Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Potrebujem vaš nasvet

Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2009 23:25
Povezava do prispevka
Eni, za večerno nego si kupi Neutrogena Stress Control kremo ali Garnier Pure Active (Hautklar Active) - obe vsebujeta po 2 % salicilne.
Za UV zaščito pa si vsekakor moraš nekaj omisliti, vsaj SPF 20. Malo poglej lekarniške.

Keya, težko je reči, ali bi bila boljša katera od teh, ki se jih priporočila tudi Eni ali Diacneal, ker se vsaka koža odziva drugače. Začni z eno, pa biš videla.
Za čiščenje je že skoraj vsak čist. gel ok, so večinoma nežni in kakovostni. Lahko kupiš kaj od CadeVere ali Balea (Young) npr. je vse zelo nežno.

Leonella, kar se aok tiče vsekakor SD, ampak za UV zaščito za poletje ne bo ok, vzemi kaj od Avene, La Roche Posay, Vichy, Sundance, Ombia, Cien, Garnier ...
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 41Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2009 17:13
Povezava do prispevka
Ker scheller waschgela ni vec,,me zanima kater mu je podobn da je brez alkohola in parfuma oziroma drazecih sestavin,,,vem da je  na kozmetometru veliko tega samo je res vsega prevec ,,,zato tukaj prasam
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 42Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2009 19:42
Povezava do prispevka
Tale je brez alkota in parfuma, baje zelo nežen, ampak ne vem, kje se ga dobi, v "mojem" DM ga nikoli nimajo.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 41Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jul 2009 16:11
Povezava do prispevka
Po  nanosu cleanance K ,,,,,dam lahko potem cez DDMG in staro jojobo
0
Nazaj na vrh
onna
Starost: 43Pridružen: 26. mar 2007Prispevkov: 36Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jul 2009 17:54
Povezava do prispevka
Živijo.
Tudi sama sem imela kr nekaj težav s kožo...najbol sm se pa namatrala s čiščenjem ogrcev, saj ko sem jih stiskala, so ponekod tudi ostale brazgotinice.
Vglavnem dobla sem zelo dober nasvet starejše sosede, kako očistit ogrce...verjetn se bo hecno slišalo, tud mal težje bo za opisat... Očisti mi jih PRSTAN - vzemete en star prstan, ki nima glih gladkega roba, ga seveda razkužiš in pritisneš ob kožo - probite na nosu in počasi vlečeš - vsi ogrci ven zlezejo  Skoraj da nič nisi rdeč, nobenih brazgotin itd.
 Je pa blo hecn, ko sm zadnič gleadala oddajo The Doctors in je bil en najbol priznanih dermatologov al kozmetičar...vglavnem je povedal, da niti slučajno ne stiskat ogrce, da jih del not porineš, ampak, da si nabaviš napravico (haha bla je ista kot prstan, sam da pomanjšana in z ročajem) in z njo pritisneš in tako ven spučeš... res pomaga.

Je pa omenil tudi Neutrogenovo kremo(salicilna)...verjetno ta ki jo je omenila Tanja, morem tudi sama v nabavo

Kar se tiče pilinga pa je meni najbol všeč - piling rokavica, gor si dam svoj gel in nežno krožim po obrazu - neverjetno gladka koža.
Upam, da sem kej pomagala. Lep pozdrav

0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -13Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2009 10:29
Povezava do prispevka
Katera krema bi bila v redu za pod Avene emulzijo s SPF? Nekaj vlažilnega rabim, da ni komedogeno, mi ni treba poudarjati, pa za mešano do mastno kožo. Ideje?
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2009 11:00
Povezava do prispevka
Kaj rabiš pod to kremo sploh kaj za mešano do mastno, te zateguje ali kaj? Ali zaradi aok rabiš?

