Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Sprejemanje mode in trendov

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2010 22:49
Povezava do prispevka
Zanima me, kako sprejemate modo in trende? Vam je všeč vse/večina stvari, ki postanejo moderne, ker so pač moderne in sploh ne razmišljate o tem, ali imate svoj okus, ki se ga držite in sprejmete/nosite le tiste moderne stvari, ki so vam všeč?
Vam je najpomembnejše, da ste moderne, trendi in v koraku s trenutno modo ali se požvižgate nanjo v celoti in 'furate svoj stil'?

Pa še to: ali upoštevate primernost svoje postave za določen trend in določene kose (npr. skinny kavbojke) nosite le če vam dejansko pristojijo, ali jih nosite ne glede na vse, ker so pač moderni?
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2010 22:55
Povezava do prispevka
Držim se predvesem tistega, kar je po moji presoji primerno mojim letom in postavi. Modo sicer z veseljem spremljam in pogledam nove modne smernice, držim se jih pa v prej omenjenih mejah.
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2010 23:16
Povezava do prispevka
Jaz tudi spremljam modo in trende, koliko pa se nato le-ti znajdejo v moji omari, je pa druga pesem. Oblačila, čevlje in dodatke vedno izbiram glede na to ali so mi lepa, ali mi lepo pristojijo in ali se sama počutim dobro v njih...no pa seveda je cena pomemben dejavnik :D.

Sploh zadnje čase bi po pregledu moje omare kdo trdil, da sem 100 let za kačami, ker v njej ni ne skinny jeansa, ne leggingsk, pa uggsov...preprosto zato, ker ali mi niso všeč ali se preprosto ne najdem v njih oz. mi ne pristojijo, pa tudi če bodo vsi naokoli mene to nosili, sama tega ne bom spremenila. Lahko bi rekla, da imam nek svoj stil, ki se povečini ne spreminja ne glede na smernice, kar pa ne pomeni, da nisem pripravljena poskusiti kaj novega...večkrat se je že zgodilo, da sem kak kos, ki mi je bil načeloma "no go", nato posvojila.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2010 23:19
Povezava do prispevka
Mene modni trendi ne ganejo prav dosti. Se držim lastne klasike in tistega, kar ne odstopa preveč od trendov (npr. zdaj ko so moderne skinny hlače, ne nosim super širokih 'na zvonc' hlač, ampak ravne kroje). Če mi je kakšen trend posebej všeč, si omislim manj pomemben/cenejši kos garderobe ali dodatkov, več pa ne. Tudi pri tem imam v mislih, ali ga bom lahko kombinirala na že obstoječo garderobo. Če ne, ga ne kupim.
Nosim pa izključno tisto, kar pristaja moji postavi in v čemur se dobro počutim. Pri tem ne delam nobenih kompromisov. Npr. skinny kavbojk si še nisem kupila in jih ne nameravam, čeprav je presneto težko najti kavbojke ravnega kroja (za normalno ceno).

Da, konservativka sem.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 0:35
Povezava do prispevka
Moje trdno prepričanje je, naj vsak nosi, kar mu pristoji oz. ga polepša, zato tudi nisem za sledenje trendom za vsako ceno.
Sama spremljam smernice in nosim modne zadeve, a iz vsake sezone poberem le tisto, kar ustreza moji postavi, koloristiki in v čemer se dobro počutim. Trendi torej ja, a po pameti.

Nikakor se nimam za klasično ali konzervativno. Nosim skinnyke, haremke, Uggse, gladiatorke ipd., ker se v njih dobro počutim in mi pristojijo. Nikoli pa ne bi dala nase nečesa, za kar vem, da mi absolutno ne paše pa če bi bil zadnji ohinsploh modni krik 

