Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Klimicin T proti mozoljem

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
jurejarh
Starost: 41Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2009 15:16
Povezava do prispevka

AngelEye je napisal/aHehe...ja, ko sem bila še majhna so mi pravili, da če jih bom imela pri 15, jih ne bom imela več pri 20. Dobila sem jih nekje pri 14...res mičkene, komaj opazne, izbruh pri 17-18, šla na Diane KT, ker Differin ni pomagal. Klimicin mi je bil boljše, mela pa sem ga na roll-on. No, potem pa zdaj izbruh, po skoraj enoletni uporabi KT Yasminelle (vmes pa še Logest). Mislim brezveze vse skupaj. Oma mi je rekla, da bo po porodu bolje, ko se hormoni malo umirijo...ah kje je še to Big smile

he he teb so rekli po porodu,,men po Roacuttanu,,,,,,hmmm terapija koncana pa nc od nje,,mal cajta je blo ok ,,,ma brezveze ne grem vec na njih za noben dnar na svetu

0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 39Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2009 12:32
Povezava do prispevka
Mami je moji zdravnici nesla na listeku napisano željo, da hočem Klimicin Big smile

Napisala je na recept, zdaj pa mi mami iz lekarne prinese 1% Klindamicin v Karboksimetil (zadnje 3 črke ne znam prebrati) v bazičnem gelu. Je to to???
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 34Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2009 14:06
Povezava do prispevka
Ja, je to to Big smile fajn, da ga nisi dobila v alkoholni raztopini (to je moja tamala nazadnje). Drugače pa pojasnilo bodočega farmacevta:
''klindamicin je učinkovina, klimicin je registrirano
ime

sam

obstaja pa v vseh živih oblikah

dobr da ni v svečkah dobla XDD'' Wink
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2009 15:25
Povezava do prispevka
Eh, men je Klimicin en drek pomagal. Niti v gelu niti v roll-onu (ki je bil smrdeča alkoholna bomba).
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2009 16:27
Povezava do prispevka
AngelEye je napisal/aHehe...ja, ko sem bila še majhna so mi pravili, da če jih bom imela pri 15, jih ne bom imela več pri 20. Dobila sem jih nekje pri 14...res mičkene, komaj opazne, izbruh pri 17-18, šla na Diane KT, ker Differin ni pomagal. Klimicin mi je bil boljše, mela pa sem ga na roll-on. No, potem pa zdaj izbruh, po skoraj enoletni uporabi KT Yasminelle (vmes pa še Logest). Mislim brezveze vse skupaj. Oma mi je rekla, da bo po porodu bolje, ko se hormoni malo umirijo...ah kje je še to Big smile

Mislim, da sem že na eni drugi temi napisala, pa bom še tu: nobene garancije ni, da boste kdajkoli brez mozoljev oz. da bodo minili. Lahko jih imate zgolj v puberteti, lahko še kasneje, lahko jih prvič dobite pri 30ih, lahko šele v meni, ali pa jih imate popolnoma ves čas od pubertete dalje.
In to, da se po porodu hormoni 'umirijo', ni res - pri ženskah so neprestano nihanja in zato imajo lahko (za razliko od moških, pri katerih so mozolji v večini primerov res začasni in najpogostejši v puberteti) mozolje celo življenje ali pa nikoli, s presledki ali brez, včasih hujše včasih bolj blage.

Klimicin: ne dobi se ga več v taki obliki kot prej, ampak ga delajo v lekarnah, imenuje se Klindamicin (ki je tudi aktivna učinkovina) 1 % dermalna raztopina.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2009 19:41
Povezava do prispevka
Ja, to je pa tudi res. Kar nekaj odraslih poznam, ki jih imajo še sedaj. Meni tudi mama govori že nekaj let, ja čez dve leti bo pa bolje... Njej je lahko govoriti, ni imela nikoli problemov z kožo.

Sem pa tudi jaz obe obliki bivšega Klimicina uporabljala, pomagal je toliko kot nič.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Objavljeno: 23. jun 2009 10:44
Povezava do prispevka
Kaj se lahko uporablja izmenicno en vecer diacneal,,drug vecer PC in tretji vecer klindamicin in ali ima to sploh smiseu, ker se mi zdi da mi redna uporaba diacneala sploh ne pomaga prav tako je z tako hvaljenim PC 2%gelom, ali bi zaceu spet skinoren ali differen,,,

help
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Objavljeno: 23. jun 2009 12:58
Povezava do prispevka
No biu malo prej pri zdravnici da mi predpise klindamicin,,,,,,predpisala mi ga je nato sem seu v lekarno in mi je rekla da gela in sem dobil naslednje......Klindamicin 1% dermalna raztopina ( klindamicinijev klorid)....pozna kdo to in ali vsebuje alkohol

Edit:

sestava: 1ml dermalne raztopine vsebuje Question

10mg klindamincinijevega klorida

propilenglikol

etanol

preciscena voda

Sem združila posta, uporabljaj funkcijo Spremeni. Ne rabiš sam sebe citirat. Moderatorka Alena

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2009 12:19
Povezava do prispevka
Jurejarh, mislim, da ni treba tako komplicirati; lahko izmenično Diacneal in PC (ali karkoli boš že izbral), zjutraj in čez dan pa Klindamicin.

