Joj ta tema je že ful preževečna. Predlagam, da si preberte ta topic:http://www.ekonomija.net/forum/viewtopic.php?t=16012. Je vse lepo razloženo. želostno, nefer .... Podisat bo treba peticijo pa bo.

Odgovor od prodekana za študentske zadeve (Univerza v Mariboru)
quote:4fed292229="Dejan Romih"Spoštovani!
Problematika o kateri pišete, mi je znana in moram priznati, da vas razumem. želel pa bi vas opozoriti na naslednje:
Ko boste zaklučili dodiplomski študij, si boste pridobili strokovni naziv diplomiranega ekonomista, ki je sedaj (zaenkrat) res uvrščen v sedmo stopnjo izobrazbe, vendar se lahko ta klasifikacija spreminja, medtem ko se vaš naziv ne more. To pomeni, da boste vi kljub spremembi klasifikacije še vedno diplomirani ekonomist, vaš naziv pa bo v skladu z novo klasifikacijo sodil v 6. raven. Z diplomiranjem, si namreč vi pridobite le naziv, ne pa tudi stopnje izobrazbe. Ta je določena v skladu z uredbami vlada in se lahko, kot sem že omenil, spreminja. Iz tega izhaja, da se vi niste izobraževali za sedmo stopnjo izobrazbe (čeprav ste to imeli v mislih), ampak za pridobitev naziva, ki pa je bil v skladu s prejšnjo klasifikacijo uvrščen v sedmo stopnjo. Verjamem, da je slednje težko razumeti, žal pa nimamo mehanizma, s katerim bi lahko vplivali na odločitev Vlade RS, ki je za vas (neugodno) uredbo sprejela.
Ker bi vam želel podati čim bolj jasen odgovor, se bom jutri posvetoval še s prodekanom za izobraževalno dejavnost ter vam preko elektronske pošte posredoval uradni odgovor fakultete. Vselej pa se lahko oglasite tud pri meni v pisarni.
S spoštovanjem in lepimi pozdravi,
Dejan Romih.