LIVvy je napisal/aJaz sicer nimam indukcijske, ampak slišim komentarje od znancev, ki jo imajo. Pravijo, da je dejansko bolj fajn; da greje samo točno pod posodo, nič naokoli v prazno pa da se hitreje segreva. Skratka, slišim same pohvale.
Moji starši imajo dve navadni steklokeramični kuhališči in dve indukcijski kuhališči. Ker so kuhinjo prenavljali pred 5 leti, pa pri nas IND še ni bila tako razširjena, so vzeli kombinirano. Danes bi vsi v družini vzeli le že IND. Starša uporabljata le ti dve plošči, ko pa sem bila jaz še doma, sem se sama tudi izogibala kuhi na navadni SK.
Kuha se tako hitor kot na plinu, dejansko je plošča vroča samo zaradi vročega dna in se ti tako nikoli nič ne prismodi, če prekipi, niti ni nevarno če se ti kar koli sladkega polije, ker se ne začne žgati, tudi če po pomoti odložiš plastično posodo na prižgano ploščo, ne bo nič, ker plošča ne zazna plastike, itd itd.
Skratka, same pohvale.
Mi smo se takrat soočili le z enim problemom - pred nakupom nas nihče ni opozoril, da mora biti dno "magnetno", ker drugače ni indukcije. Tako smo šli po nakupu nove posode - z magnetom v žepu, tako je najbolj sigurno.