Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pristajanje konfekcijskih oblačil

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2007 21:01
Povezava do prispevka
Zadnje čase vedno bolj izgubljam živce po trgovinah. Nisem nekih neobičajnih dimenzij (172cm, 57kg, nobenih nenavadnih odstopanj pri merah), pa mi takorekoč skoraj noben kos oblačil, ki ni raztegljiv in prilagodljiv, ne stoji dobro. Preiskati moram ogromno trgovin in pomeriti cel kup modelov, da mi bo nekaj celo prav.... Občasno moram tudi po sili razmer kupiti kaj,kar mi ne stoji idealno in mi potem šivilja (ali si sama) prilagodi.

Ok,kakšne pižame,puloverji, športna oblačila, perilo ali majčke mi ne delajo težav. Ampak problematične so predvsem hlače, srajčke, plašči,suknjiči....  (kadar potrebujem kaj od tega,je to mission impossible in že vem, da bom iskala celo večnost, da bom prehodila vse možne trgovine,pa še je izjemno verjetno,da bom na koncu praznih rok)

Zanima me, ali se to dogaja tudi vam?

Baje 80% ljudem konfekcija ni več prav,ker so standardne mere konfekcije zastarele. Zakaj potem proizvajalci ne spremenijo modelov? (samo govori se o nekih prilagoditvah meram sodobnih ljudi, ampak mislim, da tega še niso uresničili)

Po cesti pa dejansko stalno videvam, da ljudje(sploh mlajša populacija) nosijo oblačila, ki jim ne pristajajo v redu.


THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2007 21:51
Povezava do prispevka
Jaz nikakor ne najdem hlač zase. Vse mi komaj pokrijejo rit, poleg tega me pa vse kavbojke obvezno režejo v kolke. Pa nimam neke JLo rite, tako obično (malo večjo no). Ampak če vzamem cifro večje hlače mi pa po celi dolžini nog nikakvo stojijo. S plašči pravzaprav nimam težav, zadnja dva sem dala delat.
Zato mam pač doma ene črne jeans hlače za čez zimo, pa ene večne Miss Sixty :)  za ostale čase, največ nosim pajke pa kaka krila.
 
Pa kolikor že par let opažam večina oblačil zdrži le po kako sezono, dve. Barve in tiski se neverjetno hitro spirajo, bombažne reči rade lezejo narazen po šivih in se muckajo (puloveRji). OBUP.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 37Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2007 22:19
Povezava do prispevka
Uf... tole je pa tema zame. Od kar pomnim so mi cisto vse hlace v trgovinah predolge, pri nekaterih moram odrezat tudi tretjino hlacnice (potem si pa predstavljajte kako to izgleda ce je moda na zvon). Imam tudi enak problem kot Braunkopf, ker pri vseh hlacah, ki imajo nizek pas mi ven gleda pol riti, pri tistih, ki pa imajo malce visji pas mi pa nad ritjo vse strli. Ne vem, ce sem ze kdaj v zivljenju dobila kaksno telirano stvar, ki bi mi bila prav, ker ponavadi so mi vse srajcke (in kar koli podobnega) telirane v visini riti. No in tako dalje... Sicer je res (in se tega pac tudi zavedam), da sem visoka zgolj 153 cm in da tudi tako nisem cisto "noralne" postave; imam namrec (za moje dimenzije) siroka ramena in zelo kratek torzo (a kako se temu rece? pac od vratu do kriza). Se je se krojac cudil mojim meram, ko sem sla delat plasc.
Kakorkoli... zdi se mi pa totalno mimo, da nimamo vec razlicnih modelov in velikosti, dolzin itd. oblek v trgovinah. Sploh ce pomislim, da se drugje (vsaj hlace) da dobiti razlicne modele na dolzino in sirino.
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 0:59
Povezava do prispevka
Akasha, jaz imam popolnoma enake mere kot ti in nimam teh problemov. Kupujem lahko skoraj vse po vrsti, samo da so dovolj dolge hlačnice in da zgornji del ni delan za velike prsi. Malo se pa tudi navadiš, kakšne kroje ima katera firma. V bistvu se skoraj ne spomnim, kdaj kakega kosa ne bi kupila, ker mi ne bi dobro stal (mogoče samo kaki zgornji deli kopalk ali topi za večje prsi). Skratka, meni štima.

Imam kolegico, ki je bolj med majhnimi (malo čez 150) in se pritožuje ravno nad tem, da so dandanes vsa oblačila prilagojena visokim ženskam. Gotovo se bo pa oglasila še kaka visoka, ki bo trdila ravno nasprotno.
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 9:43
Povezava do prispevka
Jaz pa že tako dolgo nisem kupila nobene srajčke, ker je ne najdem nobene ustrezne
Pa ful bi jih nosila.
Kar probam, mi je vse čez prsi preozko, in gumbi ful štrlijo narazen, ko zapnem,
če pa je tam OK, je pa v ramenih čist preširoka in zgleda nikakvo.
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 12Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 11:34
Povezava do prispevka
S takimi zadevami nimam problemov, po mojem pa moraš tudi malo na modele oblačil gledati pri nakupu.
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 12:21
Povezava do prispevka
Jaz načeloma tudi nimam problema, visoka sem 171,5 cm, kil imam več kot ti, večjo rit, prsi 75C, edino hlače s prenizkim pasom mi ne odgovarjajo, ker se mi vidi pol riti ven, ko se vsedem, pa pri nekaterih srajčkah je problem, ker so mi spodaj preširoke, če so mi v prsih prav. No, pa kak model hlač ali trenirke je kdaj prekratek. Drugače pa, ko najdem meni ustrezno konf. številko, mi cote štimajo navadno kot da so za mene narejene.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 12:21
Povezava do prispevka
LIVvy je napisal/aAkasha, jaz imam popolnoma enake mere kot ti in nimam teh problemov. Kupujem lahko skoraj vse po vrsti, samo da so dovolj dolge hlačnice in da zgornji del ni delan za velike prsi. Malo se pa tudi navadiš, kakšne kroje ima katera firma. V bistvu se skoraj ne spomnim, kdaj kakega kosa ne bi kupila, ker mi ne bi dobro stal (mogoče samo kaki zgornji deli kopalk ali topi za večje prsi). Skratka, meni štima.


Hmm...primer....prejšnji teden sem KONČNO staknila ene hlače,ki so bile vredne nakupa, po pomerjanju po moje ene 20 različnih (takih,ki so mi bile všeč na pogled)... Pa še te je bilo treba malo skupaj vzeti zadaj pri pasu (da mi ne štrlijo) in jih skrajšati....

Skratka, hlače, srajčke, suknjiči,plašči so problem. Ostalo pa dobim...


THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Anina
Starost: 122Pridružen: 15. jan 2006Prispevkov: 7001Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 12:43
Povezava do prispevka
Jaz nimam nobenih problemov pri teh štvilkah. Ponavadi, če mi moja velikost kje ne ustreza, jo pa dobim v kakšni drugi trgovini in je to to. Te cifre so sedaj tako zmešane, da se načeloma sploh ne ravnam več po njih...
Edino za hlače pa vem že vnaprej, da bodo potrebne krajšanja... standard.
0
Nazaj na vrh
_Nuš@_
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 331Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 13:03
Povezava do prispevka
Tudi sama imam 173 cm, pa nikakor ne najdem dovolj dolgih hlač...Ni šans, da dobim kakšne dovolj dolge hlače zase v  Orsayu ali H&M-ju na primer. Pa se mi zdi, da ni to kakšna res ekstremna velikost, da ne bi imeli hlač zame. 
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 13:29
Povezava do prispevka
jaz načeloma nimam težav s tem, da mi kakšna standardna mera nebi ustrezala. je pa res, kot pravi anina, da so številke med porizvajalci tako različne, da se že prav težko orientiraš, če nisi malo bolj prisoten in imaš naštudiranih vsaj nekaj trgovin.
 
zanimivo, da sem zadnje čase že parkrat v h&m-u našla hlače, ki jih ni bilo treba krajšat - kljub temu, da imam 160 cm.
 
ni tako kot pravi livvy, se navadiš kakšne modele imajo kje in potem veš čigavi ti bolj ustrezajo.
0
Nazaj na vrh
cristallyne
Starost: 46Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 2686Kraj: NMStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 13:31
Povezava do prispevka
Tudi meni delajo probleme predvsem hlače... ponavadi so mi vsaj malo predolge, v pasu mi pa obvezno štrlijo.
Pri nas pogrešam sistem, ki ga imajo npr. v VB, kjer je večina konfekcije - npr. hlače na voljo v 3 različicah: short, regular, long + obvezno petit oddelek za drobčkene osebe
"Dve stvari sta brezmejni: vesolje in človeška neumnost. Za vesolje nisem povsem prepričan".(Einstein)
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 15:18
Povezava do prispevka
Nekaj takega ima Top Shop, samo mi pa zopet vsi njihovi modeli precej čudno stojijo. Navadno sprobavam normalne, ker imam 169cm, pa mere nekje 95-68-100 (malo iz glave), tko da nisem neke extremne postave, še vedno mi pa pas štrli stran, ko se pa vsedem mi pa pol riti ven pade (to mi slučajno ni jasno). Pa tudi nasplošno mi ti moderni kroji (ali zelo na zvonc, ali ohlapne, ali pa skinny) niso preveč všeč, najraje imam nekje da grejo zgolj malo na zvonc.
Srajčke so pa milorečeno čudne - preozke na psrih, pa načeloma komaj pokrijejo pas, Ne vem no...
0
Nazaj na vrh
katey
Starost: 44Pridružen: 27. jul 2007Prispevkov: 3902Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 15:22
Povezava do prispevka
LIVvy je napisal/a
Imam kolegico, ki je bolj med majhnimi (malo čez 150) in se pritožuje ravno nad tem, da so dandanes vsa oblačila prilagojena visokim ženskam. Gotovo se bo pa oglasila še kaka visoka, ki bo trdila ravno nasprotno.
 
Hehe, LIVvy, prav si imela. Ker jaz namreč pri svojih 181cm zelo težko dobim hlače, ne glede na material in kroj, ki bi mi bile res dovolj dolge. Sploh športne hlače niso nikjer delane za visoke ženske - izjema je NES - čeprav so športnice povečini dokaj visoke ženske.  
Drug problem - prekratki rokavi na majčkah, puloverjih, srrajčkah, jaknah, bundah,....kar pikice dobim po telesu, ko probam neko stvar na sebi, iztegnem roke, pa mi pride rokav do komolca!!
 
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2007 16:27
Povezava do prispevka
Jaz menim, da ima veliko vpliv pri temu ali kaj najdemo ali ne izbirčnost in perfekcionizem. 
Drugače, pa nimam težav in kar hitro dobim veliko stvari nase. Ko enkrat stopim v eno trgovino in probam par kosov oblačil, vem, ali bom tam še nakupovala ali niti enkrat več vstopila.
Ravno včeraj sem bila zelo negativno razočarana  na Berschko.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pristajanje konfekcijskih oblačil
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.