Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nega obraza in recesija :)

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
flamingo123
Starost: -13Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 16:24
Povezava do prispevka
Zanimiva tema.Jaz sem zadnje leto porabil kar dost za razne žavbe(sem imel težave z kožo).Mislim da je pri nas kozmetika ala Clinique,Juice Beauty,Suki itd.. večinoma kozmetike iz  Amerike pretirano draga,saj si naši vrli dobavitelji zelo dobro postavljajo marže in nabijajo cene.Pa tud to,da ima ta  kozmetika zelo močno reklamo(marketing) in po mojih izkušnjah si nabijajo ceno z raznim ixekstrakti tako imenovanimi antioksidanti saj namečejo v kreme vsega boga,neki bo že delovalo.
Jaz recimo finančnih težav nimam,samo mi je vseeno teško dati za kremo 45eur.Dosedaj sem uporabljal clinique,samo sem našel cenejšo varijanto pa še bolj mi odgovarja!
DMS če imaš suho kožo lahko zvečer uporabljaš olja,ki imajo dokazano antioksidantno delovanje:
Olje grozdnih pešk,Avokadovo olje,Šipkovo olje,Lešnikovo olje itd..
La Roche Posay ima dobro kremo z C vitaminom
Če si naravni freak pa imajo v Orci kvalitetne zadeve po spodobni ceni PurelySkincare vse po 9 eur .Od te firme uporabljam šampon za lase in kremo za obraz in je res dobra zadeva,tudi če imaš iber občutljivo kožo(sem kar presenečen,ker so zadeve res nežne čeprav vsebujejo eterična olja so zadeli procenturo,da ne dražijo kože).Pa PurBabies isto v orci maš čistilo za obraz in losjon oboje ekstra super pa ne delam reklame,samo res od vsega naravnega sranja,ki sem ga sprobal so tele zadeve daleč najboljše seveda meni osebno,ker imam občutljivo kožo.

0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 16:40
Povezava do prispevka
Za obraz uporabljam olje in en baby gel za umivanje, vse skupaj me pride bore malo.
Me pa mika da bi probala tisti gel od Purebabies, Flamingo123, te držim za besedo da je dober

Glede recesije pa tako... kdor ima denar naj kupuje (ubistvu še bolje za gospodarstvo, čeprav se od ene kreme ne bo opomoglo), saj s tem ni nič narobe, kdor ga pa nima pa že prej ni dragih stvari kupoval. Se najdejo tudi poceni kreme za obraz, če ne drugega pa kot je bilo že omenjeno, navadno olivno olje, se super obnese.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -13Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 17:04
Povezava do prispevka
Dow men je ta PurBabies gel bolši ko shellerjev mineralc,ker mi čisto nič ne izsuši kože pa porabim ga zeloo malo pa še na pumpico je. in lepo se speni,kožo dobro spuca  pomojem, z nakupom ne boš mimo usekala lahko pa jim rečeš za tester!
Mam pa zadnje čase bolj suho kožo tko, da mi mogoče zaradi tega pašejo bolj oljnate zadeve.

0
Nazaj na vrh
DMS
Starost: 46Pridružen: 16. mar 2007Prispevkov: 870Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 18:33
Povezava do prispevka
Jaz mam načeloma bolj mastno kožo, ki pa ji včasih primanjkuje vlage. Vlage, ne pa maščobe!
Zdaj, v nosečnosti, mam pa poblaznelo kožo. Na obrazu se to kaže z bolj luskasto po nosu, pa z več mozoljčki kot sicer. Po telesu mi pa čisto štrajka...ampak to je tema za drugam Smile
Zdaj zvečer uporabljam jojoba olje, ki ga nanašam na mokro kožo. Za čez dan mam pa kot sem že rekla, MED ultra sensitive od balee, pa je tudi v redu...pa še poceni je. Ampak sem itak zmeraj na lovu za novimi izkušnjami.
Je pa moja koža zelo dovzetna za komedogene zadeve, takoj mam nos in brado polna črnih ogrcev, kasneje pa izbruh pravih mozoljev.
Kombinacija večernega olja in MED kreme čez dan, mi res odgovarja, sam kaj ko se človek naveliča dan za dnem iste rutine Smile Me mika Clinians zeleni zdaj, tega še nisem sprobala.
Alverde kreme mi nekak niso všeč, al so premastne al pa mi pustijo nek čuden film oz. občutek na koži (jojoba, aloe vera)
Potem je pa tu še sonce in SPF. Sončne kreme za obraz so mi pretežke in mi takoj zapacajo kožo, pa še peče me, ko mi zaidejo v oči Unhappy Tako da, tudi idealno sončno kremo za obraz še iščem.

