Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zakaj moški postanejo plešasti - informacije

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2006 15:12
Povezava do prispevka
Prvo lep pozdrav vsem skupaj. Malo sem prebiral tale forum in opazam, da so informacije okoli moske plesavosti zelo skope, nepopolne nekatere pa celo napacne. Plesavost predstavlja zelo velik problem za moske, se posebno ce se ta pojavi v zgodnjih letih. Tukaj sem napisal nekaj informacij, s katerimi bom upam pomagal pri lajsanju tegob.
 
Zakaj bos plesast?

user posted image

Plesast ne ratas zaradi prevelikih kolicin testosterona ampak ker testosteron aromatizira v DHT (di-hidro-testosteron) na katerega pa imajo nekateri genetsko obcutljive lasne mesicke. Okoli 60% moskih bo plesastih do svoje starosti, nekateri prej nekateri kasneje. V ljudeh z to genetsko predispozicijo obstaja v lasnih mesickih nekaksna ura, ki narekuje kdaj ti bodo lasje zaceli izpadati. Zakaj lasje moskim izpadejo samo na vrhu glave okoli pa ne je se skrivnost oziroma bi morali izolirati gen, ki povzroca plesavost. Na DHT je recimo obcutljiva tudi prostata tako da vam poleg plesavosti zna povzrocati tudi probleme pri uriniranju. Finasterid in dutasterid sta zdravili primarno namenjeni zdravljenju prostate.

Zmotno je prepricanje, da je za vaso plesavost kriva genetika samo z mamine strani, saj se lahko deduje tudi po fotru. Prav tako je zmotno prepricanje da ce nisi plesast do 30. leta potem bos verjetno imel lase do smrti. Imam kolega, ki je ratal plesast v 2. letih ko je bil star 32, in je dejansko sel iz polne glave lase v tip 5. na sliki ko je bil star 35. Moska plesavost ima tako lahko razlicne hitrosti alopecije (izpadanja po nase), tako da se nikakor ne morete sklepati ali boste plesasti ali ne samo zato ker imate pri svojih letih lasisce 12 letnika.


Kako lahko sam preverim ali postajam plesast?

1. Primite se za sprednje lase in jih pocukajte. Zdaj naredite to se z lasmi na zadnjem zgornjem delu glave kjer vam zgornja slika kaze da se plesavost zacne in naredite isto. Vam je v rokah ostalo kaj las? Ce da, ne se zacet panike zganjat, isti postopek naredite naslednji dan in se naslednji dan. Cuknite lase se ob straneh glave. Ce vec dni zapored dobite lase v rokah obstaja moznost da se vam redcijo na teh dveh predelih kjer se moska plesavost zacne, se posebno ce niste izpulili nic las ob straneh glave.

2. Nagubajte celo tako da dvignete obrvi kolikor se da. Lasje naj bi se vam zaceli takoj ko se gube nad celom nehajo. Koza kjer so izpadli lasje je ponavadi bolj gladka in napeta kot koza kjer lasje nikoli niso rastli, zato se ta koza tudi ponavadi sveti. Stopite zelo blizu do ogledala, saj lahko vidite razliko med navadnimi porami in porami iz katerih rastejo/so rastli lasje.

3. Preverite kaksne starejse fotografije ali imate visje celo kot sedaj. Slike ko ste bili se otrok star 10 let ne pridejo v postev ampak predvsem tiste ko ste enkrat prenehali rasti.
 
4. Mokre lase pocesiste naravnost naprej ter preverite koliko se vam vidi koza pod njimi. Z kaksnim ogledalom probajte se preveriti stanje na vrhnjem zadnjem delu glave.


Kaj se dogaja z vasimi lasmi?

DHT osibi lasne mesicke tako da lasje ki iz njih rastejo postajajo vedno bolj tanki in celo izgubljajo pigment. Ce opazate da imate vedno tanjse lase na sprednjem predelu cela ali na zadnjem vrhnjem predelu glave je to lahko znak da postajate plesasti. Lasje se tanjsajo in tanjsajo dokler se lasni mesicek ne zapre in odmre. Ce ob umivanju las opazate gore las v odtoku to se ne pomeni da postajate plesasti, se posebno ce imate dolge lase katerih volumen hitro napolni odtok tako da vsa stvar zgleda se bolj dramaticna. Na dan vam naj bi izpadlo nekje do 100 las.


