Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vaše prehranjevalne navade doma

Pojdi na stran 1 , 2
Ninelle09
Starost: 37Pridružen: 7. sep 2009Prispevkov: 45Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 15:08
Povezava do prispevka
Zamisel se mi je utrnila, ko sem pogrinjala mizo za kosilo. Big smile
 
Zanima me, kakšne navade imate doma. Ali jeste v družinskem krogu oz. skupaj s partnerjem, vam je vseeno če jeste sami, ste navajeni jesti vsaj en topel obrok na dan,..
 
Pri nas imamo v jedilnici npr. vedno prt ko sedemo h kosilu, vedno imamo podkrožnike oz. "untertasse" pa prtičke in navadno tudi celoten pribor, pač glede na vrsto hrane. Na mizi je tudi vedno vrč s pijačo (hladna voda ali 100% sok) pa košarica s kruhom, čeprav ga ob kosilu je le mami. Imamo pa skupne obroke vsaj 3x tedensko, raje večkrat.
 
... In še polno takih navadic je, ko se potem zalotiš da čeprav si sam, si narediš enako kot če bi zraven jedel še kdo. No, enkrat je bila pri meni na obisku sošolka in je strmela in rekla, da zakaj tako kompliciramo. Pa sem ji rekla, ker se je tudi z očmi in ne samo z usti. Wink In je res veliko lepši občutek, tudi če ješ samo špagete z omako če imaš lepo postreženo...
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 16:16
Povezava do prispevka
Hm, pri nas doma nismo imeli kakšnih takih posebnih navad. Prta pomoje ni bilo nikoli na mizi čisto iz praktičnih razlogov (ker je miza v kuhinji - majhno stanovanje - in je vedno služila delno tudi kot pult za odlaganje kakšnih kuhinjskih aparatov ipd.). Tudi različni krožniki npr. za juho in glavo jed so prišli v poštev bolj pri kakšnih obiskih ali posebnih priložnostih. Tako da dobim ob tako ''popolno'' pogrnjenih mizah vedno tak občutek praznovanja ali slavnostne priložnosti Big smile

S sestro in mamo smo skupaj jedle večinoma le ob nedeljah, ker sva med tednom medve jedle prej (tudi ponavadi vsaka zase, ko je prišla iz šole), ob sobotah pa smo tudi redko bili skupaj doma.

No, pri očetu imajo zdaj ločeno kuhinjo in jedilni del in je prt večinoma vedno na mizi, se je pa oče ravno zadnjič ''pritoževal'', čez zakaj je potrebno za vsak košček kruha vzeti svoj krožnik (tudi jaz sem včasih npr. zajtrk (kruh) jedla kar z mize, ker je bila vedno čista, ampak si zdaj, ko sem se navadila lepo na krožnik, tega res ne predstavljam :D).
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 19:49
Povezava do prispevka
Uf, pri naju mora biti pa vedno prt na mizi (izjemoma so kakšni prigrizki, pikanje sirčkov in kozarček zvečer in podobno brez prta).
V glavnem, za kosilo vedno prt (moja nova pridobitev je kompakten damasten prt do tal mize skoraj, no ta je res bolj za svečanosti), običajno klasičen bel in vedno komplet krožniki in pribor (no, seveda odvisno od tega, kar pač jeva).
Če se le da, jeva skupaj, četudi pozno (zadnje čase bolj v navadi pozno kosilo/večerja), ob sobotah in nedeljah obvezno skupno, umirjeno kosilo ob 13h ponavadi, edino, če ne greva k mojim ali njegovim oziroma če naju sploh ni doma.
Moj partner vedno pravi, da je še tako navadna hrana veliko bolj okusna, če jemo lepo postreženo in na snežno belem prtu.
Imam pa tudi nekaj prtov/nadprtov v barvah, te pa ponavadi uporabljam, kadar koga gostimo na večerji, pač za popestritev.

