Nisem strokovnjakinja, vendar kar jaz vem.. skoraj vse vrste plesni so lahko škodljive, posebej kar se tiče astme in alergij, nekatere povzročajo tudi infekcije, so pa različnih tipov..jaz imam alergijo na hišno plesen, lahko pa npr. jem gorgonzolo.
Mislim da ta roza plesen te ne bo ravno ubila, je pa lahko npr. nevarna v bolnišnicah, kjer imajo ljudi šibkega zravja. Vsekakor se je poskusi znebit.
Glede na to, da nimaš okna v kopalnici poskusi prezračiti po tušu celo stanovanje (odpri najbližje okno) - če se da uskladi z dnevnim ogrevanjem, da ne bo preveč izgube toplote. Pa kupi kak navadni ventilator za v kopalnico.
Druga stvar je menjava gobic za tuš, filtrov, pomivalnih krp, temeljito čiščenje mil (pogosta hrana plesni), šamponov, stojal za milo. Plesen se lahko hrani tudi z vodnega kamna in ostankov kože pod tušem.
Nabavi si belilo, ki bo temeljito pobilo plesen, če to ne bo zadostovalo pa klor. Jaz z njim izkoreninim plesen po oknu, kjer je kondenz vsak dan in drži kar nekaj čas. Je pa z njim riskantno čiščenje v neprezračevanih prostorih, tako da... če nimaš kje blizu oken se ne gre hecat. Tudi nikar ne mešaj čistil.
Po vsakem tuširanju pobriši kad. Če te kdaj dalj časa ni jo poskusi dlje časa imeti suho (vlaga = hrana). Glede filtra ne vem, ali ga smeš namakat v belila ali je bolj smiselno menjat. Očitno očistiš samo vidno plesen in raste naprej.. ker v takem času se bolj težko zaredi iz nič.