Kaj narediti da ne bom plesast?

1. Zdravila

- Propecia in Avodart
- Oronazol Sampon
- Rogaine

Propecia vsebuje finasterid ki do neke mere preprecuje aromatizacijo testosterona v DHT. Slaba stran tega zdravila je da vecinoma samo upocasni izpadanje in ga ne prepreci v celoti in da ga boste morali vsak dan eno tableto. Nekateri mislijo, da ce jemljejo propecijo se jim lulcek ne bo vzdignil kar je sicer mozni stranski efekt ampak je pri dozi 1mg na dan zelo redek. Najvecji stranski efekt, ki ga lahko obcutite pri svojih letih (predvidevam da niste stari 60. let) je da se ne boste zjutraj tolikokrat zbudili s trdim kot se ponavadi. Pri starostnikih ki imajo manjse kolicine testosterona pa se lahko pojavi impotentnost. Cena zdravila je nekaj cez 10.000 SIT za skatlo 28 tablet.
Reakcije na finasterid so lahko zelo razlicne pri ljudeh, nekateri ga tolerirajo bolje drugi slabse. Ce vas slucajno zacnejo boleti prsne bradavice ali testisi prenehajte z uporabo. Ce ste res zagreti lahko se nekaj casa nadaljujete saj stranski ucinki pri nekaterih ponehajo po priblizno mesecu jemanja ko se telo na zdravilo navadi.

Avodart vsabuje dutasterid in je dokaj nova stvar. Je mocnejsi od propecije in bolje zavira izpadanje las zaradi androgenih ucinkov. Pri nas ga prodajajo za zdravljenje prostate vendar vam ga zdravnik ne bo hotel predpisati za zdravljenje plesavosti. Mnenja glede tega zdravila so precej razlicna, saj Americani jejo te tablete ze par let. Nekaterim baje zelo pomaga, spet drugim pa pospesi izpadanje las. Problem je v tem, da je stvar zelo mocna in zna imeti velik efekt na vas libido in morebiten nastanek ginekomastije (rast zenskih prsi pri moskih). 

Oronazol Sampon in Rogaine, eno je sampon, drugo pa raztopina ki jo morate nanesti na lasisce 2x na dan in vsebuje minoxydil. Rogaine pri nas prodajajo samo v 2% varianti zato priporocam da narocite 5% iz tujine, saj ni prevec drag. Prodajajo tudi 15% varianto kar pa pomoje lahko povzroci ze zelo mocne reakcije lasisca. Pri nas baje v nekaterih lekarnah prodajajo tudi Rogaine sampon, ki ga je vredno preizkusiti.

2. Presaditev las

Presaditev las je vedno pogostejsi nacin popravljanja lasisca na zalost pa je tehnika se vedno precej primitivna. Na zalost ne morete upati na ne vem kaksno gostoto razen ce si mislite po eni strani nasaditi zelo goste lase na drugi strani pa jih ne boste imeli ker je kolicina las ki jih lahko presadijo omejena.

V svetu sta trenutno uveljavljene 2 tehnike:

Presajanje las iz t.i. stripov - zdravnik vam iz zadnjega predela glave odreze trak koze porascene z lasmi in vam jo zasije skupaj. Lase razdeli na t.i. grafte (vsadke) in vam jih vsadi nazaj na predel plese. Slaba lastnost te tehnike je da vam po postopku ostane brazgotina kjer so vam izrezali kozo.

Presajanje las samo z pomocjo igel - zdravnik vam z zato posebno namenjeno iglo iz zadnjega predela glave izseka majhne dele z lasmi porascene koze v velikosti premera igle in vam nato te vsadke vsadi nazaj na glavo. Ta metoda ne pusti nobenih vidnih brazgotin v primerjavi z prejsnjo metodo saj se postopek opravlja popolnoma brez skalpelov.

