Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Odnosi s sosedi

Pojdi na stran 1 , 2
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. apr 2009 19:27
Povezava do prispevka
Imamo en problem s sosedi in njihovimi otroki.
Zadaj za hišo imamo trampolin in te razne zadeve. Te stvari sem kupila sama s svojim denarjem za sebe in za družino, fanta, za krajšanje časa, druženje, ... Zraven nas je polno sosedov z otroki (starih 9, 10, ...), ki bi kar naprej bili pri nas in se igrali na našm dvorišču, skakali po trampolinu ipd. Ok, prvo sem ji seveda dovolila, da pridejo kaj na obisk ne, ampak potem pa se to ni in ni nehalo. Kar naprej so bili pri nas, na koncu po 10 otrok, bog ve od kod so se vzeli vsi, večkrat so prišli, brez da bi sploh koga kaj vprašali. In je seveda moteče, prvič, ker ima moj trampolin tisto peno ob strani že malo zdelano in drugič, ker na svojem nimaš mira.
No, in letos spet. S fantom še niti do konca nisva sestavla trampolina, ko je že en otrok pri ograji spraševa, kdaj bojo lahko skakali. Pa sem mu lepo povedla, da ne vem, da ga komaj sestavljam...pač nekaj sem ovinkarila. In naslednji dan isto, in naslednji dan... tega smo vsi doma siti, da nimamo mira. Danes je mama komaj stopla iz avta in je že en otrok priletel k nam in vprašal, kdaj bojo lahko skakali. Pa je rekla, da ne ve, da mene ni doma (jaz sem med tednom v mb) in da naj počakajo, da pridem domu. Pa je rekel, zakaj pa te imam avto doma Mislim, kakšna predrznost. In čez nekaj časa se je mimo peljala njegova mama in moje mame niti pogledat ni več hotla. In spet smo mi najslabši...
Pa naj povem, da so to vsi otroci premožnih staršev, ki jim po mojem ne bi bil problem kaj takega kupit, da potem ne bi rabli skoz k nam hodit. Pa bi še razumela, če bi bila jaz njihova vrstnica in bi se skupaj igrali ne, sem pa že 23 in tudi moji starši in jaz nismo ravno težki kolegi z njihovimi starši, pač pozdravimo se, nimamo stikov drugače sploh. Pa včasih se kar lovijo po našem dvorišču, ga prečkajo, ker je bližnjica do igrišča...Mi ni problem kdaj pa kdaj dovolit, da pridejo k nam, ampak skoz, reeees vsak dan...Po drugi strani se tudi sprašujem, zakaj bi jim sploh dovolila, da bi kdaj prišli, ker za bonton še slišali niso.
V petek pridem domov in me bodo seveda spet gnjavli in zdaj tuhtam, kak jim naj razložim (kar bi jim že starši zdavnaj morali), da to ni ravno vljudno od njih
0
Nazaj na vrh
Woowee
Starost: 36Pridružen: 24. avg 2008Prispevkov: 598Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. apr 2009 23:16
Povezava do prispevka
Imaš čisto pravico, da jim prepoveš.....trampolin je vaš in ne od njih!....Priporočaj jim da naj vsi skup zberejo denar in si kupijo novi trampolin in ga postavijo na drugo dvorišče (še izgovor da je vaš že zdelan, tak ko si rekla). Da hočete vi malo miru in tišine!  Vsak dan je res že preveč, saj niste javni park ali vrtec čist po domače povedano....te čist  razumem kako se počutiš ko mate na svojem dvorišču 10 otrok ali več in kako postane ko se razigrajo. Kar je preveč je preveč sploh glede njihovega obnašanja...nena se družite, tebe sploh ni med tednom doma in na koncu po vsem tem dobis zahvalo za vse nazaj pa naprej da oni mulo pasejoo! Takega obnašanja jaz ne razumem niti ne toleriram.
Ne sekiraj se če vam bodo sosedi zamerili da jih nočete več na dvorišču, glede na to da so vam že pa jim niti niste še nič omenili, boste vsaj imeli nazaj svoje dvorišče in mir (z njimi pa se itak že niste prej kaj družili tak da ne vidim problema). 
 
upam da boš čimprej zadevo uspešno končala :))
The only people you need in your life are those that need you in theirs.
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2009 9:31
Povezava do prispevka
definitivno se strinjam, da jim je treba skakanje prepovedati. preprosto pojasniš, da hočeš mir in da nisi dobrodelna ustanova.
 
kar pa se tiče njih staršev s surlo: lej, zakaj bi igrala varuško cele soseščine? pomisli tudi na to kdo bo kriv, če se kakšen mulo zvrne v rob trampolina z glavo in si jo poškoduje. seveda si jim pokvarila dejstvo, da imajo blažen mir, medtem ko se njihovi otroci zabavajo pri tebi.
 
samo ni ti pa treba vedno znova za njih prevzemati odgovornosti.
 
samo vseeno, natanko vem kako se počutiš ker ima neka družina pri nas v vasi takisto veliko igral zunaj in so otroci tam nonstop.
 
lahko pa trampolin postaviš ven natanko takrat, ko hočeš TI skakat in po uporabi ga lepo pospravi noter.
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2009 13:18
Povezava do prispevka
Jaz mislim da bi bilo tu predvsem pametno pogovorit se s starši in jim razložit, zakaj nisi/niste preveč navdušeni nad idejo otroškega igrišča.
Poleg tega da je to vaše dvorišče, na katerem si zaslužite imet mir, so vam mali že pošteno izrabili trampolin, ki verjetno tudi ni najcenejši.
Kot tretje se pa strinjam da pride zraven tudi velika odgovornost - čim se kateremu izmed otrok karkoli zgodi boste vi izpadli kot največji krivci, ker ne pazite na otročad.
 
Otroci pomoje težko dojamejo neko idejo privatne lastnine, sploh potem ko so se že nekaj časa veselo igrali na vašem dvorišču. Zato je pomoje ok, da se obrneš na starše, ki imajo hkrati tudi neko večjo avtoriteto pri otrocih. Hkrati pa seveda z njimi takoj razčistiš za kaj gre, da se kasneje ne bodo pojavljale kakršnekoli govorice. No pa tudi če se bodo, boš vsaj pri sebi vedla da si igrala "fair play".
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2009 13:20
Povezava do prispevka
Otrokom pa tudi kar reci, da se pač to poletje ne bodo več igrali na vašem dvorišču, ker si želite malo miru in privatnosti. Da je bilo prejšnje poletje pač prhudo za vaša družino.
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2009 14:02
Povezava do prispevka
Hvala za odgovore, upam, da bo letos kaj drugače. Tak vem, da so krivi starši in vzgoja. Je pa hudič, ko smo doma na vasi, vsi se med sabo poznajo, ljudje ful obrekujejo in je zelo neprijetno. Lani smo jim toliko dovolili uporabljat trampolin najbolj zaradi dobrih odnosov, da nas pol ne bi okoli šinfali kaki smo, samo nekje je pa treba postavit mejo. 
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2009 14:55
Povezava do prispevka
Jaz bi staršem (od teh otrok) še rekla, da ne želim prevzemati odgovornosti, če se kakšnemu otroku kaj zgodi. Na koncu te bo še kdo tožil, če se kakšen otrok poškoduje.


0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 40Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2009 20:10
Povezava do prispevka
pust otrokom veselje, sej ti ga ne bojo pozrli
0
Nazaj na vrh
Pomaranca7
Starost: n/aPridružen: 22. jan 2009Prispevkov: 96Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2009 20:52
Povezava do prispevka
jurejarh je napisal/a
pust otrokom veselje, sej ti ga ne bojo pozrli

naj jim kar njihovi starši lepo naredijo veselje in kupijo svoji zagamani razvajeni otročadi njihov lastni trampolin!
0
Nazaj na vrh
anamarija
Starost: 37Pridružen: 28. maj 2006Prispevkov: 951Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. apr 2009 9:23
Povezava do prispevka
Seveda ji ga bodo požrli, če so ga že rahlo zdelali. Razvajeni otročadi to pač ni problem. Kaj njih briga, če bodo kaj uničili, saj je itak sosedovo.
Mi smo imeli podoben problem, ker imamo za sosede 4 totalno nevzgojene mulčke. Skakali so po našem vrtu, po maminih rožah, hodili v našo vrtno uto, se vozili s kolesom... Prosto po Prešernu so se sprehajali, še streljali so se preko naše parcele. Je moja mama enkrat malo znorela in od takrat je mir. Treba je postaviti mejo. Če bo pa kdo zaradi tega grdo gledal, je pa to njegov problem.
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2009 18:04
Povezava do prispevka
jurejarh je napisal/a
pust otrokom veselje, sej ti ga ne bojo pozrli


Ti si ziher en naš sosed

Torej ti vsem sosedom pustiš uporabljat vse tvoje stvari, ker ti jih itak ne bojo požrli. To, da si jih kupil z lastnim denarjem, pa tak nima veze ne.
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 40Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2009 18:41
Povezava do prispevka
uuu smo jezni, mi imamo na obeh straneh sosede ki imajo skupaj 5 mejhnih otrok in prav tako tekajo po nasem vrtu in se igrajo,samo kar me moti je to da kričijo vse ostalo pa nej se otroci igrajo, nej imajo veselje
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2009 19:05
Povezava do prispevka
Če vam tako paše, potem je to vaša stvar. Vse dokler se eden od otrok ne polomi na vašem vrtu ali ka kakšni stvari spotakne, potem pa boljše da imate zavarovanje za tretje osebe, ker boste dobili zahtevek s strani zavarovalnice oziroma odvetnika. Pa ne mi rečt, da se to pri nas ne dogaja, ker se, in da ste 'ful prjatli' s sosedi.

Očitno sem jaz iz drugih časov, ko niti pomislili nismo, da bi se šli nekam drugam igrat, če nismo bili povabljeni pa še to samo tja, kjer so bili drugi otroci. No, pa takrat smo imeli igrala pred bloki, ki so bila narejena s samoprispevkom, tako da so dejansko bila od vseh. Danes pa po eni strani vsi vpijejo o lastnini, po drugi strani pa bi radi da je še vedno vse 'skupno'. Oboje pač ne gre... Žal je pri nas tako, da ko nekomu ponudiš prst, bi na koncu rad še roko. Meni se pač to ne zdi sprejemljivo, MHO.

Lisa, a ste kaj rešili?
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2009 11:38
Povezava do prispevka
Jurejarh, zakaj bi bila jezna?

Galyka, ja, smo rešili. Sem otrokom lepo povedla, da tako ne gre več naprej.
Jaz sem bila tako vzgojena, da se k drugim ne hodi kar tako in očitno to pričakujem tudi od drugih V bistvu mi je bilo nerodno in sramežljiva sem bila. Sploh pa sem imela veliko spoštovanje do odraslih in nekako nisem upala postavljat takih vprašanj kot npr: Kdaj bomo lahko skakali, Zakaj pa ima avto doma ipd...Res, ne bi upala no. Pa se spomnim, da so pri sosedih imeli neki bazen, bolj mali, za otroke (ker so tudi sami imeli otroke s katerimi sem se družla) in smo se tam kopali, je pa mama vseeno vprašala sosede, če jim je to ok.
Saj lani mi še ni bilo problem dovolit, da so parkrat skakali, ampak to se potem ni nehalo, ni imelo več meje, pri nas bi bili vsak dan, veliko časa.
Trampolin se res ne požere od skakanja, obrabi pa se vseeno lahko. In za moj študentski žep ni bil ravno poceni. Ob strani je taka pena, da če slučajno pristaneš na robu, pristaneš bolj na mehko. No in vse tisto okoli se je že začelo parat. Jaz za sebe vem, da pazim na to, ko se spravljam gor, otroci pa niso. In si zdaj predstavljajte po 10 otrok, razigranih...Tud po 2, 3 so skakali gor, kar itak ne bi smeli, ker ni varno, pa sem ji to večkrat omenla, ampak niso ubogali.
Pa še za izpite sem se imela za učit in zunaj pod oknom je bil taki živžav Pa ne da bi imela osebno kaj proti sosedom ali da ne bi imela rada otrok, samo je že bilo res nadležno.
Sem pa pričakovala, da bi vsaj kateri od njihovih staršev prišel do nas in nas vprašal, če nam je to ok ipd, kljub temu, da so vedli, kje se njihov otrok zadržuje.


0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2009 18:50
Povezava do prispevka
galyka je napisal/aOčitno sem jaz iz drugih časov, ko niti pomislili nismo, da bi se šli nekam drugam igrat, če nismo bili povabljeni pa še to samo tja, kjer so bili drugi otroci.


Amen.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Odnosi s sosedi
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!