Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Z blond na temno rjavo

Pojdi na stran 1 , 2
vodika
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2007Prispevkov: 52Kraj: ljStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 12:04
Povezava do prispevka
Živjo, jz bi pa ful rabla nasvet te teme nism najdla k sm v glavnem najdla kako se prebarvati iz temne na blond.
Pobarvana sm na blond pol glave mam pramenov narejenih z blanžem ostalo je gor barva in kr mal na ornažno/rumeno vleče, torej je toplo barva. Moja naravna barva je temn o rjava. Rada bi šla nazaj na hladno rjavo barvo, ampak ne vem ali naj grem k frizerju ali naj se pobarvam kar sama.
Bojim se da bi mi čudno prijela barva, ima katera izkušnje  stem. Nekatere pravijo, da se ne smeš pobarvati z barvo kjer piše temnorjava ker potem pride ven črna? Prosim punce pomagajte mi in hvala
0
Nazaj na vrh
ursYY
Starost: 35Pridružen: 26. jul 2007Prispevkov: 1819Kraj: ptuj-mbStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 12:29
Povezava do prispevka
jaz bi šla kar k frizerju pa konec, jaz se nikol doma sama ne barvam....
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 13:47
Povezava do prispevka
Jaz bi šla na tvojem mestu k frizerju, ker lahko lase ful uničiš. Rajši daj malo več denarja za frizerja, pa boš imela vsaj fajn barvo. Jaz sem se pred leti pobarvala iz črne (pobarvane z barvami iz trgovine) na rjavo...pa mi frizerka ni nič las uničila, čeprav mi je posvetlila lase...
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 14:57
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi zdaj blond (imam gor ledeno blond od Subrine), pa bi se rada pobarvala na svetlo rjavo, ampak se bojim, da mi bo čudno prijelo. Zdaj sem se nazadnje barvala  za dva odtenka temnejšo blond, pa mi je samo na narastku prijelo,  ostali lasje so še vedno zelo svetli oz. taki, kot so bili pred barvanjem. Naravno sem pa kostanjevo rjava. In se mi zdi, da karkoli bom dala gor, bo na beljenih laseh prijelo drugače kot bi moglo, tako da tudi študiram, da bi šla kar k frizerju. Saj potem naslednjič se pa lahko že sama s kupljeno barvo pobarvaš.
0
Nazaj na vrh
darcy85
Starost: 38Pridružen: 15. feb 2008Prispevkov: 67Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 23:45
Povezava do prispevka
Samo moraš pa tudi dobrega frizerja najti, ker še frizer ga včasih lahko polomi. Jaz kar sama pobarvam lase (barve kupim v frizerski trgovini). Po moje je boljše, da se postopoma barvaš na temneje, ker se mi zdi, da se lahko barva kar zelo hitro spira, če so lasje beljeni. Jaz sem se pred leti  spravljala iz zeloo rdeče na blond
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2009 9:24
Povezava do prispevka
Ufff previdno s takim prehodom. Jaz sem šla pred cca. 1,5 leta iz blond na rjavo. No, hotela sem navadno rjavo, ven je pa potem prišla skoraj črna.  Barva mi je zelo močno prijela in tudi ekstra obstojna je bila. Sicer je izpadel prav lep odtenek, sam jaz nisem hotela takšnega.

Najboljše je, da greš postopoma ali pa kar k frizerju. Samo je pa res, da tudi pri frizerju tvegaš, sploh če te ne pozna in ne ve kako se tvoji lasje odzivajo na določene barve in odtenke.
0
Nazaj na vrh
HonEyKa
Starost: 33Pridružen: 4. avg 2007Prispevkov: 1969Kraj: Bora Bora IslandStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2009 23:05
Povezava do prispevka
Idi k frizerju, jaz sem 5 let bla blond, pa sem se po 5 letih nazaj na rjavo pobarvala, rjava je tudi moja naravna barva las, pa sem sivo-rjava bila na koncu. Tako da idi raje k frizerju..
0
Nazaj na vrh
SovicaOka
Starost: 39Pridružen: 2. dec 2008Prispevkov: 760Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 4. jan 2009 2:20
Povezava do prispevka
Ja poznam ta problem.
Mene so barvali različni frizerji, pa velikim je spodeletelo. Dokler pa mi dokončno niso postrigli starih na blond barvanih las ven in niso prerasli naravni, vmes samo kdaj pa kdaj barvani na temno, se ni dalo. Dobit lepe barve in da bi ta tudi obstala. Barva se je ful hitreje spirala (na začetku že po prvem pranju - sprememba za 3 odtenke na svetleje po enem pranju!!) in blont je vsakič po nekaj mesecih butnila ven, kot da se nikoli ne bi pobarvala na temno.
Resnično je res preteklo kar nekaj časa, da sem se znebila bolj suhih in slabše kvalietete las in blont barve.