Nikakor ne pustite da vam v Sloveniji presajajo lase ker nimamo niti ene za to specializirane klinike kot jih imejo to v tujini in vam znajo fino zajebati vse skupaj. Za primerjavo vam recimo v tujini lase presaja kirurg z mikroskopom za njim pa je team 5-10 asistentov ki mu pripravlja vsadke. Ce se boste odlocali za ta poseg pojdite v Italijo ali Avstrijo ce ne celo v Turcijo (Istanbul). Cene tovrstnih posegov v tujini se gibljejo od 5000 Evrov navzgor za priblizno 1000 vsadkov. Recimo za primerjavo, clovek ki je plesast tip 5 bi potreboval NAJMANJ okoli 4000-5000 vsakdov vendar je gostota presajenih las zelo vprasljiva zaradi omejenih kolicin las na temenu ki jih lahko presadis.

Ce se boste odlocili za presaditev las vam priporocam da stopite v kontakt z Moser kliniko, ki je ena najbolsih na svetu in se nahaja na Dunaju:

Moser Klinik:

http://www.moser-medical.com/en/index.php?useflash=true


Cesa se lahko nadejam v prihodnosti?

Genetska zdravila - zdravila ki bodo odpravila obcutljivost lasnih mesickov na DHT ampak za to vam mora se kaj las ostati, ker ne mores zdraviti cesar ni. Mnenja glede tega so deljena saj nekateri znanstveniki trdijo da bi lahko z njimi reaktivirali zaprte lasne mesicke, drugi pa pravijo da ko se enkrat lasni mesicek zabrazgotini ga je nemogoce zopet reaktivirati saj las ne more vec zrasti iz koze.

Gojenje las - zdravnik vam bo z glave vzel manjsi vzorec porascene koze. Celice lasnih mesickov potem v laboratoriju razmnozijo in vam "juho" celic vbrizgajo z zelo tankimi iglami nazaj v skalp. Ta postopek naj bi prisel v II. fazo testiranja v zacetku leta 2006.

Britje glave - najbolj prakticno, mal pejte v fitnes da ne boste mel glave sirse k ramena pa boste kul.


Zenska plesavost

Zenske ne mislt da ste varne pred izpadanjem las. Za vas ne pride v postev propecija, britje na balin pa tudi ni ravno zazeljen nacin ravnanja. Pazite kaj delate z raznimi barvami za lase ipd ker vam znajo fino pokvariti lasisce ali bognedaj poskodovati lasne mesicke.

Pri zenskah imamo ponavadi dve vrsti plesavosti, t.i. alopecia areata pri kateri vam lasje izpadejo na dolocenem predelu glave in pa splosno redcenje las, ki se pri zenskah pojavi v menopavzi ali pa ji je lahko vzrok obolenje scitnice, prehrana, stres itd. Za zenske, ki imajo zredcene lase pride v postev 2% Rogaine, pri alopecia areata pa na zalost nimate kaj narediti, ker gre pogosto za avtoimunsko bolezen, ko obrambne celice napadejo lasne mesicke.
Potem so tukaj razna hormonska zdravila, anemicnost (pomanjkanje zeleza v krvi) in jemanje zdravil kot so Roaccutane. Ce jemljete kaksna mocna zdravila preverjajte koliko las vam izpada ob umivanju.

Moje priporocilo

Poizkusite z zdravili, ki bodo v najboljsem primeru zmerno upocasnila izpadanje, ko pa boste enkrat ze precej plesasti za eno normalno frizuro pa masinco in britvico v roke pa je. Presajanje las je kr neki poleg tega pa boste zanj placali okoli miljon tolarjev za recimo presaditev na predel nad celom, z nadaljnjim izpadanjem las pa boste morali imeti presaditev vsake par let dokler vam ne bodo pac pokrili celega obmocja plesavosti kar znese denarja za en spodoben avto. Clovek ima v najbolsem primeru materiala za okoli 10.000 graftov kar pa niti slucajno ni dovolj da bi vam v celoti povrnili izgled lasisca. Seveda odvisno je kaksen tip plesavosti imate in do katerega tipa bo ta progresirala (glej sliko). Zelo pomembna je tudi vasa debelina in gostota las na zadnjem predelu glave, saj vecja ko je vec graftov bo kirurg lahko pridobil. Estetski izgled pogojuje tudi kontrast med barvo las in koze. Ljudje z svetlo kozo in temnimi lasmi zgledajo bolj plesasti kot ljudje z blond lasmi in svetlo kozo. Crnci pa itak najbols zgledajo zabriti na nulo.


