Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Aviatrix

  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   26. maj 2018 19:55
   nova je napisal/a
   sedora je napisal/a

   Menda bo sedaj poleg vsakega Hoferja tudi DM. Po Ljubljani se že vidi, kako okoli obstoječih Hoferjev že nekaj delajo / gradijo. Je še katera slišala kaj na to temo?

   V Ljubljani v Kapitlju (Poljanski nasip 10) so približno hkrati zaprli DM, ko so odprli Hofer.

   Očitno ima DM uspešno reklamno propagando. V mnogih testih, ki jih opravi evropska potrošniška organizacija,  se pojavijo izdelki od DM, od Millerja pa jih ni. Enako je v testih, ki jih povzame ZPS, za izdelke, ki se dobijo v Sloveniji.

   Res bi me zanimalo, zakaj izdelkov od Millerja ni v testih.

   Dm-a v Vili urbani ni, ker se baje stanovalci niso strinjali s tem, da se Dm naseli v tisti prostor - na dan, ko so pospravljali police sem vesela vprašala, če končno bo, pa mi je ženska, ki je selila pohištvo iz prostora rekla, da so obupali in da nič ne bo. Tudi za Hofer je trajalo vsaj dobro leto, da se je lahko tam odprl - še po cajtngah so se vlačili, arhitekt Podrecca je javno na televiziji pravil, da bodo tovornjaki mazali fasado in da v taki stavbi ne more biti diskont.smiley smileysmileysmiley Mislim, kdo bo njega vprašal! Tiste stopnice, ki jih je tako opeval, da bodo prostor za druženje, pa je projektiral tako strmo, da se v trgovino vozim z dvigalom, pa še nisem upokojenka.

   Točno! Res je, izdelkov iz Műllerja ni v testih ZPS. Šele zdaj sem ratala pozorna, da jih ni.

   Glede silne Dm-ove kartice se je pri meni zgodilo tako, da sem jo dobila po kakih dveh tednih od pisanja na Planetu - tiste, ki so mi jih poslali najprej so imele kar ene cifre in jih bom vrgla v kanto, one druge po vrsti poslane so bile pa identične tistim, ki jih imam pri njih v elektronski obliki. Ergo, proizvedli so en kup nepotrebnih odpadkov. Po pisarjenju z njimi sem skoraj obupala, imajo grozno pomoč uporabnikom - tisti, ki mi je odgovarjal na vprašanja se mi po treh mejlih ni uspel opravičiti za nevšečnosti in tratenje časa z njimi, odgovorov na svoja vprašanja nisem dobila, občutek sem dobila, da si dopisujem z robotom, ki mi je sposoben povedati, da se mi zajvaljuje za vprašanje in da naj pokličem neko cifro, da se mi pike prenesejo smiley

   Po svoji izkušnji vem naslednje:

   - naknaden pripis točk je po novem možen le z računom na isti dan v poslovalnici (cifra od kartice mi ni delala in ni bilo pik, računa mi niso upoštevali, kot so ga včasih, ker imajo novo pravilo za katerega vedo le oni!!!) smiley,

   - dodatnih 100 pik dobrodošlice sem dobila, obkljukala sem obe zadevi - soglasje za tržne raziskave (po robotskih odgovorih je očitno to ključno) in e-novice; pri tem telefonske številke nisem vnesla, samo mejl,

   - stare pike so se tako zvodenele, da niso vredne piškavega oreha - pri ejnkaufu sekret papirja sem dobila 25x pike in še pri nekaterih drugih Dm izdelkih - ne spomnim se, da bi pri izdelkih pisalo, da je nanje kak ekstra popust - sem dobila skoraj toliko pik kot se mi jih je preneslo, na te pike pa sploh nisem računala da jih dobim smiley

   - moj sklep je ta, da v Dm že nekaj časa hodim samo po tisto kar rabim od njihovih znamk in mi za popuste in pike dol visi. Večino denarja za drogerijske izdelke in čistila nesem drugam oz. tja, kjer res nekaj veljam (to njihovo geslo se je v zadnjem času tako razvodenelo ...)

    

   nova je napisal/a

   Poleg prenehanja uporabe kartice bi želela, da zbrišejo vse moje podatka - kako to doseči.

   Od včeraj velja nova uredba. Piši jim, reakcijski čas jim ni vrlina. Zahtevaš lahko izpis vseh podatkov v digitalni obliki, ki jih imajo o tebi in izbris podatkov. 

    

   Nekje sem prebrala, da imajo vsak torek trojne pike? Je to res? Hmm, pravzaprav mi je čisto vseeno, če so 100x, ker v trgovino hodim, ko mi paše, cene pa morajo že v štartu biti fer, s čimer ima Dm gromozanske probleme (primerjam z nemškimi in avstrijskimi cenami).

