Citiram v ustrezno temo:
Jeremish je napisal/aHej, planetke, potrebujem pomoč

Najprej upam, da sem zadela temo, v bistvu sploh ne vem točno kaj se dogaja z
mojo kožo ...
Že nekaj časa nazaj sem začela opazati, da imam občasno okrog oči zelo suho kožo. Pravzaprav je izgledalo, kot bi se mi malo "vnelo": rdeče, čisto suho in hrapavo na dotik, če sem se s čimerkoli namazala me je peklo. Ampak se je vedno samo od sebe popravilo, zato me ni preveč skrbelo. Zdaj pa je problem znova tu in kar ne izgine in ne izgine

Nad in pod učki (na zgornji veki in pod obrvmi in na spodnji veki) imam res zelo suho kožo, malo se mi lušči, je zelo pordela in hrapava na dotik.
Sem že razmišljala, če uporabljam preveč agresiven čistilni gel ali tonik, ampak te spremembe se niso pojavile takrat, ko bi zamenjala kozmetiko, poleg tega pa predel okrog oči ponavadi pri čiščenju tako ali tako izpustim, umijem le z vodo in ga izdatno namažem s kremo. V glavnem pa nič ne pomaga - nobena krema/olje, samo še bolj me peče oziroma skeli.
Nevem kaj naj, s čim naj se mažem, kako naj ukrepam ... Če ne bo v kratkem bolje, grem do dermatologa.
Aja, sicer imam pa normalno-mešano kožo, pore se mi precej rade mašijo, sploh v T-predelu, kjer imam dosti mozoljčkov. Tole okrog oči pa ni ničemur več podobno
:(
Se kateri tole sliši kaj znano? Kakšni nasveti?
:V:
Elani je napisal/aMeni se je to tudi pojavilo kar nekajkrat in mislim, da je bilo krivo to, da nisem dobro sprala makeup removerja + to da je najbrž imel alkohol notri. Odkar uporabljam modreg od garnierja brez alkohola, parfuma se mi to ni pojavilo. Sem pa bila v četrtek pri kozmetičarki in je imela nek nivein makeup remover, ki ga ni dobro
sprala dol - to sem opazila. in nasednji dan sem se zbudila s to rdečo/hrapavo stvarjo - se mi pa vedno pojavi na zunanji strani ob očesu (tam kjer bi naredil winged eyeliner), sam da malo bolj spodaj (pri spodnji trepalnicah) - sedaj je že skoraj ok, vendar mislim da bo trajalo še ene 2 dni, da bo šlo čisto stran :/
Nisem pa našla še ničesar, kar bi to pomagalo pozdraviti (malo boljše je bilo edino po
uporabi bepantena), edino kar res pomaga je preventiva in pa to, da sem zamenjala makeupremover - prej sem uporabljala robčke za čiščenje makeupu in so mislim da imeli alkohol na 2 mesto - potem pa še velikokrat sploh nisem sprala tega dol (ko sem bila pri fantu in se mi ni dalo niti kreme dat na obrz itd

).
Lenccy je napisal/aOdstranjevalci make-upa bi znali biti, ja, sploh če se ne sperejo dobro.
Najboljše je ostranjevati očesni make-up z oljem (olivnim, mandljevim, jojobinim ...), to je svetovala tudi Tanja že večkrat. Gre pa tudi z navadno modro Niveo, sivo Soleo (ne vsebujeta nič dražečega) ali kakim ekstra nežnim čistilnim mlekom (npr. Ombia je meni super, Balein pa je me pekel).
Če se vama stanje ne umiri, priporočam kremo
Bioderma Sensibio DS Cream (imajo tudi testerje) ali kako podobno lekarniško, ki je namenjena razdraženi koži; če se stanje ne izboljša, obiščita dermatologa, da predpiše kaj na recept.
Jeremish, meni to zveni kot ekcem. Pred leti sem imela precej težav s tem, se mi je vsako zimo pojavilo okoli oči. Pomagala je samo kortikosteroidna krema (Diprosalic) ali UV sevanje, tako, da sem malo kombinirala, ker nisem želela pretiravati ne z enim, ne z drugim. Zadnja leta imam na srečo mir s tem.
Organsko olivno ali šipkovo olje si že probala?
Pa izogibaj se slabim alkoholom in dišavam, sploh eteričnim oljem.
Pa kot je že Lencchy omenila, je najbolje odstranjevati ostanke ličil z naravnimi olji. Sama si obaz najprej očistim s čistilnim mlekom/kremo (Alverde ali PC - zadnje čase predvsem slednje) ali gelom (Derma E TS ali vanilijev - zadnje čase predvsem slednji, mi je eden najboljših čistilcev, kar sem jih kdaj imela, če ne celo HG) in če kaj ostane okoli oči, majčken kosem vatke navlažim z vodo, na to kanem kapljivo olivnega, avokadovega ali šipkovega olja in to tako odstrani kot noben odstranjevalec, pa še nobene kemije ni in ne draži in ne izsušuje - ravno nasprotno, lepo neguje kožo.
Jeremish je napisal/aHvala vsem trem
@Tanja: verjetno je to samo na recept, torej dermatolog kajne? Hjoj, pa verjetno bom tako dolgo čakala na vrsto, da bo že samo od sebe minilo prej

Je na recept, ampak ga dobite pri svoji osebni zdravnici. Vsaka malenkost pa tudi ni za k dermatologu.
Sicer priporočam, da poskusiš s šipkovim oljem, ker kortikosteroidne kreme tanjšajo kožo.