Danes sem se pobarvala na temno rjavo, prej sem imela en odtenek, ki je bil tudi rjav ampak mičkeno rdečkast v odsevu - recimo da kostanjeva. In čeprav sem danes uporabila čisto hladno rjavo (nima niti zlatega niti rdečega podtona), je na dolžini butnila ven rdeča od prejšnjega barvanja (meni je na srečo ful všeč), ampak sem videla, da se zdaj te rdeče ne bo dalo tako hitro znebiti (če bi se jo hotla npr.). Pa je šlo samo za kvalitetnejši preliv, niti ne za svetlo ali živo rdečo....

Se v celoti strinjam z darcy85: dober frizer, pričakuj da se bo barva hitro spirala, spreminjaj odtenke postopno. Priporočam ti tudi, da se veliko strižeš (če se le da) in pa še bolj to, da si vzameš odmor ob barvanja za kake pol leta, da ti malo prerastejo lasje. Je kr mučno, ampak dolgoročno poleg konkretnega krajšanja, se mi je to najbolj splačalo. Tako za kvaliteto kot za barvanje.

Good luck!
0
Nazaj na vrh
MarjanaR
Starost: 40Pridružen: 17. jun 2008Prispevkov: 128Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 5. jan 2009 14:22
Povezava do prispevka
Jaz sem spremembo iz blond na rjavo tudi izvedla pri frizerju. Je pa res prijela bolj na temno, kot bi naj bila, samo mi je bila všeč barva. Drugih problemov se mi zdi, da nisem imela. Je pa res, da so sedaj, ko so lasje že toliko prerasli, da ni več blond barve gor, dosti lepši. Na začetku mi je frizerka dajala gor pravo barvo, sedaj pa samo preliv, pa je vseeno ok (je pa manj škodljiv kot barva).
0
Nazaj na vrh
vodika
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2007Prispevkov: 52Kraj: ljStatus:Offline
Objavljeno: 5. jan 2009 17:20
Povezava do prispevka
punce hvala za nasvete, sem sla dons firzerko prasat kaj nej nardim pa je rekla da bi me dvakrat pobarvala najprej prepigmentacijo (kao da ti da rdeč ten notr, da ne butne ven zelena barva) pol pa še barvo. Pa mi je rekla da se mi bo sprala ker blanž vedno btune ven.
Sm kr mal razočarana ful obžlaujem da sm sploh šla na blond, ker zelenorjava al pa sivorjava pa tud ne bi rada bla no.... Prej sem mela pa tko lepe kostanjevorjave lase smrk
Razmislam da bi sla prvic res k frizerju, smao glede na to da se barva zelo hitro spira, bi si potem sama kupovala prelive al pa raj kr barve k so močnej...
in punce kok hitr se vam je sporala barva, v roku enga mesca ste ble že svetlorjave al kako?
0
Nazaj na vrh
XIN
Starost: -14Pridružen: 21. maj 2008Prispevkov: 71Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jan 2009 17:56
Povezava do prispevka
Vodika, brez problema se lahko tudi doma pobarvaš - no, boljše je, če te prijateljica, sestra, mami (drugi imajo pač boljši pregled nad tvojimi lasmi in lasiščem kot ti) Samo zato, ker si zdaj svetla, rada bi bila pa temna, ti res ni potrebno k frizerju. Sama prisegam na barvanje doma - pri frizerju pa sem videla in doživela že katastrofalne rezultate. Torej - skoči v trgovino po želeno barvo (če imaš lase srednje dolžine ali daljše, OBVEZNO kupi 2 barvi, ker bo ena absolutno premalo). Sama prisegam na l`oreal excellence creme - meni za razliko od drugih barv ta odlično prime in naredi lase svetleče in mehke (in jih prav nič ne uniči). Meni osebno je zelo všeč odtenek 3 (temno rjava) - sicer takoj po barvanju pride kar precej temna, skoraj črna, vendar po ene 2 - 3 pranjih dobi tisti pravi odtenek. Od tu naprej se ne izpira prav hitro.
 