Drugače vlažilna bi bila Garnier Fresh zelena krema (nekaj so preimenovali, ampak mora biti zelena, tudi embalaža), JMO Vitamin C Serum,....
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -13Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2009 13:17
Povezava do prispevka
Zateguje me še ne, ponavadi me začne bolj sredi zime, samo ni čisto ok, je suha.
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
*Ar|anchy*
Starost: n/aPridružen: 8. jun 2006Prispevkov: 79Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. okt 2009 13:12
Povezava do prispevka
Jaz sem pa po pomoti vprašanje posavila že v drugo temo, preden sem videla tole
In sicer je moj problem sledeč:
Stara sem 22 let. Za čiščenje uporabljam Dermalogica dermal clay clenaser in pa od garniera tonik. Pa še to samo zvečer. Čez tonik ne dam ničesar, ker se mi potem delajo mazoljčki in se svetim. tako da ponavadi na koži nimam ničesar, nobene zaščite. Sem pa tja dam gor Guerlain-ov puder, ki ima malo zaščite. zanima mi, kaj mi svetujete, da bi kožo malo bolj negovala in jo zaščitila. Sedaj pozimi me po toniku koža malo zateguje, vendar ni hujšega.Hvala!
0
Nazaj na vrh
golobicka
Starost: 41Pridružen: 13. mar 2006Prispevkov: 106Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2009 11:10
Povezava do prispevka
Ne najdem prave teme pa bom kar zapisala svoje izkušnje (mogoče bo pa kateri pomagala )
Vedno sem imela velike probleme s kožo, in pri mojih 25 letih ni in ni bilo konec mozoljev in ogrcev tako po obrazu kot dekolteju in hrbtu. Stanje se je se veda poslabšalo, ko sem prenehala jesti kontracepcijske tabletke. Moja koža je bila res obupna, kljub temu, da sem preiskusila prav vse, kar je možno (PC salicilni gel, Garnier Pure kremo, Fresh gel, tonik Fresh,  Neutrogena gel s salicilno kislino, Cliniq SD, pa še in še - seveda uporabe niso bile istočasne!!!). Upoštevala sem vse nasvete, uporabljala dobre kreme in imela redno nego, ampak stanje se ni in ni izboljšalo. Nato se mi enostavno ni več dalo ukvarjati s tem in sem začela uporabljati Avene nežni čistilni gel, Garnier Essential roza, Diacneal in Avene Hidrance optimal lerge (za mastno kožo, zvečer) zjutraj pa Avene losijon Cleneance SPF 30 (krema za sončenje) in moram rečti, da tako lepe kože kot jo imam sedaj še nikoli nisem imela v življenju. Celo pudra ne rabim več uporabljati, koža se mi ne masti več, mozoljčkov ni več in tudi zapacanih por ne (pa sem bila prvak v tej kategoriji ). Tako da si zjutraj, ko se pogledam v ogledalu rečem uau, in to prvič v življenju!
Moj namen ni propagirati ampak želim povedati svojo izkušnjo, saj bo mogoče komu pomagala. Seveda pa so dobri nasveti z vaše strani zelo pripomogli k končnemu rezultatlu, za kar se vam vsem zahvaljujem

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2009 15:21
Povezava do prispevka
quote:8a69fe726b="Pika Nogavička"Katera krema bi bila v redu za pod Avene emulzijo s SPF? Nekaj vlažilnega rabim, da ni komedogeno, mi ni treba poudarjati, pa za mešano do mastno kožo. Ideje?
Skoraj karkoli vlažilnega: Clinians roza ali zelena, Garnier vlažilne in ali rahlo hranljive kreme, Vichy Aqualia Thermal, La Roche Posay Hydraphase, Eucerin Hydro-Balance ...

*Ar|anchy*, poskusi s kakšno lahko vlažilno nego, lahko kaj od naštetega, za UV zaščito pa tudi od omenjenih firm, samo vzemi lahko teksturo.

Golobicka, tvoja koža je potrebovala svoj čas, da je prišla k sebi. In seveda super, da si našla izdelke, ki ti ustrezajo.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
golobicka
Starost: 41Pridružen: 13. mar 2006Prispevkov: 106Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2009 16:21
Povezava do prispevka
Tanja, ampak brez planeta lepote kože ne bi nikoli uspela urediti   
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2010 19:33
Povezava do prispevka
Citiram v ustrezno temo:

Tish je napisal/aPozdravljene!

Sicer sem nova na forumu, vendar ga ze nekaj casa spremljam in sicer ko iscem mnenja glede kozmeticnih preparatov. Hvala!
Prosilabi za nasvete ter izkusnje oseb z znanjem glede sestave krem. Zaradiponavljajocih migren tezko berem drobne tiske, glavobol se pojavi tudiob dolgotrajnem gledanju v ekran..

Moj problem je sledec..
Imam24 let, moja koza je bleda, suha,nagnjena h pokanju kapilar (na predelunosnic), na licih pa se mi pojavlja rdecica (zdravnica pravi, da je tozaradi tanke koze)..to me toliko ne moti kot gubice- pa tako mlada sem se Unhappy
Preiskusila sem ze vrsto preparatov za katere so trdili, da so ucinkoviti in kakovostni.
Pri nakupu krem izbiram tiste s certifikati(predvsem bdih), izogibam se znamkam: nivea, garnier, dior, loreal,balea, eucerin, vichy, lush, L'occitane,cilinque..skratka vsemu karutegne vsebovati naftne derivate ali sinteticne snovi..
Preiskusilasem skoraj vse kreme znamke alverde, ter logono, sante, anemarieborlind (nima certifikata), kozmetiko kahne (tudi nimacerifikata),cosmerba,... - mislim pa, da moja koza potrebuje zelo hranljivo mastno ter hkrati vlazilno kremo, ki nepusca lepljivega sloja ter se lepo vpije v kozo in pa ima uva filtre.
Menim,da je moja koza zelo zdehidrirana- poznajo se mi ze gubice (posledicamimike, koza ni elasticne- se ne vrne v prvoten polozaj), zgleda kargrozno za moja leta.
Kolegice, mama me opozarjajo, da moja koza nezgleda ravno najbolj zdrava. Je zelo tanka in obcutljiva (agresivnipreparat kot je vichy- nikakor ne pase moji kozi)
Poskusila semtester od NUXE Crème Nirvanesque® Enrichie , ki mi je sicer pasala nakozo, nisem pa prepricana kaksno sestavo ima in ali je skodljiva posestavu, ter ali ima uva filtre.Cena je kar malo zasoljena.

Vljudno prosim za pomoc za pravo izbiro hranilne kreme, ki se dobro vpija ter ima uva zascito ter je cenovno dostopna ( do 40€)
V zameno obljubim, da bom pridno sodelovala na forumu ter zvesto ocenjevala izdekle, ki sem jih preiskusila.

Najpovem se to,da uzivam veliko sadja, vode, pijem tudi algea tablete, inpa hidroliziran kolagen v prahu- zaenkrat mi je pomagal- obrabljenhrustanec na boku ob vadbi ne skrta vec Smile

V pricakovanju nasvetov vas pozdravljam in zelim lep dan!

Tish, še enkrat dobrodošla na PL.

Ker je izbira kreme precej nehvaležna naloga in odvisno na mnogih dejavnikov (med drugim tudi dejstva, ali je preostala nega obraza ustrezna), predlagam, da zapišeš, kaj trenutno vse uporabljaš. Tako bomo dobile boljšo idejo, kje so mogoče pomanjkljivosti tvoje nege in zakaj je tvoja koža v takem stanju. Napiši, kaj uporabljaš zjutraj in kaj zvečer.

Poleg navedenih stvari je pomemben kriterij pri izbiri kreme (in vseh ostalih izdelkov za nego) prisotnost antioksidantov. Nekaj več na to temo v članku Antioksidanti. Ker je kremo z zaščito in antioksidanti po zmerni ceni skoraj nemogoče dobiti, ti predlagam, da si kupiš posebej kremo, ki bo kožo nahranila in navlažila (jo negovala), posebej pa kremo/fluid/emulzijo z zaščito pred soncem.

Za negovanje kože ti bo prišel članek Nega suhe kože, v katerem boš našla dovolj nasvetov, kako pravilno negovati svojo kožo.
Za zaščito pred soncem in predlog, katere kreme so dobre, predlagam ogled teme Kreme z zaščitnim faktorjem.

Čisto mimogrede, se s kakšnim posebnim razlogom izogibaš navedenih znamk? So ti njihovi izdelki doslej naredili kakšno škodo? Si mogoče alergična na kakšno posebno sestavino?
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
_maTEJA_
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2010 23:39
Povezava do prispevka
Tudi jaz rabim nasvet. Imam mastno kožo, za čiščenje uporabljam afroditino peno, cera di cupra tonik in kremo clinians roza. Vse lepo in prav, toda na mojem obrazu ni por ampak so ogrci, na tisoče ogrcev, (vem da imam pore,hotela sem samo povedati, da imam zelo zamašene pore ). Pred par meseci sem zato uporabljala od garnierja pure active, ampak mi je grozno izsušila kožo zato sem prenehala. Zdaj pa sem začela spet in mi spet kljub "poletju" izsuši oz. prav izžame kožo. Ne znam prav dobro opisati, koža vbistvu ni toliko izsušena in luskasta ampak se mi zdi izžeta. Kaj storiti?
http://majameli.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2010 23:45
Povezava do prispevka
Si poskušala nanesti kaj, ko se Garnier že vpije? Da ti je ne izsuši tako (zelo).
Mogoče pa je tudi, da si kisline preveč pogosto uporabljala. Ne vem ... to je samo moje razmišljanje na glas.

Si kaj menjala kreme? Ti mogoče krema ali tonik povzročata ogrce?
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Potrebujem vaš nasvet
Stran 32 od 34
Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.