Največkrat jem zarečen kruh!
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 46Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 18:39
Povezava do prispevka
DMS, a Avene emulzijo si že sprobala? Če ne dobiš testerjev ti lahko posodim, ker meni je res super, dejansko nič težka (v primerjavi s kakim Sundance ali pa JB). Pa sploh nimaš tako grozne kože, da veš. Wink Pa Clinians ti tudi lahko odstopim, ker gre proti koncu. 
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 42Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 18:46
Povezava do prispevka
quote:32fb7dd24b="Dow*"
Glede recesije pa tako... kdor ima denar naj kupuje (ubistvu še bolje za gospodarstvo, čeprav se od ene kreme ne bo opomoglo), saj s tem ni nič narobe, kdor ga pa nima pa že prej ni dragih stvari kupoval. Se najdejo tudi poceni kreme za obraz, če ne drugega pa kot je bilo že omenjeno, navadno olivno olje, se super obnese.

Od olivca sem jaz dobila milje.
Z ostalim se pa strinjam, jaz nikoli nisem dajala dosti denarja za kozmetiko in niti ni razlike prej/zdaj. Balea/CadeaVera & Essence
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 18:54
Povezava do prispevka
Marsikaj čudovito kvalitetnega in v rangu do 20€ se da dobiti tudi pri Paula's Choice + se izdelkov res malo porabi in traajajo (porabi se res zelo malo za optimalen efekt). Sicer je treba nekaj dodati za poštnino, a če se nabere dovolj deklet je to 2-3€ max.

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 40Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 19:42
Povezava do prispevka
Meni se je tudi vedno zdelo precej brez smisla zapravljati velike vsote denarja za kozmetiko, ker vem da obstaja veliko poceni kvalitetne kozmetike. Za čiščenje obraza uporabljam Alverde mleko z rtnico (cca 2€) in peno za čiščenje CadeaVera (še manj kot 2€). Od tonikov kupujem ali Garneir roza/zeleni ali pa CadeaVera oranžnega, od krem uporabljam Garnier fresh (cca 5€ za 75ml, kar imam za 7-8 mesecev) in pa Paula's Choice Essential non-greasy moisturizer SPF 15 (ta je sicer malo dražji, okoli 20€ ampak je količina tako velikodušna, da zadostuje za okoli dve leti).

Me pa ne moti, da vsak dan uporabljam iste stvari za nego obraza.
If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45031Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 20:46
Povezava do prispevka
flamingo123 je napisal/a... kvalitetne zadeve po spodobni ceni PurelySkincare vse po 9 eur .Od te firme uporabljam šampon in kremo za obraz in je res dobra zadeva,tudi če imaš iber občutljivo kožo(sem kar presenečen,ker so zadeve res nežne čeprav vsebujejo eterična olja so zadeli procenturo,da ne dražijo kože).

Vsako eterično olje draži kožo - če ga je več, bolj, če ga je manj, manj - ne glede na to, če mi to opazimo ali ne. Pa ni važno, za katero blag. znamko gre (kar pomeni, da 'padejo' notri praktično vse naravne kozmetike). Idealna nega ne vsebuje dišav (poleg ostalega, seveda).
(samo kot pojasnilo, da ne bo nesporazumov)

Pa še tole sem se spomnila - morda vam bo tudi ta tema v pomoč.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 20:59
Povezava do prispevka
Emm, meni se sicer zdi tale tema prav super za debato o recesiji in njenem vplivu na izbiro izdelkov, ampak kar se tiče konkretnih predlogov pa nikakor, ker se bo spet spisalo 10 strani s predlogi za vse možne tipe kože in bo zbrka, kar je vse prej kot dobrodošlo, ko iščeš nekaj. O negi mastne kože je bilo toliko napisanega, da lahko en cel post samo linke lepim - in tam so v večini primerov omenjene izključno kreme, ki so cenovno dostopne, če je vmes kaka Clinique, EL ipd., je sigurno omenjena tudi alternativa (če vam je npr. SD ok zaradi aok + spf, lahko uporabljate navadno kremo brez spf in z aok  - obstaja prav taka tema na PL - ter čez eno kremo "za sončenje" s spf; če imate mastno kožo in želite čimmanj packat po njej, potem aok skušajte dobiti s tonikom in zjutraj uporabite le kremo s spf itd.).

