse moje vloge so bile razdvojene, a nisem se niti zavedala, da to počnem, dokler ni prišel 90210," je povedala o svoji motnji. Več o tem je spregovorila na obisku pri dr. Amenu, enemu najboljših psihologov, ki svoje paciente dejansko zdravijo – torej praviloma z zdravo prehrano. Prehrana namreč v izjemno veliki meri vpliva na naše možgane, njihovo delovanje in duševno zdravje.

"Prav ničesar se ne sramujem," je povedala 33-letnica. "In le tako bomo lahko ubesedili naravo teh hudih travm in podobnih groznih stvari."

McCord, ki ji je bila postavljena diagnoza disociativna motnja identitete, je v preteklosti že povedala, da je bila kot najstnica posiljena in kakšno travmo ji je to povzročilo. "Pred letom dni sem bila na zdravljenju PTSM (post travmatska stresna motnja) in obudili so se travmatični spomini na spolne zlorabe, ko sem bila še otrok za vsa leta do mojega 11. leta," je povedala leta 2019.

Govorila je tudi o tem, kako je zaradi travme teh dogodkov izgubila ves spomin do 5. leta starosti. "Ne spominjam se ničesar do 5. leta. Potem med 5. in 11. letom se spominjam raznih incidentov. In potem ko sem bila stara 13 let, se spominjam enega dogodka, a ničesar drugega se ne spominjam iz tistega časa."

AnnaLynne McCord je sicer aktivistka proti trgovini z belim blagom, s svojimi izkušnjami pa je pomagala, da se je javno spregovorilo o tej motnji. "Vse moje vloge so bile razdvojene, a nisem se niti zavedala, da to počnem, dokler ni prišel 90210."

Šele ko je leta 2012 snemala grozljivko Excision, se je zgodilo nekaj, kar je bilo sprožilec. "Igrala sem izjemno moteno, čudaško deklico, ki je bila izjemno blizu temu, kakor se počutim v sebi. Bilo je zelo razkrivajoče, izjemno soočitveno, verjetno tudi malce travmatično, brez da bi se tega zavedala," je povedala o takratni vlogi.

"Najbolj noro pri tem je bilo, da sem zaključila s snemanjem ob 2h popoldan v torek in v sredo opoldne bi morala biti nasmejana, nora seksi blondinka iz Beverly Hillsa. A je nisem našla, ni bila dosegljiva. Bila sem v temi, bila sem globoko v prejšnji vlogi in nisem mogla ven."

Spodaj si lahko ogledate njen posnetek njenega obiska pri psihologu in psihiatru dr. Amenu na njegovi kliniki, ki ji je dal novo upanje.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V ponedeljek je po dobrih dveh mesecih trpljenja umrla moja 92-letna mama.