Ester je napisal/a<P>Spet o sokovniku. Baje ta iz top Shopa ni u
redu (sploh kaj je!?), ker se segreva in uničuje vitamine. Če hočeš res
dobiti vse vitamine vase iz sadja in zelenjave, potem potrebuješ hladno
stiskanje. Zato tudi na olivnem olju piše, da so olive hladno
stisnjene. tak sokovnik pa stane okrog 150.000. to mi je povedal
kolega, ki se vsako leto x posti po 40 dni in ima doma tak
sokovnik.</P>
<P> </P>
Hm, mogoče se uniči del vitaminov, saj pomoje se ne segreva pretirano
(a imam prav, ali je to samo slaba tolažba?). No če se človek posti 40
dni, je to kar dolgo in mogoče res rajši vidi, da se vsi vitamini
ohranijo, če mu je že to edina hrana, ki jo dobi vase.
Mi bomo verejtno tudi kupili ta juicer. Zdaj že imamo enega, pa jaz
nisem preveč zadovoljna (no saj ga samo jaz uporabljam), ker pri
zdajšnjem gre preveč sadja v nič, tropine so kar mokre še, torej je
tudi izkoristek soka slab, pa mi je kar škoda sadje proč metat s tem
sokovnikom. A potem pravite da je ta Power Juicer v redu?
Še nekaj me zanima glede agrumov, ki jih stisneš kar z olupkom. Jaz jih
sicer ne bom, ampak za tiste ki jih, saj to stiskate domače pridelane,
ki niso škropljeni a ne, ker se vsi strupi nalagajo v lupinah sadja
(katerega koli sadja, ampak pomoje v tem sadju ki nima užitne lupine še
tolik bolj).
Kaj pa zelenjava, a iz zelenjave ste že kaj delale sokce? Jaz bi ful
delala korenčkov sokec, pa iz pese. Katera zelenjava je še v redu za v
sokovnik?