Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Plonkanje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 11:38
Povezava do prispevka
Sem zasledila, da ste se menile o plonkanju na faxu. Sama nisem nabolj vestna študentka, napram temu kar sem bila v srednji. Čeprav sem se v srednji kakšen dan, dva učila pred testi, in napovedanega spraševanja ni bilo, sem komot naredila vse, brez večjih problemov, ne bom pa omenjala eno učiteljico, ki mi je grenila življenje vsa 4 leta (ang) amoak zaradi njenih 1 in 2, zaradi njenih brezobraznih in nehumanih komentarjev do mene...sem na faxu naredila ang izpite brez problema, torej se je učenje in švicanje z naporom v srednji za bogo 2 ali 3 obrestovalo Big smile Morem pa povedati, da pri nas ni bilo tax možno dobiti petico, če pa jo je kateri, pa je bil pravi fenomen Big smile

Kakorkoli na faxu sem eno leto izgubila zaradi zdr. težav, eno leto zaradi lenobe. Zdaj sem motivirana, da grem do konca in še dlje, če bo možno. O tem se pisala že v eni drugi temi, da se ne bom ponavljala. Kakorkoli že, imam kolegico, s katero sva skupaj vstopili v 1. letnik, in je prišla do absolventa tako, da je večino predmetov preplonkala. Priznam, da sem npr. bilanco (vrstni red je moral biti striktno pravilen) preplonkala, pa kakšno enačbo pri statistiki dopisala na knjigico obrazcev, pa še vendo nimam narejen izpit :(, ampak velikorat imam plonkec tam zadaj v žepu, ampak začuda, vedno tam ostane, sploh ne vidi svetlobe do konca izpita, ker nekako nimam jajc Big smile Zavidam tistim, ki si drznejo plonkati kakšen težji predmet, ki mene mori, po drugi strani pa jih preziram - jaz vlagam vso energijo v učenje in švicam, ne spim...oni pa prepišejo pa morda pišejo bolje, naredijo fax in prejmejo diplomo za kaj - plonkanje??? Ni fer - that's life, cruel but real!
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -14Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 12:09
Povezava do prispevka
No eden od takih,ki so preplonkali celo šolo oz. 2 sem tudi jaz,problem je ker sem hiperaktiven človek in zelo težko zdržim za zvezki,sploh pa če me to niti malo ne zanima oz. me zanima vse kaj drugega samo nee učenje recimo kašnega butastega predmeta.Edino tečaj za tuje jezike in turizem sem opravil dokaj po pravilih.ker me to zanima.
Ma itak tisto,kar se v šoli naučiš razne piflarije in teorije čez 1 mesec pozabiš,tako da pomoje nisem veliko zamudil ,če se nisem pridno učil.
Je pa plonkanje zelo adrealinsko tako,da tiste ki ste nagnjene k adrealinskim športom je to fajn zadeva
Sem pa uporabljal vse,kar je možno od mobitela,slušalk,mikrofona itd...
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 12:18
Povezava do prispevka
Hja, ne skrbi Angel, v službi ti znanost plonkanja prav nič ne pomaga. Sicer je res, da večina stvari, ki se jih napiflaš točno za nek določen izpit ne pridejo ravno v poštev, a se pozna disciplina, pristop do dela, doslednost, sposobnost logičnega razmišljanja (ki se lahko razvije zgolj z vajo in razumevanjem formul in tudi druge učne snovi, ne z njihovim preplonkanjem) ipd. Morda je tudi nekoliko odvisno od posameznega študijskega programa, a za ekonomijo lahko rečem, da se vsaj na finančnem področju izredno hitro izvoha verižne plonkarje in "šleperje".

Sicer pa jaz osebno to preziram - da je človek toliko blesav, da sam sebi škodo dela oz. da ne ve kaj je zanj dobro. Sem že doživela primere, ko mi ni bilo nič jasno, kako je sploh določena oseba prišla do izobrazbe saj je v neki situaciji v službi zmrznila na popolni osnovi (kot bi rekla za finančnika/računovodkinjo izračun davčne osnove če imaš bruto vrednost). Žalostno res in se dejansko dogaja. Tudi zgodbe, ki mi jih pove kolegica, ki išče kadre so včasih take, da se res za glavo držiš.