   964
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis DM Drogerie markt.

  26. maj 2018 19:49
  0
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis DM Drogerie markt.

  26. maj 2018 19:19
  0
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   10. maj 2018 18:52

   Ne, Binas, če bi jo vzela fizično v trgovini, bi verjetno bilo vse ok. Stara kartica ima druge cifre in jih je tudi manj. Po spletu sem izpolnila obrazce in so mi poslali kar eno plastiko, ki je ne morem povezati s svojim računom, ki ga imam pri njih, ker izpiše, da je z navedenim mejlom registrirana že ena druga. Številke se ne ujemajo! Pa stare pike so se mi prenesle na tisti naslov, ki ga imam aktiviran na spletu in ne dela. Ko prodajalka vtipka te cifre, se ji izpiše rdeč kvadrat, da ne prepozna teh številk, ki na spletni strani DM delujejo brez težav. V glavnem, rekli so, da do konca maja dobim pravo. Če ne bi imela kup starih pik, bi mi bilo itak vseeno. Ampak, kot je zgoraj računala Akasha, si z njimi lahko samo žvižgam, ker so se konkretno razvrednotile.  

   Ja, če tega vraga registriraš pri DM, lahko klikaš za dodatnimi kuponi (trenutno dodatnih 100 pik). Vraksigavedi, kaj bo ratalo s tega.

   Ja, povezano je z direktivo EU, samo za DM je bil to prevelik IT-jevski napor. Ne dela, ne oglašajo se na telefon, gratis cifro 080 so kar izklopili.

   964
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   10. maj 2018 11:36

   Joj ta Dm. Toliko sitnosti sem imela s to novo kartico, da glava peče. Najprej so mi poslali mejl in sem si rekla, ma ok, poklikam to, pa naj mi jo pošljejo. Šele potem sem tako kot Akasha začela računati - nateg od natega, ob tem, da so cene v Nemčiji res za 30% nižje ... Enkrat sem se z nemškimi turisti zapletla v pogovor, kjer so me opozorili tudi na to, da njim ne bi bilo ok, tako kot Slovencem, da so tudi embalaže nemške in imajo samo priliman listek z nujnim prevodom na izdelku (hja, o slovenski pakungi lahko samo sanjamo ...).

   V glavnem, kartica, ki so mi jo poslali, ne dela, ker nima enakih cifer kot ona, ki sem si jo lahko registrirala, ker je bila opcija 'registriraj brez kartice'; no, tudi registrirana cifra ne dela. Nakar sem jih klicala in jih nisem doklicala - številko 080 so kar izklopili, marketinga, ki to ureja pa na specialni cifri tudi nisem uspela doklicati. Mislim, da so mi po enem tednu uspeli odgovoriti na mejl, kjer so se mi zahvalili za vprašanje, za tegobe (izgubo časa!) pa se mi niso opravičili! Baje bom v dveh do štirih tednih dobila pravo kartico, potem pa naj jih spet kličem, da mi povežejo račune, etc. Totalna izguba časa, sem smileysmileysmiley! V glavnem, jaz take šlamparije okoli teh kartic in IT-ja že dolgo nisem nikjer videla. Totalni šalabajzerji!

   Eh, glede na to, da v Dm skočim samo po par njihovih izdelkov, ki so mi res všeč in mesečno verjetno dam samo kakih 15 eur, se mi to res ne splača. Sem pa kot mnoge, koristila stare pike za 15% popust, ker novih enostavno nisem mogla zbrati, ker so cenovno tako nekonkurenčni, da me ne zanimajo. Naslednjič bom šla kar v Műller, tam zmeraj dobim 3% nazaj.

   Ja, pa kupone s 50% popustom na max 3 izdelke sem koristila v zadnjem obdobju, če so slučajno sovpadali z mojimi potrebami. 

   Res bi rada dočakala ene kartičarje v Sloveniji, ki vedo, kaj kupujem vsak teden približno na isti dan in bi mi za dotični izdelek dali popust in ne nekih splošnih jajc - IT to že dolgo zmore in se prakticira v tujini. Potem bi te pike in točke ter ostalo sr* imelo namen. 

   964
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis Koliko zapravite za oblačila na mesec?.

  24. mar 2017 21:11
  0
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo Krvavenje dlesni.

