Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vprašanje - problematična koža

minna
Starost: n/aPridružen: 2. jan 2005Prispevkov: 96Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. jan 2005 15:28
Povezava do prispevka

Ker ste mi punce iz foruma in seveda Tanja (uspešno) pomagale pri izbiri moje kozmetike, sem rekla da bom še nekaj vprašala za sošolko, ki ima že od nekdaj probleme s koži. Pri 14ih je dobila akne po celem obrazu, takrat se ji je tudi zelo izsušila koža. H kozmetičarki je hodila praktično vsak teden, pokupila vse možne kremice, ki jih je kozmetičarka podpisala in zapravila ogromno denarja. V zadnjem letu je začela jesti kontracepcijske tabletke (predpisala ji jih je dermatologinja) in uporablja Vischyjevo kremo Norma derm - stanje se ji je zelo izboljšalo. Čez dva tedna je naročena na odstranjevanje madežev oz. tistih flekov ki so ostali od aken. Verjetno mi ni treba posebaj omenjati, da je v teh 3eh,4ih letih uporabljala
ogromno pudra - čeprav ga sedaj vedno manj. Pred dvema dnevoma sem jo vprašala katero kozmetiko ona uporablja, saj sem bila čisto navdušena nad mojim znanjem sestavin  (ja, si zapisujem v poseben zvezek vse kar zvem, sem pridna ne ) in njen odgovor me je čisto šokiral. Pravi namreč, da ne uporablja ničesar, da si čisti samo z vodo , saj se boji, da bo z uporabo napačne kozmetike ponovno dobila akne in mozolje tako, da raje uporablja samo vodo. Rada bi ji pomagala pri izbiri kozmetike, vendar moje začetniško znanje ni dovolj , saj ji ne bi rada s kakšno majhno napakico uničila kože.

Kaj mi predlagate?

0
Nazaj na vrh
minna
Objavljeno: 8. jan 2005 15:30
Povezava do prispevka
Aha pozabila sem omenit, da ima mešano kožo, vendar ji jo je puder zelo izsušil. Poleg tega je njena koža zelo občutljiva, saj jo je pri vsaki novi kremi koža zelo pekla.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45031Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 8. jan 2005 15:44
Povezava do prispevka

Za zvečer odstranjevanje make upa čistilno mleko Alverde - se popolnoma spere s kože, zjutraj kaj od naštetega (čistilna pena, gel) na temi "priporočam". Kremo ji Normaderm odsvetujem, ker je alko bomba, naj raje proba z Differinom (na recept) zvečer zelo na tanko. Ali pa Neutrogena VC.

Zjutraj pa, če je koža ne veže, naj nanese samo kak vlažilen tonik z antioksidanti (jih skoz omenjamo) ali kakšno lahko vlažilno kremo, če jo koža veže.

Pa povej ji, da je temeljito čiščenje kože osnova in predpogoj za čisto in zdravo kožo. Če se vsa packarija (ostanki make-upa, odmrla koža, maščoba, smog...) ne odstranjuje redno in temeljito s kože, nastanejo ogrci ali celo akne, ali celo kakšna kožna bolezen.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
minna
Objavljeno: 8. jan 2005 15:52
Povezava do prispevka

Hvala Tanja. Za Norma derm sem vedla, da ni v redu, pravi, da jo je na začetku pekla, zdaj pa ne več. Za tonik sem mislila, da bi bil Cera v redu, saj je za vse tipe kože. Vlažilno kremo pa mogoče Lorealovo Hydrafresh.

Saj ravno zato sem bila tako presenečena, da ničesar ne uporablja, saj se ji lahko vse skupaj ponovi  Kaj pa praviš na to lasersko odstranjevanje madežev, je to v redu za kožo - precej drago je

0
Nazaj na vrh
minna
Objavljeno: 8. jan 2005 15:53
Povezava do prispevka
Čistilni gel pa mogoče Babylove, glede na to da ima očutljivo kožo?
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45031Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 8. jan 2005 15:58
Povezava do prispevka

Cera in Hydrafresh bi bila super - ampak, saj pravim, morda bo tonik dovolj, niti ne bo rabila kreme.

Madeži pa bodo verjetno sčasoma sami postopno zbledeli, tako, da jaz bi na njenem mestu še počakala s tem. Ker koža se non stop obnavlja in madeži bledijo. Medtem, ko brazgotine pa ostajajo.

Babylove je pena - za občutljivo je fajn, pa tudi Scheller mineralni je krasen za občutljivo, ne vsebuje dišav, kar je precej pomembno pri občutljivi koži.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
minna
Objavljeno: 8. jan 2005 15:59
Povezava do prispevka
Super. Hvala

Obširnejša tema - klik.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vprašanje - problematična koža
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Naj bo to zaradi preveč razmišljanja, trme ali perfekcionizma – meja med skrbjo zase in samosabotažo je tanka.