Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ogrci, zamašene pore

Pojdi na stran 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44
lencica
Starost: 39Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2010 0:12
Povezava do prispevka
Živjo
Ne vem več, kaj naj naredim. Pore imam non stop zamašene. Če si jih kakšen dan ne iztisnem, je drugi dan res vse zabasano, sploh drobne ciste okoli nosu so prava nadlega. Ker si kožo kar naprej stiskam, je že vidno utrujena. Imam mešano kožo z mastnim T predelom in zelo izsušeno povrhnjico.

Uporabljam Diacneal-vsak večer, Garnier Pure Cleanser čistilni gel, termalno vodo Avene namesto tonika, čez dan imam Clinique hidratantni gel, uporabljam puder Clarins Teint Haute tenue Everlasting foundation ali CD Teint Haute Perfection Tenue Extreme, če sem zunaj, uporabljam Garnier Ambre Solaire SPF 30.

Glede pilinga mi enostavno nič bolj ne pomaga kot vlažna stara brisača, da z njo potem skušam nežno odstraniti tistih milijon luskic, ki jih imam po T predelu vsak večer. Vem, da se sliši srednjeveško, ampak meni res pomaga bolj kot tisti pilingi, ker prav posvaljkam dol luske.

Prav zato pa se bojim, da si bom kožo preveč raztegnila in poškodovala z vsakodnevnim izstiskanjem por in drgnjenjem z brisačo. Ko enkrat padem noter, si želim izstisniti prav vsako poro, ker mi je ogabno pomisliti, da se mi ta gnoj nabira po obrazu.


Mislite, da bi bilo preveč neumno, če bi začela jemati kontracepcijske? Bi sploh pomagale? Jedla jih še nikoli nisem, kljub temu, da sem že stara 24 let. Skrbi me samo, da bi bili stranski učinki mojega mučenja kože večji kot stranski učinki samih kotracepcijskih.

Za vsak vaš dragocen nasvet bi bila zelo hvaležna!

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2010 10:31
Povezava do prispevka
Joj, Lencica, grozno je, ko se pore tako mašijo. Meni so se tudi precej pri tvojih letih, ne vem zakaj, ostalih nečistoč nikoli nisem imela.

Kaj si že poizkusila poleg Diacneala (Skinoren, salicilna, Differin ...)?
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2010 10:43
Povezava do prispevka
lencica je napisal/a
Ko enkrat padem noter, si želim izstisniti prav vsako poro, ker mi je ogabno pomisliti, da se mi ta gnoj nabira po obrazu.


Točno to sem poskušala razložiti fantu, ki ne razume, zakaj si "stiskam obraz" (kot on temu pravi ), ker on itak nič ne vidi, potem je pa vse veliko slabše. Meni je ogabno, če vidim zamašeno poro, ker si predstavljam svinjarijo v svoji koži in tega absolutno ne morem prenašat.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2010 10:57
Povezava do prispevka
Lencica, jaz bi ti namesto Diacneala svetovala kaj s salicilno. Edino, kar meni pomaga, so Paulini BHA izdelki (2% gel ali tekočina). Ogrce zvečer iztisnem, nanesem ta gel in zjutraj je koža gladka, pore lepo potegnjene skupaj, skratka milina. Škoda samo, da ne ostane tako za vedno.

Pa podpis pod Katrin, jaz tudi ne prenašam pogleda na ogrce in vse postiskam
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Lenccy
Starost: 122Pridružen: 14. dec 2009Prispevkov: 1254Kraj: Maribor, KoperStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2010 0:20
Povezava do prispevka
Pa ena Neutrogenina krema s salicilno kislino bi naj bila tudi OK.

Lencica,
jaz bi uvedla še kake vitaminsko-mineralne pripravke (čim več betakarotena, B-kompleksa, ACE, cink, selen ...), pa omega 3. Pomaga pri nečisti koži. Prehrana po krvnih skupinah tudi zelo pomaga - odvisno je pa, koliko si strikten (volja + denar). Odkar se jaz držim bolj tega (ne sicer v celoti, denarnica še ne dopušča), sem mozolje res umilila, kdaj sploh nimam nobenega. Problematičen je bil samo obraz. Z ogrci pa večjih težav nisem imela oz. si jih nisem delala.

Kontracepcijske pa raje pusti za na konec, če ti nič drugega ne bi pomagalo. Razen če jih potrebuješ v namene preprečevanja nosečnosti. Glede kože ti lahko zelo pomagajo ali pa tudi ne, le omilijo zadevo. Odvisno od posameznic.

Pa ne stiskat por tako pogosto, ker je lahko samo še slabše, nikoli boljše - vnetost, rdečine, še bolj razširjene pore ... Je težko se odvaditi, kdaj lahko vseeno še roka pobegne, ampak to je treba skenslat na res čim manj in si to ponavljat v mislih: ne bom, ne bom. Pa se odvadiš čez čas.