   1. dec 2016 12:33

   Ja, tudi jaz priporočam redno čiščenje zobnega kamna pri ustnem higieniku. Za razliko od zobozdravnika si vzame čas in stane mnogo manj. Standardni pregled, čiščenje in pouk o samostojni negi traja eno uro (pri hudih primerih tudi dlje in večkrat zapored), cena višja od 50 eur (če še peska zraven) je odiranje. Ponavadi plačam 40 eur v Ljubljani (čiščenje, poliranje in premaz s fluorom - po potrebi). Verjetno je izven Ljubljane bolj poceni. Zobozdravniki po mojih izkušnjah zobni lok očistijo v 15 minutah in zacolajo, da boli. Binas, upam, da ti ni napravila tega. Pri gingivitisu se mi zdi neodgovorno, da ti je očistila samo zgornji lok! To je moje mnenje. Odkar zadnja tri leta (1x na leto) hodim k ustni higieničarki z zobmi in dlesnimi nimam težav. Mislim, da so prve izobražene ustne higieničarke začele delati v Sloveniji šele cca. pred tremi oz. štirimi leti (v Veliki Britaniji jih poznajo že skoraj 100 let), pred tem je bilo čiščenje zobnega kamna domena zobozdravnikov, ki za to itak nimajo časa in denarnega interesa, imajo pa interes vstavljati drago protetiko. Čiščenje zobnega kamna je najboljša preventiva, ki bi po mojem mnenju moralo biti financirano s strani zavarovalnice. 

   Dlesni se načeloma zelo hitro pomirijo po očiščenem zobnem kamnu oz. kot reče moja ustna higieničarka, "gre hitro nazaj". Potem je pa treba vestno nitkati - upam, da to počneš prav in da nisi preveč groba. Nitka mora iti pod dlesen, torej pod rdeče, žaganje med belim je brezveze. Sama sem bila na začetku pregroba in sem si približno pol leta dlesen dražila. 

   Električna ščetka je v vsakem primeru boljša od navadne (vseeno ali je Oral B ali Sonicare ali pa poceni no name ščetka iz Hoferja, samo da je). Čopasto ščetko so tudi meni priporočili, ampak mi ne sede. Na začetku, ko sem sama opazila težave pri sebi, sem uporabljala tudi zelo mehko ščetko s prirezanimi ščetinami od Te-Pe (ta gre delno pod dlesen). Strgalo za jezik je prav tako nujna oprema. 

   Tabletke za skrite obloge se dobijo v Sanolaborju, mislim, da so Curaproxove, pomnim pa, da niso bile poceni. Tudi jaz sem jih iz firbca nabavila, uporabila pa ene 3x. Barvilo je kar močno in ga je muka spraviti z jezika, prime se na umivalnik ...

   A imaš po malici 20 minut časa počakati, da se postavi pH sklenine v normalo? Če ne, si s čiščenjem narediš več škode kot koristi. Nitkanje 1x na dan in umivanje zob 2x na dan je povsem dovolj. Za vmesno higieno zadostuje ustna voda, če ti rado ostane kaj za zobmi (tebi verjetno ne, ker nimaš plomb, pri medzobnih plombah - mezialno in distalno je to večna nadloga), pa koristi tudi par centimetrov nitke. Tudi s pretiranim čiščenjem si delaš škodo.

   Še na žajbljev čaj sem se spomnila! Pomaga.

   S peroxidom nimam izkušenj. Prav tako ne s Parodontaxom, ker mi je nagravžen oz. ga na stanje svoje ustne votline niti ne potrebujem. Iz izkušnje vem, da mi pasta brez fluora naredi več škode kot koristi. Enoletni izlet z Ajono in podobnimi me je stal vsaj 3 zamenjanih zalivk. Pri tej temi se vsak sam odloči koliko naravnega ima smisla.

   Naj si bo to dovolj. Binas, srečno!

    

   18
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   4. jul 2015 9:19

   Za Slovence (prednjačijo Slovenke pred Slovenci) je značilno, da radi plačajo več, da se počutijo bolje. Komentarji nekaterih to potrjujejo. V Avtstriji in Nemčiji se ljudje počutijo bolje, če dobijo kvalitetne izdelke po najnižji možni ceni. Amen.

   964
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   2. jul 2015 10:45
   disketa je napisal/a

   Mja no, je bedno, ampak upoštevaj, da je te nemške izdelke potrebno pripeljati do nas, prevoz pa pač stane. 

   Ne, to v globalnem svetu ni argument za cenovno diskriminacijo (hmm, ne razumem zakaj se tebi zdi to 'prepričljiva' razlaga, ki pije vodo - ne vzemi osebno). To delajo, ker pač lahko oz. zato, ker je povprečen Slovenec ovca in mu je vseeno ali pa nima pojma, koliko je neka stvar sploh vredna! Podobno se opazi tudi pri tehničnih izdelkih. Načeloma bi take anomalije morala popraviti konkurenca - no, saj jih do neke mere, ko denar nesem v Müller. Sklepam, da je nemški trg pri izdelkih za osebno nego bolj konkurenčen, kupec pa bolj zahteven.

