Citiram v ustrezno temo:Tish je napisal/aPozdravljene!
Sicer sem nova na forumu, vendar ga ze nekaj casa spremljam in sicer ko iscem mnenja glede kozmeticnih preparatov. Hvala!
Prosilabi za nasvete ter izkusnje oseb z znanjem glede sestave krem. Zaradiponavljajocih migren tezko berem drobne tiske, glavobol se pojavi tudiob dolgotrajnem gledanju v ekran..
Moj problem je sledec..
Imam24 let, moja koza je bleda, suha,nagnjena h pokanju kapilar (na predelunosnic), na licih pa se mi pojavlja rdecica (zdravnica pravi, da je tozaradi tanke koze)..to me toliko ne moti kot gubice- pa tako mlada sem se 
Preiskusila sem ze vrsto preparatov za katere so trdili, da so ucinkoviti in kakovostni.
Pri nakupu krem izbiram tiste s certifikati(predvsem bdih), izogibam se znamkam: nivea, garnier, dior, loreal,balea, eucerin, vichy, lush, L'occitane,cilinque..skratka vsemu karutegne vsebovati naftne derivate ali sinteticne snovi..
Preiskusilasem skoraj vse kreme znamke alverde, ter logono, sante, anemarieborlind (nima certifikata), kozmetiko kahne (tudi nimacerifikata),cosmerba,... - mislim pa, da moja koza potrebuje zelo hranljivo mastno ter hkrati vlazilno kremo, ki nepusca lepljivega sloja ter se lepo vpije v kozo in pa ima uva filtre.
Menim,da je moja koza zelo zdehidrirana- poznajo se mi ze gubice (posledicamimike, koza ni elasticne- se ne vrne v prvoten polozaj), zgleda kargrozno za moja leta.
Kolegice, mama me opozarjajo, da moja koza nezgleda ravno najbolj zdrava. Je zelo tanka in obcutljiva (agresivnipreparat kot je vichy- nikakor ne pase moji kozi)
Poskusila semtester od NUXE Crème Nirvanesque® Enrichie , ki mi je sicer pasala nakozo, nisem pa prepricana kaksno sestavo ima in ali je skodljiva posestavu, ter ali ima uva filtre.Cena je kar malo zasoljena.
Vljudno prosim za pomoc za pravo izbiro hranilne kreme, ki se dobro vpija ter ima uva zascito ter je cenovno dostopna ( do 40€)
V zameno obljubim, da bom pridno sodelovala na forumu ter zvesto ocenjevala izdekle, ki sem jih preiskusila.
Najpovem se to,da uzivam veliko sadja, vode, pijem tudi algea tablete, inpa hidroliziran kolagen v prahu- zaenkrat mi je pomagal- obrabljenhrustanec na boku ob vadbi ne skrta vec 
V pricakovanju nasvetov vas pozdravljam in zelim lep dan! Tish, še enkrat dobrodošla na PL.

Ker je izbira kreme precej nehvaležna naloga in odvisno na mnogih dejavnikov (med drugim tudi dejstva, ali je preostala nega obraza ustrezna), predlagam, da zapišeš,
kaj trenutno vse uporabljaš. Tako bomo dobile boljšo idejo, kje so mogoče pomanjkljivosti tvoje nege in zakaj je tvoja koža v takem stanju. Napiši, kaj uporabljaš zjutraj in kaj zvečer.

Poleg navedenih stvari je pomemben kriterij pri izbiri kreme (in vseh ostalih izdelkov za nego)
prisotnost antioksidantov. Nekaj več na to temo v članku
Antioksidanti. Ker je kremo z zaščito in antioksidanti po zmerni ceni skoraj nemogoče dobiti, ti predlagam, da si kupiš posebej kremo, ki bo kožo nahranila in navlažila (jo negovala), posebej pa kremo/fluid/emulzijo z zaščito pred soncem.
Za negovanje kože ti bo prišel članek
Nega suhe kože, v katerem boš našla dovolj nasvetov, kako pravilno negovati svojo kožo.
Za zaščito pred soncem in predlog, katere kreme so dobre, predlagam ogled teme
Kreme z zaščitnim faktorjem.
Čisto mimogrede, se s kakšnim posebnim razlogom izogibaš navedenih znamk? So ti njihovi izdelki doslej naredili kakšno škodo? Si mogoče alergična na kakšno posebno sestavino?