Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

(Di)seboroični dermatitis

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2009 18:10
Povezava do prispevka
Glili pozdravljena in dobrodošla na Planetu Lepote!

Kot vidim, imaš zdravila ustrezna, glede nege pa niti ne vem, kaj naj ti svetujem posebnega, razen klasike: nežno čiščenje, čim manj odišavljene izdelke, sploh z eteričnimi olji (ki jih vsebuje praktično vsa naravna kozmetika), UV zaščita, glinene maske (najbolje, da kupiš glino v prahu in sama delaš - zmešaš z vodo) na splošno pa less is more. Pa morda bi veljalo vpeljati v nego še kakšen izdelek s salicilno kislino (Neutrogena Acne Stress Control ali Garnier Pure Active - obe kremi/emulziji vsebujeta 2 % salicilne kisline, ki deluje keratolitično). Pa olje čajevca bi tudi znalo pomagati.

Pa pri tem stanju bi bilo koristno jemati prehranske dodatke B kompleks in cink.

Je pa še druga varianta, sploh glede na to, da imaš tudi mastno kožo in akne: in sicer zdravljenje z nizko dozo Roaccutana. To je sicer močno zdravilo proti aknam, ampak v nizki dozi (med 10 mg in 20 mg na dan) ne bi smelo delati težav, pa še koža bo manj mastna (kar je tudi problem pri d.d.), posledično se bo zmanjšal/odpravil dermatitis in akne. Samo ne vem, če pri nas sploh vedo za to oz. če bi predpisali.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. jul 2009 12:37
Povezava do prispevka
Hvala za dobrodoslico in hiter odgovor. Bom nabavila priporocene stvari....no, mogoce bom z roaccutanom malce pocakala, da vidim ce bodo ucinki tudi brez teh  tablet, ker baje imajo kar nekaj stranskih ucinkov.
 
Se nekaj pa me zanima...ali v sestavinah, ko gre za etericna olja vedno napisajo da gre za etericno olje ali lahko to oznacijo tudi kar pod npr. sunflower oil?
Pa se nekaj....to olje cajevca sem doslej najveckrat zasledila prav kot etericno olje oz. kot kremo na bazi cajevca. Kje je pa mogoce dobiti prav olje?
 
Hvala se enkrat in LD!
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2009 18:20
Povezava do prispevka
No, zdaj je ze preteklo priblizno tri tedne kar uporabljam priporocene izdelke. Moram reci, da z Neutrogenino kremo ni nekih bistvenih razlik na moji kozi. Je tudi presuha za mojo kozo, tako da jo moram kombinirati se s kako drugo kremo (v tem casu uporabljam kar kremo z UV zascito in sicer Sundance, ki naj bi bila brez disav in konzervansev ter mascob). Olje cajevca mi nekoliko pomaga, ampak spet kot pravim ni bistvenih razlik. Vseeno hvala za nasvet, ce bo prislo se do kaksnih sprememb, bom sporocila. Posebej zanimivo bo "spremljati" mojo kozo v casu menjave letnih casov oz. pozimi, ko se mi dermatitis ponavadi pojavi.
 
