Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nega las in njihovo prekomerno izpadanje

mjusha
Starost: 36Pridružen: 26. sep 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. okt 2012 17:33
Povezava do prispevka
Pozdravljene punce.
Tukaj sem sicer na novo registrirana ampak včasih vseeno pride prav ko iščem kaj. Zato sem se odločila, da vas povprašam o moji veliki težavi, ki se ji reče prekomerno izpadanje las.

Torej, že nekaj let imam dolge lase, nekje do sredine hrbta. Venadr v zadnjih letih opažam, da so mi lasje začeli resnično na veliko izpadati. Pa sem šla na pregled k zdravniku, mi je vzela kri če bi bilo kaj narobe vendar testi niso pokazali nič. Moja kri je dobra. Sem obiskala tudi zobozdravnika, če bi on kaj našel, pa ni. Sicer mi lasje niso izpadali tako kot pri bolezni zob, ko izpadejo na enem mestu v celoti, ampak vseeno preverjanje ne škodi.
Potem sem v lekarni zasledila, da ponujajo pregled lasišča in se naročila. Gospa je ugotovila, da imam zelo mastno lasišče, tako zelo, da se je maščoba zasidrala tudi okoli lasnih mešičkov in jim tako onemogočila, da pridejo koreninice do krvi in hranil. Pa sem začela uporabljati njihove izdelke za lase. Bili so dragi kot žafran. Gospa je zagotovila, da se bo maščoba iz lasnih mešičkov odlepila in se izprala, lasišče pa bo ponovno čisto in bo dihalo in omogočalo novo rast las, že v mesecu ali dveh!!! Po mesecu dni sem prišla na pregled kjer je gospa ugotovila, da se stanje ni niti malo izboljšalo. Predlagala je nek serum za izboljšanje prekrvavitve, ki sem ga nanašala na lasišče in masirala. Ja prekrvavitev je res bila, mi je 1x steklo nekaj po obrazu in sem bila rdeča kot da sem opečena, pa še razdražilo mi je lasišče, srbelo je in ni bilo prijetno. Po pol leta redne uporabe šampona in seruma je gospa ugotovila, da se mi je maščoba v okoli las začela mehčati in da se stanje izboljšuje. To lasno kozmetiko sem uporabljala dobro leto, lase sem si prala vsaka 2 dni če ne so mi v štrenah štrleli povsod in so izgledali kot da sem na glavo zlila liter olja. Po dobrem letu sem se naveličala metati denar stran, ker izboljšanja, ki pride v dveh mesecih še ni bilo. Žal se ne spomnim imena mislim da je bilo nekaj v smislu Roughair ali nekaj podobnega. Na embalaži ima rdeč križ.
Potem se uporabila izdelke od fitovala, ni pomagalo, pa naravne šampone, tudi ti niso pomagali.
Sedaj uporabljam šampon na osnovi gline znamke Ducray in si lase perem na 4 do 5 dni.
Lasje pa mi še vedno izpadajo, začela sem opažati da imam tako redke da se mi ko jih dvignem na čelu in ob strani, vidi obris glave vsaj 5 cm v notranjost ali več.
Zanima me ali je to povezano kaj z dolžino las, namreč doma jih poslušam, da bi se morala ostriči, da mi zato toliko izpadajo.
Zato vas prosim punce za nasvet kako lasišče očistiti maščobe in lasem povrniti gostoto in sijaj.
Sprejemam predloge od šamponov, do prehranskih dopolnil in kaj je še takega vmes. Tudi če Kateri pomaga domača lekarna in domači izdeli bi bila vesela.

Hvala punce za odgovor, in upam da ta tema še ni bila odprta, da ne bo administratorka huda name
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. okt 2012 18:06
Povezava do prispevka
Mjusha, dobrodošla na Planetu Lepote.

Sicer imamo o izpadanju las res odprtih že kakšnih 10 tem, zato te prosim, da svoje sporočilo kopiraš sem, pa tam nadaljujmo, tole pa bom zaklenila, da ni toliko tem, ker to poslabšuje preglednost foruma.

V prihodnje pa prosim za uporabo iskalnika.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nega las in njihovo prekomerno izpadanje
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.