Predvsem pa se znebi(-te) tega negativnega odnosa do svojega obraza - umazanija in to :o. Umazanija bi bila v porah, če bi si enkrat na dva tedna umivali obraz, ne pa 2krat na dan. Kaj pa naj rečejo za svoj obraz tisti, ki imajo vnete akne po celem obrazu? Zato obstaja itak cel kup grdih vzdevkov (pizza face, in podobno - pa tudi izraz "nečista koža" je meni zelooo mimo in res asociira na neumito kožo). Ogrci so manjša težava - ker niso vneti, ne bolijo. Že tako je neka stigma, ki označuje ljudi z aknasto kožo za neke nemarneže ipd., isto kot stigma prevelike teže. Ljudem, ki tako mislijo o aknasti koži (zaradi popolne nevednosti največkrat) itak niti na kraj pameti ne pade, da je zanjo največkrat kriva genska predispozicija, nepravilna prehrana, hormonske težave, lahko tudi slabo delovanje jeter, itd. Nega kože ima tako malo veze, skoraj nič. Samo odpravlja posledice, ne pa vzrokov.

Treba je met rad svoj obraz - tudi če so na njem ogrci in zamašene pore, pa kaj, še zvezdnice so velikokrat mozoljaste. So pa na obrazu tudi lepe oči, čutne ustnice ... to ljudje prej opazijo in največkrat samo to, če ravno ne hodijo s povečevalnim steklom naokrog Wink
Mlade oči so svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra
0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 39Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2010 0:51
Povezava do prispevka
Tanja, poizkusila sem samo Diacneal. Drugače nimam toliko problemov z aknami, le tu pa tam se mi naredijo zaradi nepravilnega iztiska pa mogoče še kakšen kar tako. Diacneal mi pomaga bolj navidezno. Koža je bolj gladka, pore se mi za mini malenkost zožijo, ampak tisto, kar se vsak dan ustvarja v njih pa žal ne more preprečiti.

Uporabljala sem Cleneance K štirinajst dni, potem pa sem odnehala, ker ni bilo nobenega efekta, plus neverjetno me je motila tista lepljivost. Sem se kar zalepila na vzglavnik.

Skinorena in Differina še nisem uporabljala, sem mislila, da je to bolj za boleče mozolje kot za čiščenje in ožanje por. Glede kontracepcijskih tablet me še zanima (ko in če jih bom v prihodnosti jemala) če se mašenje por ob jemanju sploh ustavi.

Mimika, Paula`s Choice se bojim, da mi bo preveč izsušila že tako ali tako izsušeno povrhnjico (brala Kozmetometer), ampak sem pa vseeno zainteresirana.Bo treba pocukat za rokav tisto, ki zna naročati preko interneta.

Hvala za pomoč!


Edit: Lenccy, med mojim pisanjem tega posta si me prehitela s svojim pa ga potem nisem videla.   Ne predstavljam si, da si ne bi redno čistila por, ker bi se mi  lahko hitro spremenile v mozolje, pore pa bi imela verjetno še bolj povečane zaradi prevelikih ogrcev. Mislim, da so pore tako kot mozolji enako velik problem, osebno se mi zdijo ogrci še hujši, ker se kožo okoli por kar naprej utruja, kar pa na dolgi rok res ni dobro. Že deset let si jih stiskam in posledice so že vidne, zato želim končno nekaj ukreniti, ker bi rada imela lepo kožo, tako kot vsak.
Hvala za nasvete, ribje olje že redno uživam, začela sem še s svetlinovim, ker naj bi blago uravnaval hormone, vitaminov in mineralov mislim, da imam dovolj, ker jem svežo domačo bio zelenjavo ter sadje vseh barv pa še kdaj pojem kakšno multivitaminsko tableto. Zdaj se izogibam še mleku in raznim mastnim jedem.





0
Nazaj na vrh
moka
Starost: 40Pridružen: 25. nov 2007Prispevkov: 66Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2010 11:04
Povezava do prispevka
Glede kontracepcijskih tablet...le te ti bodo pomagale samo, če imaš dejansko probleme s hormoni (policistične jajčnike...). Definitivno ti pa jemanje tablet odsvetujem. Ker je v končni fazi rešitev samo začasna, četudi bi ti pomagalo v času jemanja.
 
Če bi se torej odločila za jemanje KT, pojdi najprej na pregled k dermatologu in endokrinologu. Če tam ugotovijo, da so hormoni, potem ti KT lahko pomagajo.
 
Sicer pa se sama pridružujem mnenju punc, ki so ti svetovale izdelke s salicilno kislino. Ena tema na forumu je posvečena izključno problemom z nečisto kožo (ne vem točno naslova), tako da ti svetujem da si prebereš celotno temo, nabaviš izdelke, ki misliš, da bi ti pomagali in en čas vztrajaš, da vidiš kako in kaj ti pomaga.
 