LP in se enkrat hvala!
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2009 12:02
Povezava do prispevka
No, se ponovno javljam...do sedaj zaenkrat še nisem imela večjih problemov z dermatitisom in sledim tvojim napotkom Tanja. Imam pa eno vprašanje: dekletom si svetovala naj si pod kremo pozimi vmasirajo na kožo par kapljic olja...a to velja tudi zame? Da si ne bom slučajno poslabšala zadeve...sem malce tudi zamenjala kreme po prebiranju forumov in sedaj uporabljam tester za Cliniquovo CRAM. Zaenkrat sem zadovoljna z njo (sem bila malce presenečena, ker ima na začetku par komedogenih sestavin), čeprav se mi koža še malo lušči...zato razmišljam, da bi še dopolnila nego s čim, a hkrati ne preveč obtežila kože. Mogoče tudi ne bi smela vsako noč uporabljati Neutrogenine s silicilno? Če imaš kak nasvet, se priporočam .
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2009 15:26
Povezava do prispevka
Sem opazila še na eno stvar in sicer: lasje oz. lasne korenine me, ko jih imam spete v čop, nosim obroč ali jih imam spete nazaj z ježki, zelo bolijo in to že po kratkem času. Ponavadi so me bolele, če sem jih imela spete v čop cel dan...sedaj pa se to pojavi že po kaki uri. Sem pomislila,da je to posledica uporabe Diprosalica, ki je tudi kortikosteroid. A je možno, da mi je toliko zmanjšal povrhnico? Se trudim, da ga ne uporabljam prepogosto, le ko je nujno, ampak sedaj imam pravo katastrofo na lasišču kar se tiče ekcema, ki kar traja in traja. Se nisem poslužila Diprosalica že kar en lep čas le iz tega razloga...A je slučajno še kakšen izdelek na trgu (če ga kdo pozna), ki bi dosegel vsaj podoben učinek in ne bi vseboval kortikosteroidov? Bom povprašala tudi v lekarni, ampak če ima kdo že kakšne izkušnje, informaijce, bom zelo vesela .
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2012 18:06
Povezava do prispevka
Citiram v ustrezno temo:

leky je napisal/aLep pozdrav,

Pišem v imenu svojega fanta, ki ima težave s kožo na obrazu ter tudi na lasišču. Problem je tak: koža na obrazu je zelo mastna, takoj po tuširanju se že ves sveti. Po celotnem obrazu ima tudi majhne bele mezoljčke, ki pa so zelo "mehki", počijo že ob malem pritisku. Predvsem po nosu ima ogromno ogercev oziroma razširjene pore, ob straneh nosu ( spodnji del) ima na delu kjer se stika z kožo prav rane. Nevem kako bi opisala, ampak koža se kljub temu da ima mastno prav lušči in je vse rdeče. Drugi problem je lasišče, ki je kljub izredno mastnim lasem polno prhljaja in mezoljčkov( če lahko temu sploh rečem mezolj, bela pikica ki poči ob najmanjšem pritisku, nikoli se mu ne pojavi nek gobji mezolj).

Zdej se je končno tudi sam odločil, da je čas da nekaj naredi. Zanima me katere izdelke mu svetujete za osnovno nego, ker sama nimam pojma kaj naj mu dam. Sicer uporablja vsake toliko piling, ampak ni nekega učinka. Verjetno potrebuje kakšen tonik? Kaj pa Differin gel bi tukaj prišel v poštev? Hvaležna bom vsakega predloga, ker je zadnje čase stanje res slabo.

hvala in lp


Uf, meni tole zveni kot diseboroični dermatitis. Priporočam, da gre čim prej k svoji zdravnici ali k dermatologu (samoplačniško, če ne, bo čakal pol leta), da postavi/ta pravo diagnozo in ustrezno zdravljenje. Če ima res diseboroični dermatitis, bo verjetno
dobil kakšno kortikosteroidno kremo, morda tudi protiglivično in oralne antibiotike.

Do takrat pa naj se maže s salicilno kislino, uporablja zelo nežna čistila (kaj otroškega brez parfuma, npr. tole), šampon s cinkom, katranom in selenom proti prhljaju (ustrezna tema za priporočila), pa seveda čim manj stresa. Izogiba naj se vseh mastnih krem in izdelkov in uvede prehranska dopolnila omega-3, selen, cink in B kompleks.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Wilma
Starost: 35Pridružen: 26. feb 2013Prispevkov: 83Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2013 13:52
Povezava do prispevka

