Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Morska voda in himalajska sol proti mozoljem

Pojdi na stran 1 , 2
sibeyba
Starost: 46Pridružen: 10. jan 2007Prispevkov: 16Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2007 7:47
Povezava do prispevka
Nekaj me zanima, če mi bo katera lahko pomagala. Imam mastno kožo, zelo, ampak na morju se mi izredno popravi, ni mastna, ni mazoljev, kaj če bi se umivala doma s slano vodo ali bi bilo kaj narobe??? Hvala za odgovore.Lep dan.
0
Nazaj na vrh
offo
Starost: 123Pridružen: 30. jan 2007Prispevkov: 2298Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2007 8:04
Povezava do prispevka
Jst si s slano vodo ravno ne bi umival obraza, sploh pa ne vsak dan.
Zakaj pa ne bi poskusila s Scheller gelom - ima tut morsko sol notri.

Lp.
"I don't think, I just walk." (Paris Hilton)
"Če ti, povem po pravici, sploh ne vem kaj bi in kok bi kej mazal." (neznani avtor)
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 32Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2007 15:13
Povezava do prispevka
Probaj z himalajsko soljo.
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 13Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2007 19:07
Povezava do prispevka
Dvomim, da ni mozoljv zaradi morja. Ampak verjetno zaradi sonca. Je pa
potem po dopustu velikokrat obraten efekt, mozoljčki se spet naredijo.
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 45Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2007 19:22
Povezava do prispevka
Slana voda deluje antibakterijsko in susi kozo ampak na povrsini. Trik je v soncu, ki ti globinsko skrci lojnice in jih posusi ter zmanjsa izlocanje sebuma. Zato jaz zelo zagovarjam zmerno soncenje ce imate probleme s kozo. Sonce in slana voda res delata cudeze.
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 44Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2007 15:14
Povezava do prispevka
Pred nekaj leti, sem bila pri kozmetičarki na čiščenju aken. Hodila sem en mesec, vsakih nekaj dni, in ko sem jo vprašala katero kozmetiko naj uporabljam vmes, je rekla; Nobeno!!! Da ne bi si slučajno kaj packala na tako kožo. Vsak dan pojdi po svežo morsko vodo (kar meni ni bil problem, saj sem ob morju doma) in si jo zvečer pred spanjem nanesi na obraz, drugače pa uporabljaj kak blagi čistilni gel. Mislim, da je ta morska voda bila mišljena kot pospeševalec celjenja ran, ki so nastale ob stiskanju aken.
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2007 15:16
Povezava do prispevka
DeviLee je napisal/a
Sonce in slana voda res delata cudeze.

Kratkotrajno ja....
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Objavljeno: 26. mar 2007 15:55
Povezava do prispevka
Katera stvar pa deluje dolgorocno ce je ne uporabljas stalno? Mogoce Roaccutan ce imas sreco in se ti stvar ne ponovi. Drugace pa dokler ne prides cez "mozoljava leta" in si nagnjen k aknam itak nimas drugega kakor da jih poizkusas zatret na vse mozne nacine. Sem pa preprican da je sonce in slana voda eno najboljsih zdravil proti aknam, ki je hkrati dosti neskodljivo (ce ne pretiravas s soncenjem) in dobis res dober efekt.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2007 16:01
Povezava do prispevka
romy je napisal/a
Sonce in slana voda res delata cudeze.

Kratkotrajno ja....

Ja, zaradi UV sevanja (ki pomeni poškodbo) se koža brani in se zadebeli (in porjavi), zaradi česar nečistoče potrebujejo več časa, da pridejo na površino. Zato po prihodu z morja prej ko slej sledi še večji izbruh nečistoč, ki so se dotlej skrivale pod poškodovano zagorelo in odebeljeno kožo.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Objavljeno: 26. mar 2007 18:00
Povezava do prispevka
Ne vem no. Moj kolega je imel hrbet poln podkoznih mozoljev da se niti naslonit ni mogel. Po 1 tedenu Hvara je imel hrbet skoraj brez mozolje, po dveh pa popolnoma cist. Dobil jih je nazaj enkrat decembra spet. Rekel je da je zanjga 2 tedna morja najboljsa resitev kar se mozoljev tice.
0
Nazaj na vrh
exotica
Starost: 41Pridružen: 23. apr 2006Prispevkov: 282Kraj: BarcelonaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2007 19:15
Povezava do prispevka
se strinjam z DeviLee, veliko ljudi poznam, za katere je sonce in morje edina in najboljša rešitev, nekaterim se koža pozdravi za več mesecev, kaj nobena kozmetika ne doseže...
pa še nisem čula, da bi kdo dobil izbruh nečistoč po koncu poletja ali s prihoda s dopusta.
0
Nazaj na vrh
fridda
Starost: 38Pridružen: 23. jan 2007Prispevkov: 1402Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2007 20:23
Povezava do prispevka

