Ker ste mi punce iz foruma in seveda Tanja (uspešno) pomagale pri izbiri moje kozmetike, sem rekla da bom še nekaj vprašala za sošolko, ki ima že od nekdaj probleme s koži. Pri 14ih je dobila akne po celem obrazu, takrat se ji je tudi zelo izsušila koža. H kozmetičarki je hodila praktično vsak teden, pokupila vse možne kremice, ki jih je kozmetičarka podpisala in zapravila ogromno denarja. V zadnjem letu je začela jesti kontracepcijske tabletke (predpisala ji jih je dermatologinja) in uporablja Vischyjevo kremo Norma derm - stanje se ji je zelo izboljšalo. Čez dva tedna je naročena na odstranjevanje madežev oz. tistih flekov ki so ostali od aken. Verjetno mi ni treba posebaj omenjati, da je v teh 3eh,4ih letih uporabljala
ogromno pudra - čeprav ga sedaj vedno manj. Pred dvema dnevoma sem jo vprašala katero kozmetiko ona uporablja, saj sem bila čisto navdušena nad mojim znanjem sestavin (ja, si zapisujem v poseben zvezek vse kar zvem, sem pridna ne
) in njen odgovor me je čisto šokiral. Pravi namreč, da ne uporablja ničesar, da si čisti samo z vodo
, saj se boji, da bo z uporabo napačne kozmetike ponovno dobila akne in mozolje tako, da raje uporablja samo vodo. Rada bi ji pomagala pri izbiri kozmetike, vendar moje začetniško znanje ni dovolj , saj ji ne bi rada s kakšno majhno napakico uničila kože.
Kaj mi predlagate?