Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Sodelovanje obeh partnerjev pri gospodinjskih opravilih

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 14:26
Povezava do prispevka
Odpiram novo temo, ker me zanima koliko vaš partner vam pomaga v skupnem gospodinjstvu? Imata dogovorjeno kdo kaj počne, pospravljate skupaj na določen dan v tednu, ali vam sploh ne pomaga?
 
Ker ravno včeraj sem imela s svojim dedcem fight o tem, da on pa že ne bo likal in pomival pososde, da to so ženska dela! Sej potem je imel slabo vest je obesil cunje, ampak včasih se počutim prav bedno, ko ob 17-18ih pridem iz službe, skuham, pomijem, začnem pospravljati, prati, likati itd. frajer gre pa po kosilu pred TV , v fitness, na basket...pač ima prosti čas, moj pa na račun pospravljenega in čistega stanovanja trpi.
 
To da bi nered spregledala ni varjante, jaz res nevem kako bo to ko bova imela še kakšnega otroka in ne bova živela v 40 kvadratih...
 
No pa sem izlila svojo dušo Smile



Naslov spremenjen iz 'Pomoč partnerja' v 'Sodelovanje obeh partnerjev', kajti gospodinjska opravila niso (več) zgolj v domeni žensk.
Tanja

Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 14:38
Povezava do prispevka
Sicer sem že pisala, da moj lika svoje stvari. Jaz svoje (pa še to res minimalno). Dela vse kar je treba, pač se izmenjujeva, posoda, posesa, zmije tla, kopalnico je že večkrat zribal od stropa do tal, ma ni, da ni. Junija je pobelil stanovanje. Je res priden in se vsak dan posebej zahvaljujem, da je tak. Ker kakšnega na kavču pa res ne bi prenašala, sama bi morala pa vse naredit.
Priznam, da velikokrat naredi več kot jaz.
Jaz sicer večkrat skuham, kdaj tudi on, kakšno perilo je bolj moja domena (sortiranje za pranje, pranje na katerih temperaturah in potem dajanje sušit), to tudi rada delam in imam svoj sistem.
 
Je pa fajn te stvari kar kmalu razjasnit, sploh preden so otroci npr. Ker z mnenjem, da so to ženska dela pri meni ne bi daleč prišel. Ali bi začel kaj delat, pač postopoma, če kaj ne zna mu pokažeš,...da bi pa to konstantno na žensko prelagal pa ni šans. Ker to bo delal večno. Ko so pa še otroci imaš pa še njih za popedenat in si na koncu suženj (če ti tudi tu nič ne pomaga npr.). To pa mislim, da nobeni ni cilj.
 
Je pa treba malo taktike pri takih uporabit, saj nekatere lahko omehčaš, da začnejo malo migat. Če te ima rad se bo moral malo prilagodit. 
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 14:44
Povezava do prispevka
Ja sej včeraj je potem iz slabe vesti obesil perilo, ampak vseeno se ne maram kregat vsak teden zarad teh neumnosti Smile
 
Sem razmišljala da bi ene 14 dni kar pustila vse, da bi bilo razmetano, nepomito....da bi samo svoje obleke prala, samo jaz dvomim da bi sploh opazil, da je dar-mar v bajti, jaz bi mela pa pogrižene nohte, ker bi bila živčna Tongue
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 14:50
Povezava do prispevka
On vedno pomiva posodo, jaz vedno kuham (in to mi je najbolje, ker umazane posode videt ne morem, ne da bi se jo še dotikala). Pa sesa. Jaz perem perilo, likam in pomivam kopalnico in pobrišem prah. Je pa tako da živiva v hiši (+vrt) in je tudi na splošno treba kaj postorit in pomagat, tako da tu ni nikoli problema da ne bi hotel. Kake večje generalke se pa skupno lotiva.

Jaz sem zadovoljna. Mogoče res izgleda da jaz precej več naredim, samo ni sile. Likam rada, kuham rada, cunje se perejo in sušijo same (jih je samo v stroj treba fliknit-to naredim v parih minutkah). In če odštejem kuhanje, mi gospodinjska opravila ne vzamejo veliko časa. In se kar čudim nekaterim, da jim to toliko časa vzame.

Še to: priznam pa, da moj teh tipičnih gospodinjsih opravil ne počne ravno z veseljem, samo se zaveda da pač tako je in konec.

0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 15:13
Povezava do prispevka
armyBITCH je napisal/a
Ker ravno včeraj sem imela s svojim dedcem fight o tem, da on pa že ne bo likal in pomival posode, da to so ženska dela! Sej potem je imel slabo vest je obesil cunje, ampak včasih se počutim prav bedno, ko ob 17-18ih pridem iz službe, skuham, pomijem, začnem pospravljati, prati, likati itd. frajer gre pa po kosilu pred TV , v fitness, na basket...pač ima prosti čas, moj pa na račun pospravljenega in čistega stanovanja trpi.

Kaj bi ga tepla! Tongue Ne, ampak res, take izjave, da sta npr. likanje in pomivanje posode ženski deli, mi dvignejo pritisk, saj smo v 21. stoletju (in ne v kakšni hillbillyjevski vukojebini), haloooo. Nasploh opažam, da je danes precej tipov razvajenih, ker so jim pač mamice še dolgo v odraslost prale in kuhale in pucale za njimi itd., da ne naštevam naprej. Probaj mu pač dopovedat, da imaš enako pravico do prostega časa kot on, če ne bo šlo na lep način, pa začni stavkati in naj si sam pere in lika od fitnessa in basketa prešvicane cunje! OK, mogoče malo otročji način, ampak take stvari me res razpizdijo

Aja, pri nama je tako, da dec kuha (ker obvlada in ker jaz ne maram/nisem talent), jaz imam cunje čez, pospravljava pa oba.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 15:21
Povezava do prispevka
Ma ja jaz bi ga tudi tepla  sam kaj ko ma 20 cm pa 40 kg več od mene Big smile
 
No pa sej bodo sankcije, če ne mu bom pa pokazala tele vaše poste kok mate pridne pobe, pa bo mogoče zaradi moške tekmovalnosti hotel celo stanovanje sam pospravljati (I WISH ja)
 
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 15:24
Povezava do prispevka
mimika je napisal/aKaj bi ga tepla! Tongue Ne, ampak res, take izjave, da sta npr. likanje in pomivanje posode ženski deli, mi dvignejo pritisk, saj smo v 21. stoletju (in ne v kakšni hillbillyjevski vukojebini), haloooo.

Uf, uf ... isto sem hotela napisati.

Kar se mene tiče, je taka izjava oz. razmišljanje popolnoma nesprejemljivo in tega ne bi tolerirala. Sploh. Pa čeprav vse drugo štima. Ker to je zame navaden šovinizem in imam zero tolerance za take fore.

Ne vem, kaj naj ti svetujem ... če bi se meni kdo pokazal s takimi (ampak to ponavadi pokažejo preceeeej kasneje, a ne?), bi takoj dobil ultimat, če ne bi upošteval, bi 'letel'. In kot si že sama ugotovila, že zdaj nimata fer delitve dela, kaj bo šele, ko bodo otroci? Poleg vsega boš dobila še to na puklo, ker si ti mama in je to 'žensko delo'? Lepo prosim, no.

Pri nama imam sicer vse gospodinjstvo (kolikor ga pač je) jaz čez, ker on dela dva šihta. Pred tem pa sva si VSE delila po dogovoru.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 15:37
Povezava do prispevka
Hja, midva si deliva ampak to izgleda tako, da ga jaz prosim 3-4 mesece, da naredi svoj del, vmes seveda že naredim sama in potem sem sitna kot drek. Se sicer strinja, da se vse pravično deli, drži se pa tega tako-tako. Drugače pa kar pridno sesa in pomiva tla, kuhava res pravično razdeljeno (vsak dan en) drugo pa kot rečeno - treba vztrajno opominjati. Veliko krat se zgovarja na to da sem jaz preveč picajzlasta glede pospravljenosti/čistoče, kar je tudi dokaj resnično, vseeno pa me vsake tolko kar razstreli od sitnobe, ker ni narejeno kar je obljubil da bo naredil.

Če bi mi prišel ven z izjavo "to je žensko delo" bi ga pa sfaširala.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 15:40
Povezava do prispevka
Tika si te kar predstavljam.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 15:42
Povezava do prispevka
On tudi
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
celica
Starost: 37Pridružen: 28. apr 2007Prispevkov: 333Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 16:09
Povezava do prispevka
armyBITCH je napisal/a
Sej potem je imel slabo vest je obesil cunje, ampak včasih se počutim prav bedno, ko ob 17-18ih pridem iz službe, skuham, pomijem, začnem pospravljati, prati, likati itd. frajer gre pa po kosilu pred TV , v fitness, na basket...pač ima prosti čas, moj pa na račun pospravljenega in čistega stanovanja trpi.


Podobno situacijo sem imela jaz s svojim bivšim. Na vsak način se je hotel skupaj preselit in ko sem ga vprašala kako si bova razdelila gospodinjska opravila me je začudeno pogledal in rekel: "To so ženska opravila." Dobesedno. In da on ne bo nič počel. In nazadnje, ko sva bla sama doma sem jaz morala kuhat, medtem ko je on visel na računalniku (pa enkrat je še celo zavpil, da on je lačen in kdaj bo kosilo). Pa dobro, to bi še šlo. Samo, ko on niti krožnika z mize ni hotel odnest in sem potem morala še vse sama pospravit. Potem sem bila seveda zmatrana on pa mi je začel težit naj ga zdaj še zabavam. Mislim, halo, za kakšnega debila me pa imaš?

armyBITCH kako pa je bilo pri njih doma? Ker pri temu mojemu bivšemu je skorajda VSE mami naredila in iz tega je pričakoval, da bom tudi jaz. Samo, haha, se ni zgodilo. Ko sem bila jaz pri njih na obisku, je vedno vse njegova mami naredila in jaz sem se ji trudla čimveč pomagat, ko je bil on pri nas, sem morala vse jaz sama (glede hrane govorim). Po 2,5 letih zveze je enkrat pri nas prišel do mene, da je žejen in naj mu prinesem pijačo. Sem ga pogledala, češ, saj veš kje je kuhinja, kozarci in pijača - pač, da naj si sam vzame. Odgovor je bil pa tak: "On je pri nas gost." Po 2,5 letih! Tako, da če je take sorte - razvajen - potem mislim, da ga bo dosti težje spravit k sebi, kot če bi bil preprosto len. Najbolj neumno sem se počutila zaradi dejstva, da on mene obravnava kot žensko, ki ji vsa ta opravila kar samoumevno z njegove glave pripadajo. Čisto drugače bi se počutila, če bi mi vsaj pokazal kakšno hvaležnost za to kar nardim.
0
Nazaj na vrh
kajcy
Starost: n/aPridružen: 1. avg 2009Prispevkov: 56Kraj: okolica LjStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 16:39
Povezava do prispevka
Moj bivši ni znal kuhat, sem pa cenila dejstvo da zato pomaga pri domačih opravilih; sesa, stepa preproge, kosi travo (živeli so v hiši), zaliva vrt, pomaga očetu, barval je neke okvirje od oken... Glede pospravljanja so bili že doma tako navajeni, da je vsak sam pospravil za seboj, pomil krožnike oz. jih vsaj zložil v pomivalni stroj. Sem samo debelo gledala... in njegov brat ter oče enako Wink tako pridna, za dol past. No edino mama je pač prala cunje in likala, ker je rekla da zna to ona najbolje Big smile .
 
Pri nas je zgodba malo drugačna... večino (haha, bo kar VSE) gospodinjskih del (pomivanje posod, pranje perila, obešanje perila, likanje, kuhanje, brisanje prahu, pomivanje prostorov, sesanje...) delava samo jaz in mama. Ker pač oče opravlja druga dela (skrbi za hišo kot hišnik, lol), brat pa pač "hodi v službo in nima časa še doma delat". Ne mine teden, da se ne razjokam in da ne doživim histeričnega napada  zaradi te delitve dela, ki se sploh ne imenuje enakopravna delitev. Da oče nič ne dela, še nekako razumem. Včasih je vsaj kej skuhal, odkar znam js res dobro skuhat vsako stvar (cca ene 5 let že) pa tudi skuha nič. Brat pa pač niti ne zna kuhat, če pa se že kdaj spravi (1x na 3 leta naredi kakšno kosilo za naju) pa vmes toliko zapacka in poliva, da mi je prav vseeno in mi vse dol pade. Mama tudi ne more vsega, poleg službe ima še popoldanski s.p. in se večino dni s tem ukvarja... Skratka, sama sem že velikokrat rekla, da komaj čakam da grem magari za podnajemnico pa da jih potem vidim kako si bojo kuhali in prali pa likali in živeli v svinjaku, ko me ne bo.
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 16:41
Povezava do prispevka
Uh, si sploh ne predstavljam, da bi imela kakšnega takšnega ob sebi, sem raje sama. Midva si delo deliva po trenutnem dogovoru, kaj nekomu bolj paše. V bistvu mu pustim, da izbira sproti. Se pa skoraj nikoli ne zgodi, da bi on sedel pred tv na kavču, js pa pospravljala. Tudi za zajtrk in večerjo večinoma sam poskrbi (če ne jeva isto), iz hladilnika bo pa že vzel, a ne . Imam pa občutek, da mu doma ni bilo potrebno nič gospodinjskih opravil opravljati, ampak se je že kar naučil.

.
0
Nazaj na vrh
ursYY
Starost: 35Pridružen: 26. jul 2007Prispevkov: 1819Kraj: ptuj-mbStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 16:42
Povezava do prispevka
no, jaz še z mojim ne živim skupaj, ampak je pa vsak drug dan pri meni in ni problemov z njim, zelo rad kaj skuha, tudi posodo bi umil, če bi mu rekla...kakšno stanovanje pospravit pa to, pa raje sama delam, ker se mi zdi da ga noben ne zna tako pospravit kot jaz...:)
0
Nazaj na vrh
carmensyta
Starost: 43Pridružen: 20. avg 2006Prispevkov: 483Kraj: Preko MureStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2009 17:51
Povezava do prispevka

Kakor ga navadiš na začetku, tako imaš...
Piti, piti, pa nej popistiti. Pa kda je najhujše....te samo dale piti:))
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Sodelovanje obeh partnerjev pri gospodinjskih opravilih
Stran 1 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.