Prednost dajem kvaliteti pred kvantiteto, zato se kakemu ultramodnemu kosu raje odpovem, če ne dobim takšnega, ki bi ustrezal mojim kriterijem, kot da bi kupila eno poceni nekvalitetno capo samo zato, ker je "a must have". Kadar na policah trgovin ne najdem ustreznega, dam izdelati kaj unikatnega po naročilu, kar daje slutiti o svojstvenem stilu. Ampak priznam, da sem zadnje čase precej dolgočasna, ker sem nekje po poti izgubila veselje do kombiniranja outfitov.
0
Nazaj na vrh
barby800
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2008Prispevkov: 487Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 8:47
Povezava do prispevka
Jaz se pa kar v celoti lahko podpišem pod glili.
Spremljam modo, ampak oblačila vedno kupim glede na to, kako jih bom kombinirala z ostalimi v omari in vedno tudi gledam, kaj dejansko pristoji moji postavi. Npr. skinny kavbojke niso zame, ker nimam primerne postave zanje.
Čeprav opažam, da vsi niso tako kritični do sebe. Na faksu imajo punce na sebi oprijet jeans, leggice, oprijete majčke, pa jim po moje to sploh ne pristoji, ker nekatere niso ravno vitke.
Skratka, ni mi najbolj pomembno, da sem v trendu, ampak, da mi oblačila pašejo na mojo postavo ter na moj karakter. Nekako mislim, da z oblačili  izražamo tisto, kar smo. Če pogledam svojo (sicer precej dolgočasno) garderobo, bi rekla, da sem bolj športen 'tip' ženske.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 10:36
Povezava do prispevka
No, jaz pa glede tega nisem tako trden značaj kot ve (sem pa zato toliko bolj racionalna pri nakupih dekorativne kozmetike, tako da mi je lahko vsaj malo oproščeno). Priznam, da me je moda in ekperimentiranje z njo od nekdaj privlačila kot luč veščo. Že kakšnih dvajset let vidim v medijih ali v živo kakšno oblačilo, obutev (v nadaljevanju 'reč'), ki mi potem ne da miru in si jo noro želim. In ja, sem prebrala veliko  strokovne literature o potrošništvu, o psiho- socialnih vzgonih potrošniških želja ipd, vendar mi to vseeno ne vzame veselja. Nasprotno, zelo žalostna bi bila, če bi mi neka avtoriteta, predpis ipd. prepovedal ubadanje s temi rečmi. Pač brezveznost, ki mi bogati življenje, hipna sreča in zadovoljitev. In predvsem nima veze z željo ugajati oz. zapenjati nasprotni spol. Gre za nekaj višjega, pa hkrati tudi povsem banalnega.

No, da preidem na bistvo. Seveda so reči, ki so mi grde, in tudi če bi bile milijonkrat moderne, jih ne bi oblekla. Definitivno so to crocsi (res se doslej nisem pozanimala kako se ta grozota od umetnega materiala sploh pravilno imenuje oz. napiše). Prva asociacija v  zvezi z njimi so mi tisti čevlji, ki smo jih mi socialistični otroci imeli za hojo po morju, da nismo nabasali na kakšnega ježa. Enak prezir gojim tudi do imitacije kuščarjev, kožuhov, leopardjih vzorcev ter do cenenih kao-usnjenih jaken. Prav tako na splošno ne maram vzorcev, pa tudi ne kombiniranja večih barv. In ja, nakita nikoli ne nabavljam. Pač poročni prstan in to je to. Enostavno ne maram nositi, niti kupovati nakita.

Druga skupina reči, ki jih ne nosim, so tiste, ki mi res ne pašejo. To je vse, kar je odrezano nad koleni (miniči, kratke hlače, bermudke) in pa razna disko oblačila, ker ni niti več priložnosti za nošnjo njih, prestara sem za njih, pa še kot kakšna pornoigralka bi zaradi št. modrca zgledala.