Skratka, zakaj bi jemala kot da to ni fer?
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 12:50
Povezava do prispevka
Tikka, pomoje je mislila, da ni fer, da nekateri tako 'pridejo skoz', drugi se pa mučijo z učenjem. in en velik podpis pod tvoj post  Ravno včeraj sem morala 'tolažiti' fanta, ko mi je pripovedoval, kako sta si dva njegova kolega pomagala pri izpitu (plonkci, formule na kalkulatorju), on je pa pošteno odpisal, kar se je naučil ... na koncu pa seveda onadva (in taki) dobijo višje ocene. Sem mu rekla, da se v življenju to vse povrne oz. poplača prej ali slej.
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -14Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 12:55
Povezava do prispevka
Točno to v službi ti plonkanje nič ne pomaga.še manj pa piflarija.Imam primer v službi pa ne samo enega,ko ne znajo razmišljati,  logično,da ne govorim o iznajdljivosti oz. neiznajdljivosti in da delujejo ko roboti,samo na komando pa imajo nevem kakšne faxe oz. so pol življenja preživeli za zvezki življenskih izkušenj pa nič.
Nekdo ima lahko 5 visokih šo,l to se pravi kilometrino teorije,ko pa pride na vrsto praktičen del pa pogorijo na celi črti.
Pa še glede plonkanja matematike,tujih jezikov itd.. itak ne morš plonkati(vsaj jaz jih nisem),plonkaš lahko izpite z veliko teorije in debelimi bukvami.
 
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 13:22
Povezava do prispevka
Sama sem si plonkce vedno pripravila, v OŠ, na gimnaziji in na faksu. Res je tudi, da sem bila sicer zelo pridna učenka, vendar sem za piko na i, potem ko sem se že vse napiflala, sestavila še plonkec. Imela sem take male harmonike, kamor sem napisala ključne podatke, take stvari, ki jih je bilo treba našteti po alinejah in se jih zlahkoto pozabi. Plonkec sem cel izpit čuvala nekje za dolgim rokavom, poleti, ko to ni šlo, pa za dekoltejem. Dejansko sem na plonkec zelo redko pokukala, bil pa mi je v ogromno psihično oporo. Sem se pač naučila, zavedala pa sem se, da če mi zablokira, da še zmeraj lahko malo poriskiram in pogledam na plonkec, in to me je pomirilo, tako da sem vse izpite pisala zelo sproščeno in umirjeno. Plonkec se mi je zdel super tudi iz vidika ponavljanja, saj sem en večer pred izpitom nekako razčistila sama s sabo, kaj je tisto, v čemer sem šibka. Ker sem se tudi sicer veliko (in z veseljem učila, ker me je večina stvari zanimala), zaradi plonkcev nisem  nikoli imela slabe vesti. Nikoli pa nisem šla na test na slepo poskusit (ne da bi se zares naučila) s plonkcem in nikoli nisem prepisovala od drugih, sama pa sem (vsaj na OŠ) reševala kontrolke še dvema sošolkama.

Strinjam se s tem, da v službi plonkec nič ne koristi. Za časa študija pa mi je bil super pripomoček in z njim me izpitov zares ni bilo strah.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 13:33
Povezava do prispevka
Sydelle je napisal/aTikka, pomoje je mislila, da ni fer, da nekateri tako 'pridejo skoz', drugi se pa mučijo z učenjem.


Saj sem razumela Sem želela le poudariti, če se ji po vsem kar sem napisala, še vedno zdi ne-fer.

Flamingo s piflarjem si vsaj lahko kaj pomagaš - čeprav morda nima neke iznajdljivosti ali ni ravno praktičen je vsaj priden in za pridne se vedno najde delo, s plonkarjem pa si dejansko nimaš kaj početi, saj je povrhu tega da nima pojma še len. Seveda posplošujem, da ne bo pomote, povsod so izjeme, osebno pa žal nimam dobrih izkušenj s "plonkarji", na "piflarje" pa sem se vsaj lahko zanesla, da bodo naredili kar so rekli da bodo, pa čeprav brez trohice kreativnosti.

Sahara plonkec za pogum je čisto druga stvar, to sem še jaz včasih imela, samo za "feeling", uporabila pa nikoli nisem (no vsaj na faksu ne). jaz govorim predvsem o primerih, ki jih je izpostavila Angel - o tistih ki dejansko "preplonkajo" cel faks.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 17:13
Povezava do prispevka
Da, sahara, za pshičino podporo Big smile Da vem da lahko nekam poškilim čeprav v resnici ne.

