Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Techni-Cal ali Satisfaction hrana?

Maruška
Starost: 41Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 10:49
Povezava do prispevka
Prosim za pomoč. Naš labradorec ima že nekaj časa težave s kožo. Praska in grize se po trebušnem delu, kjer mu je izpadla vsa dlaka, brez dlake pa je tudi okoli enega učka. Bili smo pri veterinarju, dobili antibiotike in poseben šampon, je šlo nekoliko nazaj in se zopet ponovilo. Ugotavljamo, če je mogoče alergija na hrano. Pri veterinarju so nam dali hrano Satisfaction Lamb & rice, ampak smo jo imeli samo 3 kg, tako, da kakih sprememb ni, sedaj pa malo gledam in sem našla še eno hrano, katero bi poizkusili, vendar je ne poznam. Zato me zanima, če kdo pozna omenjeni hrani, katera bi bila boljša, sem prilepila še sestavine....hvala za pomoč!
 
Techni-Cal Dog HYPOALLERGENIC (za pse z alergijami)

Ko se vaš pes prekomerno praska ali grize kožo, čeprav nima bolh, klopov ali pršic!

Kožne reakcije se ponavadi izražajo na koži, dlaki, ušesih ali šapah. Prekomerno praskanje ali grizenje pomeni, da ena ali več sestavin v hrani povzročata alergično reakcijo. V resnejših primerih pa tudi bruhanje in drisko.

Techni-Cal Hypo Allergenic je posebej pripravljena, da ponudi odraslim psom hrano, ki je brez sestavin, ki povzročajo alergične reakcije pri izjemno občutljivih psih. Zato ne vsebuje živalskih beljakovin, prav tako ne koruze, pšenice, mleka in mlečnih proizvodov ter jajc in jajčnih proizvodov. Technical Hypo Allergenic je sestavljen s pomočjo alternativnih, ne prav pogosto uporabljenih sestavin kot so riževe in krompirjeve beljakovine, ječmen, oves in olje repice. Te sestavine so posebej izbrane, ker lahko pomagajo zmanjšati ali preprečiti mogočo alergijsko reakcijo na hrano pri izjemno občutljivih psih.Dieta vzdržuje zdravo kožo in dlako z uporabo naravnih konzervansov in kontrolirane količine maščobnih kislin Omega-3 in Omega-6. Naravni rožmarin skupaj z vitaminoma C in E ohranjajo zdrav imunski sistem. Naravni prebiotik Yucca Schidigera omogoča izvrstno črevesno zdravje in ublaži vonj iztrebkov. Brez dodanih barvil, arom in konzervansov.

Techni-Cal Hypo Allergenic - NOVO!

Neobdelan riž in biserni ječmen- odličen vir karbohidratov. Riž je hipoalergensko in lahko prebavljivo zrnje, cela zrna pa pomagajo vzdrževati želodčno in črevesno zdravje. 

Sestavine brez koruze, pšenice ali mlečnih proizvodov- znani viri prehranske občutljivosti

Korenček, paradižnik in krompir- zdrav vir naravnih rastlinskih vlaken in beljakovin.

Laneno seme- bogato z maščobnimi kislinami Omega 3, za zdravo kožo in dlako.

Ukleščeni minerali- povečajo absorpcijo bakra, železa in cinka. Cink je eno od hranil, potrebnih za zdravo kožo in dlako.  

Izvleček Yucce Schidigere - prebiotik, ki ublaži vonj iztrebkov. 

Antioksidanti- psu pomagajo ohranjati zdrav imunski sistem. Antioksidanti preprečujejo neravnovesje nenasičenih maščobnih kislin, kar lahko vodi v izgubo vonja in okusa. Nekatere nenasičene maščobne kisline so ključne sestavine celičnih membran in so za rast in razvoj nujno potrebne.   

Naravni konzervansi za svežino- z vitaminom C, E in sušenim rožmarinom.

Sestavine: neobdelan riž, oster očiščeni ječmen, oves, olje canole, krompirjeve beljakovine, riževe beljakovine, grahova moka, paradižnikova mezga kalcijev fosfat, mezga iz korenja, dikalcijev fosfat, vitamini (holin, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, niacin, vitamin C, inositol, d-pantotenat, tiamin B1, riboflavin B2, betakarotin, piridoksin B6, folna kislina, vitamin K, biotin, vitamin B12), minerali (cink, železo, baker, mangan, jod, selen), laneno seme, korenje v prahu, naravna aroma, sol, kalijev klorid, kalcijev karbonat, izvleček Yucce Schidigere. Naravno konzervirano z vitaminoma C in E in s sušenim rožmarinom.

Tipična analiza: beljakovine 23%, maščobe in olja 13%, vlakna 2.5%, pepel 6.5%, vlaga 8.0%, kalcij 1.0%, fosfor 0.8%. Vitamin A 16,000 IU/kg, vitamin D3 1,300 IU/kg, vitamin E 195 mg/kg, baker (bakrov sulfat in bakrov proteinat) 15 mg/kg.