V tretji skupini pa so modne novitete, modne muhe, trendi ipd. Pri tem sem nepoboljšljiva. Enostavno jih ljubim in mi je v ogromno veselje brezplodno razmišljati, kako bi jih vtkala v siceršnji stil, outfit. Sem sodijo uggice (za razliko od kroksov so mi ljubke, medvedkaste in zelo luštne na zemeljske odtenke toplih volnenih oblačil), skinike, haremke, tunike, gladiatorke, gumijasti škornji. Natančno za te reči razmislim, kako bi jih skombinirala, iščem ideje po netu, na ulici. Nato kupim kakšno cenejšo varianto, v 'varnih' barvah (oz. črni) in vključim v ostalo. V tem po najstniško zelo uživam. Seveda v zvezi s temi novitetami tudi pazim na to, za kakšno situacijo kaj obleči. Za službo so mi te čudaškosti nesprejemljive, ampak saj imamo tudi prosti čas in porodniške Smile Večji del garderobe pa tvorijo razne klasike, preverjeni izdelki.

Spet sem preveč razpisala Unhappy

0
Nazaj na vrh
_*Shaheena*_
Starost: 34Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 10863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 10:42
Povezava do prispevka
Modnih trendov ne spremljam in me ne zanimajo. Nosim oblačila, ki so mi všeč in v katerih se dobro počutim. Seveda se lahko vmes znajde tudi kakšen kos, ki je trenutno moderen, ampak mi je v prvi vrsti všeč in udoben.
Sleeping with ghosts.
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 12:15
Povezava do prispevka
Modne trende spremljam toliko, kolikor jih pač zaznam v medijih, najraje preberem kakšen članek tukaj na PL . Nisem freak na modo in oblačil ter obutve si nikoli ne kupujem samo zato, ker je tak kos zdaj pač "in". Veliko trendy stvari mi ni všeč in jih ne kupujem, niti ne poizkušam v trgovinah.

Npr. špičaki so mi bili vedno grdi (prav zares, tak je pač moj okus) in tistih nekaj let nazaj, ko so bili modni hit, sem komaj čakala preobrat v modi in vrnitev okroglih čevljev. Medtem sem takšne tudi iskala (in jih našla s težavo v poplavi špičastih čolnov ) in nosila ne glede na to, da niso bili "in".

Tako da nosim kroje in modele, ki so mi všeč, ki mi pristajajo in v katerih se dobro počutim. Tako skinnyk zaenkrat še nimam, ker sem precej oblinaste postave in mi na takih puncah ponavadi ne delujejo v redu (na obilnejših puncah pa sem sploh rabila dolgo časa, da sem se jih navadila). Zadnje čase mi postajajo všeč, tako da je možno, da jih bom v prihodnje poizkusila v trgovini, kupila pa le, če bom ugotovila, da v njih dobro izgledam in se ne počutim kot bi bila oblečena v premajhno kožo. Uggice imam in jih z veseljem nosim, ker so mi zelo udobne, tople in všeč.

Tudi jaz dajem prednost kvaliteti pred kvantiteto.

Povzetek: modo spremljam ne preveč in ne premalo, oblačil in obutve pa ne nosim glede na modne smernice, temveč glede na to, ali mi pristajajo (na postavo in barvno) in glede na moje počutje v njih. Če so kosi trendy, pa še toliko bolje .
Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 13:27
Povezava do prispevka
jaz sem pri frizuri in makeupu zelo konzervativna, vem kaj mi paše in od tega ne odstopam. pri oblačilih sem najbrž nekaj vmes. dobro vem, kaj mi pristaja, vendar se tega ne držim kot pijanec plota, saj se hitro počutim omejeno, če bi morala nositi le en model kavbojk in majice. vsekakor poskusim uravnotežiti celotno podobo s svojim karakterjem in načinom življenja, poleg tega si upam trditi, da imam precej močan individualni stil, ki ga morebiten nakup trenutno modnih haremk ne ogroža.
pri meni obstajajo določeni kosi oblačil ali stili, kamor se ne bi nikoli spustila. to so: zelo kratka krila, zelo dolga krila, zelo majhni zgornji deli (topi, ki zelo malo skrivajo in skoraj vse odkrivajo), majice na tanke naramnice, kombinezoni, strogi kostimi, večinoma sem spadajo tudi puliji (čeprav letos v najhujšem mrazu sem kupila dva tanka viskozna v Intimissimiju, ampak se nisem najbolje počutila, kadar sem ju oblekla), izrazit menswear, zelo športen stil, ter seveda vsi stili pripadnikov različnih kultur in subkultur.