Obnavljam temo, da ne bom odpirala nove, čeprav se moj problem nanaša na obraz. Dermatolog mi je postavil diagnozo seboroični dermatitis, ki se izraziteje kaže na predelu brade in ob nosnicah. Gre za rdeče lise, nekako suho kožo z luskami. Priporočal mi je navadno milo, a ker sem izvedela, da to ni primerno za seboroični dermatitis, pač pa micelne oz. micelarne raztopine (losjoni za čiščenje obraza), sem kupila micelarni losjon za občutljivo kožo od Bioderme, ker je zelo mil in namenjen točno temu dermatitisu. Koža je že po prvem čiščenju čisto druga na otip, rdečica pa še ostaja. Zdaj me pa zanima, če moram uporabljati še kakšno kremo/gel, kar tudi odpravi te lise. Ker ta micelarni losjon samo preprečuje in odpravlja pojav lusk, ne pa tudi rdečih lis oz. madežev, če se ne motim. smiley

Drugi problem je pa ta, da se moram napudrati, če želim samozavestno v svet. Do zdaj sem uporabljala kremo od Paula˙s Choice, a za seboroični dermatitis priporočajo, da se kreme ne uporablja. Kako naj potem nanesem puder, ko pa koža nima predhodne podloge, ki bi puder sprejela in bi se lepo razmazal? Probala sem z dvema različnima pudroma na suho kožo, brez kreme, pa sem bila grozna, ker se puder ne more razmazati enakomerno. smiley

Mi lahko svetujete kaj naj tukaj naredim? Kremo (če ne zaradi drugega) rabim že zato, da se zaščitim pred soncem, in ne samo poleti, pač pa čez celo leto.

To know what life is worth, you have to risk it once in a while.
Jean-Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2013 22:49
Povezava do prispevka

Wilma, sem združila 3 teme z enakim naslovom in vsebino - ker je bilo že precej napisanega, prosim, malo preberi za nazaj, če boš imela še kakšno vprašanje, pa se javi in ti bom jutri skušala pomagati.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ParfumeGirl
Starost: 32Pridružen: 27. avg 2010Prispevkov: 120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2013 10:42
Povezava do prispevka

Moj fant ima probleme s seboroičnim dermatitisom. Je poskusil že milijon stvari, tudi zdravnik mu je predpisal poseben šampon in kremo.

Te predpisane stvari so sicer pomagale, ampak ga je krema na obolelih mestih pekla za psmiley smiley
 
Tako da trenutno za lasišče uporablja kakšen nežen šampon (najbolje brez sulfata). Nanese ge na roko in doda eno majhno žličko sode bikarbone (pol čajne žličke) in potem s tem našamponira lase ter pusti 5 minut. Sicer luskice ne izginejo, ampak vsaj malo omilijo.
 
Za obraz pa na prizadeta območja nanaša kokosovo maslo:
 
 
Mu res pomiri kožo in z rednim nanašanjem (zjutraj in zvečer, včasih še vmes) koža izgleda normalno.
Maslo je na voljo v DM-u.
https://www.facebook.com/LetsGetInShapeNow
0
Nazaj na vrh
Wilma
Starost: 35Pridružen: 26. feb 2013Prispevkov: 83Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2013 15:16
Povezava do prispevka

Tanja, misliš, da bi bila k moji negi (micelarni losjon od Bioderme) primerna še kremca brez dišav za zdravljenje in blaženje razdražene kože iz iste linije (Sensibio - namenjena prav seboroičnemu dermatitisu)? Kremo rabim že samo kot podlago za puder, sicer pudra sploh ne morem lepo enakomerno razmazati in izgledam šekasta kot ne vem kaj. Kot drugo pa rabim kremo zato, ker se mi na mestih, kjer imam izražen dermatitis, pojavlja suha koža. Ne ful, ampak je opazno in me moti, ker želim ne samo odpraviti dermatitis, pač pa tudi imeti lepo kožo, kar pa suha koža sigurno ni. 

krema SENSIBIO DS+

Sestavine so pa take:

WATER (AQUA), COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, GLYCYRRHETINIC ACID, SOR-BITAN SESQUIOLEATE, CLIMBAZOLE, PIROCTONE OLAMINE, GLYCERYL UNDECYLENATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CETYL ALCOHOL, CARBOMER, SCLEROTIUM GUM, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL.