Tuji viri

Ce na internetu zasledite doloceno zdravilo, lahko tukaj preverite ali ga prodajajo tudi pri nas:

http://www.ivz.si/ivz/knjiznica/arhiv/reg_...vil2/KAZALO.HTM

Vedno me sprasujejo kje na internetu dobiti dolocena zdravila proti temu. Jaz poznam dve strani, ki imata zelo dobra priporocila:

http://www.genhair.com/

http://www.life-pharmacy.com/

Prodajajo genericna zdravila kot je Finpecia in lastna zdravila z minoxydilom ki so cenejsa kot produkti originalnega proizvajalca. Oboji posiljajo zdravila tudi v Slovenijo, znajo pa nastati morebitni zapleti pri carini. Nekdo mi je poslal tudi linke s slovenskih forumov, kjer vam kupi zensk svetujejo da si mecete pivo pa med na glavo, jeste ogromne doze C vitamina, meditirate itd itd da mi kar slabo rata ko berem, ker zenske res nimajo pojma kaj je androgena alopecia oziroma moska plesavost in kaj jo povzroca. No sicer pa jest tud nimam pojma o celulitu.

Za vec informacij o tem priporocam naslednje strani:

http://www.baldingblog.com/

Stran na kateri vam priznan ameriski kirurg odgovarja na vasa vprasanja, vsekakor pa si preberite ze podane odgovore preden mu posiljate svoja.

http://www.hairlosshelp.com/forums/
http://www.hairlosstalk.com/discussions/

Dva odlicna foruma katera obiskujejo tudi zdravniki in sta oba odlicen vir informacij za tovrstno tematiko. Plesavost ima lahko velik vpliv na samopodobo in samozavest, saj kar naenkrat zgledate dosti starejsi od vasih kolegov. Najbolj pomembno pa je da se oborozite z vsemi moznimi informacijami, ce vidite da imate plesavost v familiji in pravocasno zacnete jemati zdravila. Seveda ce vas to moti, da boste plesast.
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2006 9:54
Povezava do prispevka
DevilLee,
 
Hvala za informacije (predvsem o presaditvi las), bom posredovala fantu.
Kolk se on sekira zarad pleše, nikakor se ne more sprijaznit. Pa mu lahko govorim, da to ni tako grozno pomembno pri moškem, da sej jih je veliko, ki so brez las, ....sam nič ne pomaga (je imel prej goste-ni mogel niti počesat-valovite lase).
Če je že moškim to tako grozno, kako mora biti šele eni ženski, ki ostane brez las, pa sem opazila, da jih je vedno več.....zakaj le ?
Sem pa brala, da ženskam naj ne bi presajali las
 
 
Nikke
 
 
 
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2006 13:18
Povezava do prispevka
Zenskam zacnejo izpadat bolj pri menopavzi ko se spremeni hormonsko ravnovesje. Ne vsem seveda, ampak kaksne raziskave kazejo tudi do 30% moznosti pojava plesavosti. Pomojem temu botruje vedno vec hormonsko in genetsko obdelane hrane, kemicnih preparatov in vsesplosnega onesnazenja okolja. Lasne celice so zelo obcutljive na spremembe v telesu in okolju. Eni pa pravijo da je to evolucija in da se naj bi pokritost cloveskega telesa z dlako in lasmi vedno bolj zmanjsevala.
 
Zenskam presajajo lase, samo je odvisno kaksen tip alopecije ima. Ce gre samo na enem mestu potem je poseg mozen. Ce se ji pa redcijo po celi glavi potem pa nimas kaj dosti narediti, tako da potem nosijo lasulje.
 