Lp
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2011 14:15
Povezava do prispevka
Zadnje 3 tedne sem opazila noro mašenje na čelu, natančneje na levi strani. Čelo imam vedno popolnoma gladko, brez zamašenih por, gub ipd., zdaj pa dobesedno izbruh zamašenih por oz. nekakšnih mini mozoljčkov. Nege nisem menjala - oz. bolje rečeno uvajala česa novega, ker menjam itak ves čas - sem pa začela vsak dan kot 'home-made' obarvano kremo uporabljati mešanico Shiseido Dual Balancing pudra in Estee Lauder Idealista + skoraj vsak dan sem uporabila lak za lase (seveda sem zdaj že oboje opustila). Kaj je krivo, ne vem, in zaenkrat tudi ne nameravam preverjati, ker se še matram z odstranjevanjem posledic.
Je pa leva stran čela (in zakaj samo leva, če sem nanašala puder + Idealist po celem čelu oz. je lak, kolikor ga je padlo na obraz, najbrž padel tudi po celem čelu?) neprimerljivo slabša, desna je skoraj taka kot mora biti. Skoraj bolj sumim lak, ker imam lase malo bolj na desno in je morda več laka padlo na levo stran
Ima morda še katera, ki uporablja lak za lase, take izkušnje?
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2011 17:10
Povezava do prispevka
O, ogrci sovražim jih k sreči nimam večjih problemov z njimi, sem pa že parkrat imela napad ogrcev pred menstruacijo, v velikem številu se mi pojavijo na čelu. Imam kar cele grbine par dni za tem, ko dobim M pa kr izginejo neznano kam; pa jih niti ne stiskam, tu pa tam kakšnega, ki je zrel za to.
 
 
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2011 12:03
Povezava do prispevka
bubica10 je napisal/a... napad ogrcev ... v velikem številu se mi pojavijo na čelu. Imam kar cele grbine ...

Evo, točno to. Kot bi me kakšen mrčes napadel je bilo videti, vse bulasto. Sedaj je na srečo že boljše, se ne delajo novi, le posledice iztiskanj v obliki lusk in temnejših lis so ostale (imam OCD na čiste pore).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2011 12:18
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/aimam OCD na čiste pore Embarrassed

Hehe, tudi jaz!
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Bubi1
Starost: 4Pridružen: 10. maj 2011Prispevkov: 38Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2011 18:04
Povezava do prispevka
Meni je pri ogrcih na nosu in čelu pomagal Differin, ni jih čisto odstranil jih je pa prepolovil. Nekaj let nazaj sem uporabljala Skinoren pa so se mi naredili podkožni mozolji, obstaja kakšna razlaga za to?
0
Nazaj na vrh
misaya
Starost: 38Pridružen: 5. feb 2011Prispevkov: 77Kraj: portorožStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2011 9:58
Povezava do prispevka
zadnjic sem zasledila na YT kako si sam naredis doma iz zelatine obliz za nos, ki ti pobere ogrce ven (ce se spomnete pred dosti leti je bil to bum s temi oblizi...) nisem se probala bom pa definitivno...
jaz ne uporabljam nicesar za obraz (razen kreme enx na dan)...nikakor se ne morem navadit...imam tonik, cistilna mleka in bla bla ki nabira prah na mojih policah....enkrat sem celo kupila od neutrogene za ogrce neko cistilno milo, mogoce sem porabila pol in potem nehala.... kakorkoli ogrci so tam z uporabo cesarkoli ali ne.... moj fant mi pravi da se njemu pojavijo takoj, ce si zjutraj ne zdrgne nos z ledeno vodo, ko si umiva obraz.... ne vem, nisem se probala - NE MARAM MRZLE VODE
so se mi pa zaceli zdej delat na dekolteju odkar je taka vrocina in se potim... najprej so bili mozolcki ampak ker jih nisem nehala stiskat (dekolte imas nonstop na oceh in se ne morem upret stiskanju) so ratali ogrci, katerih se ne bom vec znebila... zadnjic mi je enega kozmeticarka nekako stisnila pa se je spet napolnil...bolj ko se mucim bolj ratujejo velki in bol podobni lepoticnim pikam grozljivka! fuj!
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2011 21:42
Povezava do prispevka
Punce, a ima katera tole zadevo na sliki? Je okej? Deluje?
S prsti si nikakor ne morem dobro iztisniti ogrcev, če pa že rata, se mi pa zdi kot da blazno mučim kožo Potem jih pa rajši pustim... Ampak so mi tako grozni, da nekaj moram narediti Je tale stvar na sliki mogoče kaj manj mučilna kot moji prsti?


image file name: 2k806b64753b.jpg
vir: bp.blogspot.com

Upam, da je ta tema okej, ker nisem vedela ali naj pišem sem ali sem.
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Bubi1
Starost: 4Pridružen: 10. maj 2011Prispevkov: 38Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2011 13:14
Povezava do prispevka
Še sreča, da imamo PL. Sem začela zopet uporabljati Skinoren po nekaj letih, uporabljam ga komaj 2 tedna pa je čelo že skoraj brez ogrcev, pa tudi stanje na nosu se izboljšuje. Smile

flafi jaz sem na straneh 3-6 videla, da so punce pisale o tej zadevi. Smile
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ogrci, zamašene pore
Stran 39 od 65
Pojdi na stran 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!