Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

O taščah in tastih

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. avg 2006 23:17
Povezava do prispevka
Starša mojega prvega sta bila zlata, pri drugem je bil tast grozen, tašča materinska in dobrosrčna, pri zadnji in najljubezni je pa to poglavje . Mrtev zakon, tast zdaj dokaj inerten, tašča pa hiperaktivna in željna biti povsod zraven, vse vedeti, pomagati, potem pa razlaga, kako jo vsi izkoriščajo. Nekaj časa so ji posamezniki tako dragoceni kot punčica v očesu, potem pa nenadoma krivi za njeno gorje, ker je pričakovala žblj škž, pa ji tega niso uresničili. Pa še katoliška fundamentalistka je, taka svojstvena, pobere, kar ji pride prav, ostalo zavrže... Groza!!!! Tisto o copatih ne velja, moralo bi se govorit o pokurjenem tanku bencina, da bi midva imela mir. Ni mi jasno, kako je v takih razmerah odrasel moj dragi v tako vredu moškega. Kar slabo mi je, nismo tako daleč narazen, da ne bi prišlo do zapletov. Kako jih že vnaprej preprečiti, kje postaviti mejo?
BTW, kolikokrat na mesec/teden se vam zdi normalno obiskati starše? Moji so daleč, zato jih vidiva na približno mesec in pol, njegovi mami se pa zdi dvakrat na teden čisto premalo.AAAA!
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
STELLA75
Starost: 48Pridružen: 22. jul 2005Prispevkov: 305Kraj: somewhere beyond the seaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 8:44
Povezava do prispevka
Uf.... najboljše, da se čimprej malo "umakneta". Tudi če bo tašča užaljena. Njen problem in enkrat bo že prebolela.
 
Pri nama je tako. živiva v LJ, mame imava kar daleč stran (no, njegova je bolj). Vidiva vsako cca. 1x na mesec. On se definitvno razume bolj z mojo mamo kot jaz z njegovo. Problem je v tem, da njegova mama mora imeti "rahlo" kontrolo nad stvarmi in rada živi tako kot so živeli pred 100imi leti. Zajtrk, kosilo ob 12ih, večerja. Ob nedeljah obvezno cerkev. In če hočeš kaj preskočiti od njenih navad, ne sprejema tiho našo odločitev, kot odločitev
že odraslega človeka. Ampak vedno obstaja: zakaj?kako?pa ne moreš...? No, ponesrečilo se ji je, da je dobila mene v družino In ker pa je moja mama čisto nasprotje od nje, in s tem tudi jaz, potem medve občasno prideva v manjše konflikte (ko meni malo poči film). In čeprav je v srcu zelo dobra ženska, zaradi teh nekih njenih nazorov in navad, tudi moj ne hodi rad za dolgo časa gor. Za dopuste sva rajši pri moji mami.
 
Se mi zdi, da imamo pri nas še vedno pregloboko vsajene nekatere moralne obveznosti do staršev (v stilu "oni so mi dali življenje, zdaj pa jaz moram njim vrniti"). To je v neki zdravi meri tudi prav. Ampak, če postane ta odnos, v katerokoli smer preveč posesiven in "uničujoč" do življenja drugega, potem je treba s tem nehati. Jaz sem svoji mami hvaležna za vse in vem, da mi je dalal kolikor je lahko, ampak ji to ne bi dalo nobene pravice zahtevati od mene, da živim po njenih načelih (in, hvala bogu, ni takšna), Vsak si mora ustvariti svoje življenje (no, jaz priznam, da sem še vedno mamina punčka, ampak ne na ta način, da bi se mi ona vmešavala v življenje in zahtevala ne vem kaj od mene).
V takšnem primeru, kot je pri vama, se mi zdi edina zdrava odločitev ta, da njegovo mamo dasta malo na stranski tir. In to bi mogel narediti ON. Ker če se boš ti z njo razpravljala o tem, boš vedno ti kriva za kakšne nesporazume med njima. No, bistvenega pomena je tudi to, kaj si misli tvoj fant. Ker če on ni istega mnenja....
 
Upam, da nisem preveč zakomplicirala z besedami.....
 