Da tista kolegica je drugače za babji čvek in kavice, shoping super, samo o faxu se pač ne meniva, ker res da pozabiš stvari, ki se jih učiš, ampak tiste zanimive stvari pa mi ostanejo v glavi in ravno zaradi tistih stvari potem si lahko v službi boljši. Če pa greš na izpit, pa si sam plonkece narediš, pa če si še tolk ''brihten'', da si jih z neta potegneš al pa prekopiraš pa greš probat pisat izpit in, seveda, tudi narediš z lepo ocene, pa praktično nisi vedel kaj si pisal, pa je zame tako za obesit nekam. Ampak tega je ogromno.

Flamingo: tebe pa preziram, če si takšne podle pripomočke uporabljal. Ajd, rečem listek, kaj na kalkulatorju, kulici ali pa....edigsu, ampak slušalke, telefon? To je pa zame že hard core glede plonkanja in na našem faxu so glede tega hude sankcije, samo kaj ko nobenega ne dobijo, pa vsi vidimo, da plonka, prof. pa pol naženejo ven onega z malim listkom - spet ne fer situacija Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 18:01
Povezava do prispevka
Jaz ne znam plonkat oziroma ne znam prikriti, da plonkam, zato se tega nekako ne poslužujem. Edini uspeli način "plonkanja" sem doživela na faksu pri nekem predmetu, kjer je profesor povedal, da imamo lahko literaturo pri sebi ampak je bilo itak tako, da če nisi vedel o čem se gre natančneje, potem si lahko še tako brskal po vseh knjigah, pa ti ni šlo.

Verjetno se ta primer ne šteje za plonkanje. Smile

V osnovni šoli so pa sošolci imeli veliko zanimivih načinov - od tega, da so bili plonkci zviti na kuliju, edigsu, prilepljeni na stegnu, podplatu itd. Edino kar mi je še kdaj uspelo je bilo kakšno šepetanje ali pa malo daljši vrat. Big smile
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 18:15
Povezava do prispevka
Hehe, jaz sem pa marsikaj preplonkala, pa mi je žal, da nisem še več. Vsaj na faksu pa sem se za vsak izpit tudi učila. Snov sem tako vedno poznala, ni se mi pa dalo na pamet učit denimo letnic, seznama kakih naslovov, ki so bili itak sami sebi namen itd. So sue me 

Na kerem faksu se da vse brez učenja preplonkat, me pa tudi zanima. To mora bit en jako pester program.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 18:27
Povezava do prispevka
Hehe jaz sem tudi precej preplonkala. Takrat se mi je zdelo za nekatere stvari bv matrati možgane . Ker roko na srce...so stvari, ki mi sedaj niti slučajno ne pridejo prav v življenju, sploh pa ne, ko moraš to kao šolsko znanje uporabiti pri delu. Evo jaz v teh letih delovne dobe, ki jih imam...edino kar mi pomaga je to, da že od začetka delam na področju turizma, imam nekaj izkušenj in znanja (pridobljenega izključno skozi prakso dela in prej omenjene izkušnje). Vse ostalo je bla bla.
Nevem pa kako je na kakšnih znanstvenih študijih. Tam se pa verjetno res bolj težko "šlepaš". Smile
 
 
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -14Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 19:29
Povezava do prispevka
AngeleEye ti nič ne zamerim ti me,kar preziraj če ti bo potem lažje
Je odvisno kakšna pravila oz. okvire si postavljaš v življenju.Jaz osebno se stvari,ki se mi ne zdijo zelo pomenbne lotim oz. probam lotiti po lažji in krajši poti pa čeprav je ta pot velikokrat ,boj tvegana in nevarna.Se držim pravila v življenju,kot so iznajdljivost,natančnost pa malopokvarjenosti zraven vljenju že velikokrat prišle zelo prav,pa sem že masikaj dal skozi ) pač v realnem svetu je tako,da z poštenostjo in pridnostjo oz. upoštevanja vseh pravil ponavadi potegneš ta kratko vsaj take so moje izkušnje.
Imamo pa različne poglede na ta svet in prav je tako kaj bi pa bil,če bi vsi razmišljali in deali isto.Mogoče sem se malo pretirano izrazil,ker čisto vseh izpitov pa nisem preplonkal,ker se jih ne da,plonkal sem v glavnem predmete z dolgoo in dolgočasno,obširno vsebino tisto,kar se je bilo treba piflati,matematiko,tuje jezike itd.. pa sem se moral tudi jaz naučit ,ker drugače ne gre.So pa povsod hude sankcije če te dobijo ne samo na vašem faksu,posebno če te dobijo z kakšno tehnologijo,kot so mikrofoni itd.. tuki pač veliko tvegaš ja.
 