Aja, skoraj pozabila omeniti - tudi sama sem naravna temnolaska in sem se nekoč bolj iz radovednosti kot karkoli drugega preobrazila v zlatolasko. V štirinajstih dneh sem se svoje blondinskosti naveličala in se vrnila v svoj natur look s pomočjo l`oreal excellence. Po prvem barvanju mi je po kakih dveh mesecih res udaril ven zeleni odtenek in sem si ponovno privoščila domače barvanje. V glavnem - zeleni odtenek se bo pojavil ne glede na to, kje se barvaš (doma ali pri frizerju) in se boš morala po mojih izkušnjah ene 2 - 3 krat pobarvati, preden bo neljubi pigment izginil.
 
Glede preliva... mislim, da je bolj pametno, če se najprej poslužiš trajnih barv, preliv pa začneš uporabljati šele potem, ko se znebiš zelenega podtona.
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 5. jan 2009 18:19
Povezava do prispevka
Jaz sem šla ene 3x iz platinasto blond na rjavo in nazaj, pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da ni nujno, da se pojavi zelenkast odtenek. Če ima rjava barva v sebi nekaj rdeče, potem ta nevtralizira zeleni odtenek. Meni je enkrat frizerka zmešala tri odtenke rjave in en odtenek rdeče, pa je bilo super. Lahko pa ti tudi naredi predpigmentacijo, ki je prav tako dobra izbira. Če se boš sama doma barvala, priporočam kakšen kostanjevo rjav odtenek (ima tudi nekaj rdeče v sebi), nikakor pa jaz ne bi vzela temno rjave, ker boš črna. V vsakem primeru pa raje vzemi svetlejši rjavi odtenek, ker na temnejšo kasneje še vedno lahko greš, ane.

Jaz sem se sicer skoraj vedno barvala doma, ampak ima moja mami veliko izkušenj, tako da je bilo večinoma zelo v redu. Če pa sama nimaš izkušenj z barvanjem doma, pa raje pojdi k frizerki.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
vodika
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2007Prispevkov: 52Kraj: ljStatus:Offline
Objavljeno: 6. jan 2009 21:35
Povezava do prispevka
ok, zanima me samo neki če si vzamem kostanjevo rjavo ozrioma tako rjavo da ma mal več rdečega pigenta notri, se bojim d ane bi prišlo na koncu ful živo rdeče ven. Al pa če bi si vzela tako temno vijolo me je tud strah da neb sam vijola prišla preveč do izraza
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 7. jan 2009 18:31
Povezava do prispevka
Če vzameš kostanjevo, zagotovo ne boš prišla ven živo rdeča. 
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2012 12:40
Povezava do prispevka
Citiram v ustrezno temo:

Bjonda23 je napisal/ares bi rabla vašo pomoč Smile
m čist svetlo blond 2 leti in zdej bi rada šla na rjavo Smile
eni mi pravijo naj se najprej na rdečo pobarvam pa pol dam rjavo čez, drugi pa da ni
treba in naj dam sam rjavo gor.. nevem kva narest k sm slišala da loh pride zelena barva vn.
ima kdo že iskušnje s tem pa mi lahko pomaga?


meme je napisal/asama sem slabi 2 leti nazaj naredila isto Big smile
sem šla h frizerki, ki mi je najprej lase pobarvala na živo rdečo, potem pa dala čez temno rjavo, ravno zato da ne pride ven taka ''zelena''.
še potem nekajkrat ko sem se šla pobarvat, mi je rekla da mi na konicah malo hoče zelenkasto ven udarjat, ker se tam najhitreje spira barva...
se pa od takrat normalno barvam na rjavo (sama ali pa pri frizerju) in je čisto normalno vse, tudi rdeča je šla že precej ven.
imam pa sedaj totalno manj uničene lase, zgledajo bolj zdravi, gosti...niso slamasti in krepasti kot so bili prej. Big smile
taka je moja izkušnja Smile

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Z blond na temno rjavo
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.