Tako da, predlagam, da konkretne predloge poiščete v že odprtih temah, tu pa udarite (udarimo) debato o nakupovanju kozmetike v težkih časih.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2009 21:35
Povezava do prispevka

Jaz bi še pripomnila, da si je treba vtepsti neko samokontrolo pri nakupovanju in ne imeti oči za vse novosti, ki pridejo na trg. In potem se kopičijo zaloge (mene kar glava boli, ko jih pogledam ... čeprav ob nakupih seveda mi en hudičevski glas v glavi pravi, da vse to, kar kupim, pač nujno rabim ... nekatere zadeve res, še zdaleč pa ne vse ... sploh kakšnih BLjev v 50ih različnih vonjih ... tudi senčk v skoraj enakih, vendar vseeno ne povsem enakih odtenkih, itd.). Najprej porabiti trenutni izdelek, šele nato kupiti drugega. Sicer bo manj pestro, bo pa zato šlo manj denarja. Že dlje časa to probam vsaj malo vzgajati na sebi ... zaenkrat neuspešno.  Ampak ko si pa enkrat prisiljen...

I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
DMS
Starost: 46Pridružen: 16. mar 2007Prispevkov: 870Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2009 9:07
Povezava do prispevka
Jaz zdaj prvič v življenju porabljam vse stvari do konca, preden kupim kaj novega. Razen če res ustrelim kakega kozla (npr. body lotion od balee z ureo-ki je bil katastrofalen za mojo kožo), grem po nekaj drugega. Pa potem kozle uporabim za podplate, podarim naprej ipd...

Kar se pa tiče množice predlogov, meni je vsak dobrodošel Smile Včasih, ko greš v ustrezno temo, ki ima miljon strani, težko izluščiš le tiste uporabne poste s predlogi.

Jaz bi bila tako srečna, ko bi na PLju, pa ne na forumu imeli par seznamov "best of", ki bi jih Tanja ali pa posamezni moderatorji updatali z novimi odkritji, vključno z argumenti (veliko AOK, dobra UVA/UVB zaščita...). Seznam, brez nepotrebnega balasta komentarjev in postov. Seznam najbolj priporočanih krem za obraz, najbolj priporočanih sončnih krem in tonikov. Recimo, tema kreme s SPF ima 38 strani, toniki 59, krema/gel/emulzija za mastno s SPF ima 37 strani....človek se hitro zgubi.

Zato sem to temo tudi odprla. Da izluščim nekaj dobrih idej iz te kopice proizvodov, ki ustrezajo kriteriju "žepu prijazno, koži prijazno".
Največkrat jem zarečen kruh!
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2009 11:56
Povezava do prispevka
Ja, ampak bi hitro postala prav taka tema kot tiste omenjene (oz. še večja zmeda, ker bi bili vsi izdelki pomešani med seboj). Seznam lahko hitro narediš tudi sama, če greš skozi zadnjih nekaj strani vsake omenjene teme, vsakič je napisanih par takih izdelkov, ne eden. Pri best off ti pa lahko pomagajo tudi nalepkice KMM. 
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 41Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2009 13:03
Povezava do prispevka
Ja sej je ze tko veliko tem z podobnimi vsebinami, tako da.......
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 34Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2009 13:50
Povezava do prispevka
DMS je napisal/a
Jaz bi bila tako srečna, ko bi na PLju, pa ne na forumu imeli par seznamov "best of", ki bi jih Tanja ali pa posamezni moderatorji updatali z novimi odkritji, vključno z argumenti (veliko AOK, dobra UVA/UVB zaščita...). Seznam, brez nepotrebnega balasta komentarjev in postov.

Kolikor jaz razumem, je DMS imela v mislih seznam recimo v obliki članka, tako kot je vsako leto za najboljše KMM izdelke =)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nega obraza in recesija :)
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Naj bo to zaradi preveč razmišljanja, trme ali perfekcionizma – meja med skrbjo zase in samosabotažo je tanka.