   964
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   1. jul 2015 12:06

   Drži! V DM-u skoraj ni izdelka, ki bi bil cenejši kot v Müllerju - velja za vse in ne samo za dekorativo.

   Ob tem naj poudarim še to, da so DM-ovi izdelki npr. v Nemčiji cenejši za vsaj 10%, pa vse do vrtoglavih 30% ali več. Ta ugotovitev je bila zame šokantna. V glavnem, vsi popusti, ki jih daje DM za nevem koliko točk, so nateg oz. brez njih sploh ne stopim v DM. Nad cenovno politiko v DM-u sem zelo razočarana in razp* (drugače verjetno ne bi nič rekla). Sem jim pa v tej zvezi že pisala in po 14 dneh ali 3 tednih nisem dobila odgovora niti standardnega jamranja, da imajo za stranke fuuuuul popustov (ki to niso). Diskriminacija trga me zmeraj razkuri. Pa ko bi vsaj imeli višji standard kot v Nemčiji!

   964
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis Paula's Choice II. del.

  14. maj 2015 23:43
  0
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis Suha in občutljiva koža z mozolji.

  27. apr 2015 12:31
  0
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo Suha in občutljiva koža z mozolji.

   27. apr 2015 12:30

   Vau, nisem pričakovala, da bom na tem forumu prebrala odgovor, ki gre v srčiko problema! Prej kako kremo od PC smileyJap, za suho kožo so rešitev olja in ne samostojni vlažilci, ker se jih z ničemer ne 'zaklene' v kožo.

   Finta ni v ne/komedogenosti ampak v visoki vsebnosti linolne kisline v oljih in obenem čim manjši vsebnosti oleinske kisline (ok, to je idealno za bolj mastno kožo z mozolji, ker imaš bolj suho, lahko iščeš olja s podobno vsebnostjo obeh). Olivno ti ni ustrezalo, ker pretežno vsebuje oleinsko kislino.

   Priporočam, da poskusiš z grozdnimi pečkami ali šipkom, da ti izožam začetniški nabor. Mogoče bi bila ok jojoba, sezam (oboje ima omenjene kisline nekako uravnotežene). Ricinusovo odsvetujem. Ali ti kaj od tega lahko maši pore? Hmm, meni jih še olje pšeničnih kalčkov ne, ki je zelo razvpito v tej smeri.

   Zdaj pa zelo pomembno - nanos - 2 do 3 kapljice za celoten obraz so dovolj! Lahko jih vmešaš v kremo ali pa namažeš po vlažnem obrazu, etc.

   Pred nakupom se na spletu malo informiraj o posameznem olju. V Sloveniji, če najdeš kaj od navedenega, stane 3x več kot na spletu. Obvezno išči hladno stiskana in nerafinirana olja.

   Sandra Nučič je napisal/a

     + zaščitni faktor ma,sicr majhen ampak več kot zadosten,če kožo celo leto ustrezno neguješ (hraniš in vlažiš)
   Olje grozdnih pešk uporabljam za sonce + za vsakodnevno nego obraza in telesa.

   Glede SPF-a pri olju grozdnih pečk se ne strinjam s predhodnico. Glede na to, da uporabljaš še Skinoren, je krema z SPF-om nujna.

   V glavnem, z uporabo olj se ponavadi nehajo problemi z izsušenostjo kože. In ja, še najpomembnejše, razmetavanje z denarjem tudi. smiley

   316
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis Brez okusa za oblačenje :(.

  22. apr 2015 21:19
  0
 • Aviatrix je všečkal/a komentar članka Samozavest.

  22. apr 2015 11:36
  0
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo Pravilno nitkanje zob.

   18. apr 2015 14:14

   Meni sede povoskana, DOntodent od DM, 100 m, poceni. Vse ostalo je samo lišp. Za vnete dlesni nujno po žajblov čaj - grgranje večkrat na dan pomaga. Če nisi nikoli nitkala, začni nežno. 

   5
  • Aviatrix je napisal/a na forum v temo Kuhinjski otok.

   18. apr 2015 14:08

   Najboljše se obnese kuhinjski trikotnik (haha, temo slučajno poznam, ker bom pop* od teh načrtov). Poguglaj za kitchen triangle - na vsakem od oglišč se znajdejo štedilnik - korito - hladilnik. Če nimaš blage veze, pojdi k arhitektu. Nefunkcionalno kuhno potem gledaš 20 let!!! smiley

   8
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis DM Drogerie markt.

  17. apr 2015 14:32
  0
 • Aviatrix je všečkal/a forumski zapis Beograd.

  17. apr 2015 14:31
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?