Techni-Cal Dog LAMB&RICE

Techni-Cal Lamb & Rice je posebej oblikovana formula, sestavljena iz beljakovin jagnjetine in lahko prebavljivega riža kot odlična alternativa za vse normalno aktivne odrasle pse, ki imajo raje hrano na osnovi jagnjetine in riža. Zelo okusna in lahko prebavljiva hrana ima pravšnji nivo maščob, beljakovin, vitaminov in mineralov, da zagotavlja pravilno rast in razvoj, hkrati pa pomaga zmanjšati debelost. Dieta je namenjena odraslim, zdravim psom in ne zahteva nobenih dodatnih dopolnil. Naravni rožmarin skupaj z vitaminoma C in E ohranjajo zdrav imunski sistem. Naravni prebiotik Yucca Schidigera omogoča izvrstno črevesno zdravje in ublaži vonj iztrebkov. Brez dodanih barvil, arom in konzervansov. 

Techni-Cal Lamb & Rice ima izboljšano recepturo

  • Moka iz jagnjetine- glavna sestavina in vir visoko kvalitetnih beljakovin.
  • Riž in koruza- cela zrna pomagajo vzdrževati želodčno in črevesno zdravje.
  • Laneno seme- bogato z maščobnimi kislinami Omega-3, za zdravo kožo in dlako.
  • Ukleščeni minerali- povečajo absorpcijo bakra, železa in cinka. Cink je eno od hranil, potrebnih za zdravo kožo in dlako.
  • Izvleček Yucce Schidigere- prebiotik, ki ublaži vonj iztrebkov.
  • Antioksidanti- psu pomagajo ohranjati zdrav imunski sistem. Antioksidanti preprečujejo neravnovesje nenasičenih maščobnih kislin, kar lahko vodi v izgubo vonja in okusa. Nekatere nenasičene maščobne kisline so ključne sestavine celičnih membran in so za rast in razvoj nujno potrebne.
  • Naravni konzervansi za svežino- z vitaminom C, E in sušenim rožmarinom.

Sestavine:
moka iz jagnjetine, mleti riž, mleta koruza, piščančja maščoba, moka iz slanikov, cela sušena jajca, pesna srčika, laneno seme, naravna aroma, kalij, sol, DL-metionin, L-lisin, vitamini (holin, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, niacin, vitamin C, inositol, d-pantotenat, tiamin B1, riboflavin B2, beta karotin, piridoksin B6, folna kislina, vitamin K, biotin, vitamin B12), minerali (cink, železo, baker, mangan, jod, selen), izvleček Yucce Schidigere. Naravno konzervirano z vitaminoma C in E in s sušenim rožmarinom.

Tipična analiza:
beljakovine 25%,
maščobe in olja 14.5%, vlakna 2.5%, pepel 8.0%, vlaga 8.0%, kalcij 1.8%, fosfor 1.2%. Vitamin A 18,000 IU/kg, vitamin D3 1,300 IU/kg, vitamin E 195 mg/kg, baker (bakrov proteinat in bakrov sulfat) 16 mg/kg.

Satisfaction LAMB & RICE

Je specifična formula za pse z alergijami oz. za pse, ki so zelo preobčutljivi na določeno vrsto hrane (koruza, piščanec, jajca).

Vsebuje samo beljakovine ovčetine, zaradi česar alergije niso možne, hrana pa je vseeno zelo okusna.

Raw material for animal food:
Rice, fresh lamb (20%), dehydrated lamb
protein, beetroot pulp, fats and oils,
brewer´s yeast, hydrolised liver, dicalcium
phosphate, taurine, glucosamine, sulphate of condroitine,
citric extracts rich in bioflavonoids, Yucca
Shigeria extract, L-Carnitine, vitamins and minerals
(authorised by the EEC).

Mean analysis:
Humidity 8%, Gross Protein 21%, Gross fats 12%,
Gross fibre 2%, Gross ashes 7,5%, Calcium 2%,
Phosphorus 1%, Vitamin A 17 700 Ul/kg.,
Vitamin D 1960 Ul/kg., Vitamin E 118 mg/kg.,
Cu 18 mg/kg.

0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 11:34
Povezava do prispevka
Nobena. Sicer sta obe kvalitetni, da ne bo pomote, samo za psa z alergijami bi jaz osebno poskusila kakšno tako, ki ne vsebuje konzervansov, barvil (in določenih drugih sestavin ipd.). Npr. Canidae, Arden Grange, NutraGold (sigurno je še kakšna nova prišla, nisem preveč na tekočem zadnje čase). Lahko, da je alergičen na posamezno sestavino (soja, koruza ipd.) in bo treba iskat kakšno, ki tega ne vsebuje. Poglej te tri omenjene, ki so zaradi sestave najbolj primerne za alergike pa poskusi dobiti tester.

Alergija na hrano
0
Nazaj na vrh
Woowee
Starost: 36Pridružen: 24. avg 2008Prispevkov: 598Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 21:51
Povezava do prispevka
Ta hrana je zelo v redu samo jaz bi šla na vašem mestu na testiranje na kaj je kuža alergičen. Te teste dela dr.matko iz topolščice in ima zaposlene stokovnjake za takšne težave. Veliko mojih kolegic sem poslala k njemu in so bili vsi zelo zadovoljni saj sedaj vejo kaj njihov ljubljenček lahko je in na kaj so alergični.
The only people you need in your life are those that need you in theirs.
0
Nazaj na vrh
vixi
Starost: -14Pridružen: 1. sep 2005Prispevkov: 3749Kraj: Ljubljana-LogatecStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2008 10:08
Povezava do prispevka
Moj je bil alergičen na neke cvetoče trave spomladi in jeseni, pri hrani pa ni prenašal večine živalskih maščob - kronično vnetje črevesja in v kombinaciji je vseskupaj udarilo ven tako kot ti praviš, na koži. Kupovala sem Bosch, ki je izginil z našega tržišča, in kasneje probleme s kožo uredila s Tehni-Cal Lamb&Rice. Odpadli so tudi vsi priboljški, razen pasje čokolade in jasno vse, kar bi lahko "padlo z mize". Nujno sem mu morala cel čas gledati pod smrček in se kregat z ljudmi, zakaj se mu ne sme dajat NIČ (tudi čisto malo meska ne ). Prva kura preden sem začela iskati hrano po nasvetu veterinarja, da se je pozdravil, je bila zelenjava z rižem ali polento, brez vsakega mesa (samo kuhano pretlačeno, brez vsega). Vem da se sliši obupno in da pasji trakt ni narejen za tako prehrano a je pomagalo in lišaji so se takoj ustavili. Vidi se v parih dneh, kuža se neha praskat in lišaji se začnejo celit. Težave z dlako pri psih so mnogokrat odraz želodca in prebavnega trakta.
Glede na to, da je bilo to zdaj že več kot 7 let nazaj, se je na našem trgu pojavilo kup kvalitetne hrane, ki je zelo verjetno boljša. Test za alergijo je definitivno najlažja in pravilna opcija, za začetek pa že samo drugo mnenje pri nekom, ki ima mogoče s temi težavami več izkušenj in ti bolj jasno in pravilno svetuje - moj je npr. vedno ko so se težave začele (ker se vedno najde kako tele, ki mu je dalo samo malo čevapčiča) dobil gastal za pomiritev želodca, nekaj za pomiritev srbečice in jod za mazanje ranic. To da so te odpravili z antibiotikom in žakljem drage hrane, se mi zdi premalo.
In heaven all the interesting people are missing | Friedrich Nietzsche
Vixi's Craft Duck
0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 41Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2008 11:27
Povezava do prispevka
Hvala!
Včeraj sem naročila hrano Arden Grange Lamb and rice, pa itak bomo šli še enkrat h veterinarju. Bomo videli kaj bo. sporočim!
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 4. dec 2008 17:29
Povezava do prispevka
vixi je napisal/a
Test za alergijo je definitivno najlažja in pravilna opcija ...


In po zadnjih podatkih tudi ne ravno zanesljiva. Tako pri ljudeh kot tudi živalih ti testi pokažejo marsikaj, pa v resnici ni alergije na to.
Mi smo našo dali testirati na Veterinarski fakulteti, dr. Tina Kotnik, ki je menda specialistka prav za kožne težave hišnih ljubljenčkov, teste pa delajo v Madridu. Pokazalo je vrsto trav in hišno pršico - najbolj zanimivo je pa to, da poleti, ko je cele dneve spala na vrtu v travah, ni bilo nobenih težav. Poskusili smo tudi s posebno dieto, pa nobenih sprememb.
To, da ti testi niso najbolj zanesljivi, so mi potrdili že v več ambulantah (živalskih in 'človeških'). Samo v vednost, da ne bo kdo preveč pričakoval in se zanašal na rezultate, ki bodo morda zadeli, morda pa ne.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
darcy85
Starost: 38Pridružen: 15. feb 2008Prispevkov: 67Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2008 2:15
Povezava do prispevka
ste poskusile oziroma vaši kužki hrano Regal, jaz mojega občutljivega maltežana hranim s to in je mislim, da res zeloo kvalitetna hrana brez nekih dodatkov itd. sej na netu tudi kr nekaj  piše o tej hrani....po moje se vam splača malo pobrskat, ker je full dobra hrana moj mali že je to nekaj časa...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Techni-Cal ali Satisfaction hrana?
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.