Skratka, stara sem 32 let, imam mastno kažo, z njo pa bolj ali manj povezane probleme. Glede na vaše nasvete pred dobrim letom sem odkrila super kombinacijo, in sicer Schellerjev čistilni melisin gel, Garnierjev zelen tonik in vsak drug dan Avene Cleneance K. Zelo občasno, mi je namreč na momente premasten, pa kremo od Cliniqua za mešano kožo. In seveda primeren puder.
Vse je bilo okej, veliko bolje. Zadovoljna kot nikoli. Potem pa spomladi boom. Koža znori. Ne z mozolji, z milijoni drobnimi pikicami, ki delujejo kot alergija, kot proso, bi rekla moja mama, kot neke bunkice, kot glavica od iglice. Največ na čelu in ob strani, na temenu, ogromno, prvič življenju celo na predelu brade in na vratu. Groza. Dermotolog ne ve, kaj je, pravi da mozoljasti izbruh, predpiše mi diferin pa klimicin in skinoren. Zelo počasi gre nazaj, v petih mesecih, a popolnoma ne izgine. Se odločim za kozmetičarko (ki je zelo dobra), da mi malce izčisti in bum po dveh tednih - spet isto. Mogoče celo huje. Sploh ne vem, zakaj. MIlijoni pikic, posamezni veliki mozolji in tudi tisti mali beli. Groza. Spet dermotolog. Predpiše Skinoren, pa Clinofug. Jem, zelo slabo nazaj. Od tega je sedaj tri mesece. Ker grem vmes na daljše potovanje, mi zdravnik reče naj si čistim kožo z gelom Effeclar K in kremo. Pravi, če ne bo pomagalo, bo predpisal hormonsko terapijo (kontracepcijske tablete) in vztraja pri nekem kozmetničnem izbruhu oz. deluje, kot da ne ve, kaj mi je. Pravi, da alergija ni, ker pač ne srbi.
Na potovanju mi je koža bila včasih OK, včasih pa tako slaba, kot pri najhujši puberteti ne. Vrnila sem se pred dvema dnevoma in ni veliko bolje kot pred mesecem dni.
Kaj naj naredim? Nimam energije več za dermatologa, ne vem ... KOža je še zmeraj polna mozoljev (tistih malih belih) in nekaj manj je drobnih trdnih podkožnih pikic.
Prosim za pomoč.
Hvala. P.