Moram pa priznati, da sem to navado prta prevzela od moje pokojne babice. Magari samo palačinke in kompot, miza je bila vedno tipi topi kot iz restavracije. In meni je to všeč.
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 19:54
Povezava do prispevka
Moram priznati, da je meni škoda čaa za kuhat, jest in kar je še vmes  to najraje opravim čim hitreje in počnem kakšne druge prijetnejše stvari. Se pa strinjam, da verjetno izgleda lepo.
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 20:09
Povezava do prispevka
Jaz pa ful rada kuham, če mi le čas dopušča, pa da imamo doma nek red, se mi zd ida je tako preveč enega divjanja, da je vsaj pri kosilu potem lepo in mir.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 21:02
Povezava do prispevka
Midva sva bolj na izi. Prta nimava - niti enega samega v stanovanju. Na mizi imava steklo, pod njim eno čipko in to nama zadostuje. Pri kosilu si dava na mizo krožnike, tisti pribor, ki ga potrebujeva in prtičke. Nič drugega. Pijeva ne pri kosilu - občasno si moj natoči kozarec vina, kruha ne jeva. 
0
Nazaj na vrh
Pomaranca7
Starost: n/aPridružen: 22. jan 2009Prispevkov: 96Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 21:24
Povezava do prispevka
večinoma skupaj jeva zunaj ali če med vikendom skočiva k njegovim na morje. kuham povprečno enkrat na teden, ponavadi ob nedeljah. nimam prtov, so mi od nekdaj zoprni (kot tudi zavese), jedilna miza, ki jo imam zdaj, je tudi neprimerna za prt, kvečjemu kak tekač ali pogrinjek dam gor, ponavadi samo dva enega nasproti dugega, čeprav so za mizo štirje stoli. prtičkov nisem navajena, ponavadi jem kar v stoje na kuhinjskem otoku ali pri pultu. ne kompliciram, v glavnem. edini obrok, ki si ga dokaj redno privoščim pri mizi, sta zajtrka ob vikendih. pri fantu večinoma jeva v kuhinji, miza ni posebej pripravljena, kar potrebujeva, in obvezno prižgan tv. pri mojih starših je miza pogrnjena s prtom, pod krožniki so še pogrinjki.

zanima me, kako pri družinskih obedih jeste solato? od malega sem navajena, da se jo 'pika' iz ene velike sklede na sredini mize (tudi pri kosilih v restavracijah smo večinoma jemali solato sproti iz skledice, nismo si je predhodno nadevali na krožnike) in me je pri bivšem fantu finoća, da ima vsak svojo mini skledico solate pred krožnikom, totalno šokirala. in razne variante, koliko procentov podlahti se ima lahko na mizi, s katerim delom roke se lahko dotikaš mize, itd .... sploh kakšni živčni izpadi kakega njihovega družinskega člana (predvsem ženske populacije) so bili zanimivi ...
0
Nazaj na vrh
Ninelle09
Starost: 37Pridružen: 7. sep 2009Prispevkov: 45Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 21:42
Povezava do prispevka
V najožjem družinskem krogu jasno da imamo eno veliko skledo s solato in vsi pikamo. Enako je bilo enkrat, ko smo šli v zelo domačo gostilno vsi člani družine in ker smo vsi naročili solato, je natakar vprašal če nam lahko prinese v eni skledi za vse, pa smo se strinjali. Jaz v tem ne vidim nobenega "eww" in nevem kaj še vse, se mi zdi normalno.
Se mi pa zdi vsekakor lepše, če je solatka v skledici namenjeni za to ob krožniku, bolj apetitlih Big smile
Ko grem na kosilo/večerjo s kom drugim (ali kje drugje kot doma pač), pa obvezno pač vsakemu svojo skodelico s solato, če že kdo je, ponavadi sem "trofnila" same take ki se jim solata ob jedi zdi odveč.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2009 22:04
Povezava do prispevka
midva nimava prtov, ker jih ne maram Wink pri nas doma je mama stelno morila z nekimi prti na mizi in so se mi zamerili Smile pa še pranje in likanje - ne hvala.
sva pa imela pogrinjke, zaradi steklene mize in modernega stanovanja so bili plastični - Ikea za vsak dan, Vice Versa za posebne priložnosti Wink
zdaj bo stanovanje malo drugačno in bo miza lesena, zato še tuhtam o pogrinjkih za zraven. plastični ne pašejo več, mogoče kakšni grobi debeli platneni, ne vem...
doma smo jedli kosilo vedno skupaj, midva ga jeva skupaj čez vikend, med tednom pa včasih večerjo, če se slabša polovica spravi kaj kuhat.
tudi mi smo imeli skupno solato, zdaj imamo sicer vsak svojo, ampak bolj zato, ker jaz pojem največjo skledo, moj oče je tudi ljubitelj in dovolj velike sklede ne obstajajo Wink
0
Nazaj na vrh
TEJAgirl
Starost: 40Pridružen: 9. nov 2007Prispevkov: 1958Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2009 8:02
Povezava do prispevka
Midva med tednom ne jeva doma (zaradi službe) edino zvečer kakšne špagetke (to pa največkrat pojeva kar na kavču pred TV -men je to tuk fajn)......edino ob sobotah jeva skupaj kosilo, brez prta, brez prtička, ena velika skleda solate, nič fensi, čim manj posede (ker moram na roke pomivat), kruha med kosilom ne jeva pa tudi pijeva ne, čist na izi. Drugače ful rada kuham, ampak čas raje porabim za kaj drugega.....
Ob nedeljah pa jeva pri mojih doma, pa tut ni neki fensi, edino to, da solato jemo vsak iz svoje šalčke, poleti vedno jemo zunaj na terasi (bolj piknik varijante, čevapi pa to) zato prti odpadejo..... Je pa recimo hec, ko se spomnem za nazaj, smo doma imeli vedno prt na mizi, ko smo šli pa jest smo ga pa dali dol (da se ne bo umazal :-))....zdej imata pa starša bolj moderno opremljeno, pa prt sploh ne paše v tak prostor.....
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2009 10:16
Povezava do prispevka
Ko sem bila še doma smo imeli na leseni mizi vedno prt in jedli smo kolikor se je le dalo skupaj. Miza je bila vedno lepo pogrnjena, s servietki, komplet priborom, kozarci in pijačo. Ob odraščanju in več obveznostmi pa je bilo skupno kosilo največkrat le med vikendi. Solato smo tudi mi pikali iz ene velike sklede.
Zdaj, ko imam sama družino je med tednom precej odvisno ali je kateri od naju že jedel kosilo ali ne, vendar mi ni problem skuhati in takrat imam navado, da na stekleno mizo postavim prt in ko pojeva, ga zložim in pospravim. Tudi jaz ne maram prtov in tudi zaves (imamo jo le v dnevni sobi, ker gleda na ulico). Včasih dam le pogrinjke, vendar večinoma prt, že zaradi solate, ki je stalnica in komoditete skoraj štiriletne hčerke, pa tudi priznam, da mi občutek rok na steklu ni prijeten.
Stremim k temu, da jemo skupaj, saj je to lepa navada in družine povezuje, združuje. Pravijo, da je občutje za mizo termometer občutja v družini, in če je ozračje napeto, to marsikaj pomeni. Vsekakor bi rada, pa tempo življenja temu ni ravno naklonjen, da jemo čim pogosteje skupaj.
Všeč mi je lepo urejena miza, ujemanje barv serviet in prta in lepo servirana hrana.
Med kosilom ne maram ne glasbe, pa tudi zvoka TV - bognedaj kakšne formule. 
Večerjo pa res res redkokdaj kuham.

0
Nazaj na vrh
natashka
Starost: n/aPridružen: 23. feb 2009Prispevkov: 254Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2009 17:17
Povezava do prispevka
Mi imamo leseno mizo čez pa steklo ( pod steklom je vedno prt) čez steklo pa ga ne dajemo. Sicer se trudimo, da bi kosili skupaj čim več krat, ampak najbolj nam to uspeva ob vikendih (sobota,nedelja) - takrat imamo kosilo obvezno skupaj (razen če je kdo v službi čez dan) in običajno ob 12h... Vedno imamo plitve in globoke krožnike, servitke, ves pribor, kozarce za vino oz. za sok pa tudi za solato imamo vsak svojo skodelico (velikokrat jemo drugačno solato, tako da pikanje iz ene sklede tudi s tega vidika odpade:)). 
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 10. sep 2009 12:51
Povezava do prispevka
Doma imamo kar ''plastični'' prt, na lesni mizi. Ob posebnih priložnostih pa bel prt iz blaga. Skupaj jemo med vikendi, vsi (starši, jaz in fant, kadar je pri meni, enako sestra in njen, kadar je pri njej/nas). Med tednom jemo pa tako tako, včasih jem sama, včasih jem z atejom, včasih s sestro in atejom. Ob vikendih imamo včasih tudi plitve krožnike, odvisno kaj jemo. Solato ponavadi kar iz ene sklede, razen fant ima ponavadi rad bolj kislo, pa mu dam posebej. Vilice, žlica in nož spet odvisno od hrane. prtičke ob posebnih priložnostih.

Kadar pa sem fantu imamo včasih prtičke, pribor in krožnike (globoki, plitvi). Imajo steklo, pod njim prt, tako da potrebe po še enem prtu ni.

Sama bom imela steklo na mizi, spodaj prt in ga vsake toliko menjaš, kakšen pogrinjek pa na mizo. Prte na steklo pa ne, ker enostavno mi je čisto mimo prt gor dajat, prat, likat...prazno delo Big smile Steklo na mizi mi je tudi zelo praktično saj mizo obrišeš in je to to.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 10. sep 2009 12:58
Povezava do prispevka
Ker nimava svoje kuhinje, je vse tako, kot pač je - prt vedno na mizi, ko gremo jest, dajo gor drug prt, ki se lahko popacka.

Ko bom sama imela svojo kuhinjo, bo miza brez prta. Mi je bolj praktično, otroci ga ne morejo potegniti dol in posledično se manj lahko poškodujejo...

Jeva skupaj s fantom, čeprav meni ni problem jesti sama.

Nekaj ekstra se s samim ambientom ne ubadam, malenkost bi se, če bi bilo lahko vse po moje. Bi imela lepe krožnike, barvne, itd.

Solato jemo iz ene sklede, tudi s krožniki se kaj ekstra ne ubadamo.

Zdaj, ko tole pišem, ugotavljam, da v bistvu nimamo nekih lepih navad Se pa tolažim, da bi bilo drugače, če bi res imela svojo kuhinjo, ker vem, da bi bilo, ker bi si zadeve lahko uredila po svoje in imam cel kup zamisli, kaj in kako. Samo zdaj to pač ne gre, tako da raje pustim vse skupaj pri miru.
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. sep 2009 13:16
Povezava do prispevka
Midva s fantom prtov ne preneseva (se kar streseva, če prideva k njegovim ali mojim in je prt na mizi :D), pa tudi sicer imava minimalistično "prehranjevalno opremo": moderna steklena miza, vsak svojo podlogo (pogrinjek?), potem pa krožniki (kakšni bolj zanimivi, npr. ultra veliki, pravokotasti ali nenavadnih barv), skleda s solato, pribor in po želji rdeče vino iz širokih kozarcev - that's it. Včasih celo jeva kar na kavču, vsak s svojim krožnikom v roki. Če jem sama, sem pa ponavadi kar za računalnikom.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vaše prehranjevalne navade doma
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.