To know what life is worth, you have to risk it once in a while.
Jean-Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2013 13:00
Povezava do prispevka

Wilma, ne ravno, ker ne vsebuje UV zaščite. Za večerno nego pa lahko.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
skyone
Starost: 35Pridružen: 13. avg 2009Prispevkov: 143Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2014 21:15
Povezava do prispevka

Nunjo nujno rabim, nasvet glede nege kože.

Skratka...Imam zelo suho kožo z mastnim T predelom. Moja koža je tudi zelo tanka in občutljiva. Nimam težav z mozolji, le tu in tam se mi pojavi kakšen (pms, stres, če se dotikam obraza z umazanimi rokami..)

Okoli nosu imam seboroični dermatitis, ki pa je moja največja težava. Preizskusila sem že miljon krem, nič ne pomaga. Kjer imam SB je koža gladka (ni luskasta) in mastna. Vendar so rdeče lise zelo vidne in meni zeloooo moteče smiley Če spremenim prehrano ali nego, ne opažam nobenih sprememb na bolje ali slabše. Lise so vedno enako vidne in ne izginejo (že nekaj let odkar mi je dermatolog postavil diagnozo je stanje po vseh mogočih kremah isto).

Na internetu sem pred kratkim našla, da naj bi si na mesto kjer imam SB nanesla sodo bikarbono. In me zanima ali je to lahko dolgoročno škodljivo za kožo? Jo še dodatno poškoduje, stanjša?

Trenutno uporabljam Lavero Sensitiv Basis gel za umivanje. Tonik imam od kozmetike Kahne iz hamamelisa in aloe vere, kremo imam trenutno Nuxe Crème Prodigieuse Enrichiepoleti Avene Avene Hydrance Optimale UV 20 Legere

Kljub nanosu vseh teh izdelkov moja koža ni zadovoljna. Čez nekaj časa ko nanesem kremo, imam kljub mastnemu T predelu, na čelu in bradi luske oziroma suho kožo. 

Mi lahko svetujete kakšne zares kakovostne izdelke za moje probleme (gel za umivanje-obvezno mora biti brez SLSa, kremo, tonik, serum...)? Svojo kožo bi rada okrepila, navlažila, da izgleda sijoče in zdravo in se znebila dermatitisa.

Sem hvaležna za vsak nasvet smiley ker res nevem več kaj bi dala na obraz.

Hvalaaaaaaaaaa smiley

 

0
Nazaj na vrh
Lana34
Starost: n/aPridružen: 25. okt 2012Prispevkov: 539Kraj: On a different planeStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2014 22:14
Povezava do prispevka

smiley

Nazadnje urejal/a Lana34 28. dec 2014 16:36; skupaj popravljeno 1 krat
“It's called logic. It will help you." Bill Hicks
0
Nazaj na vrh
skyone
Starost: 35Pridružen: 13. avg 2009Prispevkov: 143Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2014 12:15
Povezava do prispevka

Kje pa še lahko postavim vprašanje? V zvezi z preostalo nego obraza?

Vem, da se ga ne morem znebit. Ampak kot berem se nekaterim v večini pojavlja v različnih obdobjih, jaz pa ga imam stalno, ne izgine in ga spet dobim.

Dermatolog mi je predpisal malo morje kortikosterodnih krem, ki ni nobena pomagala, se je le še vse poslabšalo. In te kreme so mi ze tako tanko kožo, še bolj stanjšale. Začaran krog smiley

0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2014 12:50
Povezava do prispevka

Skyone, sem te prestavila v bolj ustrezno temo, ker je tvoje glavno vprašanje/problem predvsem dermatitis.  Malo pobrskaj po temi, je kar veliko o tem že napisanega smiley.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
(Di)seboroični dermatitis
Stran 5 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.