Upam da bo trenutni "BOOM" v raziskavah celicne terapije uspesno odpravil tovrstne probleme, ko ti bodo lahko popolnoma povrnili izgled lasisca ali pa ljudem z redkimi lasmi zgostili lase.
 
Ce tvoj fant lahko pocaka se par let mu povej naj zdrzi dokler ne uvedejo gojenja las (hair multiplication), ker bi mu ob danasnjih posegih ostala brazgotina na zadnji strani glave in tudi estetski izgled mogoce ne bo njemu zadovoljiv... da o ceni sploh ne govorim.
 
Naj si prebere tale clanek:
 
 
0
Nazaj na vrh
master of dizaster
Starost: n/aPridružen: 13. mar 2006Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2006 14:02
Povezava do prispevka
Lep pozdrav,

star sem 23 let in imam rahel problem. imam lase, ki pa so ponekod nekoliko redki, ampak plešast pa, še, nisem. se pa bojim da bo z leti tudi to prišlo, zato bi želel nekaj ukreniti sedaj, ko še imam lase, kajti koliko js vem o teh stvareh se lasje enostavneje zgostijo, ko še imaš lase, kot pa kasneje ko si plešast.

zanima me kam se naj obrnem, kaj mi priporočate??

kako bi lasje postali močni in gosti, da ne bi ispadali?? je rešitev presaditev, kajti koliko sem do zdaj razumel, bi bil to dolgotrajen, postopek kjer ljudje čudni izgledajo, pri ljudeh ki sploh nimajo las.

ali obstaja kakšna zadeva, ki 100 procentno deluje proti izpadanju las in za zgostitev las??

upam, da mi lahko kdo pomaga s kakim nasvetom, ali še boljše s kakim konkretnim predlogom, ker sem kar malo obupan in brezvoljen zadnje čase zadnje čase

prosim za kakšen odgovor

hvala
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2006 16:21
Povezava do prispevka
Jaz ti vsekakor priporočam Minoxidil 5%.
 
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2006 17:16
Povezava do prispevka
Prvo kot prvo moras vedeti ali gre za mosko plesavost ali je vzrok tvojemu izpadanju las kaj drugega. To naj vzpostavi dermatolog.
 
Ce imas mosko plesavost oziroma njene zacetke, naj ti da recept za Propecijo.
 
Propecija vpliva na hormone v telesu tako da si o njej kaj preberi na internetu in linkih ki sem jih navedel v svojem prvem postu. Ali jo bos jemal ali ne je tvoja odlocitev.
 
Rogaine 2% dobis pri nas v lekarni in je dobro zdravilo za zacetno zdravljenje vendar moras vedeti, da kar ti bo zrastlo med njegovo uporabo ti bo tudi odpadlo ce ga ne bos vec uporabljal. Aplikacija je tudi malo moteca ker ga moras spricati na skalp in vmasirati v lasisce 2x dnevno. Po mojem mnenju je dovolj 1x dnevno, najbolse pred spanjem.
 
Razlika med 2% in 5% je poleg vecje koncetracije slednjega tudi da je 5% bolj masten in vsebuje propylene glycol, ki pa zna po daljsi uporabi bolj iritirati lasisce.
 
Vsekakor pa drzi da prejt ko zacnes boljsi rezultati bodo.
 
edit: aja ce najdes stvar ki 100% deluje za zgostitev las jo vsekakor patentiraj ker bos postal miljarder.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2006 10:13
Povezava do prispevka
DeviLee je napisal/a
Razlika med 2% in 5% je poleg vecje koncetracije slednjega tudi da je 5% bolj masten in vsebuje propylene glycol, ki pa zna po daljsi uporabi bolj iritirati lasisce.
 