 
0
Nazaj na vrh
goldfish
Starost: 33Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 19:48
Povezava do prispevka
Brez zamere flamingo123 ampak tole s hiperaktivnostjo je meni larifari - sej kul če se ti ne da učit ampak brez izgovorov prosim Big smile Če sem lahko jaz z dokaj močnimi motnjami koncentracije ob še ne odkritih zdravstvenih težavah (pa se mi je bila muka že za mizo usest) s štirkami grizla skozi začetek četrtega letnika potem tudi malo hiperaktivnosti ne škodi, se pač lotiš na malo bolj aktiven način Wink

Drugače glede plonkanja - jaz sem zelo malo plonkala, recimo informatiko in likovno umetnost v prvem letniku pa zdej konec četrtega enkrat italijanščino ker ni bilo časa za učenje (sem nabasala plonke z skoraj vsem kar sem rabila vedet-oblike glagolov, besedišče ipd-v škatlico od špeglov pa jo mela na mizi odprto :D). Kar se pa plonkanja za naprej tiče se pa s Tikko strinjam. Sej kakšne bedarije že lahko ampak VSAJ neke osnove si pa moreš pridobit ane. Ene reči pomojem za naprej rabiš vedet za druge je pa fajn, da si imel vsaj stik z njimi, da jih znaš prepoznat pa vedet kam it pogledat. Ampak to je samo moje skromno mnenje, nimam še izkušenj na tem področju Wink In ja, najbrž si nihče ne želi, da bi npr. njegov zdravnik bil oseba ki je s plonkanjem prilezla skozi faks (čeprav ne vem, a je to sploh možno) Big smile
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 20:12
Povezava do prispevka
Jaz sem plonkala in plonkam (občasno) kake stvari v stilu naštevanja. Se pravi, imaš cca 10 stvari za naštet (npr.: kakšne politike/načine.... (vstavi po želji) poznamo?). Takšno naštevanje mi je totalna bedarija. A ni bistveno da znam te pojme razložit...?! Jaz sem itak opazila, da plonkam pri predmetih, ki so brezvezni (ja, tudi take imamo), ali pa je snov tako trapasto podana + zahtevajo, da znaš totalno neuporabne stvari.

Plonkam pa vedno z listki..s pomočjo kulija, edigsa, krila, jopice... Sem pa vedno hladna kot pir, pa naj sedim 10 m od prfoksa ali pa pred njegovim nosom.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2009 20:18
Povezava do prispevka
paisley je napisal/aHehe, jaz sem pa marsikaj preplonkala, pa mi je žal, da nisem še več. Vsaj na faksu pa sem se za vsak izpit tudi učila. Snov sem tako vedno poznala, ni se mi pa dalo na pamet učit denimo letnic, seznama kakih naslovov, ki so bili itak sami sebi namen itd. So sue me 

alexa je napisal/a
Hehe jaz sem tudi precej preplonkala. Takrat se mi je zdelo za nekatere stvari bv matrati možgane . Ker roko na srce...so stvari, ki mi sedaj niti slučajno ne pridejo prav v življenju, sploh pa ne, ko moraš to kao šolsko znanje uporabiti pri delu.

flamingo123 je napisal/a
.Jaz osebno se stvari,ki se mi ne zdijo zelo pomenbne lotim oz. probam lotiti po lažji in krajši poti pa čeprav je ta pot velikokrat ,boj tvegana in nevarna.

Se strinjam s citiranim. Ne maram piflanja (sploh kakšnih brezveznih podatkov) na pamet in tudi kakšne koristi v njem ne vidim (mogoče kvečjemu za urjenje spomina, ampak tudi za to obstajajo kakšne pametnejše vaje), zato sem v takih primerih pogosto plonkala in nimam niti pikice slabe vesti zaradi tega. Pač vsak se znajde po svoje in glede na to, da s tem nisem nikomur škodila (kvečjemu pomagala še sošolcem, če se je dalo ), ne vidim razloga za moraliziranje. Pa priznam še, da sem večkrat prav uživala v tem (tako v izmišljevanju kreativnih načinov plonkanja kot tudi v tveganju, da te dobijo - ampak me niso nikoli ).

Pod Romy se pa kar v celoti podpišem Big smile
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Plonkanje
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.