stvari, ki jih nosim, ne glede na to, ali so moderne, ali ne, pa so krila do kolen vseh oblik in krojev, jopice (pozimi in poleti), plašči, šali, džins krila, džins jaknice, balerinke, škornji, sandali, modni dodatki v metallic (še posebej zlati) barvah, Draž pletenine, krila/oblekice čez hlače ali pajkice, ...

menim pa, da je vedenje o tem, kako določen trend prilagoditi sebi in ga dobro vkomponirati v svojo garderobo, že kar mala umetnost in sem zelo zadovoljna, če mi kaj takega uspe.

veliko je odvisno tudi od samega tipa ženske, ki ga določa množina dejavnikov: postava, zgradba kosti, oblika obraza, frizura, karakter, način hoje, ... tako obstajajo ženske (npr. kakšne izrazite suhice brez prsi z deško postavo, kratkimi lasmi), ki lahko oblečejo stare leviske 501 in t-shirt ter balerinke, pa bodo izgledale moderno. potem pa obstajajo tudi bolj klasični tipi (sem npr. spadam jaz) in celo taki tipi žensk, ki se morajo prav potruditi, da ne izpadejo starinski. v teh primerih je že dobro, da se garderoba občasno popestri s kakšnim trendom, da ne delujejo preveč staromamsko. imela sem kolegico na faksu, ki je bila tako ne-sodobna, da bi ji na prvi pogled pripisala čez 35 let. seveda bi se jo s primernim styling izzivom dalo pomladiti na ustrezna leta ;). upam, da se razume, kaj želim povedati. včasih je trendovsko oblačilo, ki ga dobro vključimo v svojo omaro, zelo dobrodošla osvežitev, pomladitev, popestritev, prevetritev.
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Woowee
Starost: 36Pridružen: 24. avg 2008Prispevkov: 598Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 14:00
Povezava do prispevka
Absolutno furam svoj stil... ker ponavadi, ko pride nekaj novega in modernega vun, rabim čas da se navadim in ugotovim ali mi je to sploh všeč, če mi pristoji, kam bi mela lahko oblečeno, lahko s čim kombiniram itd....naprimer:
 
ko so en čas bla moderna pikčasta oblačila ali mornarska s črtami ali pa z polno rožic na oblekah (to mi sploh ne pristoji moji postavi, niti se nebi dobro počutla, niti modernoo), ohlapna oblačila itd..
 
ko so pa vun prišli npr. skinnyke, gladiatorke (sandali), tunike (obožujemza mene osebno bi jih lahko nosila celo življenje, ker vsepovsod pašejo, tak kot za pozimi kot za poleti, pa kombinacij kolko češ), pa nasploh majce katere so dolge in oprijete, da pridejo čez zadnjico ali malo nad njo
The only people you need in your life are those that need you in theirs.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 18:25
Povezava do prispevka
No, to sem vprašala iz dveh razlogov; prvi je ta, da se mi zdi vsaj 3/4 trendov zadnje čase obupno grdih (ne nevšečnih, ampak prav grdih) in se potem vprašam, kaj nositi, da ne boš izpadel kot en bumbar izpred nekaj desetletij.

Crocsi, Uggice, nove hlače, brezoblične široke majice, raztrgano, gladiatorke, cokle, 'kavbojski' škornji (tisti s peto, rezano naprej), vse s široko peto, ... če k temu dodam še stvari, ki so mi všeč, a mi ne pristojijo (nežni, ženstveni kroji, volančki, rožice, oblekice, nabrano) in želja po vitkem videzu (ne, nisem debela, a mi tudi ni do tega, da mi cunje dodajajo kg, ki jih ni, ker ravno suha pa tudi nisem) in stvari, ki mi ne pristojijo, ker nisem zelo vitka (skinny jeans, karkoli, kar v celoti ne pokrije nog do stopal), se vprašam, kaj sploh še nositi? Mislim resno, no - ne maram se oblačiti 'mamasto' oz. staromamsko, rada se oblačim mladostno (a ne najstniško oz. preveč), a kar je zdaj mladostno in moderno mi je ali grdo ali mi ne pristoji ...