Po cca. tričetrtletni uporabi 5% minoksidila na občutljivem in mastnem lasišču lahko rečem, da ni nobenih negativnih stranskih učinkov, tudi masten ni. Pa oba vsebujeta propilen glikol, tudi tisti 2%, je pa verjetno prej problematičen alkohol kot p.g.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2006 13:10
Povezava do prispevka
Predvidevam da tega ne uporabljas ti, ampak tvoj fant/moz. Koliko je star ce ni skrivnost? Vprasaj ga ce je opazil povecano in hitrejso rast obrvi, po pricevanjih je zgostitev obrvi pri 5% koncentraciji kar pogosta. Kar se PPGja tice, pa naj bi ga imel 5% vec in tudi vecji je procent ljudi, ki imajo od njega iritacijo skalpa. Vsekakor pa sta to obe zelo blagi obliki minoxidila saj so zdaj v uporabi 15% ki lahko vsebuje tudi azelaicno kislino (za blokado androgenih receptorjev) in Retine-A (ker odstranjuje povrhnjico koze in omogoca boljso absorbcijo).
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2006 13:36
Povezava do prispevka
Krhm, glede na to, da take reči bolj opazimo ženske na moških kot oni sami in glede na to, da mu po potrebi jaz urejam obrvi, bi verjetno opazila prej kot on, če bi kaj dodatno zraslo.
Ja, to je pa res, da ima malce več p.g. - ti si napisal da ga 5% vsebuje, kar je razumeti v smislu, da ga 2% sploh ne.
 
Sicer sva pa takrat nabavila to zadevo tudi zato, ker sem jo nameravala jaz uporabljati za zgostitev oz. ojačanje obvi, ampak se mi ni dalo nanašati z bebi palčko 2x na dan ...
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2006 15:07
Povezava do prispevka
Upam da ves, da minoxidil pogosto povzroca retencijo vode v obrazu. Najveckrat se pojavi ravno pod ocmi in licih, tako da bi mazanje obrvi z minoxom lahko pripeljalo do tega.
 
Ima pa baje odlicen efekt na zgostitev obrvi, vendar znajo zaceti poganjati dlake tudi med obrvmi, pod in v nosu ter usesih.
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
Tomaž
Starost: 40Pridružen: 25. feb 2007Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 17:00
Povezava do prispevka
Pozdravljeni vsi skupaj (sem nov tukaj heh)
Torej dednost gre ponavadi po mamini strani? Kot zanimivost naj povem da od moje mame ate ni bil plešast, pri 70letih je še imel lase spredaj, jaz pa sem star 23 let in imam takole in zgleda da bom enkrat plešast,... Angry
Ampak ali je možnost da imam pač samo malo "rogovja" in tako ostane, da se mi ne bo širilo naprej, oz. če se mi vidi na čelu začetek, potem bom enkrat brez las? Zaenkrat se še ne sekiram, ker če ne dvignem las, noben ne opazi..
thx za vaša mnenja
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 18:06
Povezava do prispevka
Ne lahko fases gen po katerikoli strani in lahko tud preskoci kaksno generacijo. Tko da ce imas vsaj enga pleskota v svojem druzinskem drevesu lahko fases gen.
0
Nazaj na vrh
abt0
Starost: 46Pridružen: 30. sep 2004Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 23:05
Povezava do prispevka
DeviLee, zelo dobro napisano.

Vse lepo in prav, na prvo mesto pod točko "Kaj narediti da ne bom plesast?" bi bilo pamatnejše dodati, naj se plešavost začne zdraviti v glavi, za tem se nadaljuje z konvencionalnimi metodami, vsekakor bo razultat boljši.

0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 44Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 23:16
Povezava do prispevka
Za zdravljenje v glavi jest nisem specialist bos moral kaksno MegWhite ipd punce vprasat. Sicer je pa tole forum lepote in ne forum treznih glav hehe.
0
Nazaj na vrh
abt0
Starost: 46Pridružen: 30. sep 2004Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 23:23
Povezava do prispevka
Tisti, ki je pravi specialist za zdravljenje v glavi ga na tem forumu ni, ga ni na nobenem forumu, poznajo ga redki, njihovi pacienti so uspešni plešavci...

Če je na forumu, je njegov namen pomagati ljudem,... ja, mogoče je tudi tukaj, a skrbno varuje identiteto


Glede plešavosti povezane z genetiko nimam blage veze, vem pa, da je moja mama meni in mojemu bratu nekako izračunala kako bo, je nekako trofla, z mešanjem genov in zgodovine plešavcev.0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zakaj moški postanejo plešasti - informacije
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.