Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 znakov, da imate eksistencialno krizo

14. feb 2023 8:17
0

Oglasno sporočilo

... spremeni v popolno eksistencialno krizo. Ne glede na to, ali vas skrbi prihodnost, se sprašujete o smislu življenja ali se bojite lastne umrljivosti, po mnenju strokovnjakov za duševno zdravje morate vedeti, da imate to krizo, saj jo le tako lahko premagate.

5 znakov, da imate eksistencialno krizo

1. Počutite se depresivno in/ali tesnobno

Za eksistencialne krize so značilni intenzivni občutki tesnobe glede lastnega življenja ali narave realnosti na splošno. Včasih lahko spoznanja o smrtnosti ali bolj negativnih vidikih našega sveta povzročijo, da se nekdo v eksistencialni krizi počuti depresivno, kar krizo obarva z mračno ali brezupno energijo.

2. Nemotiviranost

Ko ste sredi eksistencialne krize, se lahko pogosto zalotite, da razmišljate: "Kaj je smisel?" In to velja za vašo službo, vaše odgovornosti, vaše odnose in celo vašo skrb zase. Zaradi eksistencialne krize se ljudje počutijo manj motivirani za opravljanje svojih odgovornosti, ker se njihove vsakodnevne naloge zdijo manj pomembne v primerjavi z glavnimi težavami v svetu.

3. Ne morete nehati razmišljati o eksistencialnih stvareh

In ko že govorimo o velikih vprašanjih v svetu, če ne morete prenehati razmišljati o njih (ali o drugih eksistencialnih stvareh, kot je smrt ali smisel življenja), je to še en znak eksistencialne krize. Te misli lahko postanejo tako prodorne, da vplivajo na kakovost vašega življenja – tj. na vašo motivacijo, kot je navedeno zgoraj.

4 . Obtičali ste v preteklosti ali prihodnosti

Če je vašo eksistencialno krizo sprožil dogodek v vašem življenju, se je zlahka fiksirati nanj in čutiti, da ne morete napredovati. Podobno, če je vaša eksistencialna kriza bolj povezana s tem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, boste morda obremenjeni s tem, kar bo prišlo.

5. Počutite se izolirane

Eksistencialne krize so lahko zelo osamljene. Pravzaprav lahko osamljenost dejansko sproži eksistencialno krizo, ko nekoga pripelje do tega, da začne razmišljati o globljih vprašanjih o odnosih v svojem življenju. Poleg tega lahko kriza sama po sebi oteži povezovanje z drugimi, saj se trudite vzpostaviti stik s seboj.

PREBERITE TUDI: Moška kriza srednjih let

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če verjamete, da zmorete, zmorete. In ste prepričani, da ne, ne.