In mi gre prav na živce, da grem v trgovino in lahko izbiram le med ultra modernimi in meni grdimi kosi (razen nekaj izjemam se mi zdi, da je trenutna moda pisana na kožo tistim z odvečnimi kg, ker lahko marsikaj skrijejo notri, tiste z lepo postavo pa jo lahko 'lepo' pokvarijo oz. skrijejo) in klasičnimi in dolgočasnimi. Ponavadi se mi niti ne da več gledati in grem samo ven, ali pa ugotovim, da ni nič primernega, všečnega (ko greš v trgovino, ker veš, da potrebuješ nekaj novega, pa ne veš točno, kaj to je, ampak če/ko to vidiš, veš, da je to to - ampak tega preprosto ni).
Biti non stop v hlačah ravnega korja in majicah/srajcah in blazerjih je pa tudi rahlo dolgočasno.

Meh.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 18:36
Povezava do prispevka
Tanja, tudi jaz imam podoben problem. Široki ali drugače voluminozni zgornji deli mi ne pašejo, skinny jeans tudi ne...crocsi in uggice so mi grdi...moški oz. izrazito rokovski ali vojaški stili mi ne pašejo...potem je tu še izbira barv, ki mi niso všeč ali mi ne pašejo... in kmalu tudi jaz pristanem na vedno enakih kosih 

Kar se tiče trendov, vzamem za svoje samo, kar mi res paše. V zadnjem času je itak zelo malo takih stvari, npr. zgornji deli s poudarjenmi rameni. Modo spremljam, ampak ne zelo zelo zavzeto. Spremljam npr. par modnih blogov, kar se napiše tu na PL in to je to.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 18:38
Povezava do prispevka
ja, ko se nek trend zelo izrazito razvije, moraš naredit malo več krogov po trgovinah, da najdeš kaj ustreznega. te brezoblične majice so za moje pojme primerne samo za čiste suhice, pa še te ne smejo imeti prav izrazitih prsi, ker če ne je vse skupaj kot en šotor. ampak k sreči se še vedno najde dovolj lepih in običajnih kosov, ki imajo tudi lep kroj pa se še vseeno nekako dotikajo trenutnega časa, tako da ne izpadejo staromamsko. največ takih kosov jaz najdem pri esprit collection, pa včasih, ko mi je bil mexx še bolj na dosegu roke, tudi tam.

meni je že v osnovi najlepše oblečt enostavne kose - hlače, majice ... in potem popestrit s kakšnimi malo bolj posebnimi čevlji, torbico ali pa pasom, ogrlico, šalom ... je pa to seveda moje mnenje, ker ne maram načičkanosti oz. imam hitro občutek, da je vse preveč nasičeno, če se v outfitu zvrsti vse, kar je mogoče, da se zvrsti Big smile
0
Nazaj na vrh
Woowee
Starost: 36Pridružen: 24. avg 2008Prispevkov: 598Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2010 18:44
Povezava do prispevka
Zato pa jaz večinoma kupujem v tujini, ker pri nas ne najdem nič za sebe, da bi lahko rekla, da je lepo (kaj šele, da bi si kupila in imela oblečeno)...se mi zdi, da so se nekatere trgovine poslabšale z materiali kot z zalogami...pa že nekaj časa opazujem, da so majce velike in ohlapne gori pa piše št. S .... težko kaj najdem za sebe...sploh kavbojke.....da najdem primern kos iščem ponavadi par mescov, pa še to samo v 1,2 trgovinah (1. ker sem mala- samo dolžina me tak ne moti si jih lahko skrajšam, 2. imam široke boke- in tu se ponavadi zafrkne...saj če so mi prav na bokih mi pri bedrah vse štrli, če pa je fajn normalno oprijeto na bedrah pa jih ne spravim na boke )
The only people you need in your life are those that need you in theirs.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Sprejemanje mode in trendov
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.