Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

UVB filtri

Silver
Starost: -13Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2005 22:15
Povezava do prispevka
Punce, resnično bi potrebovala pomoč.

Katere so tiste sestavine, ki predstavljajo zanesljive UVB filtre? Tega
nikjer ne najdem. Če smo slučajno o tem že govorile, potem ponižno
prosim za link.

Ali pa vsaj par napogostejših filtrov, ki jih dajejo v izdelke. Saj veste, nočem kupovati mačkov v žaklju.

If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
slončica
Starost: n/aPridružen: 20. maj 2004Prispevkov: 921Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2005 22:21
Povezava do prispevka
vem le to, da naj bi vsi izdelki, ki vsebujejo UVA zaščito avtomatsko imeli tudi UVB zaščito. Konkretno pa ne bi vedela, vendar se mi zdi, da je o tem že bilo govora
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2005 9:30
Povezava do prispevka
Res je. Tisti izdelki, ki imajo UVA zaščito, ščitijo tudi pred UVB žarki. To je logično, ker so UVA žarki krajši. In krajši kot so žarki, več škode naredijo. In torej kreme, ki ščitijo pred krajšimi žarki, bodo tudi pred daljšimi.
Drugače so pa UVB sestavine homosalate, benzephenone-3, octocrylene, octyl methoxycinnamate, octyl salicylate, oxybenzone, padimate O. Pa še kak bi se našel.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2005 10:09
Povezava do prispevka
Katere sestavine pa so potem UVA? Ker tudi jaz ne najdem, ali je v Tanjinem članku to, pa sem spregledala?
0
Nazaj na vrh
Elise
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2005Prispevkov: 178Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2005 10:23
Povezava do prispevka
skopirano iz Tanjinega članka:

NIKOLI SE NE SONČITE

Sonce in UV žarki so zelo škodljivi in so poleg kajenja največji sovražnik lepe kože. Prav tako ne nasedajte trditvam, da so solariji manj škodljivi, ker so UV žarki filtrirani; še bolj so škodljivi. UV žarki so res filtrirani, ampak tako, da je tam še večja koncentracija smrtno nevarnih UVA žarkov! Dobra filtracija, ni kaj? Dokazano je, da kar 80 do 90% vsega staranja kože nastane zaradi UV žarkov. Ni treba, da vas opeče, zadostuje že nekaj minutna izpostavljenost brez zaščite. Vem, da je to težko verjeti in sprejeti, sploh po vseh letih oboževanja in poveličevanja zagorelosti, ampak tako je. Poleg tega je kožni rak v porastu, vsako leto je več primerov in najpogostejši so pri mladih ženskah. Vsak dan uporabljajte kreme ali tekoče pudre s filtrom najmanj 12 (ZDA = 15, ker imajo drugačen standard). Vendar dejstvo, da na kremi (pudru) piše, da vsebuje UV filter ni dovolj; pogosto namreč vsebujejo le filtre za UVB žarke, ki povzročajo opekline, ne pa tudi za UVA, ki so veliko nevarnejši, saj povzročajo hitro staranje kože (gube), neenakomerno pigmentacijo in celo kožnega raka. Da boste sigurne, da ima izdelek tudi zaščito pred UVA žarki, morate pogledati na sestavine (ingredients), ki morajo vsebovati enega od naslednjih imen: titanium dioxide, zinc oxide, butyl methoxydibezoylmethane (= mexoryl SX = parsol 1789 = avobenzone).
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2005 10:25
Povezava do prispevka
Hvala Elise, je že dolgo od kar sem ga brala, pa sem pozabila, da je tudi to našteto. Ga bom spet morala prebrat.
0
Nazaj na vrh
Silver
Starost: -13Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2005 16:32
Povezava do prispevka
Hvala vam. 
If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
UVB filtri
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.