Ja, je alkohol v Klindamicinu, zato dajajte samo na mozolje, ne kar povprek po celem obrazu.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Objavljeno: 3. jul 2009 11:48
Povezava do prispevka
Zdaj sem uporabljala tale Klimicin teden dni in so se mi začeli pojavljati takšni čisto mali beli mozoljčki, ga stisnem in nič ne boli in ga ni. Kakšen tonik pa naj kombiniram s tem? Imam čistilni penasti gel Garnier Nutrisionist in mi kar odgovarja. Nazadnje sem uporabljala zeleno Garnier čistilno mleko in Afroditin tonik - kamilica in mi nekaj od tega ni ustrezalo, tako da zdaj ne uporabljam ne tonika in ne mleka. Imam raje čistilni gel. Zdaj pa ne vem kateri tonik naj poskusim. Aja, pa še to: a tonik kaj razkuži kožo? Npr. če stisneš kakšen mozoljček, kaj nanj nanest nato? Joj, zdaj bom tako kregana, ker nisem verjetno vse v pravo temo dala in, da nisem že vsega prebrala, ampak nisem doma...in res nimam časa cel dan brat, da najdem pravi post Unhappy
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Objavljeno: 12. jul 2009 22:32
Povezava do prispevka
Ok, tile mozoljčki ne...pa to je katastrofa kar se je pojavilo, po celem dekolteju...zdaj se sploh ne mažem po 14 dneh več s Klimicinom in počasi pojenja, res zelo počasi. Pa še menstra je pred vrati, kar je verjetno še malo podkurilo kožo, čeprav se je to pojavilo nekje pred 14 dnevi. Te dni grem po en tonik, imam občutljivo kožo, nagnjeno k mozoljem na desni strani obraza (od desne strani nosa pa do desnega kotička ust) pa malo po bradi, pa malo po čelu. Ne vem katerega naj vzamem, ker se bojim, da me bo dražil in povzročal mozolje, tako da bom malo KMM prečekirala pa naš DM okol obrnila Big smile
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2009 13:55
Povezava do prispevka
AngelEye je napisal/aAja, pa še to: a tonik kaj razkuži kožo? Npr. če stisneš kakšen mozoljček, kaj nanj nanest nato?

Ne, nič ne razkuži. Pomoje razkuži edino če je alko bomba, ampak še to prej draži kot razkuži, tako da tonik ni za te stvari.

Za kakšen ok tonik, ki ne draži ipd. in lepo navlaži kožo (kar je tudi namen) pa res najbolje da pogledaš kmm
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 9. jun 2010 21:12
Povezava do prispevka
Citiram iz zaklenjene teme:

stranger je napisal/aživjo, sm nov na tem forumu, pišem pa zaradiuporabljenja klindamicina in skinoren. Bil sem namreč pri zravnicizaradi akn in mi je predpisala to skinoren kremo in klindamicin,problem je v tem da ne vem kdaj bi katerga uporabljal, saj sem prizdravnici in v lekarni dobil različne napotke, tako da res ne vem kajbi.
Hvala in LP

MeiMei je napisal/astranger, najprej pozdravljen na Planetu Lepote!

Glede na to, da obstajata ločeni temi tako za Klimicin T (Klindamicin) in Skinoren, predlagam da si ju malo pogledaš, prav tako članek Akne, nečista koža - težave vseh starosti,kjer boš dobil informacije o negi kože na splošno. Kar se tičekonkretne uporabe teh dveh krem, pa ti svetujem, da prebereš priloženanavodila, če pa jih ne razumeš, si nasprotujejo itd., predlagam, dapokličeš zdravnico in jo prosiš, naj ti še enkrat natančno razložiuporabo. V primeru, da so ti v lekarni dali drugačne napotke, bi tisvetovala, da upoštevaš navodila zdravnice, saj ona pozna tvoj konkretni primer, medtem ko v lekarni po navadi dajo le splošna navodila.

mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 39Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. jun 2010 23:00
Povezava do prispevka
Stranger sama imam podobno: klindamicin in Differin. Klindamicin (sklepam da so ti kremo namešali v lekarni), uporabljaš vsako jutro, Skinoren pa vedno le zvečer. Vendar Skinoren včasih zvečer zamenjaj s klindamicinom. Kolikokrat na teden boš lahko uporabljal Skinoren boš ugotovil sam. Meni ustreza nekako vsak drugi dan, ker imam res debelo in mastno kožo. Ampak mi pa zelo pomaga oboje! Pa ne pozabi na zaščito pred soncem, ki jo naneseš zjutraj (in čez dan po potrebi), po tem, ko se klindamicin že malo vpije. Upam da sem kaj pomagala.
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
sancyka
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2006Prispevkov: 105Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2010 19:35
Povezava do prispevka
Prosim za nasvet!

Dermatolog mi je za moje akne predpisal Skinoren in pa dermalno raztopino Klindamicin...aja pa tale Klindamicin so mi zmešali v lekarni.....pa me zanima kaj uporabim zvecer in kaj zjutraj?

Hvala
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Klimicin T proti mozoljem
Stran 4 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.