0
Nazaj na vrh
*malla*
Starost: n/aPridružen: 8. jun 2005Prispevkov: 4164Kraj: above starsStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 10:55
Povezava do prispevka
pri nas pa nažalost ni noben več živ. mi je res hudo zato, ker bi vsaj mamo rada poznala.
0
Nazaj na vrh
Pierre
Starost: 49Pridružen: 23. maj 2006Prispevkov: 65Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 13:23
Povezava do prispevka
STELLA75 je napisal/a 
Se mi zdi, da imamo pri nas še vedno
pregloboko vsajene nekatere moralne obveznosti do staršev (v stilu "oni
so mi dali življenje, zdaj pa jaz moram njim vrniti"). To je v neki
zdravi meri tudi prav. Ampak, če postane ta odnos, v katerokoli smer
preveč posesiven in "uničujoč" do življenja drugega, potem je treba s
tem nehati. 
V takšnem primeru, kot je pri vama, se mi zdi edina zdrava odločitev ta, da njegovo mamo dasta malo na stranski tir.



Zelo dobro povedano!

Mama bo že prebolela. Pa saj je v vseh familijah podobno. Vedno se
najde nekdo, ki soli pamet drugemu. Ta pa se ne pust. In če je tisti,
ki se ne pusti jasen v svojih pričakovanjih, iskren, direkten (mal
obzirnosti ne škodi ;-)) ga sčasoma ponovno vzljubijo.

Ne se sekirat. Sam jasno povej kaj in kako želiš počet oz. ne želiš.
0
Nazaj na vrh
Pierre
Starost: 49Pridružen: 23. maj 2006Prispevkov: 65Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 13:25
Povezava do prispevka
...
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 15:40
Povezava do prispevka
Jaz imam grozno taščo (pravega zmaja) ampak moram bit tiho ker karkoli rečem je samo še huje. Tako si mislim svoje in imam mir. Marsikdaj je težko ampak se splača ker tako ima moj mir. Drugače mu bi še bolj težila. Najhuje je odkar živiva skupaj. Nič ne morem kupit ki je že ogenj v strehi zakaj nisem njej rekla, češ da ima to doma (ima praktično celo skladišče doma), poleg tega seveda da sem ji sinčka ukradla.
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 15:54
Povezava do prispevka
Moja tašča je pa super.
Sploh se ne vtika vame, praktično ne komunicirava, kar je obema čisto OK. Tast je pa poglavje zase. Totalen cepec, ki ne zna drugega kot samo bedarije govorit in provocirat. Potem pa čaka, če bom ponorela.
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 16:48
Povezava do prispevka
irmica je napisal/aMrtev zakon, tast zdaj dokaj inerten, tašča pa hiperaktivna in željna biti povsod zraven, vse vedeti, pomagati, potem pa razlaga, kako jo vsi izkoriščajo. Nekaj časa so ji posamezniki tako dragoceni kot punčica v očesu, potem pa nenadoma krivi za njeno gorje, ker je pričakovala žblj škž, pa ji tega niso uresničili.
 
Kot bi opisovala zgodbo pri nas. Moja tašča gre pa iz ene skrajnosti v drugo. Najprej se je vtikala vame me o vsem mogočem spraševala (malo manj kot to, kolkokrat z njenim sinkotom sexava ipd), v službi vedno hodila k meni in me na veliko ogovarjala, da o tem, kdaj bo ona postala babica sploh ne izgubljam besed. Potem pa mi je počil film, povedala sem kaj me moti, sedaj imam mir. Me ne pozdravlja, sprašuje me nič ne, kot da me na tem svetu več ni. Mi je malce neprijetno, ker kakšen "živjo" bi si tudi jaz zaslužila, vendar imam vsaj mir. Nobenga preganjanja kdaj bojo otroci, kdaj bom dilomirala, ali znam kaj kuhati ipd. S tastom pa tako ali tako nisem nikli bila na več kot "dober dan in nasvidenje". 
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
goga
Starost: 45Pridružen: 14. avg 2004Prispevkov: 8885Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 17:03
Povezava do prispevka
Z mojim zaenkrat nisva poročena niti še živiva skupaj... Njegova mami se je parkrat poskušala vtikat v najine zadeve, ampak sem ji dala vedeti, da se to nje ne tiče. Zdaj zaenkrat mi nič ne teži... Bomo pa vidli potem, ko bomo v "familiji"...
Upam, da ne bo tako, kot jo nekatere opisujete.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2006 21:30
Povezava do prispevka
Jaz samo pravim to, da hvala bogu tistimi, ki živite ločeno od staršev (na obe strani mislim). Tudi jaz na srečo živim sama s svojim dragim. Moji so itak daleč, jih pa vsak dan vidim prek webcam - kar je fenomenalno. Moj svoje obišče vsak dan na brzino - odpelje psa na ogled...je pa bilo na začetku to malo preveč pogosto, pa sem mu potem povedala svoje. Njegovi mami je dolgčas, ker gre tast spat že v 7-8 zvečer in vstane ob 6 zjutraj...in bi on najraje videl, da kar vsi vstajamo zgodaj, jaz grem pa spat recimo okol 12 ali 1 zjutraj. Bilo je komentarjev ker še nisem bila pokonci okol 9 zjutraj - pa itak nimam nič za počet.
Tast je čudak, tašča je pa super, samo zelo rada vidi sina, kar ji ne očitam, pa vse želi vedeti, če ji seveda povemo, večinoma ji, ni pa sitna..v glavnem se mi pa ne vtika v life. Vse naredi za mene, z menoj hodi k zdravnikom, kar roko na srce, bi redkokdo naredil...ker jaz še ne obvladam jezika, no tast je pa da ne komentiram, ker bi se preveč razpisala, včasih se vprašam, kako lahko ta moja tašča prenaša takega človeka...ne vem, samo upam, da  ne bo moj poba se spremenil v kaj takega .
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2006 13:03
Povezava do prispevka
STELLA75 je napisal/a
V takšnem primeru, kot je pri vama, se mi zdi edina zdrava odločitev ta, da njegovo mamo dasta malo na stranski tir. In to bi mogel narediti ON. Ker če se boš ti z njo razpravljala o tem, boš vedno ti kriva za kakšne nesporazume med njima. No, bistvenega pomena je tudi to, kaj si misli tvoj fant. Ker če on ni istega mnenja....


Ja, kako zelo prav imaš! Na srečo sva z mojim glede taščinega vmešavanja enakega mnenja in on ukrepa, kadar gre tašča predaleč. Sem pa zanjo na koncu vseeno jaz grda in važna in hudobna, ker on prej baje ni bil nikoli tak. ?  Prej takšnih zapletov ni moglo biti, saj s svojimi prejšnjimi ni živel skupaj in stran od nje. Trdi celo, da bi še živel doma z njo, če ne bi bilo mene, kljub temu, da se je odselil na svoje, še preden sva se spoznala.

Upam, da ne bom nikdar niti malo podobna tej ženski. Moja mati je drugačna, trudim se, da bom bolj po njej.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2006 13:19
Povezava do prispevka
SaMa je napisal/a
Moja tašča gre pa iz ene skrajnosti v drugo. Najprej se je vtikala vame me o vsem mogočem spraševala (malo manj kot to, kolkokrat z njenim sinkotom sexava ipd), da o tem, kdaj bo ona postala babica sploh ne izgubljam besed. Potem pa mi je počil film, povedala sem kaj me moti, sedaj imam mir.


Pismo, pri nas je tudi tako! Najin seks jo je že zanimal, seveda sem tako zvedavost ignorirala. Drugič se je lotila ogovarjat tasta, kako ne seksa več z njo (pa že 20 let ga sovraži, vsak dan po večkrat nadere, tako, da je res čudno, da si je ne želi). Skregali smo se že kar hudo, ker se v vse vtika in hoče vse vedet in nadzirat, pa še brska rada, kadar naju ni doma (ima ključ zaradi požarov in poplav kao). Počasi dojema, da ima njem svet in način dojemanja meje. Ampak ni zdravo tole. Preveč časa porabimo zato, da njej no dolgčas. SaMa, kar rada bi poskusila tvojo  varianto, imaš vsaj mir.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
STELLA75
Starost: 48Pridružen: 22. jul 2005Prispevkov: 305Kraj: somewhere beyond the seaStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2006 13:42
Povezava do prispevka
irmica, meni za kakšne stvari včasih tudi poči film, in sem nesramna do svoje tašče. in čeprav imam tudi malo slabe vesti zaradi tega, vem, da je to, žal, edini način, da me pusti pri miru. no, sem pa v tej prednosti, da moja res ni tako huda (po moje bi se ona prej v "peklu cvrla", kot da bi besedo seks izgovorila). in da kilometrina naredi svoje.
 
ključavnico pa zamenjajte..... pa samo da veš: mogoče pa eden mora biti grešni kozel v družini. če to omogoča vsakdanji mir tebi in tvojemu.... let it be you
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2006 15:52
Povezava do prispevka
irmica: da nima tvoja tašča moje tašče za sestro
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2006 16:02
Povezava do prispevka
SaMa, kakšna zmajevka je imela dvojčici, zdej ju pa imava za tašči
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
O taščah in tastih
Stran 0 od 17
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.