Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Navodila za podajanje predlogov na Kozmetometer (=KMM)

Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jun 2008 0:14
Povezava do prispevka

Ker se še vedno pojavljajo težave pri predlogih za KMM in je Pegi že večkrat spisala navodila, ki so se po nekaj straneh izgubila, odpiram čisto posebno temo z
navodili za podajanje predlogov na Kozmetometer.

Namerno ne bom citirala Pegi in Tanje, ker je tako bolj pregledno in čitljivo.

Pegi:

1. klikneš na link
 
2. V obrazcu "Kategorije" izbereš čimbolj natančno kategorijo, kamor naj se izdelek uvrsti (zelo pomebno, ker je premikanje naknadno kar težavno!) - torej ne dišave, ampak ženski parfumi če gre za ženski parfum, ne "ustnice", ampak šminka... Merilo je osnovni namen izdelka - negovalni glos je še vedno glos, puder z izvrstno UV zaščito je še vedno puder in ne izdelek za sončenje ipd. Na koncu klikneš na vijola gumbek predlagaj.
 
3. Izbereš proizvajalca.
Pri tem nikoli ne podaš predloga pod proizvajalca Čupko (kar je najpogosteje), če predlagani proizvajalec še ni vnešen, ampak POČAKAŠ, da se proizvajalec vnese (nekateri so blazno neučakani in imam potem en kup predlogov pod proizvajalca Čupko, v opisu pa me potem prijazno opozarjajo, da je proizvajalec XY, ki šele bo vnešen. Predlog se poda, ko je prozvajalec že v bazi.)
 
4. V okence "Ime izdelka" vpišeš originalno ime izdelka, ne pa slovenski polovični prevod. V to okence ne vpisuješ ponovno imena proizvajalca.
 
5. V okence "Opis" prilepiš kratko predstavitev izdelka (par stavkov, ne pa celotno reklamo z uradne prodajne strani) in takoj za tem popoln seznam sestavin v angleščini.
 
6. Okence SKU pustiš prazno.
 
7. Ostane le še polje Slika. To lahko prilepiš z interneta ali iz datoteke, ne sme biti prevelika in mora biti v pravem formatu (mislim, da glede velikosti in formata veljajo enaki kriteriji kot za nalaganje slik na forume). Sliki lahko spremeniš format in velikost v Slikarju.
 
8. Klikneš predlagaj in čakaš, da dobra teta Pegi vnese predlog.
Če kljub moji silni hitrosti ta kakšen teden ni vnešen, prideš preverit v to temo, ali sem napisala, da kaj manjka (včasih se pojavi napaka in kljub dodani sliki meni te ne prikaže).
 
Včasih dobim predloge brez slike, predlagatelj pa me opozori, da bo sliko dodal naknadno. Prosim, da v tem primeru sliko prilepite v to temo, da ostane njena velikost nespremenjena (v programu ob dodajanju mi namreč pokaže pomanjšano sliko, ki jo lahko posebej shranim le
majhno). Ob kakršnihkoli težavah se oglasite v tej temi ali meni na ZS. Pa veliko veselja pri dodajanju in čimveč popolnih predlogov vam želim!


Tanja

Še nekaj pomembnih zadev glede Kozmetometra:

  1. naj bo original ime izdelka, ne slo prevod (ki je povrhu vsega še z velikimi začetnicami, ki jih v slovenskem jeziku na ta način ne uporabljamo).
  2. prosim, da ko predlagate izdelke, navedete sestavine v originalnih izrazih in ne slo prevodu - dobite jih na originalnih straneh izdelkov. Prosim, da tudi že predlagane in/ali vnešene popravite
  3. opise izdelkov skrajšajte na najnujnejše - za Akamuti npr. so bile cele strani nakladanja o oh-in-sploh izdelkih in sestavinah
 
(Tanja, pri tebi sem pri 1. točki dodala še tisti del o original imenu, da bo vse na kupu)
Nazadnje urejeno 5. dec 2013 15:17; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 39Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jun 2008 9:28
Povezava do prispevka
Mingica za predsednico!
 
 
 hvala ti!
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. jun 2008 11:17
Povezava do prispevka
Lai, pridna!
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2008 12:20
Povezava do prispevka
Smile

Še nekaj sem pozabila dodat: preden predlagate izdelek, preverite, če je le-ta slučajno že vnešen (včasih se zgodi, da so predlagani izdelki, ki so že lep čas na KMM in so že celo ocenjeni). Skratka, najlažje je, da na osnovni strani kliknete na "Brskajte po proizvajalcu", nato izberete črko in poiščete proizvajalca ter kliknete "Brskaj" zraven imena. Pokazal se vam bo celoten seznam vnešenih izdelkov tega proizvajalca.
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 39Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 17:01
Povezava do prispevka
Dodajam še to: v kolikor je mogoče, prosim vse predlagatelje, da je opis izdelka v slovenščini. Pri prevajanju lahko seveda izpustite vso olepšavo, ki jo doda proizvajalec, in zapišete zgolj ključne podatke o namenu izdelka, morda njegovih glavnih prednostih/lastnostih.

Predlogov, pri katerih je opis v tujem jeziku, ne zavračam. Ker pa mi prevajanje vzame nekaj več časa (sploh kadar me čaka kopica novih predlogov), so vnešeni kasneje.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
veronica307
Starost: 48Pridružen: 8. sep 2011Prispevkov: 277Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2012 20:40
Povezava do prispevka

Sorry meni ne uspe smiley vnesti novega izdelka-Tanja  pošljem opis po ZS tebi?

 

Sorry poporavljam sporočilo, ker sem izbrala napačno temo.

Nazadnje urejal/a veronica307 5. dec 2013 15:17; skupaj popravljeno 2 krat
"She smelled the way the Taj Mahal looks by moonlight." Raymond Chandler
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2012 20:42
Povezava do prispevka

KLIK.

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 3. dec 2012 20:43
Povezava do prispevka

veronica307, ker je bil portal pred kratkim prenovljen dodajanje izdelkov zaenkrat še ni urejeno (če se ne motim), zaenkrat lahko samo ocenjuješ že dodane (obstoječe) izdelke. 

I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2013 15:28
Povezava do prispevka

Na Kozmetometer se še vedno podaja veliko pomankljivih ali napačnih predlogov izdelkov, zato prosimo, da dosledno upoštevate navodila za podajanje predlogov na KMM - tako bo potrjevanje izdelkov veliko hitrejše, saj ne bomo izgubljali časa s popravki.smiley

Navodila so povzeta po navodilih Lai Ming in prirejena za prenovljeni KMM; zaradi preglednosti ne citiram Lai Ming:

  1. Na začetni strani KMM klikneš 'Dodaj izdelek'
  2. Izbereš proizvajalca
    Če proizvajalca ni na seznamu, lahko le-tega predlagate, potem pa počakate, da ga odobrimo in šele nato dodate izdelek tega proizvajalca. V primeru, da predlaganega proizvajalca ne dodamo v nekaj dneh, nas opozorite v tej temi.
  3. Izbereš kategorijo izdelka
    Pri izboru kategorije bodite čimbolj natančne - če dodajate ženski parfum ne izberite kategorije 'dišave', ampak izberite kategorijo 'ženski parfum'. Merilo je osnovni namen izdelka - negovalni glos je še vedno glos, puder z izvrstno UV zaščito je še vedno puder in ne izdelek za sončenje ipd.
  4. Ime izdelka
    Navajajte originalna imena izdelkov in ne slovenskih prevodov in ne pišite imen z velikimi tiskanimi črkami. Velike tiskane so le prve črke vsake besede. Napišite samo ime izdelka, ne pa tudi proizvajalca, sicer se ime proizvajalca podvoji.
  5. Opis izdelka in sestavine (INCI)
    Napišite kratek opis izdelka, ni potrebno celotnega opisa, ki ga poda proizvajalec, pa tudi ne prekratko (primer popolnega opisa in predloga). Nato napišite INCI in navedite popoln seznam sestavin izdelka v angleščini. Sestavine naj bodo napisane z malimi tiskanimi in velikimi začetnicami vseh besed, ločujejo jih vejice.
  6. Spremeni sličico
    Dodajte fotografijo izdelka, ki mora biti v formatu .jpg ali .jpeg (sličica ne sme biti prevelika). PNG ni v redu, ker naredi črno ozadje pri pomanjšanih slikah. Če slikate same, pošljite na naslov uredništva, da sliko opremimo z logotipom PL.
  7. V prodaji
    V okencu 'V prodaji' naj bo kljukica (verjetno dodajate izdelek, ki je v prodaji, če ga ne prodajajo več, v tem okencu ni kljukice).
  8. Povezava
    Pustite prazno.
  9. Pošlji.

Preden pritisnete gumbek pošlji, preverite, če ste opravile vseh zgornjih 9 točk, nato kliknite pošlji in počakajte, da izdelek dodamo, nato ga lahko ocenite. Kot rečeno, če so predlogi popolni, gre kot po tekočem traku.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
PlanetLepote
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2011Prispevkov: 222Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2017 17:31
Povezava do prispevka
JoLynn je napisal/aTanja, sem ze hotla pa ne znam preko telefona. A se ne da? Nasploh mi PL ni ravno najbolj "user friendly" ce sem na telefonu in ne na PC-ju (kar sem v 90 %).

Preko telefona je res malo zorpno, a delamo na temsmiley. Prek računalnika pa načeloma vse dela brez težav, redno prihajajo predlogi. Kaj pa ti dela težave?

0
Nazaj na vrh
JoLynn
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2010Prispevkov: 1285Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2017 5:35
Povezava do prispevka
Saj pravim da dostopam preko telefona, tu pa sploh ne najdem te moznosti.
0
Nazaj na vrh
PlanetLepote
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2011Prispevkov: 222Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2017 17:54
Povezava do prispevka

Aha, smo razumeli, da 90 % dostopate preko računalnika.

Lahko potem, prosim, date povezavo na izdelek in bomo mi vnesli.smiley

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Navodila za podajanje predlogov na Kozmetometer (=KMM)
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.