tudi jaz imam izkušnje (vsako leto do sedaj), da sem imela lepo kožo poleti, mozoljčki so izginili in se ni nič spremenilo z koncem poletja. pa nikoli nisem nič kaj extra krem uporabljala, razen vlažilno.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2007 17:00
Povezava do prispevka
Na morju (in poleti) je ponavadi tudi manj stresa, drugačna prehrana ipd, kar vse lahko vpliva na mozolje. Kolikor jaz vem, v glavnem vsak reče, kako ima na morju (oz. poleti) lepo kožo, ko se vrne, pa je še huje kot prej.

Pač, naredite, kot se vam zdi prav, jaz pa upam, da mozoljev nekoč ne bo zamenjal kožni rak ... Slana voda pa zelo suši kožo, saj sol veže vlago nase - iz kože.
0
Nazaj na vrh
Eltoro
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2007Prispevkov: 31Kraj: LogatecStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2007 20:18
Povezava do prispevka
Saj obstaja rešitev tut v zimskih mesecih - himalajska sol je blazam za kožo. Morska sol verjetno res izsuši, sam mislim, da večina tekočih mil (tipa fa, nivea) še bolj. Edin problem je, da je tako draga, in da te na eno kopel pride kar ene 3, 4 evre.

Drugač pa soncev res zmernih količinah, drugač ratajo mozolji nazaj kot bumerang čez kak teden.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Objavljeno: 29. jun 2010 12:35
Povezava do prispevka
Citiram stara sporočila v ustrezno temo:

Ninja je napisal/aMeni je himalajska kristalna sol pomagala pri mozoljih. Moj hrbet je bil namreč pravo gojišče, predvsem podkožnih mozoljev. Nanašala sem si razne žaube, pa nič pomagalo. Po naključju je mami od nekje privlekla sol in sm se pač začela z njo mazat, rezultati so se pokazali kmalu, mozolj na hrbtu se mi pojavi še samo tu in tam Je pa res, da se mažem skorajda vsak dan, na začetku "terapije" zjutraj in zvečer!

In ker je zadeva na hrbtu delovala, sem razširila "zdravljenje" še na obraz. In mi pomaga.

Mogoče bi mi pa kuhinjska sol tudi pomagala, ampak nisem probala, tak da ne vem.

Angellina je napisal/ajaz si pa ne upam
ja sej na enem forumu sem brala da bi naj kao pomagal pri mozoljih

Ninja je napisal/aAngellina najbrž sm bla tisto jaz. Nisem še od nobene druge zasledila da bi to sploh uporabljala. Pa mislim, da se ti ni treba bati te soli, pač spereš če ti ne ustreza. Sem zdej dala sol še kolegici pa čakam na rezultate, bom obvestila kako bo pri njej.

Pa mi je pomagala pri še eni drugi stvari - mi vsaj zaenkrat ni treba na operacijo

bushbaby je napisal/aObstaja tudi precej nadomestkov soli (v tujini malo morje, kak znakec gor dajo, kako da ščiti srce, pa ljudje kupujejo in izdatno solijo), problem je, da utegne biti npr. kalijev klorid še bistveno bolj škodljiv kot obična kuhinjska sol, tlak res ne narašča toliko, se pa lahko spraviš v hiperkaliemijo (niti ni tako težko, če kak pomfri izdatno posoliš s to stvarjo), kar je v skrajnih primerih lahko celo smrtno nevarno.

In iz druge teme v ustreznejšo:

zvenki je napisal/ajst tudi imam tezave tezave sz mozolji sem stara22 let...sej sem probala razne kreme od skinorena do garniera pa nč ni pomagal ,zdaj sem zacela terapijo s himalajsko soljo pa bomo videl kaj bo....ima katera iskusnje s to soljo ...?

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Morska voda in